Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Το ηλιακό φως συνυπάρχει με το ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ και δεν μπορεί να το ακυρώσει. Όλα όσα έγιναν.


Απάντηση σε  καλοπροαίρετους σχολιασμούς.
Η φώτο είναι όπως μας εστάλη από προσκυνητή των Παναγίων Προσκυνημάτων.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ έλαβα και εγώ γνώση των αρνητικών σχολιασμών περί του ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ και του γεγονότος που ελήφθη χώρα κατά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ την Κυριώνυμο ημέρα της ΑΓΙΑΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ έμπροσθεν του Ιερού  Κουβουκλίου του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ στον ΝΑΟ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ στα Ιεροσόλυμα.
Από ένα κακό πάντα βγαίνει κάτι καλό και στην προκειμένη περίπτωση το καλό ήταν που  ιστολόγιο που θέλει να φιλτράρει τις ειδήσεις στο διαδίκτυο και φυσικά  συνάνθρωποι μας ασχολούνται περί του ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Είναι μεγάλη υπόθεση να ομιλούμε περί  ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ σε μια ολοσκότεινη ιστορική  περίοδο ανθρωποκτονίας όπως είναι η δική μας.
Έτσι συνάνθρωποι μας που δεν άκουσαν περί  αυτού προβληματίζονται και ασχολούνται.
Μακάρι να βγει καλό
 Ξεκινήσαμε να γράφουμε  περί τούτου του έκτακτου του γεγονότος ορμώμενος από μια φωτογραφία – λήψη που μας εστάλη.
Επειδή έχουμε μια μικρή εμπειρία περί αυτών θεωρήσαμε   ότι το γεγονός  αυτό ευσταθεί .
Το όλο γεγονός έκανε μεγάλη εντύπωση και πολλοί ασχολήθηκαν επισταμένα περί αυτού.
Ταυτόχρονα συνέγειρε  και το θρησκευτικό αίσθημα.
Αυτό ήταν και το μεγάλο ΚΑΛΟ την στιγμή που μας περιτριγυρίζουν πολλά κακά και αποτρόπαια.
Αν σε κάποιους  πείραξε η ΘΕΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ έχουμε να πούμε αυτό που λέει μια μικρασιάτικη ρήση:
« άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της αγελάδος»
Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο λαγός και ποια  η αγελάδα;
Διότι κάποιοι μπορούν διακρίνουν το ηλιακό φως από το ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΦΩΣ και μάλιστα όταν συνυπάρχουν και τα δυο αυτά.
Είναι και θέμα ταπεινής  πνευματικής μετασκευής της όρασης του καθενός μας.
ΕΞΗΓΟΥΜΕΘΑ
Στο βίντεο της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της Πεντηκοστής  που επισύναψε το εν λόγω ιστολόγιο μαζί με τα επισυναπτόμενα φωτογραφικά καρέ  εξ αυτού προσπαθεί να τεκμηριώσει ότι ο εν λόγω ισχυρισμός μας είναι ψευδής και ότι το γεγονός αυτό είναι  αποκλειστικά μόνο ηλιακό ΦΩΣ.
για να τεκμηριωθεί εύστοχα ο ισχυρισμός του επισυνάπτει και φωτογραφίες καρέ που δείχνουν ακτίνες  ηλιακού  ΦΩΤΟΣ απομονωμένες   που εισέρχονται στον ΝΑΟ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ από τις θυρίδες ψηλά.
Αξίζει όμως τον κόπο να ψάξουμε  αν τα φωτογραφικά  αυτά καρέ με τις ηλιακές ακτίνες  ανήκουν  στον εν λόγω βίντεο ή συμπληρώθηκαν από άλλες στιγμές   ώστε να τεκμηριωθεί ότι η όλη εικόνα του ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ  είναι προϊόν αποκλειστικά μόνο του ΗΛΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΣ;
Και ερχόμαστε στο προκείμενο μετά ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ
Διότι πως μπορείς με λογικά επιχειρήματα να ομιλήσεις περί ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ;
1.    Μόνο ο  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ  σε κάποιες στιγμές όπως φαίνεται στα μέσα εγγραφής ( φώτο – βίντεο )  όχι απλώς φαίνεται λουσμένος στο ΕΚΤΑΚΤΟ αυτό ΦΩΣ αλλά ουσιαστικά είναι ΠΥΡΠΟΛΗΜΈΝΟΣ από αυτό.
