Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

δηλαδή να "κερδίσουν" αυτοί τα ΣΤΕΝΑ και εμείς να "χάσουμε" κυριαρχικά δικαιώματα στα νησιά, μπορεί και Θράκη;

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Τούρκος " δίνει" τους συνομιλητές του και θέτει ως βάση των συζητήσεων την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών αλλά και εν γένει την μειονότητα στην Θράκη (στην τελευταία ονειρεύεται Κόσοβο)
Κάπως έτσι θέτει βάσεις για αλλαγή της συνθήκης της Λωζάννης.
Ταυτόχρονα αέρας από τον Ατλαντικό του δίνει φρεσκαδούρα να μιλάει για μετενονασία των Δαρδανελίων σε τουρκικά Στενά και ουσιαστικά με αυτή την αιτία να αλλάξει την συνθήκη του Μοντραί που διέπει τα Στενά.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ, ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΕΞΕΛΊΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΌΓΝΩΡΗ ΔΙΠΛΩΝΑΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ .
ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΉΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ "ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ" ΤΑ ΣΤΕΝΆ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ;
Αν αύριο που αναμένεται η επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την συνέχιση της συμφωνίας των σιτηρών αυτοί οι δύο δεν τα βρουν , τότε θα πρέπει να μετράμε αντίστροφα.


Βλέπουμε : Βίντεο Σύνδεσμος https://youtu.be/z4b3Bi-pJGU από το militer.gr




Διαβάζουμε:
Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο λειτούργησε ως επιταχυντής των τουρκικών επεκτατικών επιδιώξεων στο Αιγαίο. Προς τούτο δημιούργησαν την 4η Στρατιά, ή “Στρατιά του Αιγαίου”. Παράλληλα συγκροτήθηκε και ο τουρκικός αποβατικός στόλος, από πλοία που κατά κανόνα κατασκευάστηκαν σε τουρκικά ναυπηγεία. Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι εκσυγχρόνισαν και επέκτειναν τη ναυτική βάση της Φώκαιας που αποτελεί και σήμερα την βάση του αποβατικού στόλου. Πλησίον της βάσης βρίσκονται οι περισσότερες μονάδες της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.....
Η ύπαρξη των δυνάμεων αυτών σε μικρή απόσταση από τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την ΑΣΔΕΝ. Όταν τα τουρκικά αποβατικά αποπλέουν έμφορτα και χωρίς πρότερη κήρυξη πολέμου, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να γνωρίζουν αν θα πλεύσουν προς τον δηλωμένο από ΝΟΤΑΜ χώρο ασκήσεων, ή θα επιλέξουν να πλεύσουν με την μέγιστη ταχύτητα (18-20 κόμβους μάξιμουμ) εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων για να πλήξουν κοντινό ελληνικό νησί.
Ούτε για αστείο να ομιλούν για αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών, την στιγμή που απέναντι τους βρίσκεται ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος των Τούρκων!! Εκεί στην αντιπολίτευση θα μιλήσει κανείς;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας