Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

στην Ρωσία του Πούτιν οι αντίπαλοι του είτε είναι εξαφανισμένοι, είτε "ξεκουράζονται"


Ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι πιθανότατα είτε νεκρός είτε στη φυλακή, λέει ένας πρώην ανώτερος στρατιωτικός των ΗΠΑ.


Η πολύ δημοσιοποιημένη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του ήταν πιθανότατα πλαστή, προσθέτει.

Ο απόστρατος στρατηγός Ρόμπερτ Άμπραμς, συνεργάτης του ABC News που υπηρέτησε στο παρελθόν ως διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την αβέβαιη μοίρα του Πριγκόζιν μετά τη βραχύβια ένοπλη εξέγερση της Ομάδας Βάγκνερ τον περασμένο μήνα.

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, "αναπαύεται", δήλωσε την Τετάρτη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας.

Ο Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης: "Ο Σουροβίκιν αναπαύεται επί του παρόντος, δεν είναι διαθέσιμος προς το παρόν".

Σημειώνεται ότι ο Σουροβίκιν έχει να εμφανιστεί δημόσια από την ανταρσία της Wagner στις 23-24 Ιουνίου και έχουν υπάρξει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κρατείται για ανάκριση.