Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για κουρσάρικο ρεσάλτο και η ΠΑΝΑΓΙΑ δείχνει ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ επί των τειχών. Όλα αυτά τώρα.


Αν ο τούρκος πάει ίσια στο ψητό, θαλάσσιος άξονας Ρόδος- Κάρπαθος – Κρήτη , πως θα του πάρουμε πίσω  τα μαχαιροπήρουνα;
Το ψητό είναι οι υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης. Το μενού είναι να αποκόψει την ΑΟΖ Ελλάδος- Κύπρου- Αιγύπτου και να φτιάξει νέα τετελεσμένα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: η νότια Κρήτη είναι αμυντικά επανδρωμένη απέναντι σε κάθε επιβουλή;
 Οι Τούρκοι  ετοιμάζονται για ρεσάλτο κουρσάρικο. Σε τούτες τις στιγμές να δείξουμε Λεβεντιά και να επικαλεστούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τέτοιες ώρες  δεν θα θέλαμε να αρθρογραφούμε, αλλά να προσευχόμαστε. Άλλα και η αρθρογραφία είναι πόνος μετά προσευχής.
 Όλα θυμίζουν μέρες 74 και Κυπριακή τραγωδία;
άσχετα αν πολλοί βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές, άλλωστε και τότε ο κοσμάκης ήταν στα μπάνια και επιστράτευσαν τον ανδρικό πληθυσμό.
Ένα επίκαιρο άρθρο του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου μας προσγειώνει στην πραγματικότητα.
Το παραθέτουμε για να ξυπνήσουμε …

Όμως ο ΟΥΡΑΝΟΣ από τις 30 Ιουλίου 2019, όταν γινόταν και κορυφωνόταν όλα τα παρακάτω  παζάρια εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδος , έδωσε ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ επί των τειχών της Ιεράς Μονής Ιβήρων, όπως είπαμε πριν λίγες μέρες και σήμερα αποκαλύπτεται το ΓΙΑΤΙ.

« Η Άγκυρα πιέζει Αθήνα-Λευκωσία μέχρι «λιποθυμίας» για να συρθούν αδύναμες σε διαπραγματεύσεις»

