Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

η φωτιά (πιθανώς εσκεμμένος εμπρησμός) φανέρωσε στους πέριξ εχθρούς μας την σημασία της βάσης αυτής των πυρομαχικών. Τα άλλα έρχονται...

Μέχρι χθές για λόγους εθνικής ασφάλειας και δεοντολογίας και ως έφεδρος αξιωματικός της ΠΑ δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κρίσιμη στρατηγική σημασία της βάσης αυτής των πυρομαχικών της 111 Πτέρυγα Μάχης , απλώς αγωνιούσαμε με πολλούς άλλους και φυσικά με τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών... κυρίως αγωνιούσαμε για την ανικανότητα σε αυτήν την συγκυρία των ανοικτών εθνικών προβλημάτων μας .
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ...ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

"Για τεράστιο ατύχημα έκανε λόγο ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και αναπληρωτής διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, αναφερόμενος στην έκρηξη που προκλήθηκε στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης λόγω της φωτιάς στη Νέα Αγχίαλο.
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο κ. Λιόλιος είπε ότι «αυτό που ανησυχεί τον κόσμο τώρα είναι το τεράστιο αυτό ατύχημα που έχει συμβεί στην αποθήκη πυρομαχικών», σχολιάζοντας τις επιπτώσεις της φωτιάς στη Νέα Αγχίαλο, η οποία προκάλεσε την έκρηξη και αποκάλυψε τη σημασία του συγκεκριμένου στρατοπέδου."

Καρφωμένο βλήμα από τις τρομακτικές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο