Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Αδέλφια Εσχάτη ώρα εστί. Ορίστηκε το ραντεβού με την Ορθοδοξία και την Ιστορία μας.


Τα πολιτικά ραντεβού με την ιστορία  ήταν ψεύτικα και παράνομα , όλο παχιά λόγια ήταν και κατάπτυστες συμφωνίες, με υπογραφές ματωμένες  που οδήγησαν σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.
Την τουρκία να την κομματιάσουν ευγενικά και την Ελλάδα να την σβήσουν ιστορικά , ψυχικά και πνευματικά . Αυτό θέλουν, άσχετα αν κάνουν μια πρωτοφανή τρύπα πυρηνική στο πλανήτη για τους εαυτούς τους στο τέλος των δρώμενων των καιρών μας .
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι κυρώσεις που επιβάλλουν στην τουρκία είναι λόγια, ενώ στην Ελλάδα επέβαλλαν ακόμη και κυρώσεις στην Παγκόσμια ιστορία της με την μετάλλαξη του ονόματος της Μακεδονίας.
Τώρα έρχονται και οι ηλεκτρονικές κυρώσεις μέσω των νέων ταυτοτήτων.
Τους μόνους σίγουρους φίλους που έχουμε σήμερα  είναι οι Άγιοι , οι ήρωες μας με κορυφή την περιπολεύουσα Αρχιστράτηγο του έθνους μας την ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.
Όποιος κατάλαβε- κατάλαβε ότι ήγγικεν ο έσχατος πειρασμός.
Αυτά που έγιναν στην σύνοδο G- 20 στην  Ιαπωνία  πρόσβαλαν τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Όλοι έτρεχαν να δώσουν παροχές στην τουρκία , ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ο μεν Τράμπ αγνοώντας τις θέσεις του αμερικανικού κογκρέσου λεκτικά καταργεί τις κυρώσεις στην τουρκία , ο δε Πούτιν ανακοινώνει συμπαραγωγή πυραυλικών συστημάτων με την γείτονα χώρα.
Όλα θυμίζουν τις επίκαιρες φράσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ για την τουρκία, ότι « της κάνουν τώρα όλα τα χατίρια» « θα την κομματιάσουν ευγενικά»
Αλλά ΑΓΙΕ μας, εμάς τι θέλουν να μας κάνουν;
« οι δήθεν φίλοι μας θέλουν να μας τσαλακώσουν και οι εχθροί μας να μας ξεσχίσουν» και αυτό το είπε ο ΑΓΙΟΣ, γιατί το έβλεπε σε εποχές που οι πολιτικοί μας αλλά και ο λαός βίωνε την εικονική τρυφηλότητα της αμαρτίας.
Και τώρα « τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος εστί» .
Μήπως θέλουμε να σας φοβίσουμε;  τουναντίον να σας προβληματίσουμε.
« Συμμορίες αλλοδαπών, κυρίως Γεωργιανών, θα φέρει η εφαρμογή του νέου  ποινικού κώδικα, αναφέρουν στελέχη της ΕΛΑΣ, σε μια προειδοποίηση η οποία βέβαια λίγο έως καθόλου φαίνεται να απασχολεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. 
Όπως εξηγούν πηγές της ΕΛΑΣ στο «Έθνος της Κυριακής», τα κυκλώματα διεθνικού χαρακτήρα, όπως η γεωργιανή μαφία, παρακολουθούν σε όλες τις χώρες του κόσμου και τους ποινικούς κώδικες και «διαλέγουν» πού θα δραστηριοποιηθούν.»
 Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απλόχερα την ιστορία της Μακεδονίας για να μείνει λίγους μήνες πάνω στην εξουσία με το πρόσχημα την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής.
Ας πάει να δει τώρα που σκάζουν βόμβες στην Αλβανία και οσονούπω στην Πόλη των Σκοπίων που οι σλάβοι φωνάζουν « θάνατος στους Αλβανούς» και έρχονται και άλλα.
Οι  δήθεν φίλοι μας μύρισαν ενεργειακό αίμα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΟΖ της Κύπρου και κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού – διορθωτικές για το μέλλον που σχεδιάζουν αυτοί , αλλά θα μείνουν με την μπουκιά στο στόμα.
«Το ΓΙΑΒΟΥΖ “ζεσταίνει” μηχανές με την απόλυτη ανοχή Αμερικανών και Ευρωπαίων» https://www.militaire.gr/to-giavoyz-quot-zestainei-quot-michanes-me-tin-apolyti-anochi-amerikanon-kai-eyropaion/

