Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Οι S-400 πριν ενεργοποιηθούν από τους Ρώσους στην τουρκία θα πυροδοτήσουν φωτιές στα Βαλκάνια, ΑΙΓΑΙΟ και Κύπρο. Κτύπα καμπάνες μας είπε Γέροντας.

Εθνική βαρηκοΐα έστω και αν σημαίνουν καμπάνες παραδίπλα μας.
Με τις Εθνικές και άλλες εκλογές ξεχαστήκαμε αλλά οι γεωπολιτικές φωτιές κοντά μας δεν θέλουν να κοπάσουν.
Οι Ρώσοι παραδίδουν κομμάτι- κομμάτι τους S-400 στην τουρκία γιατί διαβλέπουν τον ύπουλο ρόλο της στα εύφλεκτα  Βαλκάνια ( αμφίβολο αν ολοκληρωθεί η παράδοση)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Ρώσος δίνει προς το παρόν κεντρικά  τμήματα των S-400 και όχι απαραίτητα εξαρτήματα που μπορούν να τους  ενεργοποιήσουν  και φυσικά ρισκάρει  πολλά. Διότι γνωρίζει το ευμετάβλητο όχι μόνο του Ερντογάν αλλά και της συνολικής εξωτερικής τουρκικής πολιτικής.
Του δίνουν τώρα του τούρκου προέδρου τα παιχνίδια του για να τα  βγάλει πιθανόν στις γιορτές που θα γίνουν για την επέτειο του τουρκικού πραξικοπήματος της 16- 7- 2016.
Η ολοκληρωμένη παραλαβή και η ενεργοποίηση των πυραυλικών αυτών συστοιχιών αργεί ακόμα μέχρι να δει ο Ρώσος τι τελική θέση θα πάρει ο τούρκος απέναντι στα φλέγοντα θέματα της Βαλκανικής – ΑΙΓΑΙΟΥ – Κύπρου – Συρίας.
Απλώς του δίνει τώρα  τα κεντρικά εξαρτήματα για δημιουργήσει προβλήματα στο ΝΑΤΟ.
Ο τούρκος είναι καυχησιάρης και το δείχνει:  
« Ο τουρκικός Τύπος προετοιμάζει την Δύση κι εμάς για την χρήση και την τοποθεσία εγκατάστασης των πυραύλων S-400, δημοσιεύοντας μάλιστα και χάρτη του βεληνεκούς τους, που καλύπτει την Ελλάδα, Βουλγαρία, Συρία, Αρμενία και μέρος του Ιράν και Ιράκ.»Πηγή: https://www.voria.gr/article/tourkia-i-piravli-s-400-apoteloun-ntouvar-gia-tous-ellines
Τι παραλαμβάνει ο τούρκος και θα τον πιάσει έτσι μεγαλύτερη αλαζονεία;
« Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού, τα εξαρτήματα του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος έφτασαν στη στρατιωτική βάση Tver (κεντρική Ρωσία) την προηγούμενη Πέμπτη και την περασμένη Κυριακή από τις 15.30 το μεσημέρι άρχισαν να φορτώνονται στα δύο ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, που θα τα μεταφέρουν στην Τουρκία. Χθες το βράδυ στις 21.00 ολοκληρώθηκε η φόρτωσή τους και αμέσως δόθηκε η εντολή τα αεροσκάφη να ξεκινήσουν. Και σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Άγκυρα, σύμφωνα με το ‘ΧαμπέρΤουρκ’»  https://www.sigmalive.com/news/international/577368/xampertourk-simera-ftanoun-stin-tourkia-oi-s400
« Η 9μελής ειδική ομάδα των Ρώσων τεχνικών από τη Ρωσία, που θα εγκαταστήσει τους S-400, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, ενώ αναμένεται να καταφτάσει και άλλη μία ομάδα εντός των ημερών.
Σε πρώτη φάση θα φτάσει μόνο η κεντρική μονάδα των S-400, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα και εξαρτήματα θα παραδίδονται σταδιακά.»  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/787117_ektakto-oi-s-400-ftanoyn-simera-stin-toyrkia-i-agkyra-agnoise-ta?fbclid=IwAR39K4PLM7at-nTNrDvd7Fnaw7f62zsThAb-NzGQtmCkkmmIIJwf6FVKgnk
Γιατί δεν βιάζεται ο Ρώσος αλλά ουσιαστικά διαχειρίζεται χρονικά την ολοκληρωμένη παράδοση των S-400 στην τουρκία;
Η απάντηση είναι ότι βλέπει αυτό που πάει να ανάψει στα Βαλκάνια και ότι πίσω από αυτό βρίσκεται η εξωτερική πολιτική της τουρκίας ως μέλους του ΝΑΤΟ δηλ. σαν να μην έχει κλείσει καμία δεσμευτική συμφωνία με την Ρωσία ( βλ. S-400)
Η τουρκία εδώ και πολλά χρόνια με φανερές και μυστικές συμφωνίες αλλά και με δομές στρατιωτικές  έχει κτίσει ένα επικίνδυνο υπόστρωμα για να προκαλεί εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια ανάλογα με τα συγκυριακά συμφέροντας της.
Δηλ. έχει πρόβλημα με την Ελλάδα, όπως έχει στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο, φτιάχνει και ένα μέτωπο στα μετόπισθεν για να μας αποσταθεροποιήσει.
Αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι Ρώσοι οι οποίοι είναι αμείλικτοι σε αυτά που γίνονται.  
« Η Ρωσία αντέδρασε μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπέδιο για κοινές διπλωματικές αποστολές.

Όσον αφορά τη συμφωνία, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι τα «προκλητικά βήματα από τα Τίρανα και την Πρίστινα, τα οποία οδηγούν στην έννοια της «Μεγάλης Αλβανίας», προκαλούν σοβαρές ανησυχίες».


«Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμούν να αντιδράσουν  σε τέτοιες καταστροφικές κινήσεις, ενθαρρύνοντας την πραγματοποίηση της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία είναι επιβλαβής για την περιοχή», αναφέρει η δήλωση της Μόσχας, όπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο Tass.


Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιουλίου, η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψαν συμφωνία για εκπροσώπηση των διπλωματικών αποστολών με κοινές πρεσβείες σε διάφορες χώρες.»
opinioni.al
Ιούλιος 9, 2019. 17:48
Ο πόλεμος των παρασκηνίων διεξάγετε από πολλά μέρη και με υπόγειους τρόπους.
« Ο Οργανισμός για τη Διεθνή Ανάπτυξη σε συνεργασία με 11 ανεξάρτητα και έγκυρα μέσα ενημέρωσης, τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο «Μπροστά στην κακόβουλη επιρροή του Κρεμλίνου».


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘MIA’  από την Ουάσιγκτον, το πρόγραμμα προωθεί ο διευθύνων σύμβουλος του USAID,  Μαρκ Γκριν, αναπτύσσοντας τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της «προπαγάνδας και των επιβλαβών δραστηριοτήτων της Ρωσίας στα Δυτικά Βαλκάνια».


Το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί για να βοηθήσει τους πιο κοντινούς και τους πιο μακρινούς γείτονες της Ρωσίας, να απεξαρτηθούν  από την ενεργειακή και οικονομική εξάρτηση από τη Μόσχα, στην καταπολέμηση της ρωσικής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας και να σταματήσει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.


Σύμφωνα με τον Γκριν, το Κρεμλίνο διαθέτει πάνω από $ 300 εκατομμύρια ετησίως για την τηλεόραση RT και την πύλη πληροφοριών «Sputnik» που δημοσιεύουν περιεχόμενο ειδήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και σε πολλές γλώσσες «με μια προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική για να υπονομεύσουν τις δυτικές δημοκρατικές αξίες», όπως σημειώνεται.

denesen.mk

               

Για το τέλος ένας σεβάσμιος παππούλης πρώην στρατιωτικός  μας είπε:
-«Αυτοί οι ρωσικοί πύραυλοι ( S-400) πριν ενεργοποιηθούν θα πυροδοτήσουν τα Βαλκάνια , το ΑΙΓΑΙΟ και την Κύπρο»
- « όταν οι Ρώσοι κατανοήσουν την προδοσία των τούρκων δεν θα μείνει τίποτες όρθιο πάνω στην τουρκία»
- « τα σύνορα και οι σημερινές  ονομασίες των χωρών στην Βαλκανική δεν θα μείνουν όπως έχουν»
-« κτύπα καμπάνες και πες ότι σε λίγο θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε»
-Τους το λέω καλέ μου γέροντα αλλά αυτοί κοροϊδεύουν και λένε ότι όσα λέγονται είναι ένα παραμύθι .
- « Τότε να τους πεις ότι είναι αναγκασμένοι από την ροή των εξελίξεων να ζήσουν αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ» « τουλάχιστον να έχουν ΜΕΤΑΝΟΙΑ για τις ψυχές τους»
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ
Όλα θα γίνουν κατά πως θέλει ο  ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και όχι όπως σχεδιάζουν άνθρωποι.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας