Ο Πανάγιος Τάφος, μαζί με το Δυτικό Τείχος και το Τέμενος Αλ-Άκσα παραμένουν κλειστά για το κοινό από τα τέλη Φεβρουαρίου 2026 λόγω του πολέμου.
ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ...ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΟΛΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΙΩΝΕΣ .
ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΕΣΣΙΑ ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ.Κωνστσντίνος Βαρδάκας
Ανακοίνωση Λατινικού Πατριαρχείου ..
«για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, εμποδίστηκε στους ηγέτες της Εκκλησίας να τελέσουν τη Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Ναό του Πανάγιου Τάφου, κάτι που δημιουργεί ένα σοβαρό προηγούμενο, αγνοώντας την ευαισθησία δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που, αυτή την εβδομάδα, στρέφονται προς την Ιερουσαλήμ» αναφέρεται στην ανακοίνωση. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