Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Φεύγει ο Άγγλος από την ΕΕ (κλείνουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο) , έρχεται μπόρα στην Ευρώπη , χαλάζι στα Βαλκάνια, φουρτούνα στο ΑΙΓΑΙΟ και θεομηνία στην Τουρκία.


« πάλι η Ηρωδιάς μαίνεται πάλι την κεφαλή του Ιωάννου επιζητεί και την κεφαλή της Ελλάδος ποθεί»
31 Οκτωβρίου 2019 Brexit – Halloween- Θρίλερ. Αυτή η ημερομηνία δεν μπήκε τυχαία, σηματοδοτεί μέχρι τότε πολλά πράγματα σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.   
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Επισημάναμε κατ επανάληψη μετά το βεβαιωτικό δημοψήφισμα του Brexit το καλοκαίρι του 2016, ότι αλλάζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια και αλλάζουν τα ζύγια που κρατούσαν την τουρκία στο άρμα της Δύσης. 
Φυσικά  υπενθυμίζουμε για  να μην ξεχνάμε, λίγες μέρες μετά το  Brexit  στην Αγγλία ( 23 Ιουνίου 2016) ,  είχαμε το τουρκικό πραξικόπημα εναντίον του κ. Ερντογάν (15- 16 Ιουλίου 2016) 
Από τότε μέχρι σήμερα ο κόσμος δεν άλλαξε απλώς ,  αντίθετα έγινε δαιμονικά μπερδεμένος και   φυσικά έτσι  θα πορεύεται , διότι  δεν υφίσταται κοινός νους, αλλά ξεσηκώθηκαν τα κοινά εθνικά πάθη.    
« Από τις 29 Μαρτίου στις 12 Απριλίου και τώρα στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα που στον αγγλοσαξονικό κόσμο ο «τρόμος» ανακατεύεται με τη φάρσα, οι ψυχές υποτίθεται ότι αναζητούν την αθανασία και οι ζωντανοί, με πολύ θόρυβο, προσπαθούν να ξορκίσουν τα πνεύματα. Το νέο Brexit θα είναι Halloween, εκτός εάν ώς τότε το βρετανικό κοινοβούλιο έχει καταφέρει να «ξορκίσει» την πολιτική κρίση και η χώρα έχει επιτέλους αποφασίσει ποιον δρόμο επιθυμεί να ακολουθήσει για να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»    
Όσες καραμέλες για γλείψιμο και να ρίξουν τα νεοποχίτικα  ΔΙΕΘΝΉ ΜΜΕ καμιά δεν θα πείσει. Το τραίνο πάει μόνο του και ονομάζεται Balkan – Orient Express. Ξεκινάει από την σημερινή ΕΕ με  όλες τις ανοικτές προκλήσεις της και φτάνει Βαλκάνια , Στενά και Κωνσταντινούπολη. 
Περνάει και από εμάς , να μην το ξεχνάμε… 
Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ότι περιγράφονται διότι το παρασκήνιο είναι αβυσσαλέο.  
Τα Σχέδια της νέας εποχής της Δύσης- ο Πανσλαβισμός των Ρώσων( μετά των φίλων τους στα Βαλκάνια)  και η πλεονεξία των τούρκων ετοιμάζουν φοβερό σκηνικό σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή μας.  
ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΑΙΓΑΙΟ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ- ΣΤΕΝΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και  οι χώρες που 
προσδιορίζουν αυτούς τους γεωγραφικούς εντοπισμούς συνιστούν  εν δυνάμει πυριτοθήκη .  
Το τρελοκομείο φλέγεται; 
Ο ένας θα κτυπάει τον άλλο και δεν μπορεί κάποιος να βγάλει νόημα το τι μέλλει γενέσθαι.   
Τα γεγονότα πάλι μας σέρνουν δίχως εμείς να αντιδρούμε.  
Ο Ρώσος απαξιώνει την ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ με στοχευμένες κινήσεις.
Δίνει την δεύτερη παρτίδα των S- 400 και ετοιμάζεται να πωλήσει Su- 57 στην τουρκία. 
Ταυτόχρονα ο  τουρκικός στρατός  εξαγοράζει την British Steel ,το άλλοτε καμάρι της βαριάς εγγλέζικης βιομηχανίας bbc.com/news/business
με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα των μνημονίων, όπως την κατάντησαν « οι σωτήρες μας διεθνείς  τοκογλύφοι»  
Για να μπει κάποιος στην ουσία αυτών που συμβαίνουν στις μέρες μας και στο παρασκήνιο, πρέπει να έχει διαβάσει και να ενστερνιστεί τα λεγόμενα – προφητευόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΙΟΥ και των άλλων Πατέρων μας. 
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΚΓΥΡΊΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΌ το « no deal Brexit.»   
Γιατί χρειάζεται η τουρκία  τώρα τόσο ατσάλι , τι θέλει να κτίσει με αυτό; 

