Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

"η ΑΝΑΣΤΑΣΗ είναι επανάσταση κατά της κοινής λογικής και επειδή με μεθοδείες μας την στέρησαν και αυτή , απομένει η επ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ για την έξοδο μας από το πηχτό σκοτάδι"

κάποιοι τάφοι σήμερα από μόνοι τους ψέλνουν φωναχτά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
σε απαρηγόρητους καιρούς το γέλιο είναι άϋλη φιλανθρωπία
Φώτο ο τάφος τού μακαριστού καί Αγιασμένου Γέροντα π. Ανανία Κουστένη στο χωριό Καρκαλού Γορτυνίας

Νοιαζόταν για όλα κυρίως για τα Ιερά και τα Όσια μας .
Κάθε φορά που μιλούσε στον εκκλησιαστικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος γινόταν παγκόσμιο πανηγύρι γιατί συντονιζόταν  οι Ορθόδοξοι χριστιανοί στις γωνιές  του πλανήτη και χόρευαν ..
Ναι , χόρευαν γιατί είχαν την Χαρά την Αναστάσιμη της Θείας Χάριτος που τους την μετέδιδε ο Λόγος του πατρός Ανανία .
Λόγος έμπλεως Θείας Χάριτος μεταδιδόταν στις καρδιές και αυτές " χόρευαν" από Χαρά. 
Που τέτοια πράγματα σήμερα που οι στεγνοί λόγοι των περισσότερων είναι παγωμένοι.
Τον γνωρίσαμε, όταν συνοδοιπορούσαμε στο Ραδιόφωνο αμισθί επί δεκαετίες για την Πίστη και την Πατρίδα και ενώ βλέπαμε τι έρχεται ο Παπά Ανανίας επέμενε να λέει:
"αυτό που ζούμε είναι νέα τουρκοκρατία, αλλά κάντε υπομονή γιατί έχει ημερομηνία λήξης , πολλοί άγιοι πατέρες μίλησαν για αυτό και σας παρακαλώ να είστε λεβέντες μέχρι τέλος γιατί αυτά που θα ζήσουμε θέλουν λεβεντιά και παρρησία , όχι μιζέρια" 
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Πάντα ο αείμνηστος Γέροντας έρριχνε το αλάτι και νοστίμευε τους λόγους του .

Διαβάζουμε :
Ο π. Ανανίας Koυστένης ήθελε πάντα να γελάμε. Έλεγε:

«… Να γελάτε λίγο, βρε παιδιά. Φεύγει ο διάβολος. Φεύγει η μελαγχολία. Φεύγει η σκουντουφλιά. Φεύγει η απελπισία. Να γελάτε παιδιά.
Ο διάβολος είναι εγωιστής και φεύγει και μας αφήνει ήσυχους. Καταλαβαίνετε; Και να επικαλούμεθα τους αγίους. Μην τα αφήνουμε αυτά τα πράγματα. Μην τ’ αφήνουμε!

… Είναι ωραίο πράγμα το χιούμορ, παιδιά. Δεν το ‘χουνε πολλοί. Μερικοί δεν γελάνε. Εγώ δεν λέω να καγχάζουμε. Προσέξτε το αυτό. Αλλά να χαμογελάσεις. Να γελάσεις. Να ξεδώσεις …

… Το χιούμορ είναι ζωή, είναι πνοή. Αν κάνεις τον άλλο να γελάσει, ενώ είναι στεναχωρημένος, είναι όλα τα λεφτά!! Το γέλιο είναι άϋλη φιλανθρωπία»
π Ανανίας Κουσθένης ο παπάς των Εξαρχείων. (1945-15 Μαΐου 2021)

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

καλές οι μεγαλοστομίες αλλά με τα τελευταία νομοσχέδια ξεπέσαμε όλοι πνευματικά

 Η συνέντευξη της Α.Μ Αρχιεπισκόπου κ.κ. Γεωργίου στην «Σημερινή» 4.5.2024 εδώ:

Σ»: «Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει και η Ελλάδα»
"Η Εκκλησία οφείλει να έχει λόγο για το Κυπριακό"
ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ  ΜΕΤΆΝΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΈΣΕΙ  ΤΟ ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ 

ΕΞΕΛΙΞΗ - η Ρωσία βιάζεται και ετοιμάζεται για την κατάληψη του Κιέβου όπως το 2022

Ανοίγουν μέτωπο μέσω Λευκορωσίας μεταφέροντας στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτήν .
Σαν να ζούμε πάλι την επανάληψη του 2022, όταν ρωσικές φάλαγγες κύκλωσαν το Κίεβο και ήδη ενεργούσαν στα περίχωρα του έχοντας καταλάβει το αεροδρόμιο του Borispol    με ειδικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις .
Η κατάληξη τότε της επιχείρησης ήταν άνευ ουσίας ,γιατί οι Ρώσοι οπισθοχώρησαν λαμβάνοντας υποσχέσεις από τους Ουκρανούς, ότι θα λυθούν όλα μέσω διπλωματικής οδού .
Τότε ο Ζελένσκι με τους Δυτικούς συμβούλους του κορόιδεψαν τον Πούτιν , τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο άγρια .
Ενόψει αυτών των εξελίξεων που διακινδυνεύει το Κίεβο πάλι, μπορεί να ανοίξουν οι Δυτικοί άλλα μέτωπα στην Ρωσία για να την αποπροσανατολίσουν.
Τέτοια μέτωπα είναι τα Βαλκάνια , το Αιγαίο , ο Περσικός Κόλπος .
Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Σχετικά - Η Μάχη του Κιέβου ήταν μέρος της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με σκοπό τον έλεγχο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε ταχύτατα το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου 2022 από τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία, με σκοπό την περικύκλωση του Κιέβου. Αρχικά, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν βασικές περιοχές στα βόρεια και δυτικά του Κιέβου, οδηγώντας σε διεθνείς εικασίες για την επικείμενη πτώση της πόλης. Οι Ρώσοι άρχισαν να αποχωρούν στις 29 Μαρτίου. Στις 2 Απριλίου, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι το Κίεβο και η γύρω επαρχία ήταν και πάλι υπό ουκρανικό έλεγχο. 

Απειλές για Πραξικόπημα στην Τουρκία ή προθέρμανση για το Αιγαίο ;

"Απειλή για πραξικόπημα στην Τουρκία- Έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής ασφαλείας υπό τον Ερντογάν"
Διαβάζουμε :
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά σε μια απρογραμμάτιστη συνάντηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TGRT.

Ο Γερλικαγιά, όπως σημειώνεται, δεν ήταν παρών στη νυχτερινή συνάντηση του προέδρου με τον επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς και τον επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MİT) της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν....
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

11 παραβάσεις από 2 τουρκικά αεροσκάφη και 14 τουρκικά ελικόπτερα στο βορειοανατολικό Αιγαίο
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Την ώρα που ανοίγει η βεντάλια των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή από Ουκρανία - Μαύρη Θάλασσα - Βαλκάνια  - Μέση Ανατολή.

Μνήμες του Ιουλίου του 2016 μαζί με παιχνίδια του σουλτάνου για εσωτερική κατανάλωση ;
Υπάρχει ακόμα ένα για να εντυπωσιάσει και αυτό είναι να εμπλέξει την Ελλάδα σε σύγκρουση στο Αιγαίο ..
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"εμείς οι τούρκοι ερχόμαστε για να ισοπεδώσουμε τις προφητείες σας αφού δεν τις πιστεύετε εσείς "

 


ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ  ΕΝΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΑΡΗ ή έναν Κουντουριώτη.  

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ , ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ , ΠΟΙΟΣ ΝΟΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ... 

ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ 

ΑΝΤΙ ΤΟ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΜΑΣ "ΕΝΩΝΕΙ " Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: 

Η Ελλάδα θέλει να αναστήσει τη «Μεγάλη Ιδέα» και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η Τουρκία δεν έχει υποχρέωση «να ακολουθήσει το Δίκαιο της Θάλασσας» γράφει στο παραλήρημά του με μορφή ανάλυσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ένας από τους εμπνευστές της «Γαλάζιας Πατρίδας» και Τούρκος πρώην υποναύαρχος Cihat Yaycı.

Σε άρθρο του στο πρακτορείο Anadolu, ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας αναλύει τα «τρία ερωτήματα που προκύπτουν για τις σχέσεις με την Ελλάδα και τη σημασία της “Γαλάζιας Πατρίδας”», κατηγορώντας τη χώρα μας για επεκτατικές βλέψεις και ότι έχει απαιτήσεις «σαν να έχει κερδίσει πόλεμο».

«Απαιτούν πράγματα σαν να χάσαμε σε πόλεμο εναντίον τους»

Λίγες ημέρες πριν τον 2ο γύρο των τουρκικών εκλογών, ο Cihat Yaycı διερωτάται «ποιες αλλαγές μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από την Τουρκία, όσον αφορά την εξωτερική της πολιτική μετά τις εκλογές» και σημειώνει ότι οι «στόχοι και οι φιλοδοξίες της δεν έχουν αλλάξει ποτέ».

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα περιμένει από την Τουρκία να αποδεχτεί όλα της τα αιτήματα σχετικά με το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και την επέκταση των 6 ναυτικών μιλίων των υδάτινων εδαφών της», αναφέρει στην ανάλυσή του ο πρώην Τούρκος υποναύαρχος.

Συνεχίζει, κάνοντας λόγο και για την «ελληνοκυπριακή κυβέρνηση» ότι θέλει, μαζί με την Ελλάδα, να ακυρωθεί το – ούτως ή άλλως παράνομο – τουρκολιβυκό μνημόνιο αλλά και να δοθούν πίσω τα κυπριακά εδάφη στους ελληνοκύπριους.

Μάλιστα, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο Yaycı βλέπει «πόλεμο», γράφοντας ότι «η Ελλάδα θέλει την Τουρκία να αναγνωρίσει όλα αυτά τα αιτήματα σαν να την έχει κερδίσει σε πόλεμο και την αναγκάζει να συνθηκολογήσει και η Αθήνα έχει την υποστήριξη άλλων κρατών, ακόμα και ορισμένων παραγόντων εντός Τουρκίας, για αυτά τα αιτήματα».

«Θέλουν να αναβιώσουν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία»

Ωστόσο, ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» δεν σταματάει και συνεχίζει την προκλητική ρητορική του κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την Αθήνα ότι «θέλει να αναβιώσει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία» επειδή η «κύρια διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι η “Μεγάλη Ιδέα” της Ελλάδας».

«Η κύρια διαφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας είναι η “Μεγάλη Ιδέα”, η οποία περιστρέφεται γύρω από την ιδεολογία της μετατροπής της Ελλάδας σε Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Αυτή η ιδεολογία θέτει ένα θεμελιώδες εμπόδιο για την οικοδόμηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος και από το Αιγαίο μέχρι τη Δυτική Θράκη», γράφει ο Yaycı.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας», ο πρώην Τούρκος υποναύαρχος σημειώνει ότι «η Τουρκία έχει παραδώσει εδάφη 6 φορές στην Ελλάδα και τώρα δεν έχει καμία γη ούτε και σταγόνα νερού για να της παραδώσει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://www.onalert.gr/ellinotourkika/toyrkia-paralirima-kata-tis-elladas-apo-ton-empneysti-tis-galazias-patridas/516597/

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Πηγή: Newsit / 

ΜΜΕ Αζερμπαϊτζάν: Η Ελλάδα μελετά τον πόλεμο μας με την Αρμενία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://echedoros.blog/2023/05/17/%ce%bc%ce%bc%ce%

" το μυαλό τους είναι στα ΔΑΡΔΑΝΈΛΙΑ" - ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και συνεχίζει " εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ"

 


Τα λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου στις μέρες μας έρχονται να καταδείξουν το μεγαλείο ενός ανθρώπου του Θεού, ο οποίος, χρόνια πριν, είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε με την Τουρκία και πώς η χώρα μας θα βρισκόταν μπροστά σε μια νέα περιπέτεια.

