Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

"ανθρωποθυσίες δαιμόνων στην Σερβία πυροδοτούν τα Βαλκάνια"

φώτο ΠΗΓΗ 
Πριν χρόνους ο μακαριστός όσιος Πατριάρχης της Σερβίας κύρος Παύλος έλεγε σε ένα Έλληνα Αρχιερέα:
" Καθημερινά τελώ την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ το ξημέρωμα στις 4 η ώρα γιατί αδελφέ μου η χώρα μου μπορεί να βγήκε από το ημιολοκληρωτικό καθεστώς της , αλλά αυτό άφησε πίσω του μέσα στην χώρα μου πλήθος δαιμόνων. Αρκετοί άνθρωποι εδώ αντί να γυρίσουν στον Χριστό ασχολούνται με την μαύρη μαγεία και αυτό έχει θλιβερές συνέπειες σε όλη την Σερβία"
Διαβάζοντας τα παρακάτω τραγικά που συμβαίνουν μέσα σε δύο μέρες στην Ορθόδοξη Σερβία αναθυμηθήκαμε τα παραπάνω λεγόμενα και προβληματιστήκσμε για όσα παρόμοια και χειρότερα γίνονται εν Ελλάδι.
Για αυτό επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον ήρωες για να σωθούμε αλλά αγίους.
Ο πόλεμος τώρα είναι κατεξοχήν με τον έξω από εδώ και τα όργανα του , έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και σήμερα έφτασαν στο σημείο να μας παραμυθιάζουν για να τους ψηφίσουμε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σήμερα (5.5.2023) το πρωί μετά από μεγάλη επιχείρηση ο δράστης του μακελειού σε τρία χωριά στη Σερβία, που βρίσκονται νότια του Βελιγραδίου με απολογισμό τουλάχιστον 8 νεκρούς (οι πληροφορίες ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 10 δεν επιβεβαιώνεται από τα σερβικά ΜΜΕ) και 13 τραυματίες (ανάμεσά τους και παιδιά).

Στη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη Ούρος Μπλάζιτς στη Σερβία προχώρησαν πριν λίγο οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβία. Ο δράστης της νέας πολύνεκρης επίθεσης σε χωριά της Σερβία στα νότια του Βελιγραδίου συνελήφθη όχι μακριά από το Κραγκούγεβατς.
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ 
Το μακελειό στο Βελιγράδι έχει σοκάρει όλη τη Σερβία και όχι μόνο.
Σοκ και θρήνος επικρατεί στο Βελιγράδι μετά τη δολοφονική επίθεση του 13χρονου Κόστα Κετσμάνοβιτς στο σχολείο Βάντισλαβ Ρίμπνικαρ στο κέντρο της σερβικής πρωτεύουσας την Τετάρτη.
Οι νεκροί από την επίθεση είναι εννιά, οκτώ μαθητές και ένας φύλακας, ενώ στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί μια δασκάλα και έξι ακόμα μαθητές. Μάλιστα, η δασκάλα και ένα κορίτσι βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση από τους τραυματίες.