 Η γυμνή από τα μνημόνια Ελλάδα γίνεται το τυράκι στην φάκα. 
Όλα είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ  
Ένας Ασκητής Πατέρας μας διαμήνυσε: « στήνεται- εξυφαίνεται  παγκόσμια συνομωσία για την πατρίδα μας»  
Και οι τούρκοι φοβούνται σφόδρα γιατί γνωρίζουν τι έρχεται. 
Δεν έχουν  Άγιους προφήτες και ανακαλύπτουν προφήτες για να δικαιολογήσουν στον τουρκικό λαό, αυτό που ετοιμάζει να κάνει η ηγεσία του, δηλ. να κτυπήσει την Ελλάδα πριν διαλύσουν την τουρκία. 
Οι Τούρκοι επικαλούνται τον… Νοστράδαμο και γράφουν ότι θα γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2019! 
«Οι τρομακτικές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2019  στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sabah. 
Σύμφωνα με τις προφητείες του Νοστράδαμου, μέσα στο 2019 θα γίνει πόλεμος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ θα συμβούν και θανατηφόροι σεισμοί.»  
Για τους  δήθεν φίλους και εχθρούς μας στήνεται  εορταστικό  σκηνικό Θρίλερ – Halloween από σήμερα μέχρι το φθινόπωρο που ο καιρός είναι καλός στα πελάγη του ΑΙΓΑΙΟΥ  για ενέργειες και πράξεις.

ΜΠΟΡΙΣ μπορείς ; ( σχήμα λόγου)
« Η τολμηρή κίνηση του Μπόρις Τζόνσον- με την οποία από ότι φαίνεται μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ συμφωνεί αφού έσπευσε να τον επαινέσει μέσω Τwitter- είχε στόχο να μπορέσει να ολοκληρώσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία. Το κοινοβούλιο θα αναστείλει τη λειτουργία του από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται δραματικά ο χρόνος που έχουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τζόνσον προκειμένου να αποτρέψουν ένα άτακτο Brexit, δηλαδή χωρίς συμφωνία. Παράλληλα όμως, σημειώνει το Reuters, η κίνηση αυτή αυξάνει τις πιθανότητες να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και να οδηγηθεί η Βρετανία σε εκλογές.»
Μαζί με το μπαμ- μπουμ έρχεται και παγκόσμια οικονομική κρίση;
« Τα σημάδια ενός αναπόφευκτου οικονομικού Αρμαγεδώνα»
Η Αμαλία Κάτζου μ΄ ένα άρθρο της στην εφημερίδα Νέα Σελίδα συγκέντρωσε όλα αυτά τα σημάδια που μας προειδοποιούν για το οικονομικό τσουνάμι που έρχεται.
Εμείς αναφερόμαστε επιγραμματικά σε αυτά αλλά αξίζει κάποιος να τα διαβάσει εξ ολοκλήρου. 

Όσο στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τα “δικά” μας ,τα οποία περιστρέφονται σχεδόν πάντα γύρω από τους κομματικούς ανταγωνισμούς, στον κόσμο υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανησυχία για τα σημάδια μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έρχεται. Κι απ΄ ότι φαίνεται κανείς δεν θέλει να κάνει τίποτα για να την σταματήσει.
ΗΠΑ: Φρενάρει η ανάπτυξη
Μεγάλη Βρετανία: Στη δίνη του Brexit
Κίνα: Υποχώρηση των εξαγωγών
Βραζιλία: Υπό πίεση οικονομία & νόμισμα
Σιγκαπούρη: Επισήμως σε ύφεση
Ιταλία: Πολιτική αβεβαιότητα
Αργεντινή: Φόβοι για νέα κατάρρευση
Καμπανάκι για «θερμό» φθινόπωρο«Πιθανό σοκ στις αγορές τον Σεπτέμβριο δεν μπορεί να αποκλειστεί», προειδοποιούν οι αναλυτές της Nomura.
Ομόλογα Η ισοπέδωση της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων έχει επιταχύνει τη ζήτηση από ευαίσθητους hedgers, οι οποίοι γίνονται ουσιαστικά «μηχανικοί αγοραστές».
* Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 116 της «Νέας Σελίδας», που κυκλοφόρησε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019.
https://www.militaire.gr/ta-simadia-enos-anapofeyktoy-oikonomikoy-armagedona/?fbclid=IwAR11iom5rBr-ZoN1reYDT7aKPSF7TuK5ckyqGq3dd0TVAq7eIi1OcmIlmeE
Για εμάς ισχύει ότι είπαν οι Άγιοι Πατέρες μας και διαμήνυσαν οι Προφήτες μας. 
Τελικά βιώνουμε  μπόρα δαιμονική ;

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Μνήμη της αποτομής της ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ  του Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστού του ΚΥΡΙΟΥ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
« πάλι η Ηρωδιάς μαίνεται πάλι την κεφαλή του Ιωάννου επιζητεί και την κεφαλή της Ελλάδος ποθεί»

  
Φεύγει ο Άγγλος από την ΕΕ ( έχει ραγίσει  το τζάμι ΕΕ- Μ. Βρετανίας) , έρχεται μπόρα στην Ευρώπη , χαλάζι στα Βαλκάνια, φουρτούνα στο ΑΙΓΑΙΟ και θεομηνία στην Τουρκία. 
Ο χρόνος ολοκλήρωσης του  Brexit είναι τελικά ο φόβος της διάλυσης των Βαλκανίων, της πρόκλησης πολεμικών συγκρούσεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή μέχρι το ΑΙΓΑΙΟ , τα Στενά και την ΠΟΛΗ;  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας