Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

γιατί πάνε εσπευσμένα οι ΗΠΑ στο Ισραήλ; σοβαρεύουν οι καταστάσεις


Γιατί τα πράγματα σοβαρεύουν ...
Όλοι νομίζουμε ότι οι ισλαμιστές αποτραβήχτηκαν μέσα στην Λωρίδα της Γάζας αλλά αυτοί ακόμη και μετά από τόσες ώρες ξετρυπώνουν μέσα στο Ισραήλ
Πριν λίγο...
"Επιχειρούν ένωση Γάζας και Δυτικής όχθης
Ισραηλινοί και δυτικοί αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τους στόχους της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αεραπόβαση δυνάμεων της οργάνωσης Kataib al-Qassam στην στρατιωτική βάση Taslim στην πόλη Beersheba, 40 χλμ μακριά από την Γάζα.

Οι επιχειρήσεις της Χαμάς είναι ασύλληπτες.

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πως στόχος των ισλαμιστών είναι η Χεβρώνα και η Δυτική Όχθη. Εκεί υπάρχουν και πολλοί πυρήνες και ένοπλες δυνάμεις Παλαιστινίων οι οποίοι θα ενταχθούν στο γενικότερο κλίμα εξέγερσης εντός του Ισραήλ."

ΕΣΠΕΥΣΜΈΝΑ οι ΗΠΑ στην περιοχή
τώρα μεταδίδει το CNN " Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μεταφέρει ομάδα κρούσης αεροπλάνων στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα με το Ισραήλ σε πόλεμο
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, μια ομάδα κρούσης αερομεταφορέων του Ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνεται προς την ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Το USS Gerald R. Ford, ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, έπλεε με το ιταλικό ναυτικό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πλοίου, τοποθετώντας το κοντά στο Ισραήλ.

Το αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων και καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων, τα οποία είναι δύο άλλες κατηγορίες πολεμικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν επίσης μέτρα για να ενισχύσουν την παρουσία τους μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των μοιρών F-35, F-15, F-16 και A-10. Έστειλε αρκετά από αυτά τα αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή τους τελευταίους μήνες ως απάντηση στην επιθετικότητα των ιρανικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και του Κόλπου του Ομάν.

Γιατί έχει σημασία: Η παρουσία της ομάδας κρούσης έχει σκοπό να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και άλλες μαχητικές ομάδες που ευθυγραμμίζονται εναντίον του Ισραήλ, δήλωσαν οι αξιωματούχοι."

https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-hamas-gaza-attack-10-08-23#h_10607e0e6b6fbce28e475e3136b86db5

Δείτε βίντεο από τις συγκρούσεις σε Χεβρώνα, Τελ Αβίβ, Ανατολική Ιερουσαλήμ και Jenin