Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Αδελφοί μας αγαπά η ΠΑΝΑΓΙΑ μας . Λίγο πριν ζήσουμε την φρίκη του Μεγάλου Πολέμου βγαίνει για πρώτη φορά από το σπίτι της στο Παγγαίο μετά από 1200 χρόνια και φέρνει ευλογία στον αστικό ιστό του Πειραιά και της Αθήνας.


Πώς μπορούμε να εκφραστούμε έμπροσθεν τέτοιας ευλογίας που μας κομίζει η  Αχειροποίητος Εικόνα  της Παναγίας της Εικοσιφοινίσσης που είναι η παλαιότερη εικόνα σε σχέση με την οργάνωση του  Αγίου Όρους  σε Ιερές Μονές, όταν η Ιερά Μονή της ανοικοδομήθηκε ακριβώς με την λήξη της Εικονομαχίας.
Παρουσιάστηκε ο ίδιος ο Χριστός στον Άγιο Γερμανό στην Παλαιστίνη όπου μόναζε σε Μονή του Τιμίου Προδρόμου και του λέει :
"Πήγαινε στην Μακεδονία να ανοικοδομήσεις  Μονή στην Μητέρα μου "  (ακούτε τι είπε;) στην Μακεδονία.

Ρωτάει ο Άγιος Γερμανός 
- που στην Μακεδονία ;
Και του λέει ο Κύριος
- θα προσορμισθείς στο λιμάνι της Χριστουπόλεως .
Και τι  ήταν το λιμάνι της Χριστουπόλεως ,
αδελφοί ;
Ήταν το λιμάνι της Αρχαίας Νεάπολης που αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη  ο Απόστολος Παύλος με την συνοδεία . Και οι βυζαντινοί για να τιμήσουν το μέρος το ονόμασαν Χριστούπολη,  ενώ οι Νεοέλληνες του άφησαν την τουρκική ονομασία της Καβάλας .
Αποβιβάζεται λοιπόν ο Άγιος Γερμανός στην Χριστούπολη , πιάνει την Εγνατία οδό και πάει προς Φιλίππους , αλλά αντί να πάει προς το Παγγαίο πάει στον απέναντι ορεινό όγκο.
Του εμφανίζεται ο ΧΡΙΣΤΟΣ παλι και του λέει :
- Όχι εδώ , θα πας απέναντι στο Παγγαίο Όρος .
Και από τότε αρχίζει ένα μεγάλο ιστορικό συνυφασμένο με τις ματωμένες διαδρομές της Ρωμιοσύνης απέναντι στις Σταυροφορίες  και την Λατινοκρατία, την τουρκοκρατία , τους σιωνιστές κομιτατζήδες Βούλγαρους και όλα τα σημερινά σάπια φρούτα που εποφθαλμιούν την Ελληνικοτάτη  Μακεδονία μας .
Τα υπόλοιπα σε λίγο γιατί θέλω να προλάβω την  υποδοχή της εικόνας  που έρχεται στον Άγιο Δημήτριο στα Καμίνια του Πειραιά σε λίγο.... ( ήδη πρόλαβα και έβγαλα τις φώτο που ανήρτησα) ΒΟΗΘΕΙΑ σε όλους μας η ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΊΑ.
Πριν φτάσει η Εικόνα στην Λιτανεία 
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας