Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Συμβαίνει ΤΩΡΑ-Το Ισραήλ μόλις εξαπέλυσε χερσαία επίθεση» λέει ο ΥΠΕΞ Ιορδανίας -Αναφορές ότι μπήκαν τανκς στη Γάζα


«Το αποτέλεσμα θα είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων για τα επόμενα χρόνια» προσθέτει.

Υπάρχουν αναφορές ότι μπήκαν τανκ του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και χτύπησαν στόχους.

To «Axios» μετέδωσε ότι ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως η απόφαση για επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα ελήφθη από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου το βράδυ της Πέμπτης, αφού οι συνομιλίες για μια πιθανή απελευθέρωση ομήρων κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Αναφορές για τους σφοδρότερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς απο την έναρξη του πολέμου.

Διάφορα ΜΜΕ γράφουν :

Διακόπηκαν τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ στη Γάζα.
Σύμφωνα με το CNN στο μεταξύ, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από άρματα μάχης που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επιχειρούν και πολεμικά πλοία από θαλάσσης. 
Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
To Iσραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα με βόμβες bunker buster: Οι σφοδρότεροι βομβαρδισμοί από την έναρξη του πολέμου – Πυραυλική καταιγίδα από την Χαμάς
Ισραήλ: «Επεκτείνεται η χερσαία επιχείρηση»
Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.
Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Πρωτοφανείς καταστάσεις ανεξέλεγκτης βίας βιώνει η Μέση Ανατολή, με συνεχείς βομβαρδισμούς να συγκλονίζουν τόσο τη Λωρίδα της Γάζας όσο και το έδαφος του Ισραήλ…....
Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απαγόρευσαν σε νεαρούς Παλαιστίνιους να εισέλθουν στο τέμενος Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ, όπου προσεύχονταν για να προσευχηθούν, ενώ αναπτύχθηκαν δυναμικά σε όλη την Παλιά Πόλη για να καταστείλουν τυχόν επεισόδια.
Μεγάλος αριθμός ισραηλινών αστυνομικών φρουρούσε το Al-Aqsa, σημείο ανάφλεξης και συχνά πεδίο συγκρούσεων, καθώς οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονταν για την προσευχή της Παρασκευής, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Reuters.
Τελικά, επετράπη η είσοδος σε περίπου 5.000 ηλικιωμένους πιστούς, αφού είχαν προηγηθεί σφοδρές συγκρούσεις και εκτόξευση δακρυγόνων.
Η αρχή που είναι υπεύθυνη για το τέμενος, το Τμήμα Ισλαμικών Κληροδοτημάτων της Ιερουσαλήμ, είπε ότι κανονικά θα συμμετείχαν περίπου 50.000.
Το τζαμί βρίσκεται σε έναν λόφο γνωστό στους Εβραίους ως Όρος του Ναού και στους Μουσουλμάνους ως Ευγενές Ιερό.
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Πληροφορίες τελευταίας στιγμής κτυπήθηκαν αμερικανικές βάσεις στην Συρία.. με πυραύλους ...Ιράν ;;;