Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Εμείς επιμένουμε να βλέπουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα ως Ντίσνεϋλαντ.

φώτο η Νεκρά Θάλασσα

Τα γνωρίσαμε από Αγίους Πατέρες; "την Γάζα θα την γαζώνουν με βόμβες και το Ιράν με πυρηνικά;" και μετά ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
Ανοίγεις τις καθημερινές πληροφορίες και είναι σαν να διαβάζεις: " γήπεδο η Παλαιστίνη , τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα" του Αγίου Παϊσίου, " οι Ρώσοι θα κατέβουν στο Ιράν για να το βοηθήσουν και μετά στην Παλαιστίνη γιατί ο αντίχριστος βασιλιάς του κόσμου θε να γίνει" του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, " ένα πρωινό που θα πίνετε τον καφέ σας θα μάθετε ότι το Ισραήλ κτύπησε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν " του Γέροντα Θεοδώρου από τα Αστεριούσια της Κρήτης και τόσα πολλά άλλα μας είπαν πολλοί άλλοι Πατέρες  ...
Τόσοι Πατέρες τι έπαθαν και μας τα έλεγαν πριν δεκαετίες;;
Μας τα έλεγαν για να ζεστάνουν το φιλότιμο μας προς Μετάνοια, γιατί οι πόλεμοι φέρνουν πολλά δεινά που γεύτηκαν οι παλαιότερες γενιές, αλλά σε εμάς δεν έγιναν μάθημα.
Εμείς επιμένουμε να βλέπουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα ως Ντίσνεϋλαντ.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Διαβάζουμε:
"Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ για εμπλοκή αμερικανικών δυνάμεων σε πόλεμο στη Μ.Ανατολή: “Το Ισραήλ δεν θα τα καταφέρει μόνο του αν επιτεθεί και η Χεζμπολάχ”
"Στις 9 Οκτωβρίου, ένας Ιρανός αξιωματούχος προειδοποίησε για μια «καταστροφική απάντηση» σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν.
Τα ισραηλινά χτυπήματα στο Ιράν δεν είναι χωρίς προηγούμενο.
Την τελευταία δεκαετία, το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κυβερνοεπιθέσεις και δολοφονίες στο Ιράν.
Ενώ ποτέ δεν πραγματοποίησαν απευθείας αεροπορική επίθεση όπως η επίθεση του 1981 στο Ιράκ που κατέστρεψε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, έχουν στοχεύσει ιρανούς στη Συρία πολλές φορές κατά τη διάρκεια του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου.
Είναι αυτοί οι που αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη απειλή του Ιράν για το Ισραήλ..
Η πυρηνική επιλογή του Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτά τα παιχνίδια αιχμής - τα πυρηνικά όπλα.
Ενώ το έθνος του Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ επίσημα ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ότι το Ισραήλ είναι μια πυρηνική δύναμη με περίπου 90 κεφαλές και αρκετό πλουτώνιο για 100 περίπου.
Από τη δεκαετία του 1960, αυτά χρησίμευσαν ως σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας κατά των αντιπάλων του Ισραήλ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ το 1973.
Σύμφωνα με το Δόγμα Begin του εβραϊκού κράτους, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει καθήκον να εξαλείψει όλες τις υπαρξιακές απειλές για το Ισραήλ.
Προφανώς, εάν το Ιράν κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής, αυτό θα δικαιολογούσε μια απάντηση από το IDF για την εξάλειψη αυτών των δυνατοτήτων."
www.bankingnews.gr