Μια μαρτυρία από το 1990, έρχεται να καταδείξει πόσο επίκαιρος παραμένει ο λόγος αυτού του ανθρώπου, ο οποίος με ταπεινότητα δίδαξε το λόγο του Θεού. Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα: 

Μαρτυρία Κώστα Δ. 1990 Παναγούδα 
 «Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί. Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο”. Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;” “Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”». https://konstantinoupolipothoumeno.bl...
Η μαρτυρία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 από το ιστολόγιο «ΗΓΓΙΚΕΝ»

Έμεινε «ανάπηρη»… η πρώτη Αμερικανίδα που μήνυσε την AstraZeneca για το εμβόλιο

(φωτό): Η Brianne Dressen, 42 ετών και πρώην δασκάλα, μηνύει την AstraZeneca αφού συμμετείχε στη δοκιμή εμβολίου Covid. Είπε ότι το εμβόλιό τους την άφησε «μόνιμα ανάπηρη»

Μια Αμερικανίδα που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή για το εμβόλιο Covid της AstraZeneca μήνυσε την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι ο εμβολιασμός της, την άφησε «μόνιμα ανάπηρη».
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/
Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα ;
Τελικά αυτή η Πανδημία έκανε την " κηδεία" της ιατρικής όπως την " επηρέασαν " οι Πολυεθνικές ;
Είμασταν όλοι πειραματόζωα ;

όποιος διαφωνεί έχει "πακέτο" από σφαίρες

Κρίσιμες είναι οι ώρες για την ζωή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο καθώς οι πυροβολισμοί που δέχθηκε στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία ήταν πολλαπλοί και από μικρή απόσταση.
Δήλωσε την 21η Ιανουαρίου του 2024  : «Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα», αλλά βρίσκεται «υπό τον πλήρη έλεγχο και την επιρροή των ΗΠΑ», επαναλαμβάνοντας πως η Μπρατισλάβα δεν σκοπεύει να της στείλει όπλα
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Ο γνωστός Σλοβάκος λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο
Δεν ξέρω γιατί το έκανε, είχε νόμιμα το όπλο, δήλωσε σοκαρισμένος ο γιος του δράστη - Ο 71χρονος Τσιντούλα φέρεται να φώναξε προς το μέρος του Φίτσο και όταν ο τελευταίος τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Ο δράστης που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Fico το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5/2024) είναι ο 71χρονος ποιητής και μέλος του Φιλοδυτικού Προοδευτικού Κόμματος, Juraj Cintula..
Ασκούσε έντονη κριτική στον Fico, επειδή ήταν κατά της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία και είχε διακόψει την παροχή εξοπλισμού και οικονομικής βοήθειας στο ουκρανικό καθεστώς.
O 71χρονος δράστης, που ίδρυσε λογοτεχνική λέσχη στην πόλη του το 2024, πριν πυροβολήσει κατά του Fico φώναξε: Robo, φύγε από εδώ.
Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, ο Cintula εμμένει σε φιλελεύθερες απόψεις και υποστηρίζει φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Παράλληλοι βίοι ...δολοφονία 1914 και απόπειρα 2024 με 110 χρόνια διαφορά 

Πώς ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ;
 Η αφορμή για την κήρυξη του πολέμου δόθηκε, όταν στο Σεράγεβο της Βοσνίας δολοφονήθηκε ο διάδοχος του αυστριακού θρόνου Φραγκίσκος Φερδινάνδος από ένα νεαρό Σέρβο εθνικιστή (Ιούνιος 1914). Σχεδόν αμέσως η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία (Ιούλιος 1914). Η Ρωσία και η Γαλλία εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στη Σερβία, ενώ η Γερμανία τάχθηκε στο πλευρό της Αυστροουγγαρίας. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια έγιναν συνολικά εξήντα κηρύξεις πολέμων. Αυτός ήταν ο Μεγάλος Πόλεμος ή Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, όπως ανομάστηκε αργότερα.
Τώρα πάει τι κακό να τριτωσει ...
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



Τρίτη 14 Μαΐου 2024

"μυστική" Ελλάδα στάσου στο ύψος των περιστάσεων

Φώτο η Παναγία η Καλαμιώτισσα Ανάφη
Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας όχι μόνο δεν θα τους δώσει τα νησιά του Αιγαίου αλλά θα τους πάρει και την ΠΟΛΗ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Γράφει o Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι νομίζεται ότι μόνο ο Σουλτάνος Ερντογάν είναι ο κακός;
Σχεδόν όλο το σινάφι της τουρκικής ελίτ έχει κυριαρχικές βλέψεις στα νησιά του Αρχιπελάγους μας ΑΙΓΑΙΟΥ.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ με όσα ζήσαμε και με όσα θα ζήσουμε εξ αιτίας αυτών που ζήσαμε ...)