2.    Μόνο το περίγραμμα της  ανθρώπινης φιγούρας του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ είναι πυρακτωμένη με τέτοια ένταση ακόμα και το ΤΡΙΚΕΡΟ ( ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)  που κρατάει δια ευλογία. Στο  ΔΙΚΕΡΟ  η μεν βάση είναι ολοφώτεινη αλλά φαίνεται η απόχρωση των δυο κεριών στην απόληξη τους.
3.    Στα φωτογραφικά καρέ του εν λόγω βίντεο ο Πατριάρχης κινείται αριστερά και δεξιά επευλογώντας απομακρυνόμενος κατά τι από την φωτεινή εστία- περίγραμμα  που σχηματίζει έμπροσθεν του Κουβουκλίου του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ το ηλιακό φως που πράγματι εισέρχεται εκείνη την στιγμή από τον φεγγίτη του ΝΑΟΥ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ. Και σε αυτές τις κινήσεις ευλογίας του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ μας ο ίδιος και το περίγραμμα της ανθρώπινης φιγούρας του συνεχίζουν να είναι ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΑ…Και εξηγούμεθα μόνο το περίγραμμα της ανθρώπινης φιγούρας του Πατριάρχη φαίνεται πυρπολημένο και τίποτε άλλο πέριξ αυτού .
Αυτό δεν το είδαν ή κάναν πως δεν το κατάλαβαν ότι πράγματι κάτι συμβαίνει. Μάλιστα σε άλλες στιγμές ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ λούζεται μόνο με ηλιακό φως.
4.    Επίσης ενώ ο Πατριάρχης φαίνεται πυρπολημένος ουδείς από τους συνεγγύς πλησίον του ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ δέχονται το παραμικρό από την παράδοξη αυτή ΕΛΛΑΜΨΗ.
5.    Φαίνεται  επίσης κάποια στιγμή ένας πιστός μετά την στιγμή της ευλογίας να διέρχεται από το μέρος που ίστατο ο Πατριάρχης και δέχεται  και αυτός ηλιακό  φως  που τον καλύπτει εν μέρει.
6.    Και θέτουμε το απλό ερώτημα προς όλους τους αμφισβητούντες δίχως να κάνουμε τον δάσκαλο…Αν ήταν  ΜΟΝΟ ηλιακό φως αυτό που λούζει τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ θα έπρεπε να βλέπαμε και την ευθεία φορά της ακτίνας,  όπως κατεβαίνει  αυτή από τον φεγγίτη επάνω στον ΠΑΤΡΑΡΧΗ; Αντίθετα πάνω από τον Πατριάρχη δεν φαίνεται τίποτε άλλο ξεχωριστό αλλά μόνο ο χρωματισμός του περιβάλλοντος χώρου.
7.     Δηλ. επάνω από τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ δεν φαίνεται η κάθοδος κανενός φωτός και μάλιστα τέτοιου που να τον ΠΥΡΠΟΛΕΙ ολόκληρο.
8.    οι φωτογραφίες που επισύναψε το εν λόγω ιστολόγιο που θέλει να φιλτράρει τις ειδήσεις και που δείχνουν απομονωμένες   ακτίνες ηλιακού φωτός άραγε ανήκει στον εν λόγω βίντεο;
9.    Αν ανήκει καλώς αν δεν ανήκει κάπου στοχεύει
Όλα τα παραπάνω είναι η δική μας λογική προσέγγιση με ανθρώπινα επιχειρήματα διότι η πνευματική μας θεώρηση μόλις αντίκρυσε το όλο θέαμα κατανόησε περί τίνος επρόκειτο.
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε το εν λόγω ιστολόγιο που φιλτράρει τις ειδήσεις στο διαδίκτυο διότι μας έδωσε με το εν λόγω βίντεο της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ που έγινε την ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ στο ΝΑΟ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ να  έχουμε περισσότερες αποδείξεις και φωτογραφικά καρέ περί του έκτακτου αυτού γεγονότος  του ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
Η συνύπαρξη του ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ με το Ηλιακό φως δεν ακυρώνει το πρώτο διότι το ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ δεν έχει καμία σχέση με το απλό ηλιακό φως.
Αυτό βλέπουμε αυτό ομολογούμε και ευχαριστούμε τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ περί του χαροποιού αυτού γεγονότος σε αυτές τις σκοτεινές και ολόμαυρες μέρες που διέρχεται η ανθρωπότητα.
Σας ευχαριστώ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