Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Θα πορευτούμε ταυτόχρονα με τεκτονικούς και γεωπολιτικούς σεισμούς μέχρι να κάνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το δικό του Έλεος.


Θα αρπαχτούμε ξαφνικά με τον τούρκο , όπως έρχεται ο σεισμός .
Ψάχνει το τυπογραφείο του Ουρανού να τυπώσει την ιστορία της Ελληνικής Μεταπολίτευσης αλλά δεν βρίσκει χαρτί τέτοιας σκοτεινής- μαύρης  απόχρωσης για να τυπώσει κάποιες σελίδες της.
Οι  άγιοι Πατέρες  τα είπαν, ο λαός δεν τα διάβασε μόνο αλλά τα εμπεδώνει με την φρικτή καθημερινότητα που του έφτιαξαν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Αθήνα μέσα στην ατυχία της βρέθηκε τυχερή και ευλογημένη με τον χθεσινό σεισμό.
Λίγο ακόμα αν κρατούσε θα έπεφταν αυτά που δεν έπεσαν πριν 20 χρόνια με τον σεισμό που έγινε τότε ( 7 Σεπτεμβρίου 1999) και οποία σύμπτωση ο τωρινός σεισμός προερχόταν σχεδόν από το ίδιο επίκεντρο.
Όλοι ένοιωσαν ότι επάνω στην κορύφωση της σεισμικής ταλάντωσης το μεσημέρι της 19 Ιουλίου 2019 σαν να πάτησε κάποιος το φρένο και σταμάτησε την καταστροφή.
Και ενώ στην Αθήνα ταλαντευόμασταν οι τουρκαλάδες « ταλαντευόταν» στο Βόρειο Αιγαίο.
« Χθες λίγη ώρα μετά από τη σεισμική δόνηση που συντάραξε την Αθήνα και προκάλεσε όπως ήταν λογικό αναστάτωση στους πολίτες και συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό, οι Τούρκοι έστειλαν μια τετράδα F-16, στη Χίο! Τα τουρκικά F-16 την ίδια στιγμή που η Πολεμική Αεροπορία ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας και σε διαδικασία επικοινωνίας με μονάδες που πιθανόν να είχαν προβλήματα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-16 που “έκαναν τον γύρο” της Χίου. Προφανώς και η ΠΑ ανταποκρίθηκε και σ΄ αυτή την πρόκληση. Είναι όμως ενδεικτικό του ανεξέλεγκτου τρόπου με τον οποίο η Άγκυρα προκαλεί την Ελλάδα. Όσο τα χρόνια περνούν και όσο η Τουρκία αισθάνεται δυνατότερη, περιφρονεί όλο και πιο συχνά κανόνες ηθικής που ακόμη και σε “πολεμικές αναμετρήσεις” τηρούνται.»
 Οι λιθοσφαιρικές πλάκες της γης  συγκρούονται  από κάτω μας, την ώρα που συγκρούονται στο παρασκήνιο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών της γης.
Υπάρχει ακόμα μια άλλη παράμετρος.
Ταυτόχρονα με αυτές τις συγκρούσεις συγκρούεται ο ανθρώπινος πολιτισμός με την βαρβαρότητα της μόδας και παράγει αυτά τα φριχτά αποτελέσματα που δείχνει η επικαιρότητα.
Δηλ. όλα και όλοι μας βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης γιατί επιλέξαμε εγωπαθή  αυτόνομη πορεία που φυσικά δεν οδηγεί στην ευδαιμονία αλλά στο κοινωνικό δαιμονισμό.
Άραγε που θα μας οδηγήσει η πολυδιαφημιζόμενη ψηφιακή ευδαιμονία; Στην ακαταστασία του νου;
Έγινε πληροφορία το ερώτημα , πότε θα ξεκινήσουν τα γεγονότα;
Μα ξεκίνησαν… αλλά το μυαλό που δέχεται ένα σωρό πληροφορίες  έπαθε   Blackout πριν το πάθει η πολύπαθη ΔΕΗ, μη γένοιτο.
Σεισμοί και Ερντογάν στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Αν. Μεσόγειο πάνε μαζί , ακριβώς γιατί το μυαλό του σουλτάνου είναι από μόνο του ένας τεκτονικός σεισμός.
Ακραίες απειλές Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα -«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο»
Νέες απειλές Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Θα την κάνουμε τζαμί για να μπαίνει ο κόσμος ελεύθερα»
Τελικά  είτε με σεισμό ,  είτε με πόλεμο ( δεν θα είναι μόνο η εμπλοκή με τους τούρκους, αλλά θα γίνει και  παγκόσμια σύρραξη) το ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ δεν το γλυτώνουμε.
Μα τι λες Γέροντα αναρωτιόμασταν πριν χρόνια, αλλά ο ΑΓΙΟΣ  ΠΑΙΣΙΟΣ ήξερε τι έλεγε και μας άφηνε τις πνευματικές του παρακαταθήκες.

« Είθε να μην επιτρέψη ο Θεός να έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά αν έρθουν, με έναν μικρό σεισμό, με ένα τράνταγμα, θα σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ο καθένας θα πάη να σώση τον εαυτό του και θα τραβήξη την πορεία του.
Χρειάζεται πολλή προσοχή, για να μη μας εγκατάλειψη ο Θεός. Οι ψυχές να έχουν κάτι πνευματικό. Αυτό σας τιμάει. Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα.
Τόσα σας λέω, τόσο σκληρά έχω μιλήσει! Εμένα κάτι να μου έλεγαν, θα προβληματιζόμουν, θα σκεφτόμουν γιατί μου το είπαν, τι ήθελαν. Γιά να μην πω βράδυα, ένα βράδυ δεν θα κοιμόμουν. Αν δεν έβλεπα τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, δεν θα ανησυχούσα τόσο. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αργότερα θα δυσκολευθήτε πολύ. Δεν με καταλαβαίνετε. Τότε θα με καταλάβετε.» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ – εκδόσεις Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ιωάννου Θεολόγου  Σουρωτής
« Να παρακαλούμε να μας δώσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ την υπομονή των ΑΓΙΩΝ γιατί η ανθρώπινη υπομονή   τελειώνει στις ημέρες μας»   φωνάζει ένας σύγχρονος ομολογητής του προφητικού λόγου των αγίων πατέρων μας ο Πανιερώτατος Μόρφου κ. κ Νεόφυτος.
Και που θα πάει τελικά αυτό το πράγμα αδελφοί, υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή;
Στην μετάνοια πάει  και την συναίσθηση γιατί υποφέρουμε όλα αυτά και που οδηγούν όλα αυτά.
Επειδή προσεγγίσαμε στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων, σεβόμενοι τους αναγνώστες μας δικαιούμεθα να ομιλήσουμε περί του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ.
Επειδή το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ σχετίζεται άμεσα με τον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, κάποιοι θεωρούν ότι και αυτό είναι ΘΡΥΛΟΣ. Αλλά δεν είναι, διότι είναι μόνο ΘΡΗΝΟΣ για τους αιώνιους εχθρούς του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους …
Προσέξτε αυτό που μας μεταφέρθηκε από ΑΓΙΟ άνθρωπο 
«όταν η κρύα μαρμαρωμένη από την αμαρτία υπόσταση του Έλληνα ζεσταθεί από τις δυσκολίες και τον ΦΙΛΟ του ΘΕΟΥ θα δούμε και η ΠΟΛΗ θα μας παραδοθεί»
Αυτός ο ΑΓΙΟΣ άνθρωπος μας ζήτησε να επαναλάβουμε τα παρακάτω γιατί υπάρχει μεγάλη  πνευματική δίψα λόγω του δαιμονικού καύσωνα των ημερών μας.  

« η  παράδοση της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ στους Έλληνες σύμφωνα με τις άγιες προφητείες των Πατέρων μας είναι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ;»  
OXI MONO AYTO ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ
 Ακριβώς διότι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η έναρξη του Επανα-ευαγγελισμού της ρημαγμένης από την αμαρτία και την διαστροφή ανθρωπότητας για να μπορεί να τρώει αυτή γλυκό ψωμί στα σπίτια της.

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους.
Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς.
Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.
Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η χιλιόχρονη οικουμενική και κοσμοπολίτικη ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.
Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αληθινή έκδοση της Παγκοσμιοποίησης της πραγματικής ανθρωπιάς.

Αλλά 
Αδελφοί το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ αυτό κάθε αυτό, είναι η ανάδειξη του γενετικού πολιτισμικού DNA του ΕΛΛΗΝΑ και της ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ…

Αυτό επισημαίνει ο μεγάλος πνευματικός διδάσκαλος μας, ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ επίσκοπος Πενταπόλεως, ο Θαυματουργός , όταν λέει: 
« Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν· μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία· μαρτύριον ἡ μακροβιότης αὐτοῦ, ἐξ ἣς δυνάμεθα ἀδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αἰωνιότητα αὐτοῦ, διὰ τὸ αἰώνιον ἔργον τοῦ Χριστιανισμοῦ μεθ᾿ οὗ συνεδέθη ὁ Ἑλληνισμός·» 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας