Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Περικύκλωσαν Κύπρο, το ΦΑΤΙΧ έξω από την Πάφο, το ΓΙΑΒΟΥΖ στην Καρπασία, το ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ στην Λεμεσό και ο ΜΟΡΦΟΥ απολογείται.



Θα τους βοηθήσουν Άγγλοι- Γάλλοι – Πορτογάλοι;
Θα τους βοηθήσουν οι  Ελλαδίτες;
Η Ελληνική Μεταπολίτευση στα πρώτα βήματα της δήλωσε « η Κύπρος κείται μακριά» και ο τούρκος στρογκυλο -κάθισε στο μαρτυρικό νησί από τότε.
Και αν τους πει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ « Η Κύπρος κείται μακριά από εμένα» ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μια γεωπολιτική προσέγγιση όχι των καιρών μας, αλλά των ωρών που διερχόμαστε.
Στην παρέα των κόκκινων γεωτρύπανων προστέθηκε εκτός από τα τουρκικά πολεμικά που είναι ελλιμενισμένα στα λιμάνια των Κατεχομένων και το γνωστό ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ.
« Προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από τις ιταμές απειλές Ταγίπ Ερντογάν, το Μπαρμπαρός επιστρέφει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα σε αδειοδοτημένα από την Δημοκρατία οικόπεδα.
Σύμφωνα με την πορεία του σε ιστοσελίδα ναυσιπλοϊας (marinetraffic) το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος πλέει από τα ξημερώματα νότια της Κύπρου και συγκεκριμένα μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας, όπου έχει δηλώσει ότι ποντίζει καλώδια σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων. Το Barbaros συνοδεύουν δυο υποστηρικτικά το ΤΑNYX 1, καθώς και το APOLLO MOON.»  https://www.sigmalive.com/news/politics/584397/epestrepse-to-mparmparos-alonizei-apo-ta-ksimeromata-anoikta-tis-lemesou
 Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που γίνονται τα παρακάτω :
1)   Τον τελευταίο καλοκαιρινό  μήνα στην Κύπρο και στην Κρήτη η επικαιρότητα καταγράφει σωρηδόν φρικτά τροχαία ατυχήματα με πολλούς νεκρούς και τραυματίες , γεγονός που δεν συνέβη ποτέ σε άλλη τουριστική σαιζόν.
Λες και βιώνουμε καθημερινή ανθρωποσφαγή
2)   Η ψυχική κατάσταση του Ερντογάν χειροτερεύει με άμεσο αντίκτυπο σε αυτά που έρχονται και θα είναι λυπηρότατα.
 « Μιλώντας σε εγκαίνια αεροδρομίου στην Ρεζούντα του Πόντου, είπε ξεκάθαρα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε το μέρος της Ελλάδας, «αλλά τα πλοία και τα γεωτρύπανά μας συνεχίζουν το έργο τους στις περιοχές που έχουμε δεσμεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο».
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:
«Όταν θα βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι αυτοί που τώρα επιτίθενται στην Τουρκία, θα κάνουν ουρές στην πόρτα μας» https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/799132_erntogan-molis-vroyme-petrelaio-stin-amesogeio-tha-kanete-oyres-stin

3)   Ο Πανιερώτατος κ. κ Νεόφυτος Μόρφου απολογείται:
« Η έρευνα διενεργείται μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης οποιουδήποτε αδικήματος σε σχέση με τις αναφορές του Μόρφου Νεόφυτου για τους ομοφυλόφιλους και άλλα συναφή θέματα»  https://www.pentapostagma.gr/2019/08/οργή-στους-πιστούς-πήραν-κατάθεση-από.html





Την ώρα που συμβαίνει η  θαλάσσια περικύκλωση της Κύπρου από τα τουρκικά πλωτά ( που μπορεί να εξελιχτεί και σε αποκλεισμό , το απευχόμαστε) ο Μητροπολίτης Μόρφου που εδώ και χρόνια προσέγγισε θέματα γεωπολιτικής με Πατερικό και Προφητικό λόγο βρίσκεται σε στάδια προανάκρισης.
Κάποια παράξενη  συγκυρία συγκλίνει τα γεγονότα αυτά, την στιγμή μάλιστα που ο Πανιερώτατος ομίλησε εδώ και καιρό ή προανήγγειλε τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Κύπρου από την μανία του Ερντογάν.
Και πάμε στα ουσιαστικά
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.
Ουδείς περισσεύει τώρα.
Η ενότητα και η ομόνοια είναι το ΜΕΙΖΟΝ.
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ το κάλλιστον και η υπομονή το ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ.
Δεν χρειαζόμαστε μόνο ήρωες αλλά και ΑΓΙΟΥΣ.
Στην αρχή μας πέταξαν λουκούμια , μετά το πάνε λάου- λάου, από φθινόπωρο ετοιμάζονται να ανοίξουν τις θύρες του θηριοτροφείου και να κάνουν την Ελλάδα και την Κύπρο ένα μεγάλο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ;
Όμως στο ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ η Ελλάδα και η αγιοτόκος Κύπρος « δεν κείται μακριά» αλλά πολύ κοντά στον Ουρανό.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας