Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

"ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" δεν εξηγείται αλλιώς


Μπάιντεν: "Ο τρόμος και η τυραννία της Χαμάς και του Πούτιν θέλουν να εκμηδενίσουν πλήρως μια γειτονική δημοκρατία"
Η ομιλία πραγματοποιείται την παραμονή που ο Λευκός Οίκος ζητά από το Κογκρέσο 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή βοήθειας και πόρων στην Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό...

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις ενέργειες της Χαμάς και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του στο Οβάλ Γραφείο την Πέμπτη το βράδυ (03:00 ώρα Ελλάδας), λέγοντας ότι οι επιθέσεις στο Ισραήλ και η εισβολή στην Ουκρανία έχουν κοινά κίνητρα.

«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά μοιράζονται αυτό το κοινό: Και οι δύο θέλουν να εκμηδενίσουν πλήρως μια γειτονική δημοκρατία», είπε ο Μπάιντεν.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι θα στείλει «επείγον αίτημα προϋπολογισμού» στο Κογκρέσο την Παρασκευή προκειμένου «να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες εθνικής ασφάλειας της Αμερικής για να στηρίξει τους κρίσιμους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Ουκρανίας»
«Είναι μια έξυπνη επένδυση που θα αποφέρει μερίσματα για την αμερικανική ασφάλεια για γενιές», σημείωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας από το Οβάλ Γραφείο. "Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τα αμερικανικά στρατεύματα μακριά από τον κίνδυνο. Βοηθήστε μας να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ειρηνικό, πιο ευημερούντα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας."

Χαρακτήρισε το αίτημα «μια άνευ προηγουμένου δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ που θα οξύνει το ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα του Ισραήλ, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί»
Πληροφορίες από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