Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

τώρα εξελίξεις για τα ΣΤΕΝΑ και για εν δυνάμει ναυμαχίες στην Μαύρη θάλασσα

Aσφυκτικές πιέσεις στην Τουρκία να ανοίξει τα Στενά: Βρετανικές και άλλες ΝΑΤΟϊκές χερσαίες δυνάμεις θα μπουν Δυτική Ουκρανία με αεροναυτική κάλυψη από Μ.Θάλασσα και Πολωνία...
Η Μεγάλη Βρετανία δεν αποκλείει να στείλει τα πολεμικά της πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για να «προστατεύσει» τα ουκρανικά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά από ρωσικά πλοία αναφέρει η Telegraph.

Σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph, ο Σαπς αποκάλυψε επίσης ότι μίλησε με τον Ζελένσκι για το πώς το βρετανικό ναυτικό θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμυνα των εμπορικών πλοίων από τις ρωσικές επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό εξετάζει επιλογές για την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τα εμπορικά ουκρανικά πλοία με σιτηρά, «διώχνοντας» μακριά τα ρωσικά πλοία.

Όπως τόνισε ο Σαπς , “η Μεγάλη Βρετανία είναι μια «μεγάλη ναυτική δύναμη», η Μαύρη Θάλασσα είναι διεθνής, επομένως τα βρετανικά πλοία έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται εκεί.