Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Κοντός ψαλμός Αλληλούια - ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ



Έρχεται το τέλος της εποχής Ερντογάν; - Τι προβλέπουν πέντε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ

"Διαπιστώνεται ότι για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει τόσο υψηλό κύμα αστάθειας, με τον ξένο Τύπο να γράφει - τις τελευταίες εβδομάδες - για το άνοιγμα ενός νέου πολιτικού κεφαλαίου. Αναλύσεις όπως εκείνη του Economist, που εξόργισε την τουρκική προεδρία και αναφέροταν στο τέλος εποχής του «σουλτάνου», είναι ενδεικτικές της πεποίθησης που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα για την επόμενη μέρα.

Για το τέλος μιας «αυταρχικής διακυβέρνησης», την αισιοδοξία της αντιπολίτευσης, αλλά και την αβεβαιότητα στην οποία έχει βυθιστεί το κυβερνών ΑΚΡ, αναφέρεται ειδικότερα ο διεθνής Τύπος που εδώ και λίγο καιρό επιχειρεί να διαβάσει πίσω από τα δημοσκοπικά ευρήματα.
Ορισμένα από τα πιο σημαντικά δίκτυα στον κόσμο εξηγούν γιατί η εκλογή Ερντογάν στην προεδρία δεν είναι πλέον πιθανή, υπογραμμίζοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου θα μπορούσε να συνδεθεί με μια ιστορική αλλαγή στην Τουρκία. 

«Η αντιπολίτευση μπορεί να ελπίζει σε μια ήττα Ερντογάν» γράφει το BBC που αναφέρεται σε μια πρωτοφανή - για τα τουρκικά δεδομένα - συμμαχία κατά του Τούρκου προέδρου από την αντιπολίτευση"

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΕΠΟΎ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΝΙΚΗΤΗΣ .
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΙΣΙΑΖΕΙ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;
ΣΗΜΑΣΙΑ ΈΧΕΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΈΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ...ΜΗΠΩΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΓΊΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΥΤΙΚΟΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ;
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας