Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εξελίξεις - Προφητείες τρέχουν; Don't Cry Ρουμανία και η αρχή από την Βουλγαρία;

Ευθεία απειλή για πρώτη φορά από Β.Πούτιν για «πλήγμα σε αεροδρόμια χωρών του ΝΑΤΟ αν αυτά χρησιμοποιηθούν από ουκρανικά F-16» 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
"Όσιος Αρσένιος Μπόκα της Ρουμανίας, ο Προφήτης των εσχάτων" βλ.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 
Ιωσήφ Βατοπεδινός: «Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία» ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Διαβάζουμε:Τα αεροδρόμια-βάσεις των F-16 κατά τον Β.Πούτιν στις ανωτέρω χώρες του ΝΑΤΟ, μπορούν να πληγούν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αφού η χρήση των F-16, θα συνιστά νομική βάση για πλήγμα κατά των χωρών αυτών.
Τι εννοεί; Οι Δυτικοί γνωρίζουν ότι τα μαχητικά F-16 που έχουν διαθέσει στην Ουκρανία, δεν είναι θα επιβιώσιμα επί ουκρανικού εδάφους σε καμία περίπτωση, πέρα από μερικά 24ωρα και για τον λόγο αυτό θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν αεροδρόμια των όμορων χωρών, δηλαδή των τριών βαλτικών δημοκρατιών )Λεττονία, Εσθονία, Λιθουανία), της Φινλανδίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας ή και της Βουλγαρίας που μπορεί να μην έχει χερσαία σύνορα με την Ρωσία, αλλά έχει θαλάσσια και τα ουκρανικά F-16 μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν από βουλγαρικές βάσεις για κτυπήματα στην Κριμαία....
Περισσότερα στο https://www.pronews.gr/
Επιμέλεια κειμένου https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/?m=1

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

" με την φορά που πήρες πάλι καλά που δεν είπες στους ψηφοφόρους σου ότι η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική ..."

Διαβάζουμε : «Η Κωνσταντινούπολη είναι τα Σκόπια.Η Κωνσταντινούπολη είναι το Σαράγεβο. Η Κωνσταντινούπολη είναι η Κομοτηνή, η Ξάνθη. Η Κωνσταντινούπολη είναι η σύνοψη των Βαλκανίων. Είναι η πατρίδα όλων μας»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, εκλεκτός του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ σε παραλήρημα
Βγάλτε τις Κουρτίνες από την Πλατυτέρα στην Αγία Σοφία για να κατανοήσεις ότι ξέχασες να πεις ότι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΟΡΘΟΔΟΞΗ 

40 λεπτά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στάζει ΜΥΡΟ και συνεχίζει να κλαίει. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 


20 λεπτά με το 214 Λεωφορείο ή 40 λεπτά με γρήγορο βηματισμό από την πολύβουη Πλατεία Συντάγματος που αυτές τις μέρες βρίθει διαμαρτυριών φτάνεις στις παρυφές του Υμηττού στην Νέα Ελβετία του Βύρωνα. Με τα πόδια είναι λίγο ανηφοριά αλλά είναι ευκαιρία να αναλογιστείς τον ΜΕΓΑΛΟ ΓΟΛΓΟΘΑ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ,  το δικό σου μικρό Γολγοθά και τον Γολγοθά που περνάει η έρημη πατρίδα μας.

Η " Ιθάκη"  στον Βύρωνα για τους πιστούς είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με την Θαυματουργή και Εφέστεια Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της επονομαζόμενης Παρηγορήτριας.

Είναι πλέον γνωστό στο Πανελλήνιο αλλά και στις τέσσερες γωνιές του πλανήτη ότι εκεί πάνω η  Πίστη και ο Πόνος της Ελλάδος  διακονεί ένα ΕΚΤΑΚΤΟ και συνεχόμενο ανεπανάληπτο  ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ από την ημέρα του Γενεθλίου της  Υπεραγίας Θεοτόκου του Σωτηρίου έτους του 2020.

" να κλαίει και να μυροβλύζει η ΠΑΝΑΓΙΑ τόσα χρόνια , τόσους μήνες , τόσα μερόνυχτα δεν το έχει δει άλλη γενιά "


 
Πως μπορεί να πλησιάσει κάποιος αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ και να μην αλλοιωθεί ;

Για να το πλησιάσεις πρέπει να ζητήσεις και άλλη Πίστη σαν το Ευαγγελικό του πονεμένου πατέρα  " βοήθει μοι Κύριε εν τη απιστία μου" που ακούσαμε την Κυριακή που πέρασε.

Συνεχόμενοι κρουνοί δακρύων από τους Πανάχραντους Οφθαλμούς της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Μυροβλησία αδιάκοπη από το  περίτεχνο ξύλινο κουβούκλιο που φιλοξενεί το θαυματουργό αυτής εικόνισμα δεν είναι τίποτε άλλο από την Παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μέσα στην Εκκλησία, αλλά και μήνυμα Ιαματικό προς την έξω φρικτή καθημερινότητα της αμαρτίας,  της  αχαριστίας και του κοινωνικού δαιμονισμού.

Προσέρχονται οι Πιστοί και μετά την προσκύνηση της Εικόνας συλλέγουν με τα γυμνά χέρια τους τις Ναματόβρυτες Δωρεές που εκπηγάζουν ως μια άλλη ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ.



ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ και ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

Το εξήγησαν πολλοί Πατέρες ...

Ζητάει ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ζητάει να κάνουμε Εθνική στροφή προς τα Ιερά και Όσια μας και φυσικά δεν ζητάει η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ πολλά και δύσκολα.

Όμως ένας παππούλης μας είπε  και κάτι  άλλο που ζητάει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ειδικά όχι για τα δυσκολεμένα παιδιά της, αλλά από τα άλλα τα " φτασμένα "  σε θέματα πίστης και  θρησκευτικής αντίληψης.

Ακούστε τι μας είπε: 

- όταν προσέρχεστε στα άγια εικονίσματα ΤΗΣ να μην λέτε "τι είναι όλα αυτά που ζούμε ΠΑΝΑΓΙΑ μας και βοήθα μας να σωθούμε από το περίπλοκο κακό της αμαρτίας που μας έφεραν"  

- αλλά να λέτε, εσείς οι πιστοί "ΠΑΝΑΓΙΑ μας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε εξ αιτίας των προσωπικών μας αμαρτιών και όχι των αμαρτιών των  άλλων" 

παιδί μου όλοι φταίξαμε και φτάσαμε εδώ , πρέπει πρώτα να κάνουμε ακτινογραφία μέσα μας και μετά στην κοινωνία.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας     

" κινήσεις για να χτυπηθεί η Παγκόσμια Οικονομία και μέσω αυτής της κατάστασης να ισοπεδωθεί η συμφωνία Ρωσίας - Κίνας - Ιράν- Σαουδικής Αραβίας. Άραγε θα ζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές;" ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ; ΕΠΑΝΕΚΚΊΝΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΦΛΟ

 


" εγώ θα σε προφυλάξω από την ώραν του πειρασμού και της ταλαιπωρίας, που μέλλει να έλθη και να απλωθή εις όλην την οικουμένην, δια να θέση εις δοκιμασίαν αυτούς, που κατοικούν εις την γην.".Αποκ

 3,10         ὅτι ἐτήρησας τὸν λόγον τῆς ὑπομονῆς μου, κἀγώ σε τηρήσω ἐκ τῆς ὥρας τοῦ πειρασμοῦ τῆς μελλούσης ἔρχεσθαι ἐπὶ τῆς οἰκουμένης ὅλης, πειράσαι τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς.

Αποκ. 3,10                Και τούτο, διότι συ ετήρησες τον λόγον μου, που ομιλεί περί της υπομονής εις τας θλίψεις και τους διωγμούς. Και εγώ θα σε προφυλάξω από την ώραν του πειρασμού και της ταλαιπωρίας, που μέλλει να έλθη και να απλωθή εις όλην την οικουμένην, δια να θέση εις δοκιμασίαν αυτούς, που κατοικούν εις την γην.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ - Και στον επίσκοπον της Εκκλησίας, που είναι εις την Φιλαδέλφειαν, γράψε: 

Αποκ. 3,13         Ὁ ἔχων οὖς ἀκουσάτω τί τὸ Πνεῦμα λέγει ταῖς ἐκκλησίαις.

Αποκ. 3,13                 Εκείνος που έχει τα αυτιά της ψυχής του ανοικτά, ας ακούση τι λέγει το Πνεύμα το Αγιον εις τας Εκκλησίας.

καμμιά γωνιά της γης δεν θα μείνει απείραχτη εκτός από την γωνιά της Ελλάδος, γιατί από επάνω της υπάρχει ένα ΘΑΥΜΑ

 



 " Μια ακίνητη εικόνα από βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δείχνει αυτό που είπε ότι ήταν ένα πυραυλικό πλοίο του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού που εκτοξεύει έναν πύραυλο κρουζ Moskit σε έναν ψευδή εχθρικό θαλάσσιο στόχο στα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, σε αυτή τη στατική εικόνα από βίντεο που κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου 2023. Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας/Ενημερωτικό υλικό μέσω REUTERS" 

ΠΗΓΗ https://www.reuters.com/world/europe/russia-fires-supersonic-anti-ship-missile-mock-target-sea-japan-2023-03-28/

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΥΛΟΓΙΑ  ή μάλλον Ευλογίες από πολλούς Αγίους  Πατέρες μας . 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ :  " η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο γιατί όποιος πάρει μέρος θα καταστραφεί " " η τότε κυβέρνηση ( άραγε ποια θα είναι αυτή ; ) θα κρατήσει τον στρατό μόνο στα σύνορα" 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ:  " ο ΘΕΟΣ έχει την Ελλάδα σπίτι του και δεν πρόκειται αυτή να χάσει εδάφη" 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΙΜΩΝΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: " η μικρή Ελλάς θα υποστεί μόνο μια μικρή προσβολή από την τουρκία και μετά είναι το τέλος της τουρκίας και η Ελλάς θα γίνει μεγάλη - μεγάλη - μεγάλη" 

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ:  " η Ελλάς δεν θα χαθεί γιατί η ανθρωπότητα χρειάζεται αιώνιους διδασκάλους " 

ΚΑΙ τόσοι άλλοι ΆΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μίλησαν ..

ΚΑΙ ένας Γέροντας μίλησε και είπε:  " άλλο Νεοέλληνες βουτηγμένοι στην αμαρτία και την διαστροφή και άλλο Ελλάς-  η πρόνοια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μπορεί να αναδείξει πολλούς τέτοιους πραγματικούς Έλληνες μέσα από  γεγονότα"

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Γόνος της Αφρικής , μαθητής της Αθωνιάδας στο Άγιο Όρος , Ιεραπόστολος στην Πατρίδα του και σήμερα Δεσπότης εκεί - ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μόλις λάβαμε το μήνυμα του πατρός Τιμοθέου Ντούμπα:
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, με τη βοήθεια του Θεού, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β' έρχεται αύριο στην Κινσάσα. Η εις Επίσκοπον Γκόμας Χειροτονία μου έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο, 30/03/2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας. Χρειαζόμαστε τις προσευχές σας και την έμπρακτη υποστήριξή σας για τη νεοσύστατη Επισκοπή μας Γκόμας στο Ανατολικό Κονγκό. Με το καλό να έρθει ο Πατριάρχης μας. Τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τη μεγάλη Του αγάπη προς το ταπεινό μου πρόσωπο. Ο Θεός να Του χαρίζει μακροζωία και υγεία! Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς τους φίλους και τις φίλες μου για τις ευχές και την συμπαράστασή σας . Χρόνια σας πολλά!

