Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Έρχεται το κόσκινο του ΘΕΟΥ και όποιος αντέξει στο ΑΓΙΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ.

Έρχεται το κόσκινο του ΘΕΟΥ και όποιος αντέξει στο ΑΓΙΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ.
 
Πριν ικανούς χρόνους ακούσαμε από αγιορείτη ηγούμενο που γνώριζε καλά τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ την εξής φράση « στις μέρες που έρχονται ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα μας περάσει από άγιο κόσκινο ( φίλτρο ), όχι μόνο για να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι, αλλά για να επιλέξει τον χρυσό από το μπακίρι ( καμίνι) και να κάνει τον χρυσό 24 καράτια ( υψικάμινος).
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εδώ πάνω στην γη το γλεντάμε με ένα βολικό πολιτισμό που φτιάξαμε και από κάτω ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κτυπάει τα πατώματα ( τεκτονικές πλάκες )  να σωπάσουμε επιτέλους.
Σεισμοί πάνω από 6 ρίχτερ τραντάζουν καθημερινά τον πλανήτη και η αποστασία του ανθρώπου συνεχίζει να προσφέρει θυσίες στον κατεξοχήν ανθρωποκτόνο εχθρό με φόνους αθώων συνανθρώπων μας άνευ λόγου και αιτίας.
Ο κοινωνικός πολιτισμός των ΗΠΑ δοκιμάζεται με τέτοιες θυσίες ( βλ. τραγωδίες  Τέξας , Οχάιο)  και δείχνει τι έρχεται στην έρημη αυτή χώρα.
Τελικά τα λεχθέντα υπό των αγίων πάτερων για την   Αμερική ήταν πλάνες ή ο λόγος  τους ήταν προφητικός; ( βλ. παπά Γιάννης Καλαίδης, Γέροντας Αμβρόσιος κα )
 Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και  χαλνάμε την γενιά μας ως  « ανθρώπινο είδος». Ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ, συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, καμιά  χώρα  ή έθνος σήμερα δεν είναι αγγελικά πλασμένο ή βηματίζει σωστά.
Τα κόσκινα  αυτά των δοκιμασιών τα βάζουμε εμείς, απλώς ο ΘΕΟΣ τα κάνει άγια για να υπάρχει καλύτερη διήθηση.
Τι είδους κόσκινα ήδη λειτουργούν σε όλο τον πλανήτη και ετοιμάζονται και άλλα;
ΚΟΣΚΙΝΟ ΔΙΩΓΜΟΥ
Αυτό του ΔΙΩΓΜΟΥ κατά της  αλήθειας του Πατερικού Λόγου  και φυσικά κατά της ίδιας της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Πρόσφατα παράδειγμα και όχι μοναδικό ο Σεβ.Μόρφου  γίνεται μορφή αυτού του άτυπου διωγμού που μορφοποιείται στις μέρες μας με νέες εκφάνσεις.


Σήμερα κατανοούμε τι ακριβώς εννοούσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣIΟΣ για την Κύπρο.
« Τὸ 1985 ἐπισκέφτηκε τὸ Γέροντα Παΐσιο μιὰ ὁμάδα Κυπρίων. Κάποιος ἀπ᾽ αὐτοὺς τὸν ρώτησε:
«Γιατί, Γέροντα, ἐπέτρεψε ὁ Θεὸς νὰ εἰσβάλει στὴν Κύπρο μας ἕνας βάρβαρος λαός, νὰ σκοτώσει ἀθώους, νὰ ἀτιμάσει καὶ νὰ βιάσει;» Κι ὁ Γέροντας ἀπάντησε: «Αὐτὸ ἔγινε διότι ἡ Κύπρος, ἀπὸ νῆσος Ἁγίων, κατάντησε νῆσος ἁμαρτίας καὶ ἀκολασίας. Ὅταν θὰ ἐπιστρέψετε στὸ δρόμο τοῦ Θεοῦ, τότε ἡ Κύπρος θὰ ἐλευθερωθεῖ. Ἂν ὑπῆρχε κι ἄλλος, χειρότερος καὶ πιὸ βάρβαρος ἐχθρὸς ἀπὸ τοὺς Τούρκους, σ᾽ ἐκεῖνον θὰ ἐπέτρεπε ὁ Θεὸς νὰ τὰ κάνει ὅλα αὐτά!» (βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», B” Τόμος, 2η Έκδοση, σελ. 381).
β) Σὲ ἄλλη περίπτωση ὁ Γέροντας εἶπε:
«Τὸ πρόβλημα τῆς κατοχῆς τῆς Κύπρου εἶναι κατὰ βάση πνευματικό. Μὲ μία ἑβδομάδα νηστεία καὶ προσευχὴ ἀπὸ μέρους τῶν Ἑλλήνων τῆς Κύπρου, οἱ Τοῦρκοι θὰ φύγουν ἀπὸ μόνοι τους.»
[Μαρτυρία Αντιστρατήγου (ΠΒ) ε.α κ. Καμπούρη Γεωργίου] (Από το αρχείο πληροφοριών των Εκδόσεων Αγιοτόκος Καππαδοκία).
ΚΟΣΚΙΝΟ ΣΕΙΣΜΩΝ
Πρωτόγνωροι  ΣΕΙΣΜΟΙ  σε ολάκερο τον πλανήτη λες και η γη αιωρείται σε τραμπάλα.
« Ιαπωνία: Ξύπνησε ο Εγκέλαδος στη Φουκουσίμα -Σεισμός 6,2 Ρίχτερ»
Και θέτουμε το ερώτημα:
Τι συμβαίνει στον αρκτικό κύκλο με τον υποβρύχιο ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων και αν έχει σχέση αυτός με τυχόν  πειράματα για τις επιπτώσεις  της μετακίνησης του άξονα περιστροφής της γης;
14 ρώσοι αξιωματικοί σκοτώνονται  αρχές Ιουλίου σε πυρηνικό βαθυσκάφος στον ρωσικό βορρά και η κρατική μηχανή δηλώνει:
« Oι λεπτομέρειες για την τραγωδία με το υποβρύχιο είναι κρατικό μυστικό Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε τις μοναδικές πληροφορίες για το δυστύχημα του πολεμικού ναυτικού
«Η πληροφορία αυτή δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί στο σύνολό της. Ανήκει στην κατηγορία του κρατικού απορρήτου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή απολύτως κανονική. «Ωστόσο, το επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διαθέτει πλήρη πληροφόρηση» για την τραγωδία, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.
«η πυρκαγιά σημειώθηκε στο βαθυσκάφος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ερευνών στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Ως αποτέλεσμα έχασαν την ζωή τους 14 μέλη του πληρώματος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν».  
Ο Σεργκέι Σόιγκου εξήρε την εκπαίδευση των μελών του πληρώματος λέγοντας ότι «ήταν μοναδικοί στο είδος τους ειδικοί, επαγγελματίες με υψηλή εξειδίκευση, που πραγματοποιούσαν σημαντικές έρευνες όσον αφορά την μελέτη της υδρόσφαιρας της Γης». https://www.lifo.gr/now/world/243334/i-rosia-dilonei-pos-oi-leptomereies-gia-tin-tragodia-me-to-ypovryxio-einai-kratiko-mystiko

ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΕΙΝΑΣ
Αυτό της ΠΕΙΝΑΣ που θα επιταθεί και θα διυλίσει τα πάντα σε όλη την οικουμένη
«  Το 2007, σε μία συζήτηση αποκάλυψε τα εξής σε πνευματικό του τέκνο: «Έρχεται, όπου νά ’ναι, μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. Μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! Πάνε αυτά που ήξεραν (εξαλλοσύνες, σπατάλες, καλοπέραση…)! Το ψωμί, τώρα το πετάνε! Όμως σ’ αυτήν την κρίση που έρχεται –θα είναι παγκόσμια βέβαια– αλλά στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη· θα πουν το “ψωμί–ψωμάκι’”! Δουλειές, δεν θα υπάρχουν. Έρχεται φτώχεια και πείνα. Σου το λέω, να το ξέρεις!».
Ο π. Σεραφείμ Δημόπουλος, με την καθάρια δύναμη του Αγίου Πνεύματος 
Ο σεπτός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος (1937–2008) ήταν πραγματικά «ένας ασκητής στον σύγχρονο κόσμο» με πολλά θαυμαστά σημεία της Χάριτος του Θεού στην οσιακή του ζωή και στην φιλάνθρωπη δράση του, με έκδηλο το θεόσδοτο χάρισμα των ιάσεων, της προόρασης, καθώς και της προφητείας.»  

ΚΟΣΚΙΝΟ ΣΠΑΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ
 Παλαιές και νέες θανατηφόρες πανδημίες που θα κάνουν τον ιό του Έμπολα και το AIDS να ομοιάζουν με απλό κρυολόγημα.

 ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ
Στην επικαιρότητα παρακολουθούμε, ότι οι περισσότερες γωνιές του πλανήτη ναρκοθετήθηκαν με άλυτες διενέξεις και σοβαρά προβλήματα τα οποία  μόνο η πολεμική αναμέτρηση μπορεί να τα λύσει, καθότι απουσιάζει η λογική.
  
Στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του 1945 στο έβγα δηλαδή του Β΄ΠΠ οι άνθρωποι αντί να μεταμορφώσουν τις ζωές τους προς το καλύτερο,  μεταμόρφωσαν σε συντρίμμια περιοχές, όπως την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι με την ρίψη ατομικών βομβών. Η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να τελειώσει ο πόλεμος.
Και τώρα που θα αρχίσει και δεν θα τελειώνει ο πόλεμος  στις μέρες μας,  τι θα πρωτοδοκιμάσουν οι άνθρωποι  από το πυρηνικό οπλοστάσιο τους, με το οποίο έχουν την δυνατότητα να καταστρέψουν όλο τον πλανήτη δεκάδες φορές ;
Τελικά με όλα αυτά τα κόσκινα και τα πυρηνικά καμίνια όχι μόνο θα χωρίσει η ήρα από το στάρι αλλά όσοι επιβιώσουν θα λάμπουν σαν χρυσάφι 24 καρατίων.
Μόνο το φιλόστοργο χέρι της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ μας σώζει.
Να πέσουμε στα γόνατα είναι το λιγότερο.
Το μείζον είναι να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας με ουσιαστική ΜΕΤΑΝΟΙΑ,  ώστε να δεχτούμε το ΦΩΣ της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ του ΣΩΤΗΡΟΣ για να είμαστε έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο.
Οι άγιοι πατέρες ομίλησαν ότι η Ελλάδα από τις σύγχρονες πληγές του ΦΑΡΑΩ θα δοκιμαστεί περισσότερο από την πείνα , όχι ότι και οι υπόλοιπες δεν θα μας ακουμπήσουν.
Ακούμε τώρα την φράση « η Ελλάδα θα πει το ψωμί- ψωμάκι» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και χαμογελάμε, αναλογιζόμενοι ότι αυτά δεν γίνονται.
Όταν μέλλει να γίνουν θα είναι τότε για κλάματα;
Αν δεν είχαμε τους λόγους των Αγίων Πατέρων μας και τα ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ της Ορθοδοξίας με όλα αυτά που συμβαίνουν  στις μέρες μας και πρόκειται να συμβούν, θα είμασταν για..( συμπληρώστε το εσείς)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας