Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

του κλείνει την πόρτα κατάμουτρα. - κωλοτούμπα ο σουλτάνος - γίνεται αρκούδα ο Πούτιν .


τι λένε οι οι Άγιοι Πατέρες : "η Τουρκία ξαφνικά θα σαρωθεί με μικρά πυρηνικά, όταν θα κατεβαίνουν με τέτοια οργή που δεν ξαναείδε ο κόσμος"

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πανηγυρίζουν στο ΝΑΤΟ και με το δίκαιο  τους γιατί  η Τουρκία επέστρεψε με δώρα στο μαντρί.
Αυτά τα δώρα φυσικά ενδιαφέρουν και εμάς και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να πανηγυρίζουμε για τον προφανέστερο λόγο (για να μην πάμε στο παρασκήνιο) ότι ο Τούρκος αναλαμβάνει τις επηυξημένες αρμοδιότητες στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου που είχε πριν την σύμπραξη συμμαχίας με τον Πούτιν.
Ακούστε λοιπόν γιατί έκανε την κυβίστηση αυτήν ο σουλτάνος...

1. γιατί είδε ότι η θέση του φίλου του Πούτιν αδυνάτισε με το πραξικόπημα του Πριγκοζίν

2. γιατί γνωρίζει τις αντιδράσεις και τις διαθέσεις των Ρώσων στρατηγών καθότι η τουρκική βοήθεια στην Ουκρανία κοστίζει πολύ αίμα στα πολεμικά πεδία.

Μπορεί η κυβίστηση  του " μέγας προς το παρόν ο Αγαρηνός" να ήταν αριστοτεχνική, αλλά στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ  και την πλεύση της Τουρκίας με τις συνταγές της Δύσης συμβαίνουν πολλά.

"Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι ο Πούτιν δεν έχει προς το παρόν κανένα πλάνο να συνομιλήσει με τον Ερντογάν.
Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφτεί την Τουρκία τον Αύγουστο."

Στις 10 Ιουλίου επισημάναμε:
10 - 11- 12 (του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ) Ιουλίου 2023, ας σημειώσουμε αυτές τις ημερομηνίες, η τουρκία με μεγάλα ανταλλάγματα ράγισε την λυκοφιλία της με την ΡΩΣΙΑ - τώρα ξεκινούν όλα.

Στις 12 Ιουλίου μεταφέραμε μια στιχομυθία:
"ο σουλτάνος αποφάσισε να πάει με αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο και ο Ρώσος αποφάσισε να τον στείλει στον άλλο κόσμο " σου το λέγω ως σχήμα λόγου, έρχονται φοβερά αντίμετρα της Ρωσίας κατά της Τουρκίας, ο κόσμος μετά την 15η Ιουλίου δεν θα μοιάζει με αυτό που βλέπαμε, μας είπε μετά την αγρυπνία του Αγίου Παϊσίου παλαιός διπλωμάτης "
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας