Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026

από τα Στενά του Ορμούζ δεν διέρχονται μόνο πετρελαιοφόρα αλλά κεντρικοί υποθαλάσσιοι άξονες οπτικών ινών του διαδικτύου ...τι πρόκειται να δούμε;


φωτο από το https://www.militaire.gr/

Θαύμα Μεγάλο - σώθηκε ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ από την πρόσκρουση τεράστιων τμημάτων ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων Δόξα τον Άγιο Θεό

Αποκλειστικό ας το πούμε ...θραύσματα τεράστια Βαλλιστικών Πυραύλων έπεσαν στην Σκεπή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

"Καλησπέρα σας .
Σήμερα από τόν Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη στον πανάγιο τάφο"
Ευχαριστούμε την Ελένη 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας 


Αδελφοί "δεν είναι κινηματογραφική ταινία για να μαλώνουμε ποιος θα νικήσει ,είναι πόλεμος που μας πλησιάζει ώρα με την ώρα η φρίκη του και εμείς νομίζουμε ότι βλέπουμε σήριαλ"

 

 17 Μαρτίου ένας μεγάλος 'Άγιος από την Κριμαία εορτάζει ενώ βλέπει όσα γίνονται δίπλα του και φωνάζει με τα τελευταία λόγια της επιγείου βιοτής του: 

«Παιδιά μου πολύ σας παρακαλώ, ντυθείτε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του διαβόλου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πονηρός είναι. Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τα πονηρά πνεύματα. Προσέξτε! Τον διάβολο δεν τον συμφέρει να δεχθεί κανείς την ύπαρξή του, να σκέφτεται και να αισθάνεται ότι είναