Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

"ο κόσμος θα αλλάξει και όχι μόνο η Μέση Ανατολή"

Το Ιράν βοήθησε τη Χαμάς «να σχεδιάσουν την επίθεση του Ισραήλ σε διάστημα αρκετών εβδομάδων» και έδωσε το τελικό πράσινο φως.
Αυτό αποκαλύπτει η Wall Street Journal, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, με στόχο να παρασυρθεί το Ισραήλ σε μια αντεπίθεση.
Σύμφωνα με την WSJ, υπάρχουν κάποιες εικασίες ότι το Ιράν μπορεί να παρασυρθεί σε αυτό που αναδύεται γρήγορα ως η χειρότερη κρίση στη Μέση Ανατολή εδώ και χρόνια, με διάφορες φιλοϊσραηλινές πηγές να υποστηρίζουν ότι η επίθεση της Χαμάς θα είχε συμβεί μόνο με ρητή ιρανική υποστήριξη.
Εάν το Ισραήλ όντως επιτεθεί στο Ιράν, όπως άφησε να εννοηθεί ότι θα έκανε εδώ και χρόνια, ο κόσμος θα αλλάξει...
Αυτή η εικασία επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα, όταν η WSJ ανέφερε ότι «Ιρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας βοήθησαν να σχεδιαστεί η αιφνιδιαστική επίθεση του Σαββάτου της Χαμάς στο Ισραήλ και έδωσαν το πράσινο φως για την επίθεση σε μια συνάντηση στη Βηρυτό την περασμένη Δευτέρα» (2 Οκτωβρίου 2023), σύμφωνα με ανώτερα μέλη της Χαμάς.

Αξιωματικοί του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν είχαν συνεργαστεί με τη Χαμάς από τον Αύγουστο για να σχεδιάσουν αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες επιδρομές, ανέφερε η WSJ επικαλούμενη πηγές της Χαμάς και Χεζμπολάχ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