Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

μόλις σημειώσαμε για το " άκυρο" της Συμφωνίας των Πρεσπών , έρχεται δημοσίευμα για ανάφλεξη των Βαλκανίων

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που τρέχουν γύρα μας τα πάντα , γεγονός που δείχνει ότι ο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης και ο πρώτος Ευαγγελιστής της Μακεδονίας Θείος Παύλος βιάζονται...

Ευτυχώς ο πολεμικός λίβας που θα φυσήξει στα Δυτικά Βαλκάνια θα κάψει τα ξερόχορτα αποψιλώνοντας το ιστορικό όνειδος
 Από χρόνια το λέγαμε " όταν ανοίξουν τα Εθνικά μας θέματα , θα ανοίξουν όλα μαζί στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βόρεια Σύνορα μας με το Βορειοηπειρωτικό και τους βαλκάνιους παραποιητές της ιστορίας"
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  βλ . αρθρογραφία https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/10/blog-post_106.html?m=1

Διαβάζουμε:
Δραματική προειδοποίηση CEPA: Η Ευρώπη δεν αντέχει άλλο πόλεμο - Έτοιμα να εκραγούν τα Βαλκάνια, θα είναι το τέλος

Καθώς μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas και της Ρωσίας και της Ουκρανίας, πολιτικοί αναλυτές λένε ότι το επίκεντρο των δυτικών δυνάμεων έχει εκτραπεί από ένα διαφορετικό γεωπολιτικό ζήτημα που θέτει ένα «σοβαρό ζήτημα ασφάλειας» τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για την Ευρώπη ευρύτερα.

Ο Leon Hartwell, ανώτερος συνεργάτης του Κέντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPA), είπε ότι η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου απαιτούσε αυξημένη επαγρύπνηση, παρόλο που μια πρόσφατη έξαρση είχε σε μεγάλο βαθμό «πέρασε κάτω από τα ραντάρ των δυτικών μέσων ενημέρωσης».

«Συνεπώς, η διχόνοια Σερβίας-Κοσόβου, ενώ φουντώνει, βρίσκεται στη σκιά αυτών των πιο άμεσων και παγκόσμιας απήχησης προκλήσεων».