Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ « ο Τουρκικός στρατός κλείνει τεράστια συμφωνία αγοράς Εγγλέζικου Χάλυβα. Γιατί άραγε τώρα;»


Η τουρκικός στρατός  εξαγοράζει την British Steel ,το άλλοτε καμάρι της βαριάς εγγλέζικης βιομηχανίας , με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα των μνημονίων, όπως την κατάντησαν « οι σωτήρες μας διεθνείς  τοκογλύφοι»

Για να μπει κάποιος στην ουσία αυτών που συμβαίνουν στις μέρες μας και στο παρασκήνιο, πρέπει να έχει διαβάσει και να ενστερνιστεί τα λεγόμενα – προφητευόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΙΟΥ και των άλλων Πατέρων μας.

Μπορεί τους τούρκους να τους πάνε με το ευγενικό, αλλά «  στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»  λέει μια δική μας παροιμία.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« Σύμφωνα με πληροφορίες του bbc.com/news/business τα συνταξιοδοτικά προγράμματα ( ταμεία)  του τουρκικού στρατού έρχονται σε συμφωνία για την εξαγορά της  British Steel.
Το στρατιωτικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Τουρκίας έχει φτάσει σε μια αρχική συμφωνία για την εξαγορά της British Steel »

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΚΓΥΡΊΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΌ το « no deal Brexit 
Γιατί χρειάζεται η τουρκία  τώρα τόσο ατσάλι , τι θέλει να κτίσει με αυτό;


Και συνεχίζουμε με πληροφορίες του bbc.com/news/business
« Το Ταμείο Βοήθειας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (γνωστό ως Oyak) αναφέρει ότι σκοπεύει να αναλάβει την British Steel, η οποία απασχολεί 5.000 άτομα, μέχρι το τέλος του έτους.
Η British Steel διαθέτει τα χαλυβουργικά έργα Scunthorpe, όπου εργάζονται 3.000 άτομα και απασχολεί άλλα 800 άτομα στο Teesside.
Ωστόσο, η επιχείρηση τέθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση τον Μάιο μετά τη διακοπή των συνομιλιών με την κυβέρνηση.
Άλλες 20.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού τίθενται σε κίνδυνο από την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδιοκτήτη της British Steel, Greybull, που προκάλεσε κοινοβουλευτική έρευνα .
Τα νέα επικροτήθηκαν από την εμπορική ένωση UK Steel.
"Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της British Steel στο Scunthorpe και αλλού στη Βορειοανατολική Ευρώπη αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της χαλυβουργικής παραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελούν σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Gareth Stace.
"Η απώλειά της British Steel θα δημιουργήσει  ελλείψεις  στις δυνατότητες κατασκευαστικών υποδομών.

Ο Επίσημος δημόσιος φορέας που διαχειρίζεται το μέλλον της εταιρείας  δήλωσε ότι έλαβε "αρκετές" προσφορές για την επιχείρηση, αλλά χαρακτήρισε τον επενδυτικό βραχίονα της τουρκικής Ataer, Oyak, ως τον "προτιμώμενο αγοραστή".
"Μετά από συζητήσεις με διάφορους πιθανούς αγοραστές για τον όμιλο British Steel τις τελευταίες εβδομάδες, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έλαβα τώρα μια αποδεκτή προσφορά από την Ataer", δήλωσε ο Επίσημος φορέας ς, προσθέτοντας ότι τώρα εστιάζεται στην οριστικοποίηση της  πώλησης.
Η Ataer κατέχει σχεδόν το 50% του Erdemir, του μεγαλύτερου παραγωγού χάλυβα της Τουρκίας, ο οποίος απασχολεί 11.530 άτομα.
Μαζί, οι εταιρείες που ανήκουν στην Ataer κατασκευάζουν περίπου το ένα τέταρτο του χάλυβα της Τουρκίας, καθιστώντας τον  τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό στην Ευρώπη, σύμφωνα με την τοποθεσία της επιχείρησης.»
Η προβληματική British Steel εθεωρείτο το καμάρι μέχρι πρότινος της βαριάς εγγλέζικης βιομηχανίας.
Η εξαγορά της British Steel εν μέσω οικονομικής κρίσης που μαστίζει την τουρκία δείχνει ότι αυτή επείγεται για κάτι άλλο.
Η πώληση αυτής  της εταιρείας στην τουρκία είναι μια ψηφίδα στο μεγάλο γεω-στρατηγικό παιχνίδι που άνοιξε σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας.
Η τουρκία θέλει να γίνει μεγάλη υπερδύναμη και κάποιοι της κάνουν το χατίρι , αρκεί να φύγει από την σφιχτή ρωσική αγκαλιά.
Και για ένα ακόμα λόγο …
Τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου να μην υπάρχει καμία περίπτωση να πέσουν σε ρωσικά χέρια.
ΟΜΩΣ « το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον» « ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του»
« όλα τρέχουν όχι με την ταχύτητα του ήχου αλλά με τις ταχύτητες του ΟΥΡΑΝΟΥ»
ΒΟΗΘΕΙΑ μας η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ
Ένας παππούλης μας είπε πριν λίγο: « η αμαρτία θα φτάσει μέχρι σε εκείνο  το σημείο από όπου θα ξεκινήσει το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ» 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας