Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

" κάποιοι είδαν σήμερα άρματα μάχης να κυκλοφορούν στους δρόμους και φοβήθηκαν"

Τουρκικά τανκς στους δρόμους των κουρδικών πόλεων ( παλαιότερη φώτο) ΠΗΓΗ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Μεσημέρι σήμερα οι ΗΠΑ σαν να καλούν τους τούρκους να ξεσηκωθούν.

" Εκλογές στην Τουρκία: Μετά τον Economist και η Washinhton Post κατά Ερντογάν - «Ευκαιρία να αποτινάξουν το ζυγό»


 " Για κίνδυνο προβοκάτσιας και εκτρόπων όταν η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές, τη νύχτα της 14ης Μαΐου, προειδοποίησε ειδικότερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα».

Αν χάσει ο Ερντογάν, θα παραδώσει την εξουσία; Το ερώτημα αυτό, που τίθεται εδώ και καιρό, αναζωπυρώθηκε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι εάν ο Κιλιτσντάρογλου κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου, «θα θεωρηθεί πραξικόπημα». Ο Σοϊλού υποστηρίχθηκε επίσης από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Μεχμέτ Ουτσούμ." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

https://www.protothema.gr/world/article/1367828/ekloges-stin-tourkia-kilitsdaroglou-kindunos-provokatsias-otan-tha-nikisoume-stis-ekloges/


" Εκλογές στην Τουρκία: Μετά τον Economist και η Washinhton Post κατά Ερντογάν - «Ευκαιρία να αποτινάξουν το ζυγό»

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ECONOMIST ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το βράδι χθες η Δύση του έριξε το γάντι - Ραγδαίες εξελίξεις - "Economist: Οι εκλογές στην Τουρκία είναι οι πιο σημαντικές στον κόσμο φέτος -Στηρίζουμε Κιλιτσντάρογλου"

 Αν μπορούμε να καταλάβουμε τι έρχεται στο Αιγαίο για εμάς;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ μια ανάλυση 

 του Λάζαρου Καμπουρίδη  Αντιστράτηγος ε.α.

" Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις στενών συνεργατών του Ερντογάν, αποκαλώντας τις επερχόμενες εκλογές ως «πολιτικό πραξικόπημα». 

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί με σχετική αρθρογραφία στις μεθοδεύσεις του Ερντογάν προκειμένου να αποφύγει την ήττα στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Μάλιστα είχαμε αποκαλύψει ακόμη και σχεδιασμούς στημένης απόπειρας πραξικοπήματος συνοδευόμενης με κύμα μαζικών συλλήψεων δυτικότροπων αξιωματικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), προκειμένου ο Τούρκος Πρόεδρος να παραμείνει στην εξουσία.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία διενέργειας των εκλογών στην Τουρκία, παρατηρείται αύξηση της αντιδυτικής ρητορικής από τον Ερντογάν αλλά κυρίως από τον συνήθη ύποπτο Υπουργό Εσωτερικών Σ. Σοϊλού. Ο τελευταίος ως γνωστό με δημόσιες δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, έχει εμπλέξει τον δυτικό παράγοντα και κυρίως τις ΗΠΑ σε προηγούμενα κινήματα ανατροπής του Τούρκου Προέδρου (γεγονότα Γκεζί, απόπειρα πραξικοπήματος 15ης Ιουλίου 2016). Το θέμα αυτό όχι μόνο προκαλεί εντύπωση αλλά φαίνεται να έχει και χαρακτήρα ανοιχτής αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος ενόψει των επερχόμενων εκλογών, καθώς ο Κιλιτζντάρογλου και η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία των έξι», συνεχίζει να προηγείται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις." 

Λάζαρος Καμπουρίδης  Αντιστράτηγος ε.α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://www.militaire.gr/chaos-stin-toyrkia-tin-epomeni-ton-eklogon-lazaros-kampoyridis/

" Θέμα στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών έθεσε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Kemal Kiliçdaroğlu.
Ειδικότερα, ο Kiliçdaroğlu επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες της κυβέρνησης πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα απαξιώσει τις αμυντικές βιομηχανίες και θα αποσύρει τα επιτεύγματά τους, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κομματικοποίησε το κράτος για να τονίσει ότι «άλλο το κόμμα και άλλο το τουρκικό κράτος. Όταν πρόκειται για το κράτος, δεν έχουμε μεταξύ μας διαφορές. Όταν πρόκειται για την Τουρκία, μπορεί να έχει σημασία το κόμμα που ψηφίζει ο κάθε μηχανικός;».
Ο Kiliçdaroğlu κατέληξε ρωτώντας: «Αυτοί που συνεχώς συκοφαντούν, έχουν κάνει κάτι για τα νησιά που εξοπλίζει η Ελλάδα;». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/676968/o-kilicdaroglu-thetei-thema-stratiotikopoiisis-ton-ellinikon-nision