Η υφηγήτρια δρ. Sevtap Demirci, η οποία ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου (πρώην Robert College) σε ερώτηση που της διατυπώθηκε σχετικά με την χρονική διάρκεια ή την λήξη της συνθήκης της Λωζάνης το 1923 μεταξύ των άλλων της ¨ξέφυγαν¨ και τα παρακάτω που είναι σήμερα τόσο γεωπολιτικά επίκαιρα.
¨Η κ. Demirci δήλωσε στο Odatv (5/4) τα εξής:
Η κ. Demirci απαντώντας στο ερώτημα για το ζήτημα των Νησιών του Αιγαίου τόνισε:
“Όντως ο Ισμέτ Πασα κατηγορείται επειδή άφησε τα νησιά στα χέρια των Ελλήνων.
Όσοι τα λένε αυτά παρακαλώ να ερευνήσουν πότε χάσαμε τα νησιά.
Η Τουρκία αποδέχθηκε το καθεστώς που ήδη ίσχυε στα νησιά του Αιγαίου.
Θα με ρωτήσετε οι τούρκοι δεν αγωνίστηκαν, δεν πάλεψαν για τα νησιά; Μήπως δεν προσπάθησαν αρκετά; Μπορεί.
Σε μια συμφωνία , όμως, δίνεις και παίρνεις. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να παίρναμε τα πάντα.
Να μη δίναμε τη Μοσούλη και τα νησιά.
Τότε, είχαμε άλλες προτεραιότητες.
Κινδύνευε η ανεξαρτησία της χώρας, υπήρχε το καθεστώς των διομολογήσεων που έπρεπε να αρθεί. Αυτά ήταν σημαντικότερα ζητήματα την εποχή εκείνη.”
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ http://www.militaire.gr/
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 7.4.16
Τι ωραία που μας αποκαλύπτει η ακαδημαϊκός το μόνιμο στρατηγικό σχεδιασμό των γειτόνων.
¨Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να παίρναμε τα πάντα.
Να μη δίναμε τη Μοσούλη και τα νησιά. ¨
Και μας μεταφέρει με τα λεγόμενα της στο σήμερα μήπως και στο παρά πέντε ανανήψουν κάποιοι τουρκολάγνοι δικοί μας από τον ¨ βαθύ χειρουργικό λήθαργο¨.
Την μεν Μοσούλη και τα πετρέλαια της πρόκαμαν να την πάρουν για λίγο πρόσφατα με τα αποπαίδια τους τζιχαντιστές.
Και όταν είδαν ότι δεν τους παίρνει λόγω των ανηλεών ρωσικών βομβαρδισμών , πήραν του ίδιους δολοφόνους τζιχαντιστές και αφού τους μεταμφίεσαν σε πρόσφυγες με πλαστά διαβατήρια Συρίας, άλλους τους έστειλαν στην Ευρώπη για να την τρομοκρατήσουν και άλλους τους εξαπέστειλαν στα νησιά του Αιγαίου για να εγκλωβιστούν επίτηδες ώστε να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους στόχους.
Και τώρα αυτούς τους μεταμφιεσμένους σαν πρόσφυγες τζιχαντιστές που είναι ανακατεμένοι μέσα στο ανθρώπινο ποτάμι της προσφυγιάς έρχεται να τους « ευλογήσει» μαζί με τους άλλους λαθρομετανάστες ο μεγάλος γεωπολιτικός μαέστρος Πάπας.
Σε λίγες μέρες όλα τα φώτα της παγκόσμιας επικαιρότητας θα είναι στραμμένα στην Αγιοτόκο Λέσβο λόγω της επίσκεψης βαρέων πνευματικών κεφαλών.
Όμως το νησί αυτό του Αιγαίου έχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια με τα ματωμένα συναξάρια των Αγίων του μονίμως στραμμένα τα ΦΩΤΑ του ΟΥΡΑΝΟΥ.
¨την πρόσεξα καλά στο πρόσωπο και κατάλαβα ότι ήταν η Παναγία. Σκέφτηκα αμέσως να την ρωτήσω για την Εικόνα της. Δεν πρόλαβα να ανοίξω το στόμα μου και αποκρίνεται από μόνη της¨
¨- Όσο για την Εικόνα μου που ζητάτε, είναι μέσα στο Ιερό. Στο Ιερό ήταν και η άλλη Εικόνα μου που είχαν φέρει οι καλόγηροι, όταν ήλθαν στη Λέσβο από την Θράκη και την είχαν κρυμμένη στον κόρφο τους για να την φυλάξουν. Πότε ο ένας την έκρυβε και πότε ο άλλος.
Όταν την βρείτε, στην κρύπτη που βρίσκεται τώρα και είναι καλώς τακτοποιημένη και φυλαγμένη, θέλω να ψάλετε τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.
Εδώ πάνω στις Καρυές μαρτύρησαν για την Πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ και για την Πατρίδα¨ σελ.387
Πηγή ¨ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ Α΄ ΤΟΜΟΣ έκδοση 2013 Μητροπολίτου Γουμενίσσης Δημητρίου
Στις 13 Απριλίου του 2015 αρθρογραφούσαμε
¨Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ εδώ και πολύ καιρό ¨τα έχει βάλλει¨ με το ψευτορωμαίικο ( τους τοκογλύφους και τους τούρκους) μέσω των Ρωμιών Αγίων ΤΗΣ.
Αψευδής μάρτυρας το καινοφανές και Αναστάσιμο Συναξάρι των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον αγιοποτισμένο λόφο των Καρυών στην Θερμή της νήσου Λέσβου που διαλαλεί το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Ρωμαίικης καρδιάς όπου γης.
Ο Συστρατιώτης και ο Πρωτοκορυφαίος σε αυτήν την διαχρονική πάλη για την Πνευματική Λευτεριά της Πατρίδας μας ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ βροντοφωνάζει… Το Έθνος στον Ουρανό Ηγέρθη
και εδώ κάτω Εξανέστη. Ο Άγιος Ραφαήλ ¨δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις ¨ στο ψευτορωμαίικο και τους τοκογλύφους του, την ορισμένη από τον ΚΥΡΙΟ ώρα θα τους ανοίξει την πόρτα ,
θα τους πετάξει έξω από τα ¨χωρικά ύδατα της Ρωμιοσύνης¨… καλώντας μας με το ¨ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..το Έθνος στον Ουρανό Ηγέρθη( δηλ. οι προσευχές των προγόνων μας) και εδώ κάτω Εξανέστη ( δηλ. αγανάκτησε σφόδρα )…¨
Η πόρτα εξόδου στις στιγμές που βιώνουμε είναι ήδη ανοικτή… ¨την κλωτσιά¨ αναμένουμε από την τρέχουσα επικαιρότητα.
Όμως ο Άγιος Ραφαήλ ¨ δεν παίζει και κλωτσάει δυνατά¨…
Μνήμη δικαίου μετ εγκωμίων… στον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης και απλανή οδηγό της Ανάστασης του Έθνους μας. Της Ιθάκης τον Γόνον και της Λέσβου το καύχημα… Το καλύτερο δώρο του Ουρανού στις μέρες μας είναι το συναξάρι αυτού του ΑΓΙΟΥ που έγινε το πιο σπουδαίο κομμάτι της καρδιάς πολλών συνανθρώπων μας που δέχθηκαν την ευεργετική παρουσία ΤΟΥ στις πονεμένες ζωές τους.¨
Όλα αυτά θα γίνουν και θα είναι καύχημα μας τώρα που η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ θα είναι Αρχιστράτηγος σε όσα γίνουν στο Αιγαίο.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟ - Παπά Χριστόδουλε "Έρχονται πολλά άσχημα...ας μην είναι τόσο βαριά για τους ανθρώπους" είπε ο Άγιος

 


Παπά Χριστόδουλε...έτσι είναι η Παναγία μας!

"....Λίγο πρὶν τὴν πύλη τῆς Κουτλουμουσίου ἔρχονται στ᾿ αὐτιά μας ψαλμωδίες καὶ κωδωνοκρουσίες μέσα ἀπ᾿ τὸ Μοναστήρι. Δέκα τὸ πρωί... Τὴν ἔκπληξή μας διαδέχεται μιὰ ὄμορφη εἰκόνα ποὺ ἀντικρίζουμε ἅμα τῇ εἰσόδῳ μας. Ὁ Γέροντας Χριστόδουλος σήμερα ἑορτάζει! Μόλις εἶχε τελειώσει ἡ ἀγρυπνία! Κυριακὴ μαζὶ μὲ τὰ ὀνομαστήρια τοῦ Γέροντος! Πολλαπλὴ χαρά! Ἐκεῖνος φορῶντας τὸν ἡγουμενικό του μανδύα καὶ κρατῶντας τὴν ράβδο του, ἐν πομπῇ κατευθύνεται πρὸς τὴν πανηγυρικὴ τράπεζα! Ὅλες οἱ Καρυὲς βρίσκονται ἐδῶ! Ὅλες οἱ καλύβες καὶ τὰ κελλιὰ ἐκπροσωποῦνται! Γνωστὲς μορφὲς γερόντων ποὺ ἦρθαν γιὰ νὰ τιμήσουν τὸν γλυκύτατο καὶ πραότατο Κουτλουμουσιανὸ Ἡγούμενο. Συναντᾶμε καὶ τὸν πατέρα Ἀρσένιο ἀπὸ τὴν Παναγούδα! Πάντοτε ἡ Παναγούδα ἐκπροσωπεῖται... Κάποτε σὲ τούτην τὴν ἀγρυπνία βρισκόταν, στὸ παρεκκλήσι καθισμένος ἀπέναντι ἀπὸ τὴν Φοβερὰ Προστασία καὶ ὁ Ἅγιος Παΐσιος! Πόση ἀγάπη εἶχαν αὐτοὶ οἱ δύο μεταξύ τους!
Καὶ πόσο νοιαζόταν ὁ πατὴρ Χριστόδουλος τὸν Ἅγιο! Λίγο πρὶν ἀσθενήσει βαριὰ ὁ Ἅγιος ἂν καὶ τακτικὰ ἐκκλησιαζόταν στὸ μοναστήρι εἶχε νὰ παρουσιαστεῖ περίπου σαράντα μέρες. Ἀνησύχησαν πάνω στὴν μονὴ οἱ πατέρες καὶ κατέβηκε ὡς τὴν Παναγούδα ὁ Γέροντας γιὰ νὰ δεῖ τί συμβαίνει. Χτυποῦσε τὴν πόρτα ἀλλὰ καμιὰ ἀπόκριση δὲν λάβαινε ἀπὸ μέσα! Δίνει μιὰ μὲ δύναμη καὶ ἀνοίγει. Μόλις μπῆκε μέσα γαλήνεψε μέσα του, ἐνῶ πρὶν εἶχε ἔνταση καὶ ἀγωνία. Βρῆκε τὸν Ἅγιο νὰ κάθεται κάτω σὲ ἕνα μαξιλαράκι καὶ νὰ προσεύχεται. Μπροστά του ἕνα τσαμπὶ σταφύλι καὶ λίγο ψωμάκι.
-Γέροντα τί συμβαίνει; Μὲ συγχωρεῖτε ποὺ μπῆκα ἔτσι μέσα! Μὰ ἀνησυχήσαμε τόσες μέρες ποὺ δὲν ἀνεβήκατε πάνω!