το ρολόι γράφει Κόσοβο

Φώτο ΠΗΓΉ
"ΥΠΕΞ Σερβίας: Η ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι σκανδαλώδης"
"Η απόφαση για τη θετική γνώμη της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί σε αυτόν τον οργανισμό αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα στη νομιμοποίηση του «παράνομου» κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Αυτό δήλωσε, ο υποψήφιος του ‘Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας- (FPO) στις προσεχείς ευρωεκλογές, Κονσταντίν Ντομπρίλοβιτς" με πληροφορίες από το https://echedoros.blog/
Μόλις εχθές
Μπαρούτι μυρίζει - Οι χώρες που συνδράμουν στη δημιουργία Στρατού στο Κοσσυφοπέδιο

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Άμυνας και τις δυνάμεις ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου, η διαδικασία μετατροπής των δυνάμεων ασφαλείας σε στρατό λαμβάνει χώρα μέσω της εκπαίδευσης εντεταλμένων μελών και στελεχών, με κοινές δραστηριότητες κυρίως από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Αλβανίας.

"Η δυτική οικονομία έχει σαπίσει – Oι λαοί θα εξεγερθούν λόγω ένδειας και απελπισίας"

Σάπια χαρακτηρίζει σε πρόσφατη ανάλυσή της τη δυτική οικονομία η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Και όσο και αν ο περί ου ο λόγος επιθετικός προσδιορισμός ακούγεται «ακραίος», μάλλον ο αναλυτής του οίκου διατηρεί ισχυρά ερείσματα.
Αφορμή για τη σύνταξη της έκθεσης αποτέλεσε το πρόσφατο δυστύχημα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, όπου φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα «Francis Scott Key», προκαλώντας την κατάρρευσή της και χάος.
Φυσικά, η γέφυρα που κατέρρευσε, εκτός από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, υπογραμμίζει πόσο καταστροφική μπορεί να αποδειχθεί η απουσία βασικών υποδομών…
Το εμπόριο τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως για κάποιο χρονικό διάστημα θα χτυπηθεί βάναυσα, δεδομένου ότι από τη Βαλτιμόρη περνούν 52 εκατομμύρια τόνοι φορτίου ετησίως, 1,3 εκατομμύριο τόνοι αγροτικού και κατασκευαστικού εξοπλισμού, 2,5 εκατομμύρια τόνοι άνθρακα, μεγάλες ποσότητες ξυλείας, γύψου, και σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Αν μη τι άλλο, το συμβάν με το ναυλωμένο πλοίο της Maersk, ιδιοκτησίας Σιγκαπούρης, με πλήρωμα από την Ινδία, θα προκαλέσει blackout στην οικονομία 

Και όλα αυτά λόγω της επί μακρόν έλλειψης επενδύσεων σε υποδομές και θεσμούς, οι οποίες επιτρέπουν στις οικονομίες να λειτουργούν.
Σημειώνεται πως στο παρελθόν εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας είχαν προειδοποιήσει πως λόγω των πολέμων στους οποίους εμπλέκονται οι ΗΠΑ ο κίνδυνος παρόμοιων επεισοδίων δολιοφθοράς, δεδομένου ότι τα πληρώματα των πλοίων είναι ως επί το πλείστον ξένοι, θα ενταθεί.
Οι ΗΠΑ ήταν εντελώς απροετοίμαστες για μια τέτοια απειλή.
Και αναμφισβήτητα η Ευρώπη είναι το ίδιο ευάλωτη.( Πληροφορίες από το https://www.bankingnews.gr/
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

η "καρδιά" του Αγίου Λουκά του ιατρού στην πολύπαθη Αθήνα

Μέσα σε δύσκολες μέρες ο Ιερός Ναός του  Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη επί της Πανόρμου στην Αθήνα φιλοξενεί τις " άγιες μερίδες " όπως λέει και ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Λουκά μαζί με τμήμα της καρδιάς του από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας .
Ποιας καρδιάς άραγε αδελφοί ; αυτής που άντεξε με την άνωθεν ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ  τόσες θλίψεις , διωγμούς , εξευτελισμούς και τόσα άλλα στην άθεη σοβιετική επικράτεια των μπολσεβίκων, χριστοκτόνων και τελικά ο Άγιος Θεός αυτήν την καρδιά την χαρίτωσε, γιατί είχε πολλή αγάπη και συγχωρητικότητα μέσα της και έτσι έμεινε άφθαρτη.
Παράδειγμα προς μίμηση και Στύλος Ορθοδοξίας ο Άγιος καθηγητής της Ιατρικής , της Ανατομικής Τοπογραφίας , της Χειρουργικής και των Οφθαλμολογικών παθήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως Λουκάς ο Ομολογητής.
Να το πούμε και πάλι γιατί πολλές φορές αρθρογραφήσαμε...
Πνευματική συγκυρία ο Ευαγγελιστής Λουκάς ( από τον οποίο έλαβε το όνομα και την Χάρη ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός) με την αγιογραφία του να μας δίνει τις πρώτες χαριτωμένες εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα εκτός από εκκλησιαστικός ιστορικός που  γράφει τις θεόπνευστες Πράξεις των Αποστόλων και το Ευαγγέλιο το κατά Λουκά ο  Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν και γιατρός και μάλιστα με ειδικότητα στα μάτια .
Δείτε τώρα μετά από χρόνια , έρχεται ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός  ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως  που έχει πρώτα σπουδάσει Καλών Τεχνών γεγονός που τον βοήθησε, όταν σπούδασε ιατρική "να αγιογραφήσει" τον μνημειώδες τόμο της εποπτικής ανατομίας και να χειρουργεί πρωτοποριακά για τα δεδομένα εκείνης της εποχής που μαστιζόταν από 
πυογόνες λοιμώξεις των Οφθαλμών και άλλες δύσκολες περιπτώσεις.
Ρωτήσαμε ένα γέροντα ..
Πες μας πατέρα πως βλέπεις τον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως ;
Και μας είπε:
- στην Ρωσία και την Ουκρανία παιδί μου τον θεωρούν, όπως έχουμε εμείς τον Άγιο Νεκτάριο, αλλά και τόσο πολύ ο ίδιος ο Άγιος Λουκάς  αγαπάει την Ελλάδα που καθημερινά την διατρέχει από άκρον εις άκρον  εκεί που βλέπει πόνο, ασθένειες και βάσανα.
- Από εμάς περιμένει να τον επικαλεστούμε...
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ. Μάθαμε ότι τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά θα μείνουν στον Άγιο Δημήτριο Πανόρμου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής .
Είναι ο Άγιος Δημήτριος αδελφοί που πριν ένα χρόνο  πέρασε και προσκύνησε όλη η Αθήνα την Παναγία Σουμελά που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά .Έτσι για να τιμήσει ο Ναός αυτό το γεγονός έπηξε εντός του ένα περίλαμπρο προσκυνητάρι με αντίγραφο αυτής της θαυματουργής εικόνας της Σουμελάς. Τώρα εκεί δίπλα βρίσκεται και  η μυροβλύζουσα καρδιά του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Βοήθεια μας ο ΑΓΙΟΣ








αν στις ΗΠΑ έρχεται κάτι μεγάλο, στον άλλο κόσμο τι έρχεται;

ΦΩΤΟ - ο ΚΥΡΙΟΣ άνοιξε την πόρτα και βλέπει τα χάλια μας 
Διαβάζουμε :
Ron Paul: Έρχεται κάτι μεγάλο και επικίνδυνο – Θα σωθούν μόνο αυτοί που θα έχουν χρυσό, δεν θα αρκούν ούτε τα αποθηκευμένα τρόφιμα
Από το https://www.bankingnews.gr/
Τι είπε ο ιδρυτής του Ron Paul Institute στον Tucker Carlson
Ο Ron Paul, ένας μακροχρόνιος επικριτής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ - ιδιαίτερα του παρεμβατισμού, επέκρινε την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Έχουμε ξοδέψει ήδη 5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθώντας να επιλέξουμε την ηγεσία της Ουκρανίας... Και μετά συμμετείχαμε στην ανατροπή της κυβέρνησης Yanukovych», για την οποία ο τότε αντιπρόεδρος Joe Biden ήταν ο κύριος υπεύθυνος.
Αυτή η πολιτική δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός.
Είναι μέρος του ίδιου πράγματος που μας οδήγησε στην καταστροφή στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο Ron Paul.
Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα τη Victoria Nuland», ως «το χειρότερο είδος πολεμοχαρή πολιτικού».
Κανείς δεν έχει απάντηση για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Σχετικά με τη Νομισματική Πολιτική και τις Οικονομικές Αρχές

Σύμφωνα με τον Paul, η Αμερική χρειάζεται «να περάσει δύσκολες στιγμές, γιατί το τίμημα πρέπει πάντα να πληρωθεί».
Το τίμημα του χρέους δηλαδή, το οποίο γιγαντώνεται επικίνδυνα.
Όταν ρωτήθηκε από τον Carlson πώς θα τα καταφέρουν οι ΗΠΑ, ο Paul εξήγησε:
«Τυπώνεις χρήμα και κάθε φορά που τυπώνεις χρήματα, η αξία του δολαρίου μειώνεται.
Έτσι η αξία του χρέους μειώνεται... Εάν διπλασιάσεις την προσφορά χρήματος και οι τιμές αυξηθούν κατά 50%, δεν θα λειτουργήσει η πολιτική σου», ανέφερε.
«Έτσι φουσκώνεις το χρέος σου», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Paul, του είναι εύκολο να συζητήσει για τη νομισματική πολιτική επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «παραχαράκτης».
«Είναι παράνομο. Το Σύνταγμα λέει ότι μόνο ο χρυσός είναι νόμιμο χρήμα», υπενθύμισε ο Paul, προσθέτοντας ότι η κατάργησή του είναι ένας φόρος. Είναι ένας φαύλος φόρος. Είναι ένας φόρος στους φτωχούς της μεσαίας τάξης. Και ενισχύει τον πόλεμο.
Πως να προετοιμαστεί κανείς

Στη συνέχεια, ο Carlson ρώτησε τον Paul τι πρέπει να κάνει ο μέσος άνθρωπος "εάν αυτό που έχει προβλέψει γίνει πραγματικότητα", το οποίο πιστεύει ότι "πιθανότατα θα γίνει", καθώς "δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγουν οι ΗΠΑ.
"Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πώς, κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ακόμη και αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στη μέση.
Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για πάντα.
Νομίζω ότι φτάνουμε σε αυτό το σημείο όπου θα συμβεί κάτι ξαφνικό. Πιστεύω σε αυτή τη θεωρία του Μαύρου Κύκνου", ανέφερε.
Όπως μάλιστα δήλωσε, ακόμη και να "έχετε τα όπλα σας και να έχετε αποθηκεύσει τρόφιμα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει".
"Πρέπει να ξέρετε ότι έρχεται και είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο.
Σύμφωνα με τον Paul "ο χρυσός μπορεί να σας προστατεύσει από τον πληθωρισμό", κάτι που είναι "γνωστό εδώ και 6.000 χρόνια".
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/





Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

τι συγκυρία και αυτή ; ο καπετάνιος του πλοίου που γκρέμισε την γέφυρα της Βαλτιμόρης είναι Ουκρανός

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : 
Σημειώνεται πως τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.
Στο μεταξύ, η ναυτιλιακή εταιρεία εύρεσης εργασίας BalticShipping αποκάλυψε ότι ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου είναι Ουκρανός.
Η γέφυρα, μέρος της οποίας κατέρρευσε, είχε μήκος 2,6 χιλιόμετρα, τέσσερις λωρίδες για τα αυτοκίνητα και αποτελεί τμήμα της οδού Interstate 695, που κάνει τον γύρο της Βαλτιμόρης, ενώ το οδόστρωμά της βρισκόταν 56 μέτρα πάνω από τα νερά του ποταμού.
Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα σημαντικό άξονα και η συντριβή της αναμφίβολα θα έχει συνέπειες στη διεθνή οικονομία και τις αγορές, δεδομένου ότι οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να διαταραχθούν σφόδρα…
Η Maersk, μια δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία που ναύλωνε το πλοίο που έπεσε στη γέφυρα Francis Scott Key, είδε τη μετοχή της να πέφτει έως και 8%....
Τρομοκρατική ενέργεια;
«Μπορούμε να πούμε ότι η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ήταν μια τρομοκρατική επίθεση... και οπωσδήποτε δεν μπορούμε να το πούμε» είπε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Trump (και απόστρατος αντιστράτηγος) Michael Flynn.
Μάλιστα, ο Flynn χαρακτήρισε το βυθισμένο -πλέον- πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έπληξε τη γέφυρα «μαύρο κύκνο»....
«Είναι ένα μεγάλο λιμάνι με πολλή ροή, επομένως η κατάρρευση θα έχει αντίκτυπο» δήλωσε την Τρίτη στο Bloomberg TV ο John Lawler, οικονομικός διευθυντής της Ford Motor Co., προσθέτοντας:
«Θα εργαστούμε για να βρεθούν λύσεις.
Θα πρέπει να εκτρέψουμε δρομολόγια σε άλλα λιμάνια κατά μήκος της ανατολικής ακτής ή αλλού στη χώρα».
Ένα μεγάλο διυλιστήριο ζάχαρης που ανήκει στην American Sugar Refining Inc. προειδοποίησε ότι το διυλιστήριο Domino Sugar έχει μόνο έξι έως οκτώ εβδομάδες προμήθειες ακατέργαστης ζάχαρης, καθώς η κατάρρρευση επηρεάζει τα πλοία που κινούνται μέσα και έξω από το λιμάνι....
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/



Μπαρούτι μυρίζει - Οι χώρες που συνδράμουν στη δημιουργία Στρατού στο Κοσσυφοπέδιο

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Άμυνας και τις δυνάμεις ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου, η διαδικασία μετατροπής των δυνάμεων ασφαλείας σε στρατό λαμβάνει χώρα μέσω της εκπαίδευσης εντεταλμένων μελών και στελεχών, με κοινές δραστηριότητες κυρίως από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Αλβανίας.

Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τη Σερβία καθώς τα σερβικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν και καταγράφουν τις εξελίξεις και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην μετατροπή των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσόβου και τακτικό στρατό.
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

τώρα που ζούμε μέσα στα γεγονότα που μας προείπε...

 



" Δεν αφήνουμε το Θεό νοικοκύρη να μας κυβερνάει• γι’ αυτό ταλαιπωρούμαστε" ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ- ΜΟΝΟ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ



ΛΟΓΟΙ του 

«Βρέ παιδιά, έχετε λίγη εµπιστοσύνη στον Χριστό! Όλα όσα παραχωρεί και µας βρίσκουν, για το καλό µας το κάνει!»


 Όλοι οι μεγάλοι έχουν τα δικά τους σχέδια. Θέλουν δε θέλουν όμως, προωθούν το σχέδιο του Θεού. 


 Όλο το κακό σήμερα προέρχεται από την απιστία. 


 Μεγάλο πράγμα η πίστη! Βλέπετε, και ο Απόστολος Πέτρος με την πίστη βάδισε πάνω στα κύματα. Μόλις όμως μπήκε η λογική, άρχισε να βουλιάζη … Με την προσευχή δυναμώνει η πίστη. 


 Να παρακαλούμε τον Χριστό να μας προσθέση πίστη και να μας την αυξήση. Στον Χριστό τί είπαν οι Απόστολοι; «Πρόσθες ημίν πίστιν» δεν είπαν; Όταν λές «πρόσθες», σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου στον Θεό.  


 Δεν είναι τίποτε δύσκολο για τον Θεό ούτε για έναν Άγιο. Το εμπόδιο σ’ εμάς τους ανθρώπους είναι η ολιγοπιστία, με την οποία εμποδίζουμε τις μεγάλες θείες δυνάμεις να μας πλησιάσουν.

Και ενώ υπάρχει τόσο μεγάλη δύναμη δίπλα μας, εμείς, επειδή υπάρχει μέσα μας σε μεγάλο βαθμό το ανθρώπινο στοιχείο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε το θείο, που ξεπερνάει όλου του κόσμου τις ανθρώπινες δυνάμεις, γιατί οι θείες δυνάμεις είναι παντοδύναμες. 


– Γέροντα, γιατί ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο να μας πειράζη; 


– Για να διαλέξη τα παιδιά Του. «Κάνε ,διάβολε, ό,τι θέλεις», λέει ο Θεός, γιατί, ό,τι και αν κάνη, τελικά θα σπάση τα μούτρα του στον ακρογωνιαίο λίθο που είναι ο Χριστός. Εάν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, τότε τίποτε δε μας φοβίζει. 


Μπορούσε να τον είχε ξεκάνη τον διάβολο ο Θεός∙ Θεός είναι! Εάν θέλη, και τώρα τον μαζεύει κουβάρι στην κόλαση, αλλά τον αφήνει πάλι για το καλό μας. Θα τον άφηνε να ταλαιπωρή και να βασανίζη το πλάσμα Του; Τον άφησε όμως μέχρις ενός σημείου και έως καιρού, για να μας βοηθάη με την κακία του∙ να μας πειράζη, για να τρέχουμε σ’ Αυτόν. Μόνον αν πρόκειται να βγη καλό, επιτρέπει στο ταγκαλάκι να μας πειράξη. Αν δε βγη καλό, δεν επιτρέπει. Όλα τα επιτρέπει ο Θεός για το καλό μας. Να το πιστέψουμε αυτό. Πάντως, όπως και αν είναι, ο πονηρός μας κάνει καλό∙ μας βοηθάει να αγιάσουμε. Γι’ αυτό και ο Θεός τον ανέχεται. 


Ας αφήνουμε με εμπιστοσύνη στον Θεό τα δυσκολοκατόρθωτα ανθρωπίνως και να μη στηριζώμαστε στις δικές μας ανθρώπινες προσπάθειες, και Εκείνος θα κάνη ο,τι είναι καλύτερο. 


Ο άνθρωπος, αν θέλη να μη βασανίζεται, πρέπει να πιστέψη στο « χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν », που είπε ο Χριστός. Να απελπισθή δηλαδή από τον εαυτό του με την καλή έννοια και να πιστέψη στην δύναμη του Θεού. Όταν κανείς απελπισθή με την καλή έννοια από τον εαυτό του ,τότε βρίσκει τον Θεό. 


«Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι »… Δεν αφήνουμε το Θεό νοικοκύρη να μας κυβερνάει• γι’ αυτό ταλαιπωρούμαστε. Πρέπει να αφήσουμε εν λευκώ τον εαυτό μας και το μέλλον μας στη Θεία Πρόνοια, στο θείο θέλημα, και ο Θεός θα μας φροντίσει. Να έχουµε απόλυτη εµπιστοσύνη. 


Ας αναθέσουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, την ζωή μας ολόκληρη στον Χριστό ο οποίος σαν Θεός που είναι μπορεί να μας περάσει μέσα από την φωτιά και την τρικυμία χωρίς να πάθουμε το παραμικρό. 


-Βρέ παιδιά, έχετε λίγη εµπιστοσύνη στον Χριστό! ‘Όλα όσα παραχωρεί και µας βρίσκουν, για το καλό µας το κάνει! Κι αν δεν δει ότι θα βγει κάτι καλό, δεν επιτρέπει τίποτα το άσχημο! 


Ξέρει ο Θεός. 

Έχει πρόνοια για το πλάσμα Του. Αμήν!

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

'Ενα μυροβόλο λουλούδι του Αγίου Περιβολιού της Θεοτόκου ευωδιάζει στον Ουρανό εδώ και ένα χρόνο.

 

 ο Γέροντας Κύριλλος του Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη

Ήταν η πνευματική παρέα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στην Κόνιτσα.

Ἐκοιμήθη στις 22/9 Μαρτίου 2023 ὁ πολιὸς Γέροντας Κύριλλος (κατὰ κόσμον Εὐάγγελος Μάνθος) τοῦ Ἱεροῦ Κελλίου Ἁγίου Νικολάου Μπουραζέρη στο Ἅγιον Ὄρος.



Ἡ εὐχή του εἴη μεθ' ἡμῶν πάντοτε.
( Όσες φορές τον συναντήσαμε και λάβαμε την Ευχή του στα λίγα λόγια του θεωρούσαμε την βιωματική Πατερική Παράδοση μαζί με την ευωδία που απέπνεε..)

Ήταν η πνευματική παρέα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ στην Κόνιτσα.. διαβάστε το παρακάτω για να δείτε πως σφυρηλατείται η αγιότητα από την νεότητα.

"Προετοιμασία για την μοναχική ζωή." 
 (Βίος Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ιερομ. Ισαάκ, σελ. 53-55)

Έκτοτε άρχισε να αγωνίζεται με περισσότερο ζήλο και να σκέπτεται έντονα το θέμα της αφιερώσεώς του στον Θεό. Πήγε στην Μητρόπολη Ιωαννίνων και ρώτησε τον Πρωτοσύγκελλο, αν μπορούσε σε εκείνη την ηλικία να γίνη μοναχός. Εκείνος του απάντησε: «Τώρα δεν μπορείς· αργότερα, να μεγαλώσης». Ήταν τότε δεκαπέντε ετών.
Είχε υψηλή ιδέα για τον μοναχισμό και προετοιμαζόταν όσο το δυνατόν καλύτερα. Ζούσε και αγωνιζόταν σαν μοναχός. Σε όσους του πρότειναν συνοικέσια, τα ξέκοβε μια και καλή· «εγώ θα γίνω καλόγηρος», απαντούσε. Σ’ ένα γάμο ο πατέρας του, του ευχήθηκε «και στην χαρά σου». Από τότε δεν του ξαναφίλησε το χέρι, όχι από έλλειψη σεβασμού, αλλά ως σιωπηρή διαφωνία, δείχνοντας ότι δεν επιθυμούσε να πραγματοποιηθή η ευχή του, αλλά η προφητεία του οσίου Αρσενίου. Για τον Αρσένιο ένας δρόμος ανοιγόταν μπροστά του, η αγγελική ζωή των μοναχών.
Σιγά-σιγά το συνειδητοποίησαν οι δικοί του. Δεν χρειαζόταν άλλωστε να τους πείση με λόγια. Η ζωή και οι αγώνες του ήταν απόδειξη των αναζητήσεων του, και έδειχναν τι έμελλε να γίνη ο χαριτωμένος νέος.

Σύχναζε τον ελεύθερο χρόνο του στο εξωκκλήσι της άγιας Βαρβάρας και συναναστρεφόταν άλλους ευλαβείς νέους. Ανάμεσά τους ήταν ο μετέπειτα Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους π. Παύλος Ζησάκης, και ο π. Κύριλλος Μάνθος, Γέροντας του Κελλιού αγίου Νικολάου Μπουραζέρι, στο Άγιον Όρος.

 Κάθε ημέρα διάβαζαν ακολουθία. Το απόγευμα έκαναν Εσπερινό, Απόδειπνο με Χαιρετισμούς και ύστερα μελετούσαν την Αγία Γραφή και βίους Αγίων.

