Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

" πίτουρα ο θησαυρός" η προεκλογική ατζέντα όλων θα απογυμνωθεί στις 14 ΜΑΙΟΥ με τα πρώτα αποτελέσματα στην Τουρκία

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
( ανανέωση) Δεν πέρασαν ούτε 16 ώρες που γράψαμε τα παρακάτω και βγήκε ο " ιμάμης" και απειλεί: Τσαβούσογλου: Πιθανή μια ένταση με την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή, εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα"
Τώρα αν έχουμε δίκαιο για τα παρακάτω εσείς θα το κρίνετε...

Τόση απαξίωση δεν μας ταιριάζει, αλλά μας έχουν συνηθισμένους σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές εκδηλώσεις να δημιουργούν ένα πανηγυρικό χρώμα, λες και πάμε για τα πανηγύρια. Πριν λίγο αναφέραμε ... 
" Τούς είδατε να μιλούν για τα καυτά θέματα που μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια δηλ. για μνημόνια, γεωπολιτικά, πανδημικά , οικονομικά, μεταναστευτικά;
Άχνα δεν βγάζουν όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου , λες και ζούσαμε σε μια παραδεισένια χώρα.     Ρωτάμε - Αυτό και μόνο του δείχνει ότι όλα είναι συμπεφωνημένα με εντολή για μετά;

βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/05/blog-post_38.html

Η συγκυρία όμως αυτή είναι εξόχως κρισιμότατη και δεν το λέμε εμείς αλλά ο διεθνής τύπος.

Εδώ πλέον κατακλυστήκαμε από προεκλογικές διαφημίσεις και δεν προλαβαίνουμε να μετράμε κεφάλια υποψηφίων. 

Όλοι τέτοιες μέρες μιλούν για την γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά μακάρι να ήταν, αν τα προβλήματα τα μέσα και τα έξω αναδεικνυόταν και οι εν δυνάμει υποψήφιοι σχηματισμοί έδιναν πειστικές λύσεις και ενυπόγραφες υποσχέσεις.

Ειλικρινά σας λέω πονάω για την πατρίδα μου μαζί με άλλους πολλούς  γιατί σήμερα  όλοι υπόσχονται αέρα πατριωτικό ή προοδευτικό δίχως να θίξουν την ουσία αυτών που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. 

Όμως στις 14 του Μάη και μόλις βγούνε τα πρώτα αποτελέσματα στην τουρκία θα ξεγυμνωθούν οι πάντες γιατί όπως φαίνεται δεν θα έχουν προεκλογική ατζέντα για να  αντιμετωπίσουν τα τεκταινόμενα καθώς πρέπει.

Θα προσπαθήσουν με φλυαρίες, αλλά δεν αρκούν γιατί τα πράγματα δίπλα θα είναι οριακά. 

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ - ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ 


" Ιδιαίτερα δηκτικά είναι δημοσιεύματα στον Δυτικό Τύπο για τον τούρκο πρόεδρο όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην γειτονική χώρα. Την ίδια ώρα τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο κυρίως αντίπαλός του Κιλιτσντάρογλου ενέπλεξαν την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην προεκλογική τους εκστρατεία." 

https://www.militaire.gr/o-eyropaikos-typos-vazei-sti-gonia-ton-erntogan/

" The Economist: «Η ειρηνική απομάκρυνση του Ερντογάν θα δείξει ότι οι δικτάτορες μπορούν να νικηθούν».

 Ερντογάν: «Δεν θα επιτρέψουμε την εσωτερική μας πολιτική να καθοδηγείται από τα εξώφυλλα των περιοδικών, που είναι ο επιχειρησιακός μηχανισμός των παγκόσμιων δυνάμεων».


Το αγγλικό περιοδικό The Economist αφιέρωσε στο εξώφυλλό του τις επερχόμενες εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

 Ο τίτλος του δημοσιεύματος «Οι πιο σημαντικές εκλογές του 2023», το εξώφυλλο του περιοδικού έχει την τουρκική σημαία και αυτοκόλλητα που έγραφαν «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», «Σώστε τη δημοκρατία» και «Ψηφίστε».


«Υποστηρίζουμε τον Κιλιτσντάρογλου»


Για κίνδυνο προβοκάτσιας και εκτρόπων όταν η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές, τη νύχτα της 14ης Μαΐου, προειδοποίησε ειδικότερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα».

Αν χάσει ο Ερντογάν, θα παραδώσει την εξουσία; Το ερώτημα αυτό, που τίθεται εδώ και καιρό, αναζωπυρώθηκε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι εάν ο Κιλιτσντάρογλου κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου, «θα θεωρηθεί πραξικόπημα». Ο Σοϊλού υποστηρίχθηκε επίσης από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Μεχμέτ Ουτσούμ." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

https://www.protothema.gr/world/article/1367828/ekloges-stin-tourkia-kilitsdaroglou-kindunos-provokatsias-otan-tha-nikisoume-stis-ekloges/


" Εκλογές στην Τουρκία: Μετά τον Economist και η Washinhton Post κατά Ερντογάν - «Ευκαιρία να αποτινάξουν το ζυγό»

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ECONOMIST ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το βράδι χθες η Δύση του έριξε το γάντι - Ραγδαίες εξελίξεις - "Economist: Οι εκλογές στην Τουρκία είναι οι πιο σημαντικές στον κόσμο φέτος -Στηρίζουμε Κιλιτσντάρογλου"

 Αν μπορούμε να καταλάβουμε τι έρχεται στο Αιγαίο για εμάς;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ μια ανάλυση 

 του Λάζαρου Καμπουρίδη  Αντιστράτηγος ε.α.

" Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες δηλώσεις στενών συνεργατών του Ερντογάν, αποκαλώντας τις επερχόμενες εκλογές ως «πολιτικό πραξικόπημα». 

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί με σχετική αρθρογραφία στις μεθοδεύσεις του Ερντογάν προκειμένου να αποφύγει την ήττα στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Μάλιστα είχαμε αποκαλύψει ακόμη και σχεδιασμούς στημένης απόπειρας πραξικοπήματος συνοδευόμενης με κύμα μαζικών συλλήψεων δυτικότροπων αξιωματικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), προκειμένου ο Τούρκος Πρόεδρος να παραμείνει στην εξουσία.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία διενέργειας των εκλογών στην Τουρκία, παρατηρείται αύξηση της αντιδυτικής ρητορικής από τον Ερντογάν αλλά κυρίως από τον συνήθη ύποπτο Υπουργό Εσωτερικών Σ. Σοϊλού. Ο τελευταίος ως γνωστό με δημόσιες δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, έχει εμπλέξει τον δυτικό παράγοντα και κυρίως τις ΗΠΑ σε προηγούμενα κινήματα ανατροπής του Τούρκου Προέδρου (γεγονότα Γκεζί, απόπειρα πραξικοπήματος 15ης Ιουλίου 2016). Το θέμα αυτό όχι μόνο προκαλεί εντύπωση αλλά φαίνεται να έχει και χαρακτήρα ανοιχτής αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος ενόψει των επερχόμενων εκλογών, καθώς ο Κιλιτζντάρογλου και η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία των έξι», συνεχίζει να προηγείται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις." 

Λάζαρος Καμπουρίδης  Αντιστράτηγος ε.α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://www.militaire.gr/chaos-stin-toyrkia-tin-epomeni-ton-eklogon-lazaros-kampoyridis/

" Θέμα στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών έθεσε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Kemal Kiliçdaroğlu.
Ειδικότερα, ο Kiliçdaroğlu επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες της κυβέρνησης πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα απαξιώσει τις αμυντικές βιομηχανίες και θα αποσύρει τα επιτεύγματά τους, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κομματικοποίησε το κράτος για να τονίσει ότι «άλλο το κόμμα και άλλο το τουρκικό κράτος. Όταν πρόκειται για το κράτος, δεν έχουμε μεταξύ μας διαφορές. Όταν πρόκειται για την Τουρκία, μπορεί να έχει σημασία το κόμμα που ψηφίζει ο κάθε μηχανικός;».
Ο Kiliçdaroğlu κατέληξε ρωτώντας: «Αυτοί που συνεχώς συκοφαντούν, έχουν κάνει κάτι για τα νησιά που εξοπλίζει η Ελλάδα;». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/676968/o-kilicdaroglu-thetei-thema-stratiotikopoiisis-ton-ellinikon-nision 

Ένας άγιος άνθρωπος μας είπε πριν χρόνια:  
" η Ομόνοια ενός λαού είναι το ισχυρότερο  όπλο του " 
και εμείς αυτές τις ώρες με τα κονταροχτυπήματα ξεπερνούμε τα εσκαμμένα και διαφθείρουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ και την ΕΝΟΤΗΤΑ όση απέμεινε ακόμη.

 ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας