φώτο - S-400 / Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
οι πληροφορίες
" Η Άγκυρα θέλει να επιστρέψει στη Μόσχα τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Τουρκία επιδιώκει να επιστρέψει τους S-400 σχεδόν μία δεκαετία μετά την αγορά τους, κίνηση που έχει μπλοκάρει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ξεκαθαρίσει αρκετές φορές την κατάσταση, αλλά η κίνηση που κάνει ο Ερντογάν βάζει τέλος στη συμφωνία που είχε ταράξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ"
οι εκτιμήσεις
Όλα αυτά την στιγμή που η Μαύρη θάλασσα γίνεται πολεμικό πεδίο με τις πυρπολήσεις τουρκικών εμπορικών πλοίων από Ρωσικά πλήγματα.
΄Ολα αυτά την στιγμή που η Συρία γίνεται πάλι η Λυδία λίθος της γεωπολιτικής με την εν δυνάμει συγκρότηση εκεί της κουρδικής μειονότητας σε κρατικό μόρφωμα ..για αυτό τα τελευταία 24ωρα εκτός από το έντονο ενδιαφέρον της τουρκίας απασχολεί την Ρωσία , τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Μάλιστα η Ρωσία επιθυμεί να αναβαθμίσει την εκεί ναυτική βάση της και οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν σολομώντεια λύση, ώστε να εξυπηρετηθεί και το Ισραήλ.
η Ρωσία μόνο μέσω των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου μπορεί να μεταφέρει και να ενισχύσει την εκεί βάση της, κάτι που δεν το θέλει το ΝΑΤΟ.
Ευκαιρία για την τουρκία να παζαρέψει, αλλά και να κάνει το καλό παιδί στους δυτικούς φίλους της, ώστε να αποχαρακτηρίσει την φιλία της με τον Πούτιν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να της δώσει το πράσινο φως για την απόκτηση των F-35.
Με αυτά τα μαχητικά εδραιώνει την παρουσία της στην φερόμενη ως γαλάζια πατρίδα και κάνει τον χωροφύλακα στα ΣΤΕΝΑ που τόσο τα έχουν άναγκη οι Ρώσοι για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ
ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ - ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ - ΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας