Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026

ταξιτζής κάνει " γεωπολιτική ανάλυση": πάρτε ποδήλατα

το γράψαμε πριν μέρες- ΑΣΚΗΤΗΣ (οι ουρανοξύστες του Περσικού θα ανάψουν σαν λαμπάδες)
Κουβέιτ: 
ένας ουρανοξύστης τυλίχθηκε στις φλόγες,
Σύμφωνα με το Al Jazeera, το κτήριο που δέχτηκε την επίθεση στο Κουβέιτ στεγάζει τον Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας...
ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ 
  

Κόλαση και ενεργειακό χάος - To Ιράν χτυπά πετρελαιοπηγές, τάνκερ, απειλεί να γεμίσει με αίμα τον Περσικό - Trump: Θα σας ισοπεδώσουμε

Μυστήριο στη Μόσχα: Χωρίς Ιντερνετ τα κινητά εδώ και μία εβδομάδα, «για λόγους ασφαλείας»ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Μια τρύπα στο νερό όλες οι αποφάσεις τους και μια τρύπα από drone σε Ουρανοξύστη στο Ντουμπάι- φώτο 

"Το Ιράκ διέκοψε πλήρως τη λειτουργία των πετρελαϊκών του τερματικών σταθμών 
Υπό την ομηρία του Ιράν βρίσκεται πλέον η παγκόσμια οικονομία, καθώς ένα μπαράζ επιθέσεων με drones και πυραύλους πλήττει τις ενεργειακές αρτηρίες της Μέσης Ανατολής. Η κρίση δεν περιορίζεται μόνο στο πετρέλαιο, καθώς η διακοπή της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Hormuz απειλεί άμεσα και τις αλυσίδες εφοδιασμού LNG, εκτοξεύοντας την αβεβαιότητα για την παγκόσμια ενεργειακή επάρκεια"
Χτυπήθηκαν 6 πλοία σε 48 ώρες 

Ιρανικά σκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά φέρονται να επιτέθηκαν σε δύο δεξαμενόπλοια καυσίμων στα ιρακινά χωρικά ύδατα, τυλίγοντάς τα στις φλόγες και προκαλώντας τον θάνατο ενός μέλους του πληρώματος, ενώ βλήματα έπληξαν τέσσερα ακόμη πλοία στα νερά του Κόλπου.
Με πληροφορίες από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


"Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IAE) Φατίχ Μπιρόλ προειδοποιεί ότι οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας βρίσκονται σε «κρίσιμο σημείο καμπής», μία ημέρα αφού ο IAE συνέστησε συντονισμένη απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στο Ιράν.
Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο: Η κλιμάκωση των επιθέσεων σε πλοία και ενεργειακές υποδομές στη Μέση Ανατολή πυροδοτεί νέο άλμα στις διεθνείς τιμές

• Παρά την απελευθέρωση 400 εκατ. βαρελιών από τα αποθέματα, το πετρέλαιο ανεβαίνει: Η αγορά ενέργειας αντιδρά έντονα στον φόβο διακοπής της παγκόσμιας τροφοδοσίας."
με πληροφορίες από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αλλά οι νεοποχίτες μαζί με τους φανατικούς ισλαμιστές μας πάνε ΚΑΚΩΣ 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας