Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

προστρέχουν και χώρες του ΝΑΤΟ για στήριξη του Ισραήλ - το ΙΡΑΝ μετράει ώρες ανάποδα ;

  Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα καλέσει τους βασικούς συμμάχους για να συζητήσουν την υποστήριξη προς το Ισραήλ

Από την Kayla Tausche του CNN 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να καλέσει τη Δευτέρα το απόγευμα με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου -των αποκαλούμενων χωρών "Quint" - για να συζητήσουν τη συντονισμένη απάντηση στη βία που εκτυλίσσεται στο Ισραήλ, λένε στο CNN δύο δυτικοί αξιωματούχοι. . 

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στον καλύτερο τρόπο παροχής στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ισραήλ, σε πόλεμο με τους μαχητές της Χαμάς μετά από αιφνιδιαστικές επιθέσεις που σκότωσαν εκατοντάδες αμάχους. 

https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-hamas-gaza-attack-10-09-23#h_3cff74fa838eaf6447e0e32fe3a9787b


Νετανιάχου: Ο απαίσιος εχθρός θα έχει τον πόλεμο που ήθελε -Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει για πολλές γενιές

https://www.iefimerida.gr/kosmos/netaniahoy-o-ehthros-tha-ehei-ton-polemo-poy-ithele


Από τους Oren Liebermann του CNN και Alex Marquardt

«Δύσκολες μέρες» είναι ακόμη μπροστά για το Ισραήλ, λέει ο Νετανιάχου

Από την Ραντίνα Γκίγκοβα του CNN


Ο Λευκός Οίκος προετοιμάζεται για νέα για περισσότερους Αμερικανούς θανάτους στο Ισραήλ, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος

Από τον Nikki Carvajal του CNN

εμπλοκή του Ιράν; Νωρίτερα στη συνέντευξη, ο Kirby ρωτήθηκε για μια αναφορά στη Wall Street Journal ότι το Ιράν έπαιξε ρόλο στην επίθεση. Είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν έχει συνενοχή εδώ».  

«Υποστηρίζουν τη Χαμάς εδώ και πάρα πολλά χρόνια: εργαλεία, εκπαίδευση, δυνατότητες, σίγουρα ρητορικά. Ο Ανώτατος Ηγέτης είναι εκεί έξω, βασικά επευφημεί για αυτήν την επίθεση», είπε ο Kirby. «Υπάρχει μια συνενοχή εκεί. Αλλά αυτό που δεν έχουμε δει - και οι Ισραηλινοί ομόλογοί μας είπαν το ίδιο πράγμα - απλώς δεν έχουμε δει στοιχεία ή στοιχεία που να συνδέουν άμεσα το Ιράν με αυτό το περίπλοκο, όπως το θέσατε, πολύ περίπλοκο σύνολο επιθέσεων κατά τις τελευταίες δύο μέρες." 

Ο Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να το εξετάζουν και «να μοιράζονται τις προοπτικές μας με την κοινότητα των ισραηλινών πληροφοριών». 

Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν ενεργά την απομάκρυνση πολιτών από το Ισραήλ, λέει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Από την Kayla Tausche του CNN

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν «εξετάζει ενεργά» την επείγουσα εκκένωση αμερικανών πολιτών στο Ισραήλ, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Σε δήλωση νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρέχει προξενική βοήθεια και ενημερωμένες ειδοποιήσεις ασφαλείας για να ενημερώνει τους Αμερικανούς για την κατάσταση καθώς εξελίσσεται, αλλά ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να κανονίσουν τα δικά τους ταξιδιωτικά σχέδια για να φύγουν από τη χώρα. 

«Για όσους επιθυμούν να φύγουν, οι εμπορικές πτήσεις και οι επιλογές εδάφους εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες», είπε ο Μπάιντεν. 

https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-hamas-gaza-attack-10-09-23#h_3cff74fa838eaf6447e0e32fe3a9787b