Επειδή δεν υπήρχαν στην περιοχή του μοναστήρια επανδρωμένα, ο Αρσένιος αναζητούσε εναρέτους γέροντες πιο μακρυά. 
Κάποτε πήγαν με τον μετέπειτα π. Παύλο Ζησάκη και γνώρισαν τον π. Ιάκωβο Μπαλοδήμο. Έλεγε ο Γέροντας ότι ήταν άγιος άνθρωπος και άριστος Πνευματικός, και διηγείτο πολλά αξιοθαύμαστα γι’ αυτόν.
Ο Αρσένιος προσπαθούσε να συνηθίση τις συνθήκες της μοναχικής ζωής. Προτιμούσε τα άνοστα φαγητά. Δεν έβαζε αλάτι στο φαγητό, για να μην πίνη πολύ νερό. Έπλενε τα ρούχα του ο ίδιος. Δεν άφηνε την μητέρα και τις αδελφές του να τα πλένουν.
Μια περίοδο που πήγαινε με τα αδέλφια του και εργαζόταν στα χωράφια, σε ένα σημείο τους άφηνε να προχωρήσουν και αυτός παρέμενε πίσω. Από περιέργεια τον παρατήρησαν κρυφά και τι να δουν! Έβγαζε τα παπούτσια του και ξυπόλυτος περνούσε τρέχοντας ένα χωράφι με κομμένο τριφύλλι. Ήταν σαν να έτρεχε πάνω σε λεπτά καρφιά. Το κομμένο τριφύλλι τρυπούσε τα πόδια του και έμπαινε μέσα στις σάρκες. Αιμάτωναν τα πέλματα των ποδιών του. Υπέμενε όμως με χαρά τον πόνο μιμούμενος τους Μάρτυρες, όπως διάβαζε στα Συναξάρια, προσπαθώντας να γίνη και αυτός συγκοινωνός και συμμέτοχος των παθημάτων τους. Με τέτοιο μαρτυρικό φρόνημα και θείο έρωτα ήταν πυρακτωμένη η παιδική του ψυχή.
Είχε συνήθεια μια ημέρα την εβδομάδα να ανεβαίνη στο βουνό. Εκεί στην ησυχία περνούσε με νηστεία, προσευχή, μελέτη και μετάνοιες. Τον είλκυε η ησυχία και επιθυμούσε να αξιωθή να ζήση όπως οι ασκητές και οι ερημίτες. Μαζί του κρατούσε τον Σταυρό. «Είχα τέτοια πίστη τότε, που ανέβαινα στο βουνό με τον Σταυρό, που δεν φοβόμουν τίποτε».
Ο Ραφαήλ, ο μεγαλύτερος του αδερφός, βλέποντας τον να επιδίδεται σε μεγάλους αγώνες, προσπαθούσε να τον εμποδίση. Αλλά ενώ μέχρι την ηλικία των δεκαπέντε ετών δεχόταν σιωπηλά την κηδεμονία του, τώρα «ύψωσε ανάστημα» και αντέδρασε. Έκτοτε δεν τόλμησε να τον εμποδίση. Αργότερα, όταν τον συνάντησε ως μοναχό, του ζήτησε συγχώρεση. Οι γονείς όμως χαίρονταν και καμάρωναν τον Αρσένιο. Επειδή είχαν ευλάβεια, καταλάβαιναν τους αγώνες του και δεν ανησυχούσαν.
Ο Αρσένιος δεν αγωνιζόταν μόνο με νεανικό ενθουσιασμό, αλλά και με γεροντική σύνεση. Συνώδευε τις ασκήσεις του με πολλή προσοχή και αυτοέλεγχο· κάθε ημέρα εξέταζε τον εαυτό του τι έκανε, πώς μίλησε, αν πλήγωσε κάποιον με την συμπεριφορα του
(Βίος Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ιερομ. Ισαάκ, σελ. 53-55).

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ : "υποβόσκει μείζονα πυρηνική κρίση - προπέτασμα αυτής η παγκόσμια οικονομική κρίση - αναμπουμπούλα στην Μέση Ανατολή και Περσικό κόλπο"

 «Μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων· οράτε μη θροείσθε· δεί γαρ πάντα γενέσθαι, αλλ΄ ούπω εστί το τέλος. εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους· πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων» (Ματθ. ΚΔ΄ 6-8).


«Όταν δε ακούσητε πολέμους και ακαταστασίας, μη πτοηθήτε· δει γαρ ταύτα γενέσθαι πρώτον, αλλ΄ ουκ ευθέως το τέλος. τότε έλεγεν αυτοίς· εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί και λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ΄ουρανού μεγάλα έσται» (Λουκ. ΚΑ΄9-11).

Με ΠΑΤΑΓΟ πολλές τραπεζικές φίρμες

Putin: Σκληρή απάντηση στη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου – Μεταφέρουμε άμεσα πυρηνικά στη Λευκορωσία

Διασπορά πυρηνικών υποβρυχίων σε Ατλαντικό και Ειρηνικό ΗΠΑ- Ρωσίας.

Στην Συρία δεν ξέρει ποιος χτυπάει τον άλλο και ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται...
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.  Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"Η τιμή του λαδιού ανέβηκε. Πούλα".

Η μοιραία νύχτα στην Ακρόπολη
Ήταν το ασίγαστο πάθος των ελλήνων για εύκολο πλουτισμό, ήταν η αρχομανία τους, ήταν ο Εμφύλιος που έφερε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο σιδηροδέσμιο στο κάστρο της Ακρόπολης έπειτα από κατηγορίες για συνεργασία με τους Τούρκους
Φώτο ΠΗΓΗ

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονήθηκε το βράδυ της 5ης Ιουνίου του 1825 με απάνθρωπο τρόπο. Ο πρώην σύντροφός του Γιάννης Γκούρας έμαθε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να του δώσει αμνηστία και να τον επαναφέρει στο στράτευμα, και μάλιστα σε ηγετικό πόστο. Ο Γκούρας έτρεμε στην ιδέα αυτής της προοπτικής. Αν έβγαινε ο Οδυσσέας από τη φυλακή δεν υπήρχε περίπτωση να μην εκδικηθεί τον παλιό σύντροφό του που τον είχε διαβάλει. Ο Γκούρας, ακόμα, θα έχανε την πολιτική δύναμη που είχε. Έτσι, μετά μια αποτυχημένη προσπάθεια να πείσει την κυβέρνηση να τον εκτελέσει για εσχάτη προδοσία, έστειλε αμέσως εντολή να δολοφονηθεί ο Οδυσσέας. Έχει ενδιαφέρον το σύνθημα που είχαν συμφωνήσει: «Η τιμή του λαδιού ανέβηκε. Πούλα.»
Πηγή: Οδυσσέας Ανδρούτσος: Κάρπου Παπαδόπουλος, Αναστασίου Γουδά 1837 - andro.gr: Αριστείδης Χατζής Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«…δὲν θέλω νὰ καλοπερνῶ ἐγὼ καὶ τὸ Γένος μου νὰ ὑποφέρῃ από τις συνέπειες των μνημονίων » κάπως έτσι θα το έγγραφε σήμερα ;
Η επική επιστολή του Οδυσσέα Ανδρούτσου που κατακεραυνώνει τους …σημερινούς κυβερνώντες!
 Γι’ αυτό και την εξαφάνισαν από τα αναγνωστικά


«…δὲν θέλω νὰ καλοπερνῶ ἐγὼ καὶ τὸ Γένος μου νὰ ὑποφέρῃ εἰς τὴν δουλείαν.»

