Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

« ΚΥΡΙΕ και ΘΕΕ ΜΟΥ μην το κάνεις αυτό, σώσε τα μικρά παιδάκια» και ξαφνικά σταμάτησε ο σεισμός και η επερχόμενη καταστροφή.


Φώτο: η ΠΑΝΑΓΙΑ η Παραμυθία και η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ από το Βατοπαίδι.
19 Ιουλίου 2019 σεισμικό κύμα ταρακουνάει την ΑΘΗΝΑ και φέρνει μνήμες από τον φονικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999. Σχεδόν έχουν περάσει  20 χρόνια.
Όσοι βιώσαν αυτό που έγινε το μεσημέρι  της 19 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα και ένοιωσαν το τράνταγμα ,την ταλάντωση και την επιτάχυνση, λες και βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο που έτρεχε σε ένα δρόμο με λακκούβες , που ξαφνικά πατάει φρένο, μπορούν να καταλάβουν και τα παρακάτω.
16 Αυγούστου 2019 στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ξεκίνησαν  τώρα οι ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ του δεκαπενταύγουστου ( έχουμε διαφορά 13 ημερών)
Ένας ασκητής κατέβηκε από την πνευματική παλαίστρα του στον ΑΘΩΝΑ και είπε στους αδελφούς του.     


«  Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»

« Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ»

« ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΥΠΕΡΑΓΙ ΘΕΟΤΟΚΟΣ  ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΗΣ»
 
« ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ..ΣΩΣΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ»

« ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΛΑ.»  

« ΣΑΝ ΝΑ ΦΡΕΝΑΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.»

« ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΣΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.»
Άλλα λόγια περιττεύουν. ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ, όπως λένε οι άπιστοι σε δύσκολες στιγμές  .Τουλάχιστον να πέσουμε και εμείς στα γόνατα , να ευχαριστήσουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας και να μην είμεθα αχάριστοι στην ΜΗΤΕΡΑ μας.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ημέρα του σεισμού , όπως μας πληροφόρησαν και άλλοι γέροντες και γερόντισσες, είδαν την ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ( ΦΡΟΝΤΙΔΑ)  και την ΣΚΕΠΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να διασώζει την πόλη των Αθηναίων.  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας