ΑΡΘΡΑ του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.
Ελληνορωμαϊκά!
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026
Γεώργιος Αποστολάκης, Τέμπη – Τρίτη επέτειος: Όταν η πληγή γίνεται και πεδίο δοκιμασίας
Ο ΧΑΜΕΝEΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ (γρήγορη ανάλυση)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ - ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ - ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΛΛΑ Ο ΧΑΜΕΝEΙ ΚΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΕΝΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ - ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ
Οι στόχοι των πυραυλικών επιθέσεων του ΙΡΑΝ
• Αεροπορική βάση Al-Udeid
• Αεροπορική βάση Al-Salem
• Βάση της Πέμπτης Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
• Αεροπορική βάση Al-Dhafra
• Πολλαπλές βάσεις στη Σαουδική Αραβία (Prince Salman, Tabuqa, Hamis Mushit, Δυτική Τζέντα)
• Βάση Muffack Salti
• Βάσεις στο Ιράκ: Al-Harir και Ayn al-Assad
ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ - ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΤΡΟΧΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.
ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.
ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΟΥΝ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
και εν κατακλείδι
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝEΙ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ..
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΑΘΩΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΑΓΟΙ - Ευθυγράμμιση των 6 Πλανητών και η Ματωμένη Σελήνη - ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΜΑΓΕΙΑ - Η ΔΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ
Φρουροί της Επανάστασης: «Σύντομα θα δείτε όπλα που δεν έχετε ξαναδεί»
Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές: «Οι ΗΠΑ δεν θα σωπάσουν μέχρι να πάρουν το κεφάλι του Αγιατολάχ Χαμενεΐ»
ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ να αρχίσετε να το πιστεύετε - μας το είπε με θαυμαστό τρόπο ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.... συνεχής ροή και από διεθνή ΜΜΕ
Βίντεο από το σχολείο που χτυπήθηκε στο Ιράν, σύμφωνα με τοπικά μέσα:
Οι Ιρανοί εγκαταλείπουν την Τεχεράνη, δωρεάν οι συγκοινωνίες
Ο αντιδήμαρχος της Τεχεράνης, υπεύθυνος για τις μεταφορές, έχει καταστήσει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα, καθώς πολλοί κάτοικοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Νωρίτερα το Σάββατο, οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες ότι η Τεχεράνη και άλλες πόλεις θα συνεχίσουν να δέχονται επιθέσεις και τους συμβούλευσαν να μετακινηθούν σε περιοχές που θεωρούν ασφαλέστερες.
επιμέλεια Γιάννης Χαραμίδης
Μάριος Παρλιάρος ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Α' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ εισερχόμαστε για τα καλά στον ΤΡΙΤΟ και χειρότερο Παγκόσμιο - ΣΤΩΜΕΝ καλώς - ο Θεός Βοηθός
Τέμπη - Σύνταγμα - ΙΡΑΝ ..συμβαίνουν όλα μαζί
αδέλφια ΞΕΚΙΝΗΣΕ το ΚΑΚΟ
πληροφορίες εικάζουν 1η με 2η ΜΑΡΤΙΟΥ το κτύπημα - μια φορά ΜΑΡΤΗ - ΓΔΑΡΤΗ θα το κάνουν
ο Trump φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως» για πλήγμα στο Ιράν την Κυριακή (1/3/2026) ή τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/3) με πιθανότητα 90%, αν η Τεχεράνη δεν δεχθεί τους όρους των ΗΠΑ. https://www.bankingnews.gr/
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
300 με 700 αεροπλάνα και Πτέρυγες Μάχης δυο αεροπλανοφόρων είναι έτοιμα.
ΚΑΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Ο Μάρτιος μήνας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ , του Πολέμου και της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.
ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΕΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ σε αυτά που μας ετοιμάζουν.
Πάντα το σκοτάδι έχει μια τάση να επιβουλεύεται λίγες ώρες πριν βγει το ΦΩΣ.
Και το ΦΩΣ του Μαρτίου είναι ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« Τον Μάρτη ξύλα φύλαγε μην κάψεις τα παλούκια…»
Μάρτης … ο Πρώτος μήνας της Άνοιξης αλλά και πρώτος μήνας του χρόνου από τον καιρό ακόμα που αυτοκράτορας στη Ρώμη ήταν ο Ιούλιος Καίσαρας, οι Ρωμαίοι τον ονόμαζαν Martius από τον Θεό Mars, τον Άρη που ήταν ο θεός του πολέμου.
Αλλά και οι σημερινές ρωμαικές λεγεώνες δεν πάνε πίσω τον μήνα Μάρτιο.
ΜΑΡΤΙΟΣ 1999 ΣΕΡΒΙΑ – ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
«Οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν στρατιωτική επιχείρηση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) ενάντια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Οι αεροπορικές επιδρομές διήρκεσαν από τις 24 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου του 1999. Η επίσημη κωδική ονομασία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ ήταν Operation Allied Force, στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομαζόταν Operation Noble Anvil, ενώ στη Γιουγκοσλαβία η επιχείρηση ονομαζόταν λανθασμένα ως «Милосрдни анђео» (Ελεήμων άγγελος), ως αποτέλεσμα παρανόησης ή λανθασμένης μετάφρασης.
Οι βομβιστικές επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι που επετεύχθη συμφωνία, η οποία οδήγησε στην απόσυρση των γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο και τη δημιουργία της Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), μιας ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο.»
ΕΡΩΤΗΜΑ μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε καμία βιώσιμη λύση;
Πάλι συγκεντρώνουν στρατούς στην περιοχή αυτή των Βαλκανίων και όλοι μιλούνε για νέο γύρω ξεκαθαρίσματος παλαιών λογαριασμών.
ΜΑΡΤΙΟΣ 2003 ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ όλα καίγονται
« Πετρελαιοπηγές στις φλόγες 22.03.2003 ΚΟΥΒΕΪΤ. Το πυκνό νέφος που σκέπασε τον ουρανό του Κουβέιτ σε συνδυασμό με τις τεράστιες φλόγες που έκαναν την εμφάνισή τους στο νότιο Ιράκ από την κατεύθυνση της Βασόρας επιβεβαίωσαν τους φόβους που ήθελαν το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν να έχει διατάξει την πυρπόληση των πετρελαιοπηγών της χώρας.»
https://www.kathimerini.gr/world/146383/petrelaiopiges-stis-floges/
« Νέο κύμα βομβαρδισμών συγκλονίζει την ιρακινή πρωτεύουσα το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι, μετά τη δύση του ηλίου, πολεμικά αεροσκάφη άρχισαν και πάλι να πετούν πάνω από την πόλη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις και φωτιές στα νότια και ανατολικά της Βαγδάτης.
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις κατέλαβαν τις πετρελαιοπηγές και άλλα σημεία στρατηγικής σημασίας στις πόλεις Βασόρα και Αν Νασρίγια, όπως λένε συμμαχικές στρατιωτικές πηγές.
Ισχυρές αμερικανό-βρετανικές δυνάμεις προωθούνται προς την Βαγδάτη, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του ΒΒC.» http://www.bbc.co.uk/greek/news/030322_iraqwar2.shtm
ΕΡΩΤΗΜΑ μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε καμία βιώσιμη λύση;
Πάλι συγκεντρώνουν στρατούς στην περιοχή για μια πιο δυνατή σύγκρουση που αυτή την φορά μπορεί να έχει πυρηνικά βλ. απειλές Ιράν.
Ο Πόλεμος θα πιαστεί είτε από πάνω , είτε από κάτω μας είπε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός και η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην καρδιά του σκότους.
Τα επέκεινα είμεθα αναγκασμένοι να τα βιώσουμε ολοζώντανα αλλά με ΠΙΣΤΗ για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως Έθνος στο μεγάλο παγκόσμιο κακό που ήρθε.
με 5 κουβέντες τα είπε όλα για την ΠΑΝΑΓΙΑ μας
Η Παναγία, είπε ο Σεβασμιώτατος, ήταν ολοκληρωτικά αφοσιωμένη στον Θεό. Όπως λέγει ένας ιερός συγγραφεύς ήταν:
1. «Τη ψυχή θεόφρων».Η σκέψη της, ο εσωτερικός της κόσμος, η ψυχή της φρονούσε τα του Θεού.
Και διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος κάτι ανάλογο,έστω και σε μικρό βαθμό συμβαίνει με εμάς; Η φρονούμε μόνο τα του κόσμου;
2. «Τη καρδία θεοστεφής». Η καρδία θεωρείται πηγή των συναισθημάτων. Τα συναισθήματα της Παναγίας τα στεφάνωσε ο Θεός.
Η αγάπη της ήταν δοσμένη στον Θεό. Γι ' αυτό και τη διάλεξε να γίνει μητέρα του ενανθρωπίσαντος Υιού Του.
3. « Τοις όμμασιν αγιολαμπής». Τα μάτια της ακτινοβολούσαν αγιότητα. Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής. Και ό,τι έχουμε μέσα στον εσωτερικό μας κόσμο, αυτό εκδηλώνεται.
Δυστυχώς, πολλές φορές τα βλέμματα των ανθρώπων είναι φθονερά, φιλήδονα, αδιάφορα, ψυχρά, χωρίς αγάπη.
Όμως πρέπει να προσέχουμε και τί εισέρχεται από τα μάτια μας. Ό,τι βλέπουμε, έστω και αν το ξεχνάμε, αυτό μένει μέσα μας, στο υποσυνείδητό μας και κάποτε εκδηλώνεται.
Γι' αυτό είναι πολύ επικίνδυνος ο βομβαρδισμός από εικόνες, που υφιστάμεθα και μάλιστα για τα παιδιά και τους νέους. Χρειάζεται προσεκτική επιλογή.
4. «Τοις ωσίν υμνοηχής». Στα αυτιά της Παναγίας ηχούσαν ύμνοι προς τον Θεό. Τι μουσική ακούμε εμείς και μάλιστα τα παιδιά μας;
5. «Τη γλώττη μελίρρυτος». Η γλώσσα μπορεί να παρηγορήσει, να στηρίξει, να ενθαρρύνει ή να πληγώσει τον άλλο άνθρωπο.
Η Παναγία επειδή είχε αγιασμένο εσωτερικό κόσμο, όλες οι εκδηλώσεις της ήταν άγιες.
Και εμείς καλούμεθα να αγιαζόμεθα με τη Χάρη του Θεού, ώστε από τον πλούτο της εσωτερικής μας ζωής να ακτινοβολούμε γύρω μας με όλες τις εκδηλώσεις και τις ενέργειές μας.
Κατά την Ακολουθία των Α'Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και εκήρυξε τον Θ. λόγον στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ταύρου
ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/diafora/75110-koroneias-panteleimon-oloklirotiki-afierosi-foto
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/ADTwvxA03to?si=xTrPPAyjuykjUBKW