Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

«κοντός ψαλμός αλληλούια» στην Παγκόσμια Οικονομία;


Φώτο: τα βυζαντινά τείχη της ΠΟΛΗΣ. Ότι γεγονός συμβαίνει στις μέρες μας δείχνει την βιασύνη του Ουρανού να πραγματώσει το ΑΓΙΟ Σχέδιο του.
Κάτι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία , το διαβάζετε άλλωστε και εσείς , ψάχνουν να βρουν θεραπευτικό σχήμα για να την σώσουν και καταλήγουν στην θεωρία του χάους.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί να συμμαζέψει τα ανοίγματα της αμερικανικής αγοράς εν όψει δύσκολου Brexit, βάζοντας δασμούς στον κινεζικό ανταγωνισμό, προσπαθώντας να απεξαρτήσει την ΕΕ από την ενεργειακή αγκαλιά της Ρωσίας , στα αυτιά μας έρχονται οι γνωστές σε όλους μας φράσεις που ειπώθηκαν πριν χρόνια από άγια χείλη.
« το σύστημα θα φάει ένα δυνατό χαστούκι , θα συγκλονιστούν όλα τα έθνη και το καθένα θα κάνει ότι του λέει ο λογισμός του» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
« θα τραβήξει πίσω το πολυεθνικό, το πετρελαϊκό κεφάλαιο και θα απολυθούν  υπάλληλοι» Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός
« το δολάριο θα μοιάζει σαν τα φθινοπωρινά φύλλα» Γέροντας Ιωνάς του  Κιέβου
Τι άραγε ήθελαν να μας πουν αυτές οι πνευματικές μορφές, αλλά και τόσες άλλες που ενώ δεν ήταν οικονομολόγοι ήταν ομολογητές των επερχόμενων;
« Στο βαθύ κόκκινο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή στο κλίμα απαισιοδοξίας που διαμορφώνεται για το παγκόσμιο εμπόριο μετά τις νέες προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες την Κίνα ότι σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς 10% σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολ. ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο. Οι νέες απειλές του Αμερικανού προέδρου αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δεν θα αποφύγουν τελικά την περαιτέρω κλιμάκωση της εμπορικής τους αντιπαράθεσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Οι δείκτες στη Wall Street υποχώρησαν αμέσως μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Τραμπ, ενώ μεγάλες απώλειες γνώρισαν σήμερα και τα ασιατικά χρηματιστήρια.
Η κλιμάκωση της έντασης έρχεται ενώ ο μεταποιητικός κλάδος σε Ευρώπη και ΗΠΑ γνωρίζει ήδη ισχυρές πιέσεις εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Markit έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012» . https://www.capital.gr/agores/3375129/sto-bathu-kokkino-oi-euroagores-meta-ton-aifnidiasmo-tramp?fbclid=IwAR0LUeYd5EUCDmECSAnU0S-cR3Z-Y4tGM8_9mOTB

Οι δείκτες του χρυσού καλπάζουν λες και έχουμε προετοιμασία μεγάλου πολέμου.
Να γιατί η Γερμανία, η Ρωσία, η τουρκία και άλλες χώρες όλο το προηγούμενο διάστημα συγκέντρωναν σιωπηλά μεγάλες ποσότητες κίτρινου μετάλλου.
Αφήστε τους αυτούς, ας φάνε χρυσό στα δύσκολα, εμείς κάθε μέρα μυστικώς και αγιοπνευματικώς δειπνούμε  ΧΡΙΣΤΟ.
Πάμε παρακάτω …
Μια πετυχημένη επισήμανση από τον Κώστα Στούπα 
« Ο πρόεδρος Τραμπ πανηγυρίζει γιατί επί της θητείας του η οικονομία παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας.
Ο Πρόεδρος έρχεται δεύτερος. Ο Τσαουσέσκου και ο Μπρέζνιεφ είχαν μηδενίσει την ανεργία ενώ την νομισματική πολιτική ασκούσε απευθείας το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος και οι μυστικές υπηρεσίες.
Ο στόχος της πλήρους απασχόλησης είναι μια αριστερή ουτοπία, αφού η πλήρης απασχόληση θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.
Η εξάλειψη της ανεργίας με αρνητικά επιτόκια μοιάζει με την προσπάθεια εξάλειψης των κουνουπιών με πυρηνική βόμβα. Από μια πυρηνική καταστροφή εικάζεται πως επιβιώνουν μόνο οι κατσαρίδες και τα "ζόμπι".»

« Σύμφωνα με τη MMT μια κυβέρνηση που μπορεί να τυπώνει χρήματα:
Δεν χρεοκοπεί ποτέ αφού τυπώνει όσο χρήμα χρειάζεται για να πληρώσει τα χρέη της...
Μπορεί να πληρώνει μισθούς, συντάξεις και προμήθειες του δημοσίου χωρίς να χρειάζεται να εισπράττει έσοδα από τη φορολογία ή να δανείζεται με επιτόκια που ρυθμίζει η αγορά.
Το όριο εκτύπωσης χρημάτων το ορίζει το ύψος του πληθωρισμού, ο οποίος λογικά θα πρέπει να αυξάνεται όταν η οικονομία τείνει προς την πλήρη απασχόληση και παρατηρείται εξάντληση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων.
Μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό που προκύπτει από αύξηση της ζήτησης με τη φορολογία και την έκδοση ομολόγων, επιλογές οι οποίες απομακρύνουν τα χρήματα από την κυκλοφορία, παρόλο που η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο ενδέχεται να μην υπάρχει πάντα λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα στην αναζήτηση ρευστότητας με ομολογιακές εκδόσεις (και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολάκερη).»  https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3375039/edo-ginontai-sodoma-kai-gomora?fbclid=IwAR2wu_I_cjOvdXddMEIV-JMhziMFKr53pSmusmUpjmylW8uAbgvo6OD3_q8

Σεισμοί , λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί σε όλη την υφήλιο αλλά και η παγκόσμια οικονομία μπορεί να συμπεριληφθεί μέσα σε αυτές  τις πληγές του Φαραώ στην εποχή μας;
Όμως στην Ελλάδα έρχεται ανάπτυξη ( θα πούμε παρακάτω)
Και ενώ συμβαίνουν αυτά έχουμε τον τούρκο καλοκαιριάτικα ( τον πείραξε η ζέστη ) να τζογάρει με απειλές και εκβιασμούς.
« θα ξανάρθουμε , θα επαναλάβουμε το 74» το συνηθισμένο κλισέ του επαναλαμβάνει μονότονα.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, μας  πληροφορούν φίλοι ψαράδες από το λιμάνι του Αποστόλου Παύλου της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας , ότι δεν μπορούν να ψαρέψουν ανοικτά μεταξύ Θάσου και Λαδοξέρας.
Οι τούρκοι τους εμποδίζουν με πολλά τεχνάσματα και κλέβουν τις ψαριές από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα για να ταίσουν τα μιλιούνια των ρώσων τουριστών που κατέκλυσαν την γείτονα χώρα.
Την ώρα δηλαδή που κάνουν γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και βάζουν πλώρη για Καστελόριζο , τα τουρκικά αλιευτικά αλωνίζουν ανοικτά των ακτογραμμών της Μακεδονίας και της Θράκης.
Η τουρκική διαχρονική λεηλασία ως μια οικονομία μεγέθους , θα μπορούσε να γίνει και έρευνα ,αλλά δεν προλαβαίνουμε γιατί η παγκόσμια οικονομία μπορεί να δώσει σεισμούς σαν το ρήγμα του ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στην Καλιφόρνια.
Αλλά εδώ στην Ελλάδα περιμένουν ανάπτυξη !! μακάρι
 Για όλα μίλησαν οι ΠΑΤΕΡΕΣ αλλά ποιος τους ακούει αυτούς;
Ήταν όμως οι μόνοι  που μίλησαν για πραγματική ανάπτυξη από εκείνα τα χρόνια της εικονικής ευμάρειας.
Ομιλούσαν για πνευματική ανάπτυξη που θα φέρει και την άλλη την χειροπιαστή εθνική  ανάπτυξη των ιδίων πόρων μας που σήμερα επιμελημένα μας τους στέρησαν ελέω μνημονίων.
Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία θα κλυδωνίζεται μετέωρη εμείς θα αρθρώνουμε την επιβεβαίωση του προφητικού λόγου που εισήλθε ως χειρουργικό νυστέρι σε όλα αυτά που βιώνουμε και έδωσε  και τις λύσεις.

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας