Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

το ποιον αυτών που μας απειλούν - όπως ξέσχισαν την ΑΓΙΑ ( και τόσους άλλους) θα τους ξεσχίσει ο Ουρανός σύντομα

 


1η  Αυγούστου

Άγία Νεομάρτυς Κασσάνδρα η Τραπεζούντια τού Πόντου (1644-1677 μ.Χ., έτών 33)
Προσοχή, αυτή η ιστορία περιέχει συγκλονιστικές λεπτομέρειες
«Ό Άσάμπασης παραδίνει τή χριστιανή σέ δυό στρατιώτες καί κατεβαίνει μαζί τους στό χώμα τού Τσουκανιστηρίου.
Σέ Δέκα μέτρων άπόστασι άπ'τήν έξέδρα τού Πασά, ύψώνονται δυό πανύψηλα κυπαρίσσια, πού άπέχουν τρία μέτρα άναμεταξύ τους.
Ό Άσάμπασης μέ τή βοήθεια τών στρατιωτών, κατεβάζει ώς τή γή δυό χονδρά κλαδιά τών κυπαρισσιών καί δένει σ'αύτά τά πόδια τής Κασσάνδρας. Έπειτα μέ ένα συνθηματικό σφύριγμα, οί στρατιώτες άφήνουν έλεύθερα τά κλαδιά κι'έκείνα, άφού τινάζονται μέ όρμή στά ύψη, ξεσχίζουν τό κορμί τής Μάρτυρος στά δυό. Τό κεφάλι κρεμασμένο άπ'τήν πέτσα τού ένός μέρους, προκαλεί φρίκη καί απελπισία γιά τήν κατάντια έκείνων, πού μέ τέτοια άπανθρωπία έξευτέλισαν τό άνθρώπινο στοιχείο τους.
Ή Νεομάρτυς Κασσάνδρα δέν ζή πιά. Ξεσχισμένη όπως είναι άνάμεσα στά δυό κυπαρίσσια, σαλπίζει στήν ύπ'ούρανόν, ότι ό Πόντος ύπήρξε πατρίς καί ρίζα τών πιό έκλεκτών ψυχών, πού στάθηκαν πιστοί στόν Χριστό καί στήν ίδέα τής φιλοπατρίας, μέχρι τελευταίας τους άναπνοής.
Άγία τού Θεού Κασσάνδρα, άγνωστη καί λησμονημένη στά μάτια τού κόσμου, πρέσβευε γιά τή σωτηρία τών ψυχών μας καί τήν άνάστασι τού άθανάτου Έλληνικού Πόντου μας.»

Κουράγιο αδελφοί όπου γης έχουμε Ζωντανή Μητέρα και εδώ και εκεί

 

Φωτοσύνθεση Φιλιππία Βενετσάνου από fb

Καλή Παναγιά” σημαίνει “καλή παρηγοριά”,
“καλή απαντοχή”, ”καλή ελπίδα”,
“καλό ταξίδι στην πορεία…
“Καλή Παναγιά” πάει να πει να βγούμε να Την συναντήσουμε
στους δρόμους που έχει πάρει για να βρει Εκείνη τους αναγκεμένους.
“Καλή Παναγιά”…..ωραία που ακούγεται το Όνομά Της και η ευχή….
δάκρυα, ψίθυροι, ικεσίες, υψωμένα χέρια, βεβαιωμένες ελπίδες, λουλούδια, τα καλύτερα των κήπων, στολίζουν τα εικονίσματα της…

Eleni Dimitriou


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - να γίνει ολάκερη η ζωή μας ένα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ και η Ελλάδα μας ένα Πραγματικό εστίν ανθρωπιάς και πολιτισμού. 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

Ἀπόστολοι ἐκ περάτων, συναθροισθέντες ἐνθάδε, Γεθσημανῆ τῷ χωρίῳ, κηδεύσατέ μου τὸ σῶμα, καὶ σύ, Υἱὲ καὶ Θεέ μου, παράλαβέ μου τὸ πνεῦμα.

Ὁ γλυκασμὸς τῶν Ἀγγέλων, τῶν θλιβομένων ἡ χαρά, χριστιανῶν ἡ προστάτις, Παρθένε Μήτηρ Κυρίου, ἀντιλαβοῦ μου καὶ ῥῦσαι, τῶν αἰωνίων βασάνων.

Καὶ σὲ μεσίτριαν ἔχω, πρὸς τὸν φιλάνθρωπον Θεόν, μή μου ἐλέγξῃ τὰς πράξεις, ἐνώπιον τῶν Ἀγγέλων, παρακαλῶ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι ἐν τάχει.

Χρυσοπλοκώτατε πύργε, καὶ δωδεκάτειχε πόλις, ἡλιοστάλακτε θρόνε, καθέδρα τοῦ Βασιλέως, ἀκατανόητον θαῦμα, πῶς γαλουχεῖς τὸν Δεσπότην;

1ο ψαλμό. “Μακάριος εἶναι ὁ ἄνθρωπος πού δέν πορεύτηκε σύμφωνα μέ τά σχέδια τῶν ἀσεβῶν, δέν στάθηκε στό δρόμο τῶν ἁμαρτωλῶν καί δέν συναναστράφηκε ἀνθρώπους πού ἐμπαίζουν τά θεῖα…”

 


μπορεί να μην στείλουν πυραύλους, αλλά να κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ;

 Αύγουστος και πάμε σε ένα άλλο επίπεδο στην Μ.Ανατολή.
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Το μήνυμα προς την ανθρωπότητα " δόθηκε" εις Παρισίους με την βλασφημία που σηκώθηκε προς τα άνω.
Τώρα έρχονται και τα κάτω .

" Ιράν: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για άμεσο χτύπημα στο Ισραήλ, λένε οι New York Times." 

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τεχεράνη το χαρακτηρίζουν ως ειδεχθή δολοφονία και η οργή δεν περιορίζεται μόνο στο Ιράν, αλλά σε όλο τον Αραβικό κόσμο ιδίως στο Κατάρ όπου τα τελευταία χρόνια έδρευε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς που σκοτώθηκε στο χτύπημα αυτό .

Μπορεί να φτάσουμε σε πρωτόγνωρα επίπεδα που ο ένας θα χτυπάει τον άλλον και να εξυπηρετούνται συμφέροντα με ενέργειες που θα έχουν άμεση σχέση με την παγκόσμια οικονομία .

Το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ είναι μια τέτοια ενέργεια που μπορεί να βάλει φωτιά στα πάντα γιατί από εκεί διέρχεται σχεδόν το 30% με 40% του παγκόσμιου πετρελαίου με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Τα Στενά του Ορμούζ είναι ένα " κλειδί" σημαντικό στα χέρια των σημερινών κλειδοκρατόρων που σχεδιάζουν την επόμενη μέρα για την ανθρωπότητα .

Από τα Στενά του Ορμούζ διέρχονται τα σημαντικότερα πετρελαϊκά φορτία προς την Κίνα γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει τους σχεδιασμούς των χωρών που συνεταιρίζονται απέναντι στην Δύση.

Ίσως τις επόμενες ημέρες θυμηθούμε τα ποδήλατα και τι σημαίνει ελευθερία από την σκλαβιά του αντιχρίστου πνεύματος .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 




είχε πει ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο Ρώσσος στον ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ τον Τσαλίκη πλην των άλλων ότι η Εύβοια θα δοκιμαστεί με μεγάλες φωτιές και φυσικά φαινόμενα.

 

Στην  δορυφορική εικόνα της EUMETSAT φαίνεται η διασπορά του πυκνού καπνού, ο οποίος αργά το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024 είχε μεταφερθεί πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 150 km.

γιατί όλα αυτά άραγε;

για την πνευματική κατάσταση μας , την ανικανότητα μας ή  γιατί μπήκαν οι " εχθροί" ;

για την κλιματική ανωμαλία , την γενικότερη ανωμαλία , την παγκόσμια αποστασία και την βλασφημία προς το ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ και ΠΛΑΣΤΗ μας;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 





πονηριά ο πονηρός: "την ώρα που θα ασχολούνται με την τελετή έναρξης στο Παρίσι, εγώ θα στήνω την τελετή έναρξης του Γ' ΠΠ στην Μέση Ανατολή"

Φώτο REUTERS
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πήραν φωτιά τα διεθνή ΜΜΕ και η Μέση Ανατολή προδικάζει συγκλονιστικές εξελίξεις.
Το Ιράν ξανά απειλεί το Ισραήλ που στοχεύει Λίβανο και Χεζμπολάχ.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ. 
Ρωσία και Κίνα προσπαθούν να προσαρμοσθούν για να διαχειριστούν την νέα κατάσταση που πάει να επιδεινωθεί ανεπίστρεπτα.
Η ΕΕ βλέπει ακόμα τελετή έναρξης στο Παρίσι και φαίνεται να  προσπαθεί να πείσει τους χριστιανικούς λαούς της " μην φοβάστε , δεν κινδυνεύετε , το βδέλυγμα  δεν δαγκώνει , είναι και κυκλοφορεί ανάμεσα μας "
(Φυσικά δεν αναφερόμαστε στον τελικό ή το οριακό βδέλυγμα,  αλλά αυτόν που κάθισε στις κερκίδες και είδε με τις εξουσίες του αιώνος του απατεώνος το υπερθέαμα της βλασφημίας)
Και ενώ ο σουλτάνος δεν πήγε στο Παρίσι γιατί η  13χρόνων εγγονή του, του  διαμήνυσε ότι έχει πληροφορίες μέσω του ισταγκράμ για παράξενα σκηνικά , εδώ κάποιοι δικοί μας δαιμονοφορούμενοι - διφορούμενοι " ξαναβαπτίζουν"  την βλασφημία και την θεωρούν πολιτισμική ..άντε να χαθείτε.
Ο πονηρός έπιασε εργολαβία και τρέχει να την ολοκληρώσει.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ...τα πράγματα δυσκολεύουν ...δεν προλάβαμε να γράψουμε τα παραπάνω και πύραυλος αέρος δολοφόνησε τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς μέσα στην Τεχεράνη  ..ήδη το πετρέλαιο ανεβαίνει.
Η Χαμάς ορκίζεται εκδίκηση
"Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η είδηση του θανάτου του Χανίγια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ιρανική πρωτεύουσα για την ορκωμοσία του προέδρου του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, η Χαμάς έκανε λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή στο ακίνητο όπου διέμενε ο Χανίγια στην Τεχεράνη» και αξιωματούχοι της απείλησαν ότι η «άνανδρη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη».ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

όταν είσαι στην ερημιά του Αγίου Όρους χειμώνα και νύχτα και συναντάς μετά από χρόνια συμμαθητή σου που καθόσουν στο ίδιο θρανίο στο Δημοτικό και σε παίρνει στο αυτοκίνητο του.

τι ΜΑΝΑ είναι αυτή; εκεί στα "τηλεγραφόξυλα" γίνονται θαύματα  

Διαβάσαμε αυτό και θυμηθήκαμε με ευγνωμοσύνη  εμπειρία μας  στο ίδιο μέρος.
( φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο με αυτήν του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ) 

☦ Άγιος Παϊσιος: "Η Παναγία απαντά αμέσως στην προσευχή μας"

–Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι;
–Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας• όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.
Όταν ήµουν στην Μονή Φιλοθέου, µια φορά, αµέσως µετά την αγρυπνία της Παναγίας µε έστειλε ένας Προιστάµενος να πάω ένα γραµµα στην Μονή Ιβήρων. Ύστερα έπρεπε να πάω κάτω στον αρσανά της µονής και να περιµένω ένα γεροντάκι που θα ερχόταν µε το καραβάκι, για να το συνοδεύσω στο µοναστήρι µας – απόσταση µιαµιση ώρα µε τα πόδια.
Ήµουν από νηστεία και από αγρυπνία. Τότε την νηστεία του Δεκαπενταυγούστου την χώριζα στα δύο• µέχρι της Μεταµορφώσεως δεν έτρωγα τίποτε, την ηµέρα της Μεταµορφώσεως έτρωγα, και µετά µέχρι της Παναγίας πάλι δεν έτρωγα τίποτε.
Έφυγα λοιπόν αµέσως µετά την αγρυπνία και ούτε σκέφθηκα να πάρω µαζί µου λίγο παξιµάδι. Έφθασα στην Μονή Ιβήρων, έδωσα το γραµµα και κατέβηκα στον αρσανά, για να περιµένω το καραβάκι. Θα ερχόταν κατά τις τέσσερις το απόγευµα, αλλά αργούσε να έρθη.
Άρχισα εν τω µεταξύ να ζαλίζωµαι. Πιό πέρα είχε µια στοίβα από κορµούς δένδρων, σαν τηλεγραφόξυλα, και είπα µε τον λογισµο µου: «Ας πάω να καθήσω εκεί που είναι λίγο απόµερα, για να µη µε δη κανείς και αρχίση να µε ρωτάη τι έπαθα». Όταν κάθησα, µου πέρασε ο λογισµος να κάνω κοµποσχοίνι στην Παναγία να µου οικονοµήση κάτι.
Αλλά αµέσως αντέδρασα στον λογισµο και είπα: «Ταλαίπωρε, για τέτοια τιποτένια πραγµατα θα ενοχλής την Παναγία;». Τότε βλέπω µπροστά µου έναν Μοναχό. Κρατούσε ένα στρογγυλό ψωµι, δύο σύκα και ένα µεγάλο τσαµπι σταφύλι. «Πάρε αυτά, µου είπε, εις δόξαν της Κυρίας Θεοτόκου», και χάθηκε. Ε, τότε διαλύθηκα• µε έπιασαν τα κλαµατα, ούτε ήθελα να φάω πιά … Πα, πα! Τι Μάνα είναι Αυτή! Να φροντίζη και για τις µικρότερες λεπτοµέρειες! Ξέρεις τι θα πη αυτό!
Πηγή ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Η δική μας εμπειρία στο ίδιο μέρος .
Πριν χρόνια βρέθηκα στο Περιβόλι της Παναγίας με πνευματικό αδελφό .
Πήραμε ένα  ¨τύπου ταξί¨ από το Πρωτάτο για  μας πάει στην Ιβήρων να προσκυνήσουμε την Παναγία την ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ .
Ο " ταξιτζής " μας το ξεκαθάρισε από την αρχή "θα σας πάω αλλά δεν πρόκειται να περάσω να σας πάρω "
Είχε μάλιστα περάσει  η ώρα και βιαζόμασταν να προλάβουμε ανοικτή την Ιερά Μονή .
- πάμε του λέμε και έχει ο Θεός .
Αυτός  εγνεψε το κεφάλι του, ενώ εμείς λέγαμε από μέσα μας... 
" αρκεί να προσκυνήσουμε την Παναγία μας και  ας διανυκτερεύσουμε έξω από την Ιερά Μονή εκεί που συνεχίζουν οι Πατέρες να στοιβάζουν τις σωρούς των ξύλων κοντά στην προβλήτα της Θαλάσσης " 
Πήγαμε, προσκυνήσαμε και βγήκαμε έξω από το Μοναστήρι που ήδη έκλεινε τις πόρτες του .
Ήταν μάλιστα και χειμώνας, αλλά το κρύο εκείνη την μέρα ήταν υποφερτό .
Σουρούπωνε και άρχισε το σκοτάδι να κυκλώνει τα πάντα .
Εκεί στη ερημιά βλέπουμε από τον δρόμο που κατεβαίνει από την Ιερά Μονή Φιλοθέου τα φώτα ενός αυτοκινήτου.
Κάναμε μεγάλη χαρά 
Είπαμε "κάποιος ευλογημένος θα φιλοτιμηθεί και θα μας πάρει "
Πετάχτηκα στην μέση του δρόμου και άρχισα τα σινιάλα.
Πράγματι ο οδηγός σταμάτησε και μας δέχτηκε .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την ΜΑΝΑ μας ξεχείλιζε από μέσα μας και έγινε μεγαλύτερο, όταν διαπίστωσα, ότι ο οδηγός ήταν ένας συμμαθητής μου στο Δημοτικό με τον οποίο μάλιστα καθόμασταν στο ίδιο θρανίο .
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

γρήγορη ανάλυση "Λίβανος με παρονομαστή Γαλάζια πατρίδα φέρνει δυνατό μελτέμι στο Ελληνικό Αιγαίο"

Γρήγορη Ανάλυση γιατί όλα τρέχουν γρήγορα.  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παρακολουθείτε τις ειδήσεις αυτών των ωρών και διαπιστώνετε  μια σύνδεση εκ μέρους της Τουρκίας δύο θεμάτων που η επικαιροποίηση τους όχι πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά να μας θέτει "υπό τα όπλα".
Την στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση " μαλώνουν " δήθεν  για το ποια υπερασπίζεται την " γαλάζια πατρίδα " (βλ φασαρία στο τουρκικό κοινοβούλιο σήμερα) , την ίδια ώρα που ετοιμάζεται ολική σύγκρουση Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο (βλ.πριν λίγο κτυπημα του πρώτου στην Βηρυττό για εξουδετέρωση τρομοκρατών), την ίδια ώρα οι απειλές του Ερντογάν για το Ισραήλ αυξάνονται μαζί με τις απειλές του Ιράν .
Αυτά τα πράγματα στην Μέση Ανατολή τα είδαμε πολλές φορές, αλλά πρώτη φορά σε σχέση με τα τεκταινόμενα εκεί μπερδεύεται και η " γαλάζια πατρίδα " εδώ .
Τι συμβαίνει αδελφοί ;
Ο σουλτάνος και η παρέα του  ψάχνουν άλλοθι και το άλλοθι λέγεται Κύπρος και Ελλάδα με τις υφαλοκτηπίδες τους και τα κυριαρχικά δικαιώματα τους.
Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ερντογάν επικαλέστηκε μια αρχή του :"όποιος είναι φίλος του εχθρού μας είναι εχθρός μας "
Όσα χατήρια και να του κάνεις του Ανατολίτη αυτός θέλει περισσότερα , μιας και συμπληρώνονται μάλιστα σημειακά και τα δικά μας 50χρονα της Μεταπολίτευσης ο σουλτάνος θέλει να αναδεύσει τις εξελίξεις για την δική του υστεροφημία .
Ας σταθούμε σε δύο  φράσεις χθεσινές του Ισραήλ που ειπώθηκαν : " βγάλετε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ " και " ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Σαντάμ" , συμπληρώστε την εξίσωση των ημερών μας με παρονομαστή την " γαλάζια πατρίδα " και λύστε την ..
Είναι πολύ εύκολη γιατί πριν χρόνια μας την έλυσαν οι άγιοι πατέρες μας .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

τους είπε το αφεντικό τους: "μόνο αν τους κλέψετε τα Ιερά τους Λείψανα μπορείτε να τους έχετε πάντα σκλάβους"

 

Καταρρίπτεται ο μύθος ότι κλέβανε τα Ιερά Λείψανα για να τα προστατέψουνε από τον Τούρκο. Τα κλέβανε για να στερήσουν τον Ρωμιό από την ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ με την οποία θα ελευθερωνόταν μια ώρα αρχύτερα

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδακας

Γιατί άραγε στα χρόνια της λατινοκρατίας και όχι μόνο απογύμνωσαν την Ρωμιοσύνη από τα ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ των Χαριτόβρυτων Ιερών Λειψάνων της;

Αφού οι αιρετικοί δεν πίστευαν στην ενοικούσα μέσα σε αυτά ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ;

Μας λένε... τα συλήσαμε για να τα προστατέψουμε από τους άπιστους τούρκους , για αυτό και τα κλέψαμε.

Τα μετέφεραν στην Δύση και αφού τα αφαίρεσαν από τις πολύτιμες λειψανοθήκες τους  τα χαντάκωσαν σε υπόγειες κρύπτες δίχως καντήλι, θυμίαμα και Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία.

Έρχεται σήμερα ένας πατέρας και μας λέει την πνευματική αλήθεια που εξηγεί γιατί οι αιρετικοί είχαν μανία να κλέβουν τα ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ της Ορθοδοξίας.

"Τους γνωστοποίησε  το μαύρο αφεντικό τους  το γεγονός ότι αυτά τα ΙΕΡΑ ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ προστατεύουν τους Έλληνες και την χώρα και μόνο αν αυτά τα ΘΕΙΑ ΣΕΒΑΣΜΑΤΑ εξέλειπαν από τους Έλληνες Ρωμιούς θα μπορούσαν  να τους έχουν εσαεί υπόδουλους" 

" Αλλά δεν σκέφτηκαν οι αιρετικοί κουτόφραγκοι κάτι απλό.
Στο ένα Ιερό Λείψανο που έκλεβαν ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έβγαζε δέκα νέους Αγίους γιατί η Ορθοδοξία γεννάει ανθρώπους και αναγεννάει ΑΓΙΟΥΣ." 

" Πληροφορίες λένε ότι τώρα θέλουν να κάνουν τα ίδια  και στην Ορθοδοξία της Ουκρανίας δηλ. να της  στερήσουν τα ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ της από τα Σπήλαια της Λαύρας του Κιέβου γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα ανοίξει ο δρόμος να υποτάξουν τα πάντα."

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Την κτυπούσε ο πονηρός στον τοίχο και αυτή για να τον « εκδικηθεί» βάπτιζε παιδιά. Η Γερόντισσα που προείδε αερομαχίες πάνω από την Κρήτη.

 


Μπορεί εμείς να λέμε ότι γνωρίζουμε κάτι κολλυβο –γράμματα και να ψηλαφούμε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τον ορατό και αόρατο πόλεμο που ξεσηκώθηκε εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι σε αυτό τον πόλεμο μπήκαν πρώτα τα πετεινά του Ουρανού , οι αφανείς  ασκητές , οι ταπεινοί γέροντες και οι αγωνίστριες γερόντισσες και δίνουν μάχες για να μας κρατήσουν όρθιους στην ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ  ΠΙΣΤΗ.
 Γράψαμε για την Γερόντισσα Νυμφοδώρα από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Κορακίων Χανίων και έρχονται νέες μαρτυρίες για την ασκητική βιοτή της.
Εμείς γράψαμε περί τούτων  
« Μια μέρα την επισκέφτηκα μας είπε η πνευματική της θυγατέρα και δίχως να την ρωτήσω τίποτε , η γερόντισσα είχε κλείσει τα μάτια της και μου έλεγε «πω- πω παιδάκι μου γίνονται αερομαχίες πάνω από την Κρήτη μας, πω – πω τι γίνεται; Να τώρα οι δικοί μας ρίχνουν τούρκικα αεροπλάνα και πιάνουν αιχμαλώτους»
Και σήμερα ελάβαμε μαρτυρίες για το βάθος του πνευματικού αγώνα που έκανε η γερόντισσα μέσα στην ασκητική παλαίστρα της.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ
« Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είχε καμπουριάσει, αυτό προήλθε διότι ο πονηρός την χτυπούσε στον τοίχο, όπου και την τραυμάτισε. Τότε του είπε « θα σε εκδικηθώ»  και έκανε σαράντα βαπτίσεις  παιδιών στην Αφρική. Είχε βαφτίσει και το δικό μου.»  
Μόνο έτσι δύνανται να εξηγηθούν πολλά πράγματα. Το προφητικό χάρισμα δίνεται μέσα από πραγματική ομολογία και άσκηση εν ΧΡΙΣΤΩ
« αυτό που μετράει στην ζωή  μας όλη, είναι να είμαστε στα πόδια του ΧΡΙΣΤΟΥ» έλεγε η Γερόντισσα .

Κάποια ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ της παρουσιάστηκε ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και της είπε " μείνε και ξενύχτησε μαζί μου" 

η Γερόντισσα ξενύχτισε δίπλα ΤΟΥ παρόλο που την  προηγούμενη νύχτα  της είχε σπάσει τα πλευρά ο πειρασμός και υπέφερε. ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΗΤΑΝ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ.

Ας έχουμε όλοι μας την ευχή της τέτοιες ώρες και ιδιαίτερα η Κρήτη μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ Στόβοι: η αρχαία πόλη της Παιονίας ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ : "ΥΠΕΡ ΕΥΧΗΣ ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ"

 

εκεί Παρίσι - εδώ Ελλάδα, ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ

 

ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ σε μέρες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας ακάθαρτα πνεύματα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ συνομιλία με αφόρητη ζέστη πριν λίγο  

-Χιλιάδες , εκατομμύρια θα εισέλθουν με το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ στην Ορθοδοξία και με την επιβεβαίωση των προφητευομένων και μην σε παραξενεύει. Όλοι θα παραμιλούν με τα ζωντανά θαύματα, μας είπε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

  " - δες παλληκάρι, μου είπε ο γέροντας , τι γίνεται γύρω μας; 

- ένα μακελειό , πέφτουν οχυρά και ξεθωριάζουν φίρμες πνευματικές ή μη.
- από την μια έχουμε την πρόοδο κάθε τι παράδοξου που προσβάλλει τον φυσικό και πνευματικό νόμο και από την άλλη δεν γνωρίζουμε τίποτε για την πραγματική ΠΡΟΟΔΟ.

- γνωρίζεις ότι ο μήνας του Αυγούστου είναι αφιερωμένος στον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας και φυσικά στην Υπεραγία Θεοτόκο για αυτό και οι εχθροί τους αυτόν το μήνα παθαίνουν εις τας φρένας τους.

- σήμερα είναι τα Προεόρτια της Προόδου του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ μπαίνει με το ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ.
- για ψάξτο και δες ... " 

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΔΕΛΦΟΙ το ψάξαμε 
«Σήμερον Σταυρός υψούται και κόσμος εκ πλάνης ελευθερούται. Σήμερον του Χριστού η Ανάστασις εγκαινιάζεται, και τα πέρατα της γης αγάλλονται».


Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, δηλαδή την έξοδο του Ιερού Συμβόλου του Σταυρού από το Παλάτι και τη λιτάνευσή του στις συνοικίες της Κωνσταντινουπόλεως προς ευλογία των πιστών, καθώς επίσης με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού να απαλλαγούν από κάθε επιδημία και ασθένεια.

Σε αυτό το " φοβερό"   ταξίδι μας βοήθησε τα μάλλα η φιλόλογος  Ἀγγελική Τσιραμπίδου


" Ἀναζητώντας τίς ρίζες αὐτῆς τῆς γιορτῆς ἔφτασα στά χρόνια τοῦ Βυζαντίου. 

Στά μέσα τοῦ 10ου αἰώνα βρῆκα στόν πολυγραφότατο Κωνσταντῖνο Πορφυρογέννητο μία ἐνδιαφέρουσα μαρτυρία. 


Στό ἔργο του «Ἔκθεσις Βασιλείου Τάξεως» ἀναφέρει πώς στήν Κωνσταντινούπολη ἄρχιζε ἀπό τίς 23 Ἰουλίου ἡ προσκύνηση τοῦ Τιμίου Ξύλου, πού διαρκοῦσε ἑπτά ἡμέρες. 


Στή συνέχεια, ἀπό τήν 1η Αὐγούστου καί γιά δύο ἑβδομάδες, γινόταν ἡ «Πρόοδος», δηλαδή ἡ περιφορά τοῦ Τιμίου Ξύλου σχεδόν σ’ ὅλη τήν Πόλη καί τά περίχωρα πρός ἁγιασμό τῶν πιστῶν. 


Τήν παραμονή τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (14 Αὐγούστου) περιέφεραν τόν Σταυρό τοῦ Κυρίου στά ἀνάκτορα καί τέλος, τόν ἐναπέθεταν στό ἐκκλησάκι τῶν Ἁγίων Θεοδώρων πού βρισκόταν μέσα στό παλάτι.

 Ἡ ἐπίσημη ἑορτή θεσπίστηκε, ὅπως φαίνεται, ἀργότερα. 


Τόν 12ο αἰώνα, στά χρόνια της αὐτοκρατορίας τοῦ Μανουήλ Κομνηνοῦ, οἱ Βυζαντινοί σώθηκαν ἀπό ἐπιδρομή τῶν Σαρακηνῶν μέ τή βοήθεια τοῦ Τιμίου Ξύλου. 


Ἔκτοτε ἡ ἑορτή ὁρίστηκε τήν πρώτη μέρα τῆς νηστείας τοῦ Δεκαπενταυγούστου (1 Αὐγούστου) καί συνοδευόταν ἀπό λιτάνευση (πρόοδο) τοῦ τιμίου Σταυροῦ.

 Ὁ Πατμιακός κώδικας 266 ἀναγράφει ὅτι ἐπίσης κατά τήν 1η Αὐγούστου στή Μεγάλη Ἐκκλησία ἐτελεῖτο «ἡ Βάπτισις τῶν τιμίων Ξύλων». 

Ὁ Σ. Εὐστρατιάδης σημειώνει: «Κατά τήν ἡμέραν ταύτην ἐξήγετο ἐκ τοῦ σκευοφυλακίου τῆς μεγάλης ἐκκλησίας ὁ τίμιος Σταυρός, περιήγετο ἀνά τήν πόλιν καί ἐξετίθετο εἰς διαφόρους ναούς πρός προσκύνησιν καί ἁγιασμόν τῶν πιστῶν καί πάλιν ἀπετίθετο εἰς τό σκευοφυλάκιον».

 Ταξιδεύω μέ τόν νοῦ στούς δρόμους τῆς Πόλης καί βλέπω τήν περιφορά τοῦ Σταυροῦ. 


Οἱ πιστοί στέκουν στά πλάγια καί κάνουν εὐλαβικά τό σημεῖο τοῦ σταυροῦ. 

Ἄλλοι συνοδεύουν τήν πομπή μέ κατάνυξη καί προσεύχονται καθώς ἁγιάζεται κάθε γωνιά τῆς Βασιλεύουσας. 

Καμαρώνεις καί χαίρεσαι γιά τήν εὐλάβεια τῶν χριστιανῶν πού τιμοῦσαν τόσο ἔντονα τόν Σταυρό τοῦ Χριστοῦ... Σοφά θεσπίστηκε αὐτή ἡ γιορτή. 

Ἡ Ἐκκλησία εἶχε πείρα τῆς δυνάμεως τοῦ Σταυροῦ ἀπό τή γέννησή της, ἀπό τά πρῶτα χρόνια τῶν διωγμῶν. 

Ἔτσι σέ κάθε δυσκολία ἀτομική ἤ συλλογική οἱ πιστοί προσέτρεχαν πάντοτε στό Τίμιο Ξύλο, πού κατατρόπωσε τόν κοσμοκράτορα τοῦ αἰῶνος τούτου, πού νίκησε τό μεγαλύτερο κακό στόν κόσμο, τήν ἁμαρτία...

 Σήμερα, ὡστόσο, πόσο ξεθώριασε τούτη ἡ γιορτή! 

Κι ὅμως ἔχουμε ἀνάγκη τήν ἀναβίωσή της περισσότερο ἀπό ποτέ, θαρρῶ. 

Μπορεῖ σήμερα νά μή γίνονται ἐπιδρομές Σαρακηνῶν, ἀλλά ἡ πατρίδα μας πλήττεται ἀπό χειρότερες ἐπιδρομές. 

Δέν εἶναι μόνο οἱ ἐπιθέσεις τῶν δυνατῶν, ἀλλά καί οἱ ὕπουλες χρόνιες διαβρωτικές ἐπιθέσεις ἐκ τῶν ἔνδον, πού ροκάνισαν τίς ρίζες τῆς φυλῆς μας.

 Βρισκόμαστε σέ τόσο δεινή θέση... κι ἐξακολουθοῦμε νά βυθιζόμαστε στήν ἀπελπισία... 

Μά τέλος πάντων, τί συμβαίνει; 

Μήπως στέρεψε ἡ δύναμη τοῦ Σταυροῦ; 

Ἄπαγε τῆς βλασφημίας! Τότε ποῦ βρίσκεται τό πρόβλημα; 

Μήπως λείπουν οἱ χριστιανοί πού προστρέχουν στόν Σταυρό τοῦ Κυρίου καί προσεύχονται μέ πίστη ἀταλάντευτη;

 Ἡ ἱστορία μας ἔχει τόσα νά μᾶς διδάξει... Ἡ πίστη μας εἶναι τόσο ζωντανή... 


Συνεχίζουμε να διαβάζουμε ...

Στό χέρι μας εἶναι νά ἀναβιώσουν ἐκεῖνες οἱ μέρες πού οἱ πιστοί δέονταν μέ ὅλη τή θέρμη τῆς καρδιᾶς τους, μέ ἐμπιστοσύνη ἀκουμποῦσαν ὅλα τά θέματά τους στόν Σταυρό τοῦ Χριστοῦ καί ἡ παρουσία τοῦ Θεοῦ Πατέρα ἦταν βεβαία, ὄχι γιά νά φέρει τήν ἀπαλλαγή ἀπό τά δεινά κατά τό δικό μας θέλημα, ἀλλά γιά νά φέρει τήν ἔκβαση κατά τό ἅγιό του θέλημα καί τό συμφέρον τῶν ψυχῶν.


ΠΗΓΗ https://www.apolytrosis.gr/index.php/component/k2/item/719-proodos-stavrou

Όταν τελειώσαμε την ανάγνωση των παραπάνω και σε σχέση με αυτά που μας είπε ο σεβάσμιος γέροντας μας ήρθε μια ανατριχίλα και ξεχάσαμε για λίγο τον Καύσωνα τον πραγματικό και τον Πνευματικό και τότε θυμηθήκαμε τα τελευταία λόγια του παππούλη.

" το Μυστήριο του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎ όχι μόνο δεν πολεμά την σημερινή δαιμονική μπόρα  αλλά θα ξεκλειδώσει κάθε πτυχή της και θα δείξει το μυστήριο της ανομίας που βρίσκεται μέσα σε αυτήν" 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

εξελίξεις ...το βδέλυγμα πάει από το Παρίσι στην Μέση Ανατολή , όπως είπαμε τρέχει και εμείς κοιμόμαστε

Πυρηνικός όλεθρος στα σκαριά: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά από τα Υψίπεδα του Golan και όχι από τη... Ρωσία..γράφουν ΜΜΕ και προδικάζουν γεγονότα ...είδομεν 

«Ζητάμε την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ»

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταδικάσει τις τουρκικές προθέσεις» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ι.Κατζ

Λίβανος: Αδειάζει από ξένους υπηκόους -«Φύγετε, η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα» λέει το Λονδίνο στους Βρετανούς

Οι ΗΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο «Theodore Roosevelt» στον Περσικό Κόλπο. 

To Iράν προειδοποιεί το Ισραήλ να μην επιτεθεί στον Λίβανο


Σχετικά επισημάναμε πριν 24ωρα και επιβεβαιωνόμαστε..
το " βδέλυγμα" των ημερών κινήθηκε εις Παρισίους



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

-το " βδέλυγμα" των ημερών κινήθηκε εις Παρισίους πριν μετεγκατασταθεί εις την Μέση Ανατολή σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκπονήθηκε.
-αυτό το " βδέλυγμα" μας ανάγκασαν να το δούμε σε παγκόσμια τηλεθέαση ακόμη και υπό καταρρακτώδη συνεχόμενη βροχή και επειδή ήταν βδέλυγμα οι περισσότεροι θεατές αισθάνθηκαν αποστροφή και επέστρεψαν αηδιασμένοι εις τας οικίας τους , με μολυσμένη την πνευματική αισθητική τους και την ψυχή τους βαριά και το έρριξαν στα αρνητικά σχόλια μέσω του πληκτρολογίου, αλλά η ζημία έγινε.

-έτριβαν τα χέρια από την χαρά τους γιατί μας το έδειξαν με το ζόρι, ώστε να μας διαμηνύσουν ότι αυτοί μαζί με το βδέλυγμα θα κυβερνήσουν παγκοσμίως.

-ήθελαν να δούνε επίσης και να καταγράψουν αντιδράσεις , ώστε σε επόμενο στάδιο να τις κάμψουν. 

- τελικά ποιος ήταν το βδέλυγμα ; ήταν αθλητής ; ήταν κομπάρσος ; ήταν πολιτικός που καθόταν στις εξέδρες ;

- μια φορά παρουσιάστηκε και από κάτω είχε τους οπαδούς του και παραδίπλα ο κοσμάκης μαζί με τους αθλητές να φρίττουν. 

- ας το πάρουμε χαμπάρι από εδω και πέρα μέχρι το χαστούκι που θα πέσει άνωθεν το βδέλυμα με τους υπηκόους του θα μας κάνουν να φρίττουμε .

- τελικά το βδέλυγμα μας έδειξε το αντίπαλο δέος του και αυτό είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η Εκκλησία Του. 

- μας έδειξε επίσης ότι τρέμει τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ και για αυτό προσπάθησε να διακωμωδήσει τον ΜΥΣΤΙΚΌ ΔΕΙΠΝΟ γιατί ΑΥΤΟΣ σώζει και ξυπνάει τους ανθρώπους.

- πρέπει να δοξολογούμε τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ γιατί μας έδειξε το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΑΝΟΜΙΑΣ που ενεργείτε στις μέρες μας πλέον φανερά και μας καλεί να οπλιστούμε τα Όπλα του ΦΩΤΟΣ , όπως μας λέει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ για να αντιμετωπίσουμε αυτά που σχεδίασαν και είναι πολύ χειρότερα απο αυτά που καταλαβαίνουμε .

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



το σιγανό ποταμάκι η Ουγγαρία επιβεβαιώνει προφητεία

 


ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΥΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ 


Σήμερα 2024 -«Βόμβα» Βίκτορ Όρμπαν- Ανακοίνωσε τη «Μεγάλη Ουγγαρία»

Περισσότερα στο https://echedoros.blog/ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

π ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΜΠΟΚΑ 1989 - "Σε μια μέρα, η Ρουμανία θα καταληφθεί από 3 ξένες χώρες, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία" 

«Πολλοί θα αφήσουν τη Ρουμανία και θα μεταναστεύουν σε χώρες του εξωτερικού, αλλά λίγοι θα επιστρέψουν πίσω. Ωστόσο, θα έρθει ο καιρός που όλοι τους θα θέλουν να επιστρέψουν, αλλά κανείς δεν θα μπορούν επειδή η Ρουμανία θα περιβάλλεται από φλόγες.» Η προφητεία συνεχίζεται με τον π. Αρσένιο να προειδοποιεί ότι «Σε μια μέρα, η Ρουμανία θα καταληφθεί από 3 ξένες χώρες, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία. Η βροχή της φωτιάς θα πέσει πάνω της. Το Βουκουρέστι θα γίνει δεύτερη Ιερουσαλήμ «. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι το Βουκουρέστι θα καταστραφεί όπως η Ιερουσαλήμ και δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα, αλλά ο προφήτης συνεχίζει παρηγορώντας εκείνους που έχουν πανικοβληθεί λέγοντας ότι «η Παναγία γονατιστή θα προσεύχεται στο Θεό για τη συγχώρεση της Ρουμανίας.»

ΠΗΓΗhttps://immorfou.org.cy/    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΥΓΑΜΕ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Αφιερωμένο σε αυτά που έρχονται - Πιλότος της ΠΑ «πετούσα πάνω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μαζί με ΑΓΓΕΛΟΥΣ»

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αρχές ΔΕΚΑΕΤΊΑΣ του 80
Η 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στο Αιγαίο και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια συντονίζοντας όλες τις Πολεμικές Πτέρυγες και ενισχύοντας με περιπολίες τα πολεμικά αεροδρόμια στην Σκύρο και την Λήμνο.
Ο τούρκος από τότε ήταν αγριεμένος και η λύσσα του δεν κρυβόταν όσες πολιτικές κατευνασμού του έκαναν οι τότε Έλληνες πολιτικοί.
Σε αυτήν την πολυάριθμη τότε Πτέρυγα Μάχης η Πατρίδα με αξίωσε να την υπηρετήσω ως έφεδρος ανθυποσμηναγός.
ΕΚΈΙ έζησα λόγω της ειδικότητας μου πολλά, άκουσα και είδα περισσότερα .
Όμως ένα πράγμα δεν ξεχνάω την αγγελική αυταπάρνηση των Πιλότων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μαζί τους βίωνα τις κορυφαίες στιγμές των αναχαιτίσεων στις εσχατιές του Αρχιπελάγους του ΑΙΓΑΙΟΥ όλο το 24ωρο την στιγμή που ο κόσμος ζούσε την τρυφηλή και έκλυτη ζωή της μεταπολίτευσης.
Στο άκουσμα της λέξης scramble οι ιπτάμενοι και οι τεχνικοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας έδιναν μια σκληρή μάχη με το χρόνο.
Μία μάχη που τους δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν σε λίγα λεπτά στον ουρανό του Αιγαίου για να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα και την ΙΕΡΗ ΓΗ των προγόνων μας . 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, η Πολεμική Αεροπορία συνιστά το μέσο αποτροπής της χώρας μας απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη τουρκική
προκλητικότητα και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.
Αίμα, ιδρώτας και κηροζίνη τα συστατικά του ακήρυκτου αεροπορικού πολέμου στο Αιγαίο, ενός πραγματικού πολέμου σε καιρό ειρήνης… ήταν και είναι η ευωδία που ανεβαίνει στον Ουρανό ως προσευχή προς τους ηρωικούς προγόνους και τους Άγιους Μάρτυρες της Ορθοδοξίας
« ότι συνεχίζουμε να κάνουμε και εμείς το ΧΡΕΟΣ μας προασπίζοντας την πολιτισμική διαχρονικότητα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού απέναντι στην Βαρβαροκρατία»
Μεσημεριανό στην Στρατιωτική Λέσχη μέσα στην Πτέρυγα.
Στο τραπέζι που καθόμουν με πλησίασε ο φίλος μου ιπτάμενος Μιχάλης, ένα καθαρό αετοπούλι στην ματιά και την ψυχή ταυτισμένος με τα Readiness στην ετοιμότητα παντός καιρού.
-Κώστα, σε είδα από απόσταση το πρωί να μπαίνεις στην εκκλησία των Ταξιαρχών.
-και μου έκανε κλίκ να σου εκμυστηρευθώ κάτι παράξενο που βίωσα χθες το βράδυ.
Ο Μιχάλης έκανε τον Σταυρό του στο στήθος και συνέχισε, ενώ εγώ τον άκουγα χαλαρός όχι όμως για πολλή ώρα από αυτά που άκουσα.

* Σαν να απογειώθηκα από την πίστα και ανεβαίνοντας περνούσα από ουρανούς και οπτικά τοπία που άλλαζαν σαν τις σελίδες ενός βιβλίου.
* Ήταν τόση η χαρά μου όταν αντίκρισα στο οπτικό μου πεδίο την Κωνσταντινούπολη και την χερσόνησο στον Βόσπορο με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέσα σε χρυσά σύννεφα.
* Τέτοια χαρά είχα να πάρω από μικρό παιδί αλλά η αίσθηση μου αποκορυφώθηκε όταν δίπλα μου και με μεγαλύτερες ταχύτητες με περιστοίχιζαν ΑΓΓΕΛΟΙ σαν αυτοί που είναι Αγιογραφημένοι στην Εκκλησία μας των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.
* Άλλοι κρατούσαν ρομφαίες , άλλοι ασπίδες και άλλοι κάτι χοντρά βιβλία.
* Όμως στα αυτιά μου ερχόταν μια αρμονική ψαλμωδία και όπως την κατανοούσα μου έλεγε
* «θα γίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ»
Όταν ξεκίνησε να μου μιλάει ο φίλος μου ιπτάμενος ήμουν χαλαρός και ξαφνικά μου ανέβηκε το φαγητό στον λαιμό.
Τι να του πω;
Όνειρα μην δίνεις σημασία και προχώρα.
Δεν είχαμε ακούσει τότε αρχές δεκαετίας του 80 τίποτε για περί Κωνσταντινουπόλεως και κανένα γεωπολιτικό
σημείο ή εξέλιξη δεν μας προϊδέαζε για το γεγονός ότι η ΠΟΛΗ θα γίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Όμως κάποιοι Πατέρες της Εκκλησίας, όπως ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μαρτυρούσαν στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ σε λιγοστούς τότε το επερχόμενο ανατρεπτικό αυτό γεγονός της ιστορίας.
Σηκώθηκα από την καρέκλα μου γιατί είχα υπηρεσία, τον κτύπησα σεβαστικά στους ώμους και του είπα
-ότι και να είδες στις δικές σας τις πλάτες στηρίζεται η ασφάλεια της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
– Μιχάλη θα τα πούμε καλύτερα αύριο.
Και το αύριο δεν ήρθε γιατί αργά το απόγευμα μας κάλεσαν με το ασθενοφόρο να πάμε έξω από το σπίτι του Μιχάλη για να είμαστε Stand by για την εγκυμονούσα γυναίκα του που θα μάθαινε ότι ο σύζυγός της έφυγε μαζί με του ΑΓΓΕΛΟΥΣ εκεί κάπου στο ΑΙΓΑΙΟ.
ΕΔΩ σταματώ γιατί η συγκίνηση δεν αντέχεται.
Σίγουρο όμως είναι ότι το παιδί του Μιχάλη που δεν τον γνώρισε θα πάει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ να δει τον πατέρα του να πετάει πάνω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μαζί με τους φίλους του ΑΓΓΕΛΟΥΣ.

ΥΓ . Αφιερωμένο σε όλα τα αετόπουλα των πολεμικών πτερύγων μας .
Η ΠΑΝΑΓΙΑ μαζί σας.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

γιορτάζει ο συνοδοιπόρος του Αποστόλου Παύλου Άγιος Σίλας και θυμηθήκαμε ....

 


 


Λιτανεία μετά από δυο χιλιετίες επί της λιθόστρωτης Ρωμαίικης Εγνατίας οδού που κατέληγε στην ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ από την Ρώμη

Δεν θα πούμε πολλά λόγια , θα αφήσουμε τις εικόνες των λιτανευόντων ανθρώπων πιστών να μιλήσουν από μόνες τους.
2019 - Πρώτη Λιτανεία μετά από χιλιάδες χρόνια στο διατηρημένο κομμάτι της λιθόστρωτης Εγνατίας οδού που συνέδεε τα Ρωμαικά χρόνια με τα Βυζαντινά χρόνια της καθ’ ημάς Ανατολής και της Ρωμιοσύνης.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ανήμερα της εορτής του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ αξιώθηκε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αποστολικής Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου να βηματίσει εκεί που βημάτισαν οι ωραίοι πόδες των Αποστόλων και συγκεκριμένα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και των συνεργατών του ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Σίλα , Τιμοθέου και του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ Λουκά.
Αυτό το λιθόστρωτο κομμάτι συνέδεε το επίνειο της Αρχαίας Νεάπολης, της μετέπειτα Βυζαντινής Χριστούπολης , της σημερινής καβάλας με τους αρχαίους Φιλίππους , όπου και διαδραματίστηκαν τα σπουδαία γεγονότα που περιγράφει στις Πράξεις των Αποστόλων ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
Αυτό το λιθόστρωτο τμήμα  της Ρωμαίικής Εγνατίας οδού ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας , ήταν το κομμάτι πού έφερνε  τον Πολιτισμό στην Ευρώπη.
ΚΑΙ εξηγούμεθα , όταν το βημάτιζε  ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ κάπου το 49 με 50 μ.Χ. στο μυαλό του περιφερόταν το όραμα του Μακεδόνα άνδρα που είδε κατ’ όναρ στην Τρωάδα λίγα 24ωρα πριν.
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ φορέας της Ελληνιστικής παιδείας γνώριζε πολλά και έτσι πρόσμενε στους Αρχαίους Φιλίππους να συναντήσει σε λίγο  την ψυχή  του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τον κάλεσε στην Μακεδονία μέσω του Μακεδόνα άνδρα που είδε στο γνωστό όραμα.
Μετά την ανηφοριά η Αποστολική συνοδεία κάθισε στο ανάγλυφο ίσιωμα του δρόμου , σημείο που ατενίζει προς τα Δυτικά τους Φιλίππους και Ανατολικά την Νεάπολη, που οι ρωμιοί πρόγονοι μας στα βυζαντινά χρόνια την μετονόμασαν σε ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να τιμήσουν το γεγονός της απόβασης του ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ – ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ευρώπη στο μέρος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Στο σημείο αυτό της Εγνατίας οδού  που ξεκουράστηκαν οι Απόστολοι ανέπεμψαν δοξολογία στον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.
Το σημείο αυτό ως πάτημα των Αποστόλων ήταν γνωστό στα Βυζαντινά χρόνια.
Μια αγία γερόντισσα την δεκαετία του 90 ( η αείμνηστη σήμερα Μαρία Τσολάκη βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/07/blog-post_517.html?m=1) είδε καθ’ ήπαρ ( ζωντανά) τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ και της είπε:
« - σε αυτό το σημείο όπου βρίσκεται η σημερινή ιερά μονή του Αποστόλου Σίλα ξεκουραζόμουν και εγώ καθ’ οδόν προς την Κωνσταντινούπολη»
Δεκάδες ΑΓΙΟΙ πέρασαν από αυτό το μέρος στα χρόνια της υπερχιλιετούς ρωμιοσύνης. ‘
Η παράδοση του πατήματος αυτού υπήρχε από τότε και κυκλοφορούσε σε εχθρούς και φίλους της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Η βυζαντινή ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ έπεσε στα χέρια των τούρκων και άλλαξε όνομα έγινε Καβάλα ώστε να ξεχαστεί το όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Τι έκαναν λοιπόν οι εχθροί  του σκλαβωμένου Ελληνισμού της αγίας αυτής περιοχής ;
Τα απόβλητα της επεξεργασίας των καπνών τα πέταγαν, ουσιαστικά τα συγκέντρωναν σε αυτό το μέρος.
Έτσι το πάτημα αυτό των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ  που βρίσκεται το κομμάτι της Εγνατίας οδού που διέρχεται από την σημερινή ιερά μονή του Αποστόλου Σίλα το έκαναν μια τεράστια χωματερή , ώστε να χαθεί η ιστορική μνήμη.
Αυτό δεν κάνουν και σήμερα άραγε οι διεθνείς πλαστογράφοι- τυμβωρύχοι της  ιστορίας  της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας;
Όταν η Χριστεπώνυμος ΠΟΛΗ της καβάλας απελευθερώθηκε από την μακρόχρονη  τουρκοκρατία και την ολιγόχρονη βουλγαρική τυραννία απετέλεσε Μητρόπολη των Νέων Χωρών με πρώτο Μητροπολίτη τον κύρο Χρυσόστομο Χατζησταύρου, πρώην πρωτοσύγκελου του Εθνο μάρτυρα και ΑΓΙΟΥ μας Χρυσόστομου της Σμύρνης που κατακρεούργησαν οι τουρκαλάδες – τζιχαντιστές των χρόνων της Μικρασιατικής τραγωδίας.
Ο Δεσπότης αυτός γνώριζε την ιστορική αυτή  παράδοση και αμέσως καθάρισε το άγιο αυτό μέρος που το έκαναν χωματερή για να σβήσουν οι αθεόφοβοι την ευλογία του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.
 Με την σειρά μας έχουμε προσωπικές  μνήμες και αφηγήσεις  που οι πρόσφυγες- ξυπόλητοι πρόγονοι μας που έφτασαν σε αυτό το μέρος μετά τον μεγάλο κατατρεγμό  της Μικράς Ασίας , πειναλέοι διαμένοντας σε αντίσκηνα , βοηθούσαν στον καθαρισμό αυτής της αγίας περιοχής .
Το πάτημα( σημείο που ξεκουράστηκαν οι  απόστολοι)   βρέθηκε μαζί και το κομμάτι της λιθόστρωτης Εγνατίας οδού και στην συνέχεια έπηξαν ( έκτισαν) Ιερά Μονή με τα πενιχρά εισοδήματα τους.