« Στην Αθήνα για περίπου ένα έτος περίμεναν πως ο αμερικανικός παράγοντας θα σταματήσει την Τουρκία από τις παράνομες επιδιώξεις της σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.
Πλέον οι αυταπάτες αυτές κατέρρευσαν παταγωδώς και πλέον έχουμε μείνει αντιμέτωποι με την στυγνή πραγματικότητα: Οι Τούρκοι «τρύπησαν» δυτικά της Πάφου με τον «Πορθητή», το επανέλαβαν στην Καρπασία με το «Γιαβούζ» και ετοιμάζονται να το κάνουν και ανοιχτά του Καστελόριζου.
Άλλωστε ήδη οι Τούρκοι το έχουν γνωστοποιήσει αυτό πως η κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) κατέθεσε αίτημα προς τη διοίκηση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε μια περιοχή η οποία εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και στον 29ο μεσημβρινό, δηλαδή σε μια περιοχή που ξεκινάει από τα νότια της Ρόδου και φθάνει πέρα από το Καστελλόριζο.
H Άγκυρα εφαρμόζει το δόγμα της συνεχούς πίεσης μέχρι «λιποθυμίας» και εφόσον έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων είναι ικανή να το προχωρήσει μέχρι τέλους.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και ενώ πολλοί στην Ελλάδα «διαφήμιζαν» το αφήγημα ότι η Τουρκία θα «τιμωρηθεί» από τις ΗΠΑ επειδή αγόρασε και παρέλαβε τους S-400 και δεν θα παραλάβει προς ώρας (το τονίζουμε το προς ώρας, όχι οριστικώς) τα F-35, είχαμε προχθες τους Αμερικανούς να υποχωρούν μπροστά στους τουρκικούς εκβιασμούς στην Συρία και να τους προσφέρουν ότι τους ζήτησαν!
H Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν στην δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, προκειμένου να μην εισβάλλουν οι τουρκικές δυνάμεις,
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα "Κοινό Κέντρο Δράσης" για τον συντονισμό και τη διαχείριση μιας τέτοιας ζώνης!
Σε δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος των τριήμερων συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων της Τουρκίας και των ΗΠΑ, το υπουργείο δήλωσε ότι το κέντρο θα εδρεύει στην Τουρκία και θα συσταθεί "το συντομότερο δυνατό".
Το υπουργείο δεν παρέσχε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι οι πλευρές συμφώνησαν ότι η ασφαλής ζώνη θα γίνει «διάδρομος ειρήνης» και ότι θα ληφθούν όλα τα πρόσθετα μέτρα για να εξασφαλιστεί η επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.
Αυτό σημαίνει όμως πως η Τουρκία θα "κλείσει" το μέτωπο που την άγχωνε περισσότερο και θα ρίξει της όλες της τις δυνάμεις στην Αν.Μεσόγειο. Δηλαδή οι ΗΠΑ της έκαναν την χάρη να μην την απασχολεί τίποτε άλλο και να ασχοληθεί εξολοκλήρου με εμάς!
Αυτά για όσους ακόμα πιστεύουν σε συμμαχίες και φιλίες μεταξύ κρατών...
« Αντίθετα, η Τουρκία μπορεί να κάνει μεγάλα «καψόνια» στις ΗΠΑ αλλά αποτελεί χάρις στην γεωπολιτική της θέση, «αναγκαστικό» σύμμαχο των Αμερικανών.
Πολλοί αρνούνται να καταλάβουν την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας.
Η Τουρκία ελέγχει τα Στενά. Τα Στενά είναι το μόνο εμπόδιο που δεν αφήνει εδώ και 5 αιώνες τους Ρώσους να κατέβουν στις «ζεστές» θάλασσες. Τα Στενά θεωρούνται το κέντρο του πλανήτη. Ο Μ.Κωνσταντίνος ήξερε πολύ καλά που έχτισε την Κωνσταντινούπολη.
Η Τουρκία ελέγχει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Μέση Ανατολή.
Η Τουρκία κατάφερε να γίνει ενεργειακός κόμβος, αρκεί κανείς να δει πόσοι αγωγοί διατρέχουν την χώρα.
Ακόμα παίζει τον ρόλο βασικού τοποτηρητή στην Μέση Ανατολή.»
Στις ΗΠΑ θέλουν να πιστεύουν πως κάποτε ο Ερντογάν θα φύγει από την εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο και για αυτό ούτε κυρώσεις θέλουν να επιβάλουν και την παράδοση των F-35 απλώς την... ανέστειλαν δεν την διέκοψαν.
Εάν ας πούμε, οι Τούρκοι καταστήσουν τους S-400 ανενργούς και τους αποθηκεύσουν, πολύ φοβόμαστε ότι τα F-35 θα τα πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες.
Στο μεταξύ όμως η Άγκυρα παίζει με όλες τις μεγάλες δυνάμεις και τις οδηγεί εκεί που θέλει αυτή.
Το ερώτημα είναι άλλο, τι θα πράξει η Αθήνα όταν εν τέλει η Άγκυρα «τρυπήσει» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα; Μέχρι σήμερα έχει δείξει πως απλά μεταφέρει τις «κόκκινες» γραμμές όλο και πιο πίσω...
Όσο για την Άγκυρα ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγικη. Απλά πιέζει σε πολλά μέτωπα την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα για να την εξαντλήσει. Κι όταν την εξαντλήσει τότε ευελπιστεί ότι θα την αναγκάσει να συρθεί σε διαπραγμάτευση που σημαίνει συνεκμετάλλευση των θησαυρών της Α.Μεσογείου.
Τα «win-win» των Αμερικανών και οι δηλώσεις τους περί «δίκαιης μοιρασιάς» μεταξύ Ελληνουπρίων και Τουρκοκυπρίων μόνο τυχαία δεν είναι.
Πάντως ακόμα και ένα «θερμό» επεισόδιο να προκληθεί από την Άγκυρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πάλι σε διαπραγμάτευση θα οδηγήσει.
Και σε μια διαπραγμάτευση αυτός που νομίμως δεν δικαιούται τίποτα, ότι και να πάρει κέρδος θα είναι και μάλιστα διόλου αμελητέο.. Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
ο ΟΥΡΑΝΟΣ ήδη κήρυξε επιστράτευση με την ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.
Τώρα εξηγούνται όλα, δηλαδή  αυτά που συνέβησαν πριν κάποια 24ωρα.
Λίγα 24ωρα( 30 Ιουλίου 2019)  πριν μπούμε στον άγιο  δεκαπενταύγουστο η Παναγία από την Ιερά Μονή Ιβήρων δίνει ΜΕΓΑ μήνυμα.
Προσκυνητής με το κινητό του κατέγραψε το παραπάνω συμβάν στην Ιερά Μονή Ιβήρων και όπως φαίνεται εναργέστατα , κατέγραψε την κίνηση
 ( μεγάλη ταλάντωση )  του μεγάλου και βαρύ  κανδηλιού που βρίσκεται ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ σε θυρίδα  πολύ ψηλά και καλυμμένη με υαλοπίνακα.
Συγκλονιστήκαμε από το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε από το https://epanastasilae.blogspot.com