-Παπᾶ Χριστόδουλε ὅλες αὐτὲς τίς μέρες τίς πέρασα μὲ νηστεία καὶ προσευχή! Ἔρχονται πολλὰ ἄσχημα...ἄς μὴν εἶναι τόσο βαριὰ γιὰ τοὺς ἀνθρώπους! Καὶ ἔτσι ὅπως μὲ εἶδε ἡ Παναγία μας ποὺ ἐξαντλήθηκα μοῦ ἔφερε ἡ ἴδια αὐτὰ ἐδῶ νὰ στηριχτῶ λίγο! Πᾶρε λίγο σταφύλι!

Γεύτηκε ὁ πατὴρ Χριστόδουλος μιὰ γεύση ἄμοιαστη καὶ ἕνα ἄρωμα πρωτόγνωρο!

-Γέροντα, σαράντα μέρες συνεχόμενες νηστεία καὶ προσευχή!

Πὼς ἦταν ἡ Παναγία μας;

Τοῦ ἔφερε τότε μπροστά του ὁ Ἅγιος μιὰ εἰκόνα τῆς Ἰεροσολυμίτισσας.

-Ἔτσι ἀκριβῶς εἶναι ἡ Παναγία μας, εἶπε! Πάντοτε ἔτσι ἐμφανίζεται! Ὅπως ἀποτυπώνεται σὲ αὐτὴν τὴν εἰκόνα!


Περιμένουμε στὸ ἀρχονταρίκι νὰ τελειώσει ἡ τράπεζα γιὰ νὰ πάρουμε δωμάτιο. Τὸ τυπικὸ τῆς ἡμέρας ἔχει μιὰ σπάνια ἰδιαιτερότητα. Καὶ πάλι ἡ πομπὴ ἐξέρχεται τῆς τραπέζης καὶ ἐπιστρέφει στὸ καθολικό! Ἐκεῖ ψέλνονται καὶ πάλι ἑόρτιοι ὕμνοι τῆς διπλῆς πανηγύρεως. Ὁ γέροντας στὸ τέλος δέχεται εὐχὲς ἀπὸ ὅλους! Τοῦ φιλᾶμε τὸ χέρι εὐχόμενοι καὶ ἐκεῖνος ἀνταποδίδει τὸ πιὸ γλυκὸ καὶ καταδεκτικό του χαμόγελο! Ἀξέχαστες θὰ μᾶς μείνουν οἱ ἐξομολογήσεις τοῦ σοφοῦ Ἀθωνίτη καὶ ἡ ἀπίστευτη ἠρεμία ποὺ σοῦ μετέδιδε χρόνια πρὶν στὸν ἐξωνάρθηκα τῆς Κουτλουμουσίου ἐν ὥρᾳ μεσονυχτικοῦ. Πλέον ζυγώνει τὰ ὀγδόντα του χρόνια! Ἡ καθολικὴ ἀγάπη πρὸς τὸ πρόσωπό του, εὐχὴ νὰ γίνει Χριστιανῶν ἀνωδύνων καὶ ὁσίων ἐσχάτων, μὰ καὶ ἐπιπλέον χρόνων πατρικῆς προστασίας γιὰ τὰ ἀμέτρητα πνευματικά του παιδιά. Κατηφορίζουμε ξανὰ γιὰ Παναγούδα! Δρομολόγιο ποὺ ἡ ψυχή μᾶς ὑπαγορεύει καὶ ἀνυποχώρητα ἀξιώνει! Οἱ κορμοὶ ἀπ᾿ τίς ὀξειὲς πρὶν τὸ ξύλινο γεφύρι, πομποδέκτες τῆς δίψας τοῦ Παραδείσου, ἀκόμα βαστοῦν τοὺς χαραγμένους σταυροὺς ἀγαπημένων ἀδελφῶν-συνοδοιπόρων μας πάνω τους. Εὐλογημένη στιγματοθέτηση ἀπέναντι στὶς μεθοδεῖες τοῦ πανούργου, ποὺ πασχίζει τίς ψυχὲς νὰ ἀποπροσανατολίζει. Ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ οἰκεῖα μονοπάτια τῆς ἐν μετανοίας ζωῆς τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων καὶ ὄχι μόνο. Ξανὰ στὴν Παναγούδα!..."
Νώντας Σκοπετέας
Στην ιερή μνήμη του π.Χριστοδούλου Κουτλουμουσιανού.
Απόσπασμα από το βιβλίο: "Δεν χαμηλώνει ο Άθωνας" Εκδ.Πρόμαχος Ορθοδοξίας

Ο τρόμος ενεργοποιήθηκε

Ο θαλάσσιος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Bulava, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την ενίσχυση του αμυντικού δυναμικού της χώρας.

Το γεγονός είναι μια σαφής ένδειξη της επιτυχίας της ρωσικής επιστήμης και βιομηχανίας, καθώς και της αποφασιστικότητας της Ρωσίας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα μπροστά στην αυξανόμενη διεθνή πίεση
Η υψηλή ευελιξία του και η ικανότητά του να ξεπερνά πολύπλοκες τροχιές του επιτρέπουν να παρακάμπτει οποιοδήποτε εχθρικό σύστημα αεράμυνας..


Πριν λίγο δηλώσεις :
Ο πύραυλος μπορεί να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες είναι ικανή να χτυπήσει μεμονωμένους στόχους σε σημαντικές αποστάσεις.
Αυτό καθιστά τον Bulava ένα ισχυρό εργαλείο στρατηγικής αποτροπής, ικανό να δώσει ένα συντριπτικό πλήγμα σε κάθε επιτιθέμενο που τολμά να καταπατήσει τη ρωσική κυριαρχία...
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/


- κάνε πέρα, βγαίνει το ¨ΨΗΛΑΦΗΤΟ ΣΚΟΤΟΣ¨ - ήταν να μη τρομάξει η ψυχούλα;

 


" βρέθηκε έξω από την Πύλη της Κόλασης "
Παραμονή Χριστουγέννων Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2015 αρθρογραφούμε :
" ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ την πριν πεσούσαν ανάστησων εικόνα τίνων Αρχιερέων" και πολλά ιστολόγια το αναρτούν βλ.

https://www.pentapostagma.gr/2015/12/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%BD.html


Tι γράφαμε σε εκείνη την χρονική συγκυρία:

Η μοίρα της επισκοπικής μήτρας είναι να την φορεί το πιο ΑΓΙΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Και η μοίρα του ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΡΑΧΗΛΙΟΥ είναι να την φορεί ο πιο άξιος αυχένας.
Επίσκοποι και Ιερείς να γίνονται για την Πίστη, την Ευσέβεια, την Αγάπη, την ικανότητα και την καταλληλότητα.
Γίνονται όμως για όλα αυτά;
Αν ναι… ΕΥΓΕ
Αν όχι.. κρίμα


ΤΙ μας λέει ένας ΑΓΙΟΣ
«Ὅλοι οἱ πολίτες ἦταν σὲ πόλεμο ἐναντίον τοῦ Θεοῦ καὶ ἐναντίον τῆς φύσης.» Ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Δὲν φτάνει μόνο ἡ πίστη…»
Ἱεραποστολικὲς Ἐπιστολὲς Β΄, Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς


ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ TOTE ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΘΑΝ- ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΛΑΒΑΜΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ - ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ.

ΤΙ μας λέει ένας ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ

" - πριν κάμποσα χρόνια σαν να βρέθηκα κατ όναρ να ανεβαίνω μια ανηφοριά.

-Δίπλα μου με συνόδευε ένας υψηλός Φωτεινός Άνδρας που μου ενέπνεε σιγουριά και ειρήνη.

– σε λίγο βρεθήκαμε ενώπιον μιας παλαιάς σαρακοφαγωμένης ξύλινης τεράστιας στο μέγεθος πόρτας που έφραζε το αντίστοιχο σε μέγεθος πέρασμα – έξοδο μιας σπηλιάς.

-τρίζοντας η πόρτα αυτή άνοιξε…

– επειδή καθόμασταν ακριβώς έμπροσθεν της αισθάνθηκα να μας περιζώνει μια σκοτεινή πυκνή ομίχλη που έβγαινε από το στόμιο της σπηλιάς που φαινόταν να έχει σηραγγώδες βάθος.

– αυτή την σκοτεινή ομίχλη μόλις πήγα να την ακουμπήσω με τα χέρια μου, ο φωτεινός άνδρας μου φώναξε.

– γρήγορα κάνε πέρα, βγαίνει το ¨ ΨΗΛΑΦΗΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ¨

– τρόμαξα και σε λίγο πάγωσα από αυτό που έβλεπα να βγαίνει από το ερεβώδες σπήλαιο.

– ανθρώπινες φιγούρες με σκοτεινά πρόσωπα ,άλλοι γνωστοί μου, άλλοι άγνωστοι , άλλοι ήδη κεκοιμημένοι, άλλοι ζωντανοί.

– η μια αγωνία διαδεχόταν την άλλη γιατί στο πλήθος διέκρινα πλήθος αρχιερέων να εξέρχονται, κάτι το οποίο δεν μπορούσα να αντέξω να βλέπω.

– τότε ρώτησα τον Φωτεινό Άνδρα που μου συμπαραστεκόταν .

– ο ΠΑΠΑΣ πότε θα βγει ;

– αυτός αργεί ακόμα , μου απάντησε, ενώ συνέχιζαν να βγαίνουν από την σπηλιά επίσημα εκκλησιαστικά πρόσωπα.

– δεν άντεξα , άρχισα να ροδοβολίζω την κατηφοριά έχοντας πτερά στα πόδια .

– όποιον συναντούσα στην κατεβασιά τον προέτρεπα να μην πλησιάσει αυτή την σπηλιά από την οποία έβγαινε αυτό το ¨ψηλαφητό σκότος¨


– το παράξενο όνειρο αυτό ποτέ δεν θέλησα να το εξηγήσω ,απλώς το κατέθεσα στον πνευματικό και αυτός μου συνέστησε με την σειρά του.

– ΑΣΤΟ ο ΘΕΟΣ θα το εξηγήσει με αυτά που έρχονται."

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ 2015 ( δώσαμε τους ανωτέρω συνδέσμους για τους κακόπιστους)
ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ;

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

«Το να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση την ερωτική τους ζωή δεν είναι Ορθοδοξία» - Ελπιδοφόρος

«Το να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση την ερωτική τους ζωή δεν είναι Ορθοδοξία»
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σχολιάζει στη LiFO την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Εκκλησίας και τις αντιδράσεις ιερωμένων για την ισότητα στον γάμο.
Συνέντευξη Γιάννης Πανταζόπουλος
Περισσότερα στο https://www.lifo.gr/
ΟΥΑΙ -ΟΥΑΙ-ΟΥΑΙ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ 
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ 

" αν η Κρίση του 1929 ήταν στο μέγεθος του αυγού , η νέα Κρίση που φαίνεται θα είναι στο μέγεθος του ΚΟΚΟΡΑ"

 


"Η Κίνα προειδοποίησε σήμερα πως η αύξηση των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα κατά 18 δισ. δολάρια "θα επηρεάσει σοβαρά" τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

"Αυτό θα επηρεάσει σοβαρά το κλίμα διμερούς συνεργασίας", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να "αναιρέσουν αμέσως τις λανθασμένες αποφάσεις τους και να ακυρώσουν τα επιπλέον δασμολογικά μέτρα εναντίον της Κίνας" ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Πήγαν  κάποιοι λαικοί και ρώτησαν ένα σεβάσμιο γέροντα.

- Γέροντα μας περικύκλωσαν με αδιέξοδα , η παγκοσμιοποίηση δείχνει το απεχθέστερο πρόσωπο της και οι αγωνίες του κόσμου ανεβαίνουν εκθετικά. Μαζί με την γενικευμένη θλίψη και την κατήφεια των προσώπων ο κόσμος έξω ξέχασε να αναπνέει κανονικά. Τι θα γίνει Άγιε Πατέρα, εσύ έχεις προσευχή , πες μας λόγο.

- θα προλάβουν να εφαρμόσουν τα απάνθρωπα σχέδια τους;

Ο Γέροντας δεν τους μιλούσε , ήταν σιωπηλός και αισθανόταν  σαν να μην παρακολουθούσε τα λόγια τους.

Σιώπησαν και αυτοί από σεβασμό και περίμεναν αν τους απαντήσει.

Πέρασαν κάποια λεπτά και άκουσαν τον Γέροντα να τους λέει:

-" ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αλλάζει ΒΟΥΛΗ και ενεργεί διαφορετικά" 

-" αν η Κρίση του 1929 ήταν στο μέγεθος του αυγού , η νέα Κρίση που φαίνεται θα είναι στο μέγεθος του ΚΟΚΟΡΑ" 


https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στους Ρώσους στρατηγούς ο Πούτιν έκανε υπουργό Άμυνας ένα οικονομολόγο;

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και άφησε τον πλανήτη άφωνο ο Ρώσος πρόεδρος , γιατί πώς μπορεί η Ρωσία να βρίσκεται σε βαθειά εμπόλεμη αντιπαράθεση και ταυτόχρονα να έχει ΥΠΑΜ ένα οικονομολόγο;
Τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να αποδικωποιήσουν την κίνηση αυτή .
"Ανάλυση Politico: Κλιμάκωση του πολέμου δείχνει η επιλογή Μπελούσοφ στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Η αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία προαναγγέλλει στην ουσία ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «ετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου» - Η Ρωσία πρέπει να κερδίσει στην Ουκρανία με τις μικρότερες απώλειες, δήλωσε σήμερα ο Μπελούσοφ...
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Η Ρωσική ιστορία στο επίπεδο της εξουσίας  σε όλες τις περιόδους βρίθει μιας μυστικοπάθειας και έτσι δίνει την αφορμή στην Δύση να εξάγει λάθος συμπεράσματα .
Πάμε στο σήμερα ..
Γιατί υπάρχει διαφωνία που μπορεί να φτάνει και στο επίπεδο της οργής εκ μέρους της ρωσικής στρατιωτικής εξουσίας προς το πρόσωπο του Πούτιν ; 
Τα πρώτα ψήγματα δημιουργήθηκαν όταν ο Πούτιν συνήψε τον Αύγουστο του 2016 στρατιωτική συμμαχία με τον ιστορικό εχθρό της Ρωσίας δηλ.την Τουρκία .
Αμέσως μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία το 2022 και ενώ ο πλανήτης έβλεπε το Κίεβο , ακόμα και το Χάρκοβο να περικυκλώνεται από αερομεταφερόμενες και επίγειες ρωσικές δυνάμεις γεγονός που προδίκαζε το σύντομο τέλος της επιχείρησης , αίφνης ο Πούτιν δίνει την εντολή " όπισθεν ολοταχώς".
Ήταν μια πραγματική έκπληξη και την απόφαση του αυτή μετά  από χρόνια την δικαιολόγησε τηλεοπτικά ότι " τον ξεγέλασαν οι Ουκρανοί στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη "
Μάλλον δεν είναι αυτή καλή σαν  δικαιολογία, γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ξεγέλασαν τον Πούτιν .
Κάποια άλλη συμφωνία σε πολύ υψηλό γεωπολιτικό επίπεδο έγινε που κατέρρευσε .
Όμως αυτή η οπισθοχώρηση τότε στοίχισε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ποταμούς αίματος , όπως και στις αντίστοιχες ουκρανικές .
Και αυτό ήταν αίμα Ορθοδόξων λαών που κάποιοι ήθελαν να χυθεί άσκοπα και για τους δικούς τους σκοπούς.
Ήταν να μην είναι εξοργισμένοι οι Ρώσοι στρατηγοί που μετά από τόσα χρόνια κάτι άρχισαν να κάνουν στα πεδία των μαχών ενώ είχαν φτάσει στην πηγή και δεν ήπιαν νερό ;
Οι Δυτικοί τα γνωρίζουν όλα αυτά καλά και προσπαθούν να τα εκμεταλλευθούν κατάλληλα . 
Το θέμα είναι ότι την πληρώνουν αθώοι αλλά και η κορύφωση της αντιπαράθεσης μπορεί να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα .
Όλα αυτά όμως επιτρέπονται άνωθεν γιατί   ο Άγιος Θεός θέλει  να καεί η διαστροφή με πόλεμο  γιατί βρώμισε κάθε γωνιά του κόσμου .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

μην κιοτεύετε, το κάθε πράγμα έρχεται με την σειρά του, αν είναι άνωθεν


ΦΩΤΟ από 

Γιῶργος Βς https://www.facebook.com/georgi.bosi/posts/2877399645738614?

Αληθινή Δημοκρατία έχουνε μόνο οι άγιοι και οι σοφοί άνθρωποι.
Γέροντας Ανανίας Κουστένης, εκοιμήθη στις  15 Μαΐου 2021. Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη, Παππούλη!


Δεκαετία του 90 μας ειδοποιούσε: "θα περάσουμε μια νέα τουρκοκρατία - να κρατήσουμε ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα - ο ΘΕΟΣ θα τα φέρει τα πράγματα έτσι και η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα γίνει Ελληνική"
Η εποχή μας χρειάζεται να βγάλει περισσότερους αγίους γιατί πολεμάει με τον αντίχριστο και τα όργανα του.