Έτσι η ΕΥΛΟΓΙΑ των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ αποκαταστάθηκε και σήμερα σε αυτό το μέρος που πρέπει να χαρακτηριστεί ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας αναπέμπονται ύμνοι και ωδές πνευματικές στον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.
Βαδίζουμε ως ΕΘΝΟΣ σε δύσκολα και κακοτράχαλα μονοπάτια αλλά έχουμε συνοδίτες του ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ Παύλο- Λουκά- Τιμόθεο και τον εορτάζοντα Σίλα .
Μαζί με αυτούς φωνάζουμε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ και στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε αυτούς τους ΑΓΙΟΥΣ,  ότι κόντρα στις δολιότητες των γεωπολιτικών παιχνιδιών θα αποκαταστήσουν την Ιστορική Αλήθεια.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 Αναδημοσίευση https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/07/blog-post_91.html - 30 Ιουλίου 2019

1824 - 2024 ΚΑΣΟΣ ή ΚΑΖΟΣ;

 


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ 

" Το 1824 ο σουλτάνος Μαχμούτ ζητά τη βοήθεια του Μεχμέτ Αλή της Αιγύπτου για να καταπνίξει την Ελληνική Επανάσταση. Ο Ιμπραήμ, γιος του Μεχμέτ Αλή, συγκροτεί μεγάλο εκστρατευτικό σώμα και στόλο. Αφού κατέστειλαν την επανάσταση στην Κρήτη, οι δυνάμεις των Αιγυπτίων κινούνται κατά της Κάσου, η οποία, πέρα από τη στρατηγική της θέση και την εμπορική και ναυτική ισχύ της, είχε συνδράμει την εξέγερση των Κρητών. Η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να κινητοποιήσει το στόλο λόγω έλλειψης χρημάτων, οπότε το νησί μένει ανυπεράσπιστο.

Τη νύχτα της 28ης προς 29η Μαΐου οι Αιγύπτιοι επιτίθενται παραπλανητικά στη βόρεια ακτή του νησιού, ενώ συγχρόνως μικρή δύναμη αποβιβάζεται σε άλλο σημείο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Οι Κασιώτες αντιστάθηκαν ηρωικά, αλλά νικήθηκαν. Ακολούθησε γενική σφαγή και καταστροφή του νησιού, με πάνω από 2.000 νεκρούς, ενώ άλλα τόσα γυναικόπαιδα κατέληξαν σκλάβοι. Η καταστροφή της Κάσου υπήρξε ένα από τα τραγικότερα επεισόδια της Ελληνικής Επανάστασης. Μαζί με την καταστροφή των Ψαρών που ακολούθησε, ανέκοψε τις επιτυχίες των Ελλήνων, οι οποίοι ήταν πλέον αντιμέτωποι με ένα νέο, πανίσχυρο αντίπαλο."

ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ 

ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΣΕΙΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ 

ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ - ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΑΣ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



πώς στήνεται κάτω από τον Ουρανό της Αφρικής μια νέα Μητρόπολη που θέλει να μαζέψει ως όρνιθα τα παιδάκια της

Σύνδεσμος Βίντεο 
Γκόμα, στις 28/07/2024
ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΝΣΑΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΚΟΜΑΣ Τιμοθέου 




Ημέρα εόρτια και πανευφρόσυνη η σημερινή, τόσο για την Ιερά Επισκοπή Γκόμα και Μεγάλου Κίβου όσο και για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Κογκό. Ένα πολυετές όραμα για την Ορθόδοξη Εκκλησία του τόπου αυτού και ένας ευσεβής πόθος, για την δημιουργία Επισκοπής σε αυτές τις περιοχές, πραγματοποιούνται και ολοκληρώνονται σήμερα με την ενθρόνιση του πρώτου Επισκόπου του Θεοφιλεστάτου κ. Τιμοθέου. 
Με πλήρη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και στη βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις πρεσβείες του Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, ευχόμαστε στον πρώτον Επίσκοπο της Γκόμα και του Μεγάλου Κίβου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, επιτυχή ηνιοστροφία και ευκαρπία έργου ποιμαντικού, της νεοσόστου ταύτης Επισκοπής, αλλά με μεγάλες προσδοκίες για και εν πολλαίς προσδοκίαις της συγχρόνου κοινωνίας.
Έχεις, Θεοφιλέστατε Άγιε Αδελφέ, κάποια σπουδαία πλεονεκτήματα. Ανδρώθηκες πλησίον ενός, εμπείρου περί τα πνευματικά Ιεράρχου του Κογκό, του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Ιγνατίου, αρχικά Κεντρώας Αφρικής και στην συνέχεια εφησυχάζοντος υπό του τίτλου Πενταπόλεως. Εμαθήτευσες εις την περιάκουστον Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους, γνώρισες αγίους Πατέρες και άκουσες λόγους πνευματικούς και ωφέλιμους. Επέστεψες στην Πατρίδα σου το Κογκό, και είχες την ευλογία να διακονήσεις την Αγία μας Εκκλησία τόσο κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως τον οποίον και προανέφερα όσο και κοντά στον διάδοχό του Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο που τώρα αναπαύεται στους ουρανούς. Ο Θεός όμως οδήγησε τα βήματα σου στην ευλογημένη μάνδρα του Προφήτου Ηλιού, Μοναστήρι της πόλεως της Πρεβέζης στην Ελλάδα, όπου κοντά του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Πρεβέζης Μελετίου, και του Ηγουμένου αυτής, και των Αγίων Πατέρων που εγκαταβιούν σε αυτή, απέκτησες γνώσεις πνευματικές που ήδη καρποφορούν στο ιεραποστολικό έργο της Επαρχία σου. Δια τον λόγο της αγάπης προς το πρόσωπό σου, η Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού, απέστειλε κοντά σου τον ευλογημένο Αρχιμανδρίτη τον πατέρα Νικηφόρο, άνθρωπο αρετών, προσευχής, καλογερικής ζωής αλλά και θυσίας που ώς άλλος Σίμων Κυρηναίος θα σηκώσει μαζί σου τον σταυρό της Ιεραποστολής που σου ανέθεσε ο Πατριάρχης μας και η περί αυτού Ιερά Σύνοδος.  
Χωρίς να θέλω, να υποκαταστήσω τον Γέροντά σου, θα ήθελα κι εγώ, ως εκ της θέσεώς μου, να σου υπενθυμίσω μερικά από τα καθήκοντά μας, που είναι κοινά, αφού κι οι δυο μας καλούμαστε να διαποιμάνουμε και να καθοδηγήσουμε ανθρώπους, “υπέρ ων Χριστός απέθανεν”.
Είναι, εν πρώτοις, γνωστή η υπενθύμιση του Μ. Αθανασίου προς τον Δρακόντιον, που ισχύει και για μας: «Δει ειδέναι τε και μη αμφιβάλλειν ότι πριν μεν κατασταθής σ’ αυτώ έζης, κατασταθείς δε, οις κατεστάθης» (Μ. Αθανάσιος προς Δρακόντιον 2,). Ως Επίσκοπος θα ζεις όχι για τον εαυτό σου, αλλά για τα πνευματικά τέκνα σου και τους ανθρώπους που θα αναπαύονται από τις νουθεσίες και το παράδειγμά σου, κάτω από το ωμοφόριο σου.
Κατά την εξάσκηση του ποιμαντικού έργου του Επισκόπου χρειάζεται σύνεση για να αποφεύγονται οι ακρότητες και να κρατείται το μέτρον. Χρειάζεται γρηγορούσα συνείδηση για να ακολουθείται η οδός της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ο Επίσκοπος οφείλει κατά τον Γρηγόριο τον Θεολόγο να είναι “χρηστός άμα και αυστηρός, φοβερός και προσηνής, αδέκαστος και θεραπευτικός…” και άλλα πολλά. Κι όλοι οι τρόποι και οι διαφορετικές παιδαγωγικές μέθοδοι, που θα χρησιμοποιεί ένα και μοναδικό πρέπει να έχουν σκοπό: τη σωτηρία του εμπιστευθέντος ποιμνίου και την ορθή καθοδήγηση όσων προστρέχουν εις αυτόν. 
Θα πρέπει, ως εκ τούτου, άγιε Αδελφέ, Επίσκοπε Γκόμα και Μεγάλου Κίβου, να σταθείς ακλόνητος στην νέα έπαλξη που σε ανεβάζει σήμερα η Εκκλησία με την ενθρόνισή σου, και με τον λόγο, τα έργα και την εν γένει πολιτεία σου να πυργώσεις ψυχές καθαρές που θα καταφεύγουν κοντά σου. Ουδέποτε να επιτρέψεις νυσταγμό στην ψυχή σου, ούτε να αφήσεις ποτέ το εκκλησιαστικό σου φρόνημα να κλονιστεί. Οφείλουμε όλοι, οι κατασταθέντες υπό του Θεού εις επιμέλειαν ψυχών, να περιφέρουμε «πάντοτε την νέκρωσιν του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι ημών, ίνα και η ζωή του Ιησού φανερωθή εν τη θνητή σαρκί ημών».