Συγκεκριμένα. όπως γνωρίζουν οι προσκυνητές της Ιεράς Μονής η θυρίδα  αυτή με την Εικόνα της Παναγίας με  το βαρύ ευμεγέθη κανδήλι πολλών κιλών , κρεμασμένο με σύρμα , σκεπάζεται με  υαλοπίνακα. Βρίσκεται άνωθεν της παλαιάς  εισόδου της Ιεράς Μονής Ιβήρων διαμέσου της οποίας εισήλθε δια πρώτη φορά η ΕΦΕΣΤΙΟΣ ΕΙΚΩΝ της Παναγίας Πορταιτίσσης το 1000μχ, όταν θαυματουργικώ τω τρόπω και βηματίζοντας επί της θαλάσσης ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ την ανέσυρε από τα κύματα.
Γνωστό το θαύμα της επανειλημμένης  μετακίνησης της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ δίπλα στην θύρα αυτή, που έγινε αιτία να δομηθεί το παρεκκλήσιο εκεί, όπου και φυλάσσεται η ΠΑΝΑΓΙΑ η Πορταίτισσα  σήμερα , το παγκόσμιο αυτό σέβασμα  της οικουμένης.
Την αρχική αυτή μεγάλη  θύρα εισόδου της ΕΙΚΟΝΟΣ  των Βυζαντινών  χρόνων  οι Πατέρες της μονής  την έκτισαν ( αφήνοντας ένα μικρό παραπόρτι)  και άνωθεν αυτής σε ύψος πάνω από  3 μέτρα από το έδαφος έφτιαξαν μια μεγάλη θυρίδα  στην οποία  τοποθέτησαν τοιχογραφία – εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και έμπροσθεν αυτής κρέμασαν κανδήλα που ανάβει  ολημερίς και έμπροσθεν αυτής υπάρχει τζάμι προστατευτικό.


Σε αυτή την θέση που βρίσκεται η  τόσο  βαριά κανδήλα   τίθεται το ερώτημα .
Πως είναι δυνατόν να ταλαντεύεται η  κανδήλα ενώπιον της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, όταν δεν υπάρχει αιτιολογία φυσικής αιτίας από ρεύμα αέρος και από άλλα τινά;
Παρατηρώντας την ροή του  εν λόγω βίντεο, βλέπουμε ότι ξαφνικά η ταλάντωση – κίνηση της κανδήλας σταματάει και ξεκινάει υπερβαίνοντας τον οποιοδήποτε φυσικό νόμο.  
Γνωρίζουμε επίσης τι σημαίνει ιστορικά,  όταν μετακινείται η κανδήλα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ιβήρων, έμπροσθεν του ΑΓΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.
Δείτε τι συνέβη τις ώρες του Κυπριακού το 74 και σε άλλες περιπτώσεις καταγεγραμμένες από τους Πατέρες.
Αυτή η κίνηση-ταλάντωση  της κανδήλας στην συγκεκριμένη θέση καταγράφηκε όπως φαίνεται με κινητό από προσκυνητή.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ δίνει μήνυμα στο καθένα μας και σε όλους .
Δίνει μήνυμα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και εγρήγορσης.
Δίνει μήνυμα εθνικής ενότητας.
Δίνει μήνυμα στην πολιτική – εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία.
Δίνει μήνυμα στους κουρσάρους τούρκους ότι θα πάθουν το ίδιο με αυτό που έπαθαν οι κουρσάροι πειρατές ( σύμφωνα με το συναξάρι) ,  όταν επιτέθηκαν στην Ιερά Μονή της διαλύοντας ολοσχερώς τον στόλο τους με φοβερή τρικυμία.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και περιμένει τον εχθρό.
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας