Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - ΤΡΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ

Θα γίνουν τα Σκόπια το Τρίτο Αλβανικό Κράτος, ρωτά πρώην υπουργός Αλβανίας

Μέχρι στιγμής, στην ιστορία της εποχής μας, δύο αλβανικά κράτη – η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο – βρίσκονται σε πλήρη νομική λειτουργία και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.


Όμως, όπως πάνε τα πράγματα, θα πρέπει να αναδειχθούν ως ανεξάρτητο κράτος και ένα εκατομμύριο Αλβανοί, που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, γράφει ο Spartak Ngjela στη στήλη του με τίτλο «Θα υπάρξει τρίτο αλβανικό κράτος στα Σκόπια», όπως δημοσιεύει η Βέτσερ των Σκοπίων επικαλούμενη αλβανικό δημοσίευμα του ‘Illyria – ina’ (ina-online)

.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποκάλεσε τρομοκράτες τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου και την Δύναμη Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου -KSF, γράφει η Express στην Πρίστινα....
Είναι στην πραγματικότητα τρομοκράτες, όπως και οι Δυνάμεις Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου. Πείτε μου, σας παρακαλώ, βάσει ποιας διεθνούς πράξης μπορούν να υπάρχουν, ενώ το ΝΑΤΟ λέει ότι βασίζεται στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με ποια πράξη τους εξοπλίζουν οι Τούρκοι και οι άλλοι; Με ποιο δικαίωμα υπάρχουν;»,
«Δεν τους νοιάζει και πολύ, ξέρετε τι λένε οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και άλλοι – «καλά κάνουμε σύμφωνα με το δίκιο μας, το δικαίωμα του ισχυρότερου, είσαι μια μικρή Σερβία για να διεκδικήσεις κάθε δικαίωμα». Αυτό λένε. Τι να μου πουν (άλλωστε), όταν δεν γράφεται (αυτό) πουθενά», είπε ο Βούτσιτς, καταλήγει το δημοσίευμα.