Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Μέσα σε ένα 24ωρο άλλαξε ο κόσμος – Τι μας περιμένει σε πετρέλαιο, αγορές και πληθωρισμό

Διαβάζοντας τα παρακάτω συμπεραίνουμε ότι το σύστημα των αγορών βρέθηκε απροετοίμαστο και τώρα χρυσώνει το χάπι με ευχολόγια.
Τελικά αδελφοί ότι είπαν οι άγιοι πατέρες 
Το χαστούκι έπεσε, αλλά δεν θέλουν ακόμη και τώρα να μετανοήσουν, αλλά εξακολουθούν να μας πίνουν το αίμα οι τοκογλύφοι.
Τώρα όμως άλλαξαν όλα ...
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"Οι επενδυτές πετρελαίου αντιμετωπίζουν έναν αλλαγμένο κόσμο που οδεύει προς μια νέα πραγματικότητα.
Με την ξαφνική έκρηξη του πολέμου στο Ισραήλ, μετά από αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Χαμάς, ο φόβος και η αβεβαιότητα στις αγορές θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις τιμές του αργού πετρελαίου.
«Η σύγκρουση ενέχει κίνδυνο υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και κινδύνους τόσο για τον πληθωρισμό όσο και για τις προοπτικές ανάπτυξης», δήλωσε στο Reuters, ο Karim Basta, επικεφαλής οικονομολόγος της III Capital Management.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής hedge fund, Pierre Andurand, κορυφαίος στον τομέα της ενέργειας, σημείωσε ότι πολλοί τον ρώτησαν «αν οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ θα έχουν αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου.
Αν και ο Andurand δεν αναμένει μεγάλο αντίκτυπο στην προσφορά πετρελαίου ή μεγάλη άνοδο της τιμής τις επόμενες ημέρες, αναγνώρισε ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου είναι χαμηλά «και οι περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία θα οδηγήσουν σε περισσότερα αποθέματα τους επόμενους μήνες.
Η αγορά θα πρέπει τελικά να ικετεύει για περισσότερη προμήθεια από τη Σαουδική Αραβία, κάτι που πιστεύω ότι δεν θα συμβεί κάτω από 110 δολάρια Brent».