Αδελφέ μου Τιμόθεε, εκπροσωπώντας σήμερα τον κανονικό και μόνο Ποιμενάρχη της Αφρικής, τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρον τον Β΄, κατά την ημέρα όχι μόνο της προσωπική σου χαράς αλλά και της τοπικής Εκκλησίας, μαζί με τον Θεοφιλέστατο Άγιο Αδελφό Επίσκοπο Κισαγκάνι και Ανατολικού Κογκό κ. Πολύκαρπο, επιτρέψτε μας να εκφράσουμε την χαρά μας, την τιμή μας, την αγάπη μας, την προσευχή μας και προπάντων την συμπαράσταση μας ως αδελφοί Αρχιερείς και στην δική σου πνευματική έπαλξη. 
Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που ο Πατριάρχης της αγάπης, ο Πατριάρχης που μετρά κάθε φορά χιλιάδες χιλιόμετρα για να συναντήσει, να λειτουργήσει, να καταστήσει Επισκόπους, να ιδρύσει φιλανθρωπικές εστίες, να σκουπίσει τα δάκρυα των πονεμένων ανθρώπων, σου ανέθεσε την Επισκοπή Γκόμας προκειμένου να εργασθείς ως Πατριαρχικός Επίτροπος. Έδωσες εξετάσεις και πέρασες με άριστα. Σε σύντομο χρόνο έχτισες Ιερούς Ναούς για να αναπαύονται πνευματικά οι άνθρωποι, μοναστήρι για να αγωνίζονται πνευματικά όσες κοπέλες ποθούν των βίο της ασκήσεως και την ολοκληρωμένης αφοσιώσεως στην Εκκλησία, έτρεξες παντού να κατηχήσεις, να διδάξεις, να παρηγόρησής, να ελεήσεις, να βοηθήσεις, να χορτάσεις τα πεινασμένα στομάχια των ορφανών και φτωχών παιδιών. Σε καμάρωνα αδελφέ μου, όταν σε πολλές φωτογραφίες που προσφέρατε φαγητό στους φτωχούς, έβγαζες τον σταυρό από το στήθος σου και φορούσες την ποδιά όπως ο Χριστός και ο ίδιος πρόσφερες τροφή στους πεινασμένους αδελφούς.
Μετατρέπεις συχνά τους ναούς σου σε χώρους που οι πιστοί δεν δέχονται μόνο την πνευματική τροφή αλλά και την υλική και μπράβο σου για αυτό. Το βασικότερο όμως όλων είναι η αγάπη την οποία την εργάζεσαι με άριστο τρόπο σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά και άλλα πολλά παρατήρησε ο Πατριάρχης μας και σε εξέλεξε μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πρώτον Επίσκοπον Γκόμας και Μεγάλου Κίβου. 
Σου μεταφέρω μέσα από τα τρίσβαθα της καρδιάς, του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου μας , του οποία καρδιά, καίει σαν το ηφαίστειο της Γκόμα, την ευχή του, τη ευλογία του, την συμπαράσταση του και την αγάπη του. 
Η ελαχιστότητα μου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισαγκάνι κ. Πολύκαρπος ως Ιεράρχες του Θρόνου της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, είμαστε κοντά σου για να σου πούμε πως σε αγαπάμε, χαιρόμαστε με την χαρά σου, προσευχόμαστε για σένα και αναφωνούμε ‘Αξιος. 
Μεταφέρω όμως σε όλους τους άρχοντες του τόπου που σήμερα έχουν κατακλίσει αυτόν τον Ιερό Ναό την πολλή αγάπη και την ευλογία του Πατριάρχου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β΄. 
Επίσης μεταφέρω την ευχή του Πατριάρχου μας σε όλους τους πιστούς της Επισκοπής αυτής που σήμερα χαίρονται που η Ορθόδοξη Εκκλησία εξέλεξε και έστειλε σε αυτούς πνευματικό Πατέρα και Επίσκοπο. Θα παρακαλέσω τις αρχές του τόπου πάντοτε να βρίσκονται στο πλευρό του Επισκόπου και να τον στηρίζουν στο έργο του, αλλά και τους πιστούς να στέκονται πάντοτε δίπλα του με σεβασμό και αγάπη όπως προβλέπεται η στάση των παιδιών προς τον πατέρα.       
Θεοφιλέστατε αναφωνούμε ΑΞΙΟΣ και ο καλός μας Χριστός να σε δυναμώνει στον αγώνα σου.
Μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκόμας και Μεγάλου Κίβου, κ. Τιμόθεος, είπε στον ενθρονιστήριο λόγο του τα εξής: «Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Κινσάσας, κ. Θεοδόσιε, Εκπρόσωπε του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου Β' ……. Ευλογημένε λαέ του Θεού,
Ο Θεός είναι αυτός που «ἔδωκε τοὺς μὲν ἀποστόλους, τοὺς δὲ προφήτας, τοὺς δὲ εὐαγγελιστάς, τοὺς δὲ ποιμένας καὶ διδασκάλους, πρὸς τὸν καταρτισμὸν τῶν ἁγίων εἰς ἔργον διακονίας, εἰς οἰκοδομὴν τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ » (Εφεσ.4.11-12).
 Μετά την Ανάληψή Του, ο Κύριος άφησε «εις θέσιν και τόπον » Του στην Εκκλησία τους Αγίους Αποστόλους και αυτοί με τη σειρά τους κληροδότησαν αυτόν τον τίτλο στους διαδόχους τους, που είναι οι Επίσκοποι. Ο Κύριος είπε στους Αποστόλους: « Ο ἀκούων ὑμῶν ἐμοῦ ἀκούει, καὶ ὁ ἀθετῶν ὑμᾶς ἐμὲ ἀθετεῖ· ὁ δὲ ἐμὲ ἀθετῶν ἀθετεῖ τὸν ἀποστείλαντά με » (Λκ.10.16)…..
Ο Επίσκοπος είναι Πατέρας, ένας Πατέρας που δημιουργεί, που γεννά, γιατί χάρη στον Επίσκοπο έχουμε νέους ιερείς, τους οποίους μόνο αυτός μπορεί να χειροτονήσει, για τη δημιουργία ενοριών, την εξέλιξη και τη διαιώνιση της Εκκλησίας.
 Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η πρώτη και παλαιότερη Εκκλησία. Είναι ιστορικά, η καθαυτή Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός. Το λίκνο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού είναι η Ελλάδα. Το Ευαγγέλιο γράφτηκε στα Ελληνικά και στη συνέχεια μεταφράστηκε επίσημα τον 4ο αιώνα από τα Ελληνικά στα Λατινικά από τον Άγιο Ιερώνυμο, τη μετάφραση που κοινώς ονομάζεται « Vulgata». Που σημαίνει ότι κατά τους πρώτους 4 αιώνες του Χριστιανισμού το Ευαγγέλιο ακουγόταν κυρίως μόνο στα Ελληνικά....
Η Ορθόδοξη Εκκλησία ιδρύεται στο Κονγκό από Έλληνες ιεραποστόλους. Επομένως παραλαμβάνουμε τον Χριστιανισμό στην καθαρή του μορφή και κατάσταση, από την πηγή, από το πρώτο χέρι. ….Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων (Πράξεις 17:16-23), ο Απόστολος Παύλος πήγε και κήρυξε τον Χριστό στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Ακρόπολη, όπου χιλιάδες Χριστιανοί έρχονται κάθε χρόνο για να προσευχηθούν σε αυτό το ιστορικό τόπο, στη μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου……
Ο Απόστολος Παύλος πήγε και στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Στη συνέχεια απηύθυνε δύο Επιστολές του προς τους Χριστιανούς Έλληνες της Θεσσαλονίκης, τις προς Θεσσαλονικείς Επιστολές Παύλου. Εκεί επίσης αρκετοί Ιεροί Ναοί είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Απόστολο Παύλο . Εκεί υπάρχει και η μεγάλη λεωφόρος που ονομάζεται «Εγνατία» από την οποία εισήλθε ο Απόστολος Παύλος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ένας ιστορικός τόπος του Χριστιανισμού…….
Ο Απόστολος Παύλος πήγε και στην Κόρινθο και εκεί απηύθυνε στους Έλληνες Κορινθίους 2 Επιστολές του, τις προς Κορινθίους Επιστολές του Παύλου. Πέρασε των χειμώνα στη Νικόπολη, όπως έγραφε στον μαθητή του Τίτο: «Οταν πέμψω ᾿Αρτεμᾶν πρός σε ἢ Τυχικόν, σπούδασον ἐλθεῖν πρός με εἰς Νικόπολιν· ἐκεῖ γὰρ κέκρικα παραχειμάσαι» (Τίτος 3:12)…….
……Από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως έρχεται ο π. Νικηφόρος Κομπότης που βλέπετε εδώ μαζί μας, που εργάζεται μαζί μας στην Ιερά μας Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου εδώ και αρκετούς μήνες…..
Πριν από αυτόν ήταν και ο Γέροντας π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης, οποίος διακόνησε με όλη την καρδιά του την Εκκλησία του Χριστού οικουμενικώς, σε Ελλάδα, Ρουμανία, Αλβανία, Μαδαγασκάρη, Τανζανία, Κολουέζι, Μπουρούντι και εδώ σε μας, στην Ιερά μας Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου, όπου μας βοήθησε στην ανέγερση Ιερών Ναών και μοναστηριών, και τον ευχαριστούμε για τη θυσιαστική του αγάπη, σπάνια στον κόσμο μας. Τα έτη του να είναι πολλά!



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ 

Όλοι αυτοί οι Έλληνες Πατέρες ήρθαν εδώ σε εμάς, στο Κονγκό, για να μας μεταδώσουν τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και το Ευαγγελικό μήνυμα, όπως το έλαβαν από τους Αγίους Αποστόλους, από γενιά σε γενιά.
Δεν δίδαξε όμως μόνο ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των Αγίων Αποστόλων κήρυξε τον Χριστό στην Ελλάδα, κυρίως ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, ο οποίος έγραψε το βιβλίο του της Αποκαλύψεως στην Πάτμο, σε ένα ελληνικό νησί που φέρει μέχρι σήμερα το ίδιο όνομα. Ο Απόστολος Ανδρέας, αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, κήρυξε τον Χριστό στην Πάτρα, την τρίτη μεγάλη πόλη της Ελλάδας, και εκεί πέθανε στο σταυρό. Ο σταυρός του είχε σχήμα Χ. Από την Πάτρα κατάγεται ο Μητροπολίτης μας Κινσάσας, κ. Θεοδόσιος.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι παντού στην Αφρική. Υπάρχει από τον πρώτο αιώνα στην Αλεξάνδρεια, όπου ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος που ήταν ο πρώτος Επίσκοπος, που χειροτονήθηκε από τον Απόστολο Πέτρο το έτος 43 μ. Χ, πέθανε εκεί ως μάρτυρας στις 25 Απριλίου του έτους 68, αφού ίδρυσε την Αλεξανδρινή Εκκλησία, χειροτονώντας Επισκόπους, και από τότε η Ορθόδοξη Εκκλησία εξαπλώθηκε σε όλη την Αιθιοπία και την Υποσαχάρια Αφρική. Η Σύγχρονη Ορθόδοξη Ιεραποστολή ξεκινά στην Ουγκάντα, μετά στο Κονγκό και την Κένυα……
Αγαπητοί μου αδελφοί και αδερφές,
Η Επισκοπική διακονία είναι καλό έργο, κατά τον Απόστολο Παύλο. Λέει στον μαθητή του Τιμόθεο « Πιστός ὁ λόγος· εἴ τις ἐπισκοπῆς ὀρέγεται, καλοῦ ἔργου ἐπιθυμεῖ. » (1 Τιμ. 3.1). Είναι λοιπόν έργο , έργο επίπονο και όχι μια ανάπαυλα, μια χαλάρωση και αναψυχή. Ο Επίσκοπος πρέπει να εξαντλείται μέρα και νύχτα για το ποίμνιό του. Πρέπει να κηρύξει μετάνοια στον λαό. Το παράδειγμα του Προφήτη Ιωνά είναι εύγλωττο. Ο Θεός τον έστειλε στη Νινευή για να κηρύξει μετάνοια, αλλά αυτός προσπάθησε να ξεφύγει από την αποστολή του κατευθυνόμενος στην Ισπανία.
Ο Θεός τον επαναφέρει στην τάξη, αλλά μετά το κήρυγμα στη Νινευή, πηγαίνει , κάθεται και χαλαρώνει αμέριμνα κάτω από μια κολοκύθα, και για άλλη μια φορά ο Θεός τον επαναφέρει σε τάξη, ξηραίνοντας την κολοκύθα, κάτω από την οποία αναπαυόταν ο Ιωνάς. για να μπορέσει να εργαστεί, για να συνεχίσει να κηρύττει την μετάνοια στον λαό.
Όταν ο Χριστός απέστειλε τους μαθητές Του σε περιοδεία, αν και είχαν εργαστεί σκληρά για αρκετές μέρες, κατά την επιστροφή τους, «εἶπεν αὐτοῖς· δεῦτε ὑμεῖς αὐτοὶ κατ᾿ ἰδίαν εἰς ἔρημον τόπον, καὶ ἀναπαύεσθε ὀλίγον» (Μάρκος 6, 31). Δεν είπε απλά ξεκουραστείτε, αλλά ξεκουραστείτε λίγο.
Ο Επίσκοπος θα πάει στα νοητά βουνά να ψάξει το πρόβατο του Χριστού, είτε το απολωλός είτε το κάθε άλλο πρόβατο και θα το φέρει στον Χριστό, και γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα εν όσο αναπνέει. Οι λόγοι του αγίου Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος, προς τον Ποιμένα και Επίσκοπο είναι πολύ διαφωτιστικοί: «Επίσκοπος Και ποιμήν στην κυριολεξία είναι εκείνος που μπορεί να αναζητήσει και να θεραπεύσει τα απολωλότα λογικά πρόβατα με την ακακία του, τον ζήλο του και την προσευχή του. Κυβερνήτης είναι αυτός που από τον Θεό και τούς κόπους του απέκτησε πνευματική δύναμη, και μπορεί όχι μόνο από την τρικυμία, αλλά και μέσα από την άβυσσο να ανασύρει και να σώσει το πλοίο» ( Άγ. Ιωάννου του Σιναῒτου, «Εις τον Ποιμένα», 2-3. )………
Με την ράβδο του θα κατευθύνει αλλά και θα διορθώνει, ανάλογα με την περίπτωση. Ο Επίσκοπος δεν πρέπει να ξεχνά ότι το ραβδί του είναι πάνω από όλα, μια λύση που του έδωσε ο Θεός εκ των προτέρων για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής της τοπικής Εκκλησίας, τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς. Στον πορεία του με τον λαό του Θεού, προς τη Γη της Επαγγελίας, όταν θα βλέπει την Ερυθρά Θάλασσα των πειρασμών μπροστά του και τον διαβολικό στρατό του Φαραώ πίσω του, δεν πρέπει να πτοηθεί, να τρέμει και να τα χάσει, δεν θα πρέπει να αναγκάσει τον Θεό να τον ρωτήσει όπως έκανε στην περίπτωση του Μωυσή: «Μωυσή, τι κρατάς στα χέρια σου; » . «Είναι το ραβδί που σου έδωσα! Χτύπα αυτό το ραβδί με πίστη στην θάλασσα και θα χωρίσει ένθεν και ένθεν και θα περάσεις με τον λαό μου. Γι' αυτό σου έδωσα αυτό το ραβδί!»
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω εκ μέσης καρδίας τον Μακαριώτατο Πατέρα και Πατριάρχη μας κ. κ. Θεόδωρο Β΄ , γιατί πάντα με περιβάλει με τη άπειρή Του αγάπη. Ιδού και τώρα, με μεγάλη χαρά, εξουσιοδότησε την υμετέρα Σεβασμιότητα από τον Ένδοξο Θρόνο του Αγίου Μάρκου Αλεξανδρείας για να με ενθρονίσετε στη πόλη Γκόμα, στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, 
Με πολύ ιδιαίτερο τρόπο είναι μεγάλη τιμή για το ταπεινό μου πρόσωπο, Σεβασμιώτατε, το γεγονός ότι κάνατε τόσο μεγάλο ταξίδι στα πιο επικίνδυνα μέρη του Κονγκό, και ήρθατε για να με ενθρονίσετε, να ευλογήσετε την έναρξη της νέας εκκλησιαστικής μου διακονίας και την Αρχιερατεία μου και να μεταφέρετε τις πατρικές Ευχές ως και τις Πατριαρχικές Ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεοδώρου, προς τους πιστούς της Ιεράς αυτής Επισκοπής.
Πολλές ευχαριστίες από τα βάθη της καρδιάς μου, στον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας και σε εσάς επίσης! Ήρθατε να εγκαινιάσετε επίσημα μια νέα σχέση που απαιτεί από εμένα η Αλεξανδρινή Εκκλησία με την τοπική Εκκλησία της νεοσύστατης αυτής Ιεράς Επισκοπής, για να μου ευχηθείτε μια σταθερή πρόοδο της ποιμαντορίας μου που ξεκινά επίσημα σήμερα.
 Με όλα αυτά τα παραπάνω, Σεβασμιώτατε, εκφράζω ταπεινά τη δια βίου ευγνωμοσύνη μου και την υιική μου αφοσίωση στον Πατριάρχη μας για την ύψιστη διάκριση που μου απονέμει, αναθέτοντάς μου την διαποίμανση της νεοϊδρυθείσας αυτής Επισκοπής, στο Ανατολικό Κονγκό, με την ιστορική Σας παρουσία ανάμεσά μας ……
Αισθάνομαι πολύ μικρός μπροστά στην απεραντοσύνη και το βάρος αυτής της ευθύνης που, με την ψήφο της Ιεραρχίας και μέσω της εις Επίσκοπον χειροτονίας μου, έβαλε ο Αρχιποίμενας Χριστός στους αδύναμους ώμους μου…..
Ευχαριστώ όλους τους δωρητές μας που μας βοήθησαν στην ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου Γκόμας, του Γραφείου της Ιεράς Επισκοπής και των πέριξ κτιρίων, στην τοποθέτηση ταβανιών και στη βαφή του Ιερού Ναού στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας. Ο Θεός να ευλογεί όλους όσους μας στηρίζουν και να τους χαρίζει υγεία και ό,τι επιθυμούν, με τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Επισκόπου Πενταπόλεως, Προστάτη και Εφόρου ημών….»