Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

καλά λένε πάμε και θα σας "τσιγαρίσουμε" , αλλά δεν νοούν , τι έρχεται...

Πρίν δύο μέρες επισημαίναμε:
Οι ΗΠΑ είναι αναγκασμένες για να αποφύγουν την στάση των πληρωμών να συμφωνήσουν μια νέα αύξηση του ορίου χρέους δηλ. να εκτυπώσουν νέες ποσότητες χρήματος, όπως κάνουν έτσι τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή, αλλά πριν συμφωνήσουν μας " σπάζουν τα νεύρα"  ότι επίκειται οικονομική αναστάτωση διεθνώς.

Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι αλλιώς.

Είτε τυπώσουν , είτε δεν συμφωνήσουν επίκειται μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο παγκόσμιο σύστημα.

Παλαιά το νέο χρήμα που κοβόταν  διαμοιράζονται στις τέσσερεις γωνίες του πλανήτη ως αποθεματική αξία.
Σήμερα όμως που η Κίνα με την Ρωσία, με τους οικονομικούς δορυφόρους τους βλ. Ινδία, Σαουδική Αραβία, Βραζιλία και άλλους, κατήργησαν το δολάριο ως μέτρο συναλλαγής, αυτή η περίσσεια ποσότητα του νέου χρήματος θα λιμνάσει στις ΗΠΑ μπορεί και στην Ευρώπη και να προκαλέσει θανατηφόρα πληθωριστική ανεπάρκεια, όπως λέμε καρδιακή ανεπάρκεια 

Τα γνωρίζουν αυτά και ακόμη συσκέπτονται και βρίσκουν σαν μόνη λύση το ψηφιακό χρήμα και την ψηφιακή φυλακή που θέλουν να επιβάλλουν.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Ασιατικός «βρόχος» 3,2 τρισ. δολ. στην οικονομία των ΗΠΑ – Το χαοτικό σενάριο μαζικής φυγής από το αμερικανικό χρέος

Ένα άρθρο του www.bankingnews,gr
Τη περίοδο που διανύουμε όλη η προσοχή των ηγετών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι στραμμένη στην επαπειλούμενη κρίση χρέους καθώς ο χρόνοα μετρά αντίστροφή μέχρι τις 5 Ιουνίου 2023 και τις δηλώσεις του Kevin McCarthy, όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για απόφαση ανόδου του ορίου του χρέους στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα : Η Ασία έχει πλέον τον καθοριστικό ρόλο στις παγκόσμιες αγορές χρέους - και δη στη αμερικανική .
Τα 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια των ομολόγων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που κατέχονται από κορυφαίες ασιατικές οικονομίες πιστεύεται από όλες τις πλευρές ότι δίνουν σε αυτή την περιοχή μεγάλη μόχλευση έναντι της Ουάσιγκτον, η οποία αναμένεται να μετατραπεί σύντομα σε γεωπολιτική.