Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

θανατηφόρα πληθωριστική ανεπάρκεια στις ΗΠΑ , το κάτι άλλο;

Γράφει ο  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ας μην μας τρομάζουν τα δημοσιεύματα,  όπως το παρακάτω και εξηγούμεθα:

"Το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη πόρων για την κάλυψη των δαπανών ακόμη και από την 1η Ιουνίου, κάτι που θα πυροδοτούσε μια καταστροφική στάση πληρωμών, εφόσον το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε μια συμφωνία. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι αυτή η στάση πληρωμών θα ήταν καταστροφική, θα κλόνιζε τις αγορές παγκοσμίως, θα ωθούσε το κόστος δανεισμού προς τα επάνω και θα προκαλούσε βαθιά ύφεση με πολύ υψηλή ανεργία στις ΗΠΑ."

Οι ΗΠΑ είναι αναγκασμένες για να αποφύγουν την στάση των πληρωμών να συμφωνήσουν μια νέα αύξηση του ορίου χρέους δηλ. να εκτυπώσουν νέες ποσότητες χρήματος, όπως κάνουν έτσι τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή, αλλά πριν συμφωνήσουν μας " σπάζουν τα νεύρα"  ότι επίκειται οικονομική αναστάτωση διεθνώς.

Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι αλλιώς.

Είτε τυπώσουν , είτε δεν συμφωνήσουν επίκειται μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο παγκόσμιο σύστημα.

Παλαιά το νέο χρήμα που κοβόταν  διαμοιράζονται στις τέσσερεις γωνίες του πλανήτη ως αποθεματική αξία.
Σήμερα όμως που η Κίνα με την Ρωσία, με τους οικονομικούς δορυφόρους τους βλ. Ινδία, Σαουδική Αραβία, Βραζιλία και άλλους, κατήργησαν το δολάριο ως μέτρο συναλλαγής, αυτή η περίσσεια ποσότητα του νέου χρήματος θα λιμνάσει στις ΗΠΑ μπορεί και στην Ευρώπη και να προκαλέσει θανατηφόρα πληθωριστική ανεπάρκεια, όπως λέμε καρδιακή ανεπάρκεια 

Τα γνωρίζουν αυτά και ακόμη συσκέπτονται και βρίσκουν σαν μόνη λύση το ψηφιακό χρήμα και την ψηφιακή φυλακή που θέλουν να επιβάλλουν.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας