Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025

το πλέον ανησυχητικό εξερράγη ηφαίστειο μετά τον σεισμό των 8,8 Ρίχτερ στην Άπω Ανατολή ..και περιμένουν και άλλα;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΑΙΖΟΝ.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ;
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ
Η Υπηρεσία Γεωφυσικής του Ενιαίου Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών επιβεβαίωσε την έκρηξη του ηφαιστείου Κλιουτσέφσκοϊ. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram, η υπηρεσία ανέφερε:
«Παρατηρείται ροή καυτής λάβας στην δυτική πλαγιά. Ισχυρό φως πάνω από το ηφαίστειο, εκρήξεις».

Το Κλιουτσέφσκοϊ, ένα από τα υψηλότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, βρίσκεται περίπου 450 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας της περιοχής, Πετροπαβλόβσκ-Καμτσάτσκι, και έχει παρουσιάσει αρκετές εκρήξεις τα τελευταία χρόνια.
Η σεισμική δόνηση φαίνεται πως αποτέλεσε πιθανό έναυσμα για τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου, η οποία συνοδεύεται από ηφαιστειακές λάμψεις και έντονη δραστηριότητα στην περιοχή.
Σύμφωνα με προηγούμενες οδηγίες των σωστικών αρχών, είχε ήδη συσταθεί στους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση στα ηφαίστεια Αβατσίνσκι, Μπεζιμιάνοι, Σιβελούτσ, Κλιουτσέφσκοϊ και Καρύμσκι, λόγω αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, το Κλιουτσέφσκοϊ εκτόξευσε στάχτη σε ύψος έως και τριών χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το ηφαίστειο παρουσίαζε συνεχή δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα, με τακτικές εκρήξεις στάχτης και ηφαιστειακών βομβών από έναν νέο κωνικό σχηματισμό που είχε δημιουργηθεί στον κρατήρα. Οι ηφαιστειολόγοι ανέμεναν έκρηξη, καθώς είχε παρατηρηθεί συσσώρευση λάβας στον κρατήρα.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