Ἀγαπητοί μου Γαλαξιδιῶται,

Ἦτο θέλημα Θεοῦ νὰ ἁρπάσωμεν τὰ ὅπλα μίαν ἡμέραν
καὶ νὰ ριφθῶμεν κατὰ τῶν τυράννων μας.

Τί τὴν θέλομεν, ἀδελφοί μου, τὴν πολυπικραμένην ζωὴν
τοῦ δούλου; Δὲν βλέπετε, ὅτι δὲν μᾶς ἀπέμεινε τίποτε; Καὶ
αὐταὶ αἱ ἐκκλησίαι μας ἔγιναν τζαμιὰ καὶ στάβλοι τῶν
Τούρκων. Δὲν εἶναι πρέπον νὰ σταυρώσωμεν τὰς χεῖρας.

Ἄς ἐρωτήσωμεν τὴν καρδίαν μας καὶ ὅ,τι ἀποφασίσωμεν, νὰ τὸ
βάλωμεν ἐμπρὸς σύντομα. Ἄν βραδύνωμεν, θὰ μετανοήσωμεν
καὶ τότε ἄδικα θὰ κτυπῶμεν τὴν κεφαλὴν μας.

Τὴν ἐποχὴν αὐτὴν ἡ Τουρκία εἶναι ἀπησχολημένη εἰς
πολέμους. Ἄς ὠφεληθῶμεν ἀπὸ τὴν περίστασιν αὐτήν, τὴν
ὁποίαν μᾶς ἔστειλεν ὁ Θεὸς εἰσακούων τα δίκαια παράπονά
μας.

Εἰς τὰ ὅπλα, ἀδελφοί! Ἤ νὰ ἐλευθερωθῶμεν ἦ νὰ
ἀποθάνωμεν ὅλοι. Καλύτερον θάνατον δὲν ἠμπορεῖ νὰ
ἐπιθυμήσῃ Ἕλλην καὶ χριστιανός.

Ἐγώ, καθὼς γνωρίζετε, ἠμπορῶ νὰ ζήσω λαμπρὰ μὲ
πλούτη καὶ τιμὰς καὶ δόξαν. Ὅ,τι καὶ ἂν ζητήσω, οἱ Τοῦρκοι
προθύμως θὰ μοῦ τὸ δώσουν, διότι φοβοῦνται τὸ σπαθὶ τοῦ
Ἀνδρούτσου. Ἀλλὰ σᾶς λέγω τὴν ἀλήθειαν, ἀδελφοί μου,
δὲν θέλω νὰ καλοπερνῶ ἐγὼ καὶ τὸ Γένος μου νὰ ὑποφέρῃ
εἰς τὴν δουλείαν.

Ἀπὸ τὴν Πελοπόννησον μοῦ γράφουν, ὅτι εἶναι ὅλοι
ἓτοιμοι μὲ τὰ παλικάρια των. Θέλω ὅμως νὰ εἶμαι βέβαιος,
ὅτι θὰ μὲ ἀκολουθήσετε. Ἄν κάμετε σεῖς ἀρχὴν ἀπὸ τὸ ἕν
μέρος καὶ ἐγὼ ἀπὸ τὸ ἄλλο, θὰ σηκωθῇ ὅλη ἡ Ρούμελη.
Περιμένω ἀπάντησιν μὲ τὸν κομιστὴν τῆς ἐπιστολῆς μου.
Τὴν μπαρούτην καὶ τὰ βόλια τὰ ἔλαβα καὶ τὰ ἐμοίρασα.

22 Μαρτίου 1821
Σᾶς χαιρετῶ καὶ σᾶς γλυκοφιλῶ
Ὁ ἀγαπητός σας
Ὀδυσσεὺς Ἀνδροῦτσος
ΑΝΑΓ Ν Ω Σ Τ ΙΚΟ
γιὰ τὴν ἕκτη τάξη τοῦ δημοτικοῦ σχολείου

ΔΗΜ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ – ΝΙΚ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΡΒΑΝΑ – ΔΗΜ. Γ. ΖΗΣΗ Κ.Α.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
1943
(μακάρι να περιείχαν τέτοια κείμενα και τα σημερινά αναγνωστικά…)

http://olympia.gr/

ΣΗΜΕΙΟΝ και αυτό -"η γέφυρα που έπεσε με αυτόν τον παταγώδη τρόπο έφερε το όνομα του ποιητή που έγραψε τους στίχους του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ"

Η γέφυρα, που φέρει το όνομα του ποιητή Φράνσις Σκοτ Κι, ο οποίος έγραψε τους στίχους του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, ήταν μία από τις μεγαλύτερες της χώρας. Είχε μήκος 2.632 μέτρα, δηλαδή περίπου το ίδιο με αυτό της γέφυρας του Ρίου (2.880 μέτρα). Άνοιξε για την κυκλοφορία το 1977,
Οι αρχές τονίζουν ότι η γέφυρα ήταν ασφαλής, χωρίς να υπάρχει δομικό πρόβλημα, και ότι είχε περάσει όλους τους ελέγχους.
Τι θα γίνει από εδώ και πέρα

Αυτό που καταρχάς έχουμε να περιμένουμε από την κατάρρευση είναι σειρά προβλημάτων στο λιμάνι και τη λειτουργία του που θα επιμείνουν για μήνες.

Από τη γέφυρα περνούσαν κάθε χρόνο 11,5 εκατ. οχήματα. Ένα μέρος του θα μπορούσε να περνά από σήραγγα κάτω από το λιμάνι, αν και δεν μπορεί να αντέξει σε τόσο κυκλοφορία. Τα επικίνδυνα φορτία απαγορεύεται να περνούν από τη σήραγγα
Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι το σημαντικότερο λιμάνι των ΗΠΑ όσον αφορά τα φορτία αυτοκινήτων. Μόνο το 2022 πέρασαν από εκεί περισσότερα από 750.000 οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία της λιμενικής αρχής. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές άνθρακα.

Το κλείσιμο του λιμανιού θα μπορούσε να διαταράξει την αλυσίδα εφοδιασμού προϊόντων – από αυτοκίνητα μέχρι άνθρακα ή και ζάχαρη, κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι καθυστερήσεις και το κόστος τους.
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