Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

"μπάι μπάι θάνατε , έλα να με πάρεις "

Ο Ερντογάν νίκησε με  εθνικιστική ρητορική μίσους και αναφέρθηκε στον  θάνατο του με ρητορικά σχήματα...
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΊΤΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ..ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ...
ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΚΡΟΜ ΚΕΜΑΛΙΣΤΩΝ 
ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΓΓΥΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ δηλ. στο ροκάνισμα του νικητή των εκλογών σουλτάνου.
Είμαστε και εμείς μέσα στην πιθανότητα περιφερειακής σύγκρουσης;
Έχουμε άραγε την πολυτέλεια να μαλώνουμε τέτοιες ώρες;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ
"Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μερίδα του τουρκικού Τύπου σημείωνε ότι το ήμισυ του τουρκικού λαού «βλέπει» στο πρόσωπο του Ερντογάν τον εγγυητή του εθνικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, καθώς και των νεο-ιμπεριαλιστικών αυτοκρατορικών επιδιώξεων για τη «μεγάλη πατρίδα»,
Γιώργος Διονυσόπουλος
Νίκη Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές: «Μαζί ως το θάνατο, μπάι μπάι Κεμάλ», είπε -Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του

«Θα είμαστε μαζί μέχρι το θάνατο (σσ τον τάφο συγκεκριμένα)», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην νικητήρια ομιλία του μετά την εξασφάλιση της τρίτης προεδρικής θητείας του και της 11ης συνεχόμενης του νίκης σε εκλογές, που πέτυχε σήμερα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στην κορυφή ενός λεωφορείου και αφού τραγούδησε ευχαρίστησε τον λαό για τη νίκη που του έδωσε.

Στην ομιλία του δεν εμφανίστηκε ενωτικός, το άκρως αντίθετο, είχε δηλητηριώδη σχόλια για τους αντιπάλους του.
Αν θέλετε να τους πούμε άλλη μια φορά μπάι μπάι κύριε Κεμάλ», είπε ενώ οι συγκεντρωμένοι από κάτω φώναζαν το σύνθημα «μπάι μπάι Κεμάλ».