Η Βρετανία ως «φερέφωνο» της Τουρκίας στην Κύπρο: «Να δημιουργηθεί επιτροπή συνδιαχείρισης φυσικού πλούτου»
« και την στάχτη από την φωτιά να σας πάρουν, εσείς να μην δώσετε ψυχές» φώναζε από τα 1789 ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Δεν είναι μόνο τα ενεργειακά , είναι κατά πνευματικά , είναι και η ψυχή που θέλουν να την καταστρέψουν με επί  πλέον οδύνες.
Πάμε λοιπόν στην έσχατη στιγμή και στην τελική δοκιμασία.
Όλοι και όλα δούλευαν πώς να θολώσουν το μυαλό του Έλληνα για να μην μπορεί να διακρίνει το σωστό.
Αφού τον ξετίναξαν οι τοκογλύφοι με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις , τώρα του διαφημίζουν λύσεις ανάπτυξης με κενολογία αλλά και με την καραμέλα των ηλεκτρονικών μεταρρυθμίσεων , που μέσα στα άλλα θα είναι με το πάτημα ενός κουμπιού να του παίρνουν το σπίτι ( ηλεκτρονικές πλατφόρμες – κόκκινα δάνεια – δυσβάστακτοι φόροι που δήθεν θα τους μειώσουν για να προσθέσουν άλλους με νέες ονομασίες, τα πολιτικά βαμπίρ με τα κουστούμια)
Όταν λένε ηλεκτρονική διακυβέρνηση το μυαλό του Έλληνα δεν πάει στις νέες περίφημες ταυτότητες που άργησαν  ήδη να μοιραστούν και πρέπει να μοιραστούν.
Ένας αγιορείτης πατέρας  και μάλιστα όχι ζηλωτής μας τόνισε το εξής πριν λίγο:
« -τους βλέπεις, φαίνεται να  δίνουν ακόμη μερικές αναπνοές στην Τουρκία για να προλάβουν να μοιράσουν τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα»
« - γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν η τουρκία επιτεθεί τώρα στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να μοιράσουν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και ο κόπος τους τόσων δεκαετιών θα πάει στράφι» 
« - αυτοί αυτά θέλουν, αλλά δεν ρώτησαν τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και τις επιθυμίες του Ερντογάν που βιάζετε να πάρει την αντιπαροχή που του έδωσαν στην Ιαπωνία»
Και ήρθε η ώρα να σας πούμε ωραία πράγματα που βιώσαμε προσωπικά για τις περιώνυμες νέες ταυτότητες που προβλημάτιζαν την συνείδηση του Μυρωμένου με το Ορθόδοξο Βάπτισμα Έλληνα.
1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ Αγίου Όρους .
Μια πολυάριθμη ομάδα προσκυνητών, στην αυλή της Παναγούδας  βομβαρδίζει με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ , τι θα γίνει με τις νέες ταυτότητες;
Ο ΑΓΙΟΣ του κυττάζει στα μάτια και τους χτυπάει στην πλάτη…
« άντε παλληκάρια να πηγαίνετε , να είσθε ήσυχοι εσείς δεν θα τις πάρετε»

Τις επόμενες δεκαετίες  στο γραφείο ενός  ηλικιωμένου μητροπολίτη δεχόμαστε ερωτήσεις από τον ίδιο σε κάποια συνεργασία που είχαμε πάνω  σε ιστορικά θέματα.
-         τι γνώμη έχετε για αυτούς τους καθηγητές πανεπιστημίου που η Ιερά Σύνοδος χρησιμοποιεί συμβουλευτικά στην αρμόδια επιτροπή για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων;
-         Πολύ καλή Σεβασμιότατε, αλλά προσωπικά θεωρώ πιο ισχυρές τις επισημάνσεις ενός ΚΑΘΗΓΗΤΗ της ΕΡΗΜΟΥ πάνω σε αυτό το μείζον θέμα.

Ο Σεβασμιότατος μας  είδε καλά και ζήτησε να του εξηγηθούμε  καλύτερα, δηλ.  τι εννοούσαμε.
Όταν του είπαμε, ότι εννοούσαμε το χειρόγραφο κείμενο του ΓΈΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ, τα ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ (δεν είχε γίνει ακόμη η αγιοκατάταξη του) και όταν του αναφέραμε προφορικά κάποια αποσπάσματα αυτών, όπως γράφτηκαν ιδιοχείρως από τον ΑΓΙΟ:
« κάποιοι πνευματικοί πατέρες θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα και θα τους λένε, μην στενοχωρείστε , πάρτε τες , αρκεί να πιστεύετε εσωτερικά»
και σε άλλο σημείο που γράφει ο ΑΓΙΟΣ
« κάποιοι θα λένε θα τις πάρουμε , θα βάλουμε και ένα σταυρό από επάνω και εντάξει. Δεν τους προβληματίζει ότι τα ούρα δεν μπορούν να γίνουν αγιασμός»
Τότε ο Σεβασμιότατος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον διότι είχε άγνοια αυτών και μας ζήτησε να του προσκομίσουμε το αντίστοιχο έντυπο με τα λεγόμενα του ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Το τι  πειρασμικά εμπόδια  σηκώθηκαν για να μην τα πάρει ο Δεσπότης είναι μια άλλη ιστορία …
Αλλά τελικά τα παρέλαβε και όπως καταλάβαμε τα διάβασε επισταμένα και τα αξιολόγησε δεόντως.
Πέρασε αρκετός καιρός μετά από αυτό και σε επόμενη συνάντηση μας ακούσαμε από τον ίδιο να μας λέει:
« - καμία σχέση οι καθηγητές του πανεπιστημίου με τον ΚΑΘΗΓΗΤΗ της ΕΡΗΜΟΥ που μου σύστησες»
« - αν ρωτάς γιατί, θα σου πω τούτο μόνο, αυτός ο απλός μοναχός , ο Καθηγητής της Ερήμου του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ο γέροντας Παίσιος  φρόντισε και ¨με συνάντησε¨ και μου έλυσε μάλιστα και τις απορίες μου, σε ευχαριστώ»
Δεν τον ρωτήσαμε άλλα τον Σεβασμιότατο  για να μην τον φέρουμε σε δύσκολη θέση.
 
Σε μια τελευταία  συνάντηση μας  ο ίδιος ο μητροπολίτης μας επεσήμανε, ότι η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου εκείνης της  χρονικής περιόδου ίσταται αρνητικά και εξόχως προβληματισμένη στο θέμα των νέων  ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, όταν εμπεριέχουν τον δυσώνυμο αριθμό της Αποκάλυψης του Ιωάννη δηλ. το 666
Σε λίγο καιρό ο μητροπολίτης έφυγε αιφνιδίως.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί , έρχεται η ώρα των εξετάσεων του Ουρανού, με την μόνη διαφορά ότι οι εξεταστές μας θα είναι οι αντίχριστοι κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου του απατεώνος.
Θα περάσουμε με καλό βαθμό τις εξετάσεις αυτές γιατί θα  έχουμε την άνωθεν βοήθεια. Πρέπει να συναντηθούμε όσοι τα καταφέρουν στο ραντεβού της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας στο ίδιο ακριβώς σημείο που θα καθορίσει την μελλοντική πορεία του Γένους των Ελλήνων Ορθοδόξων.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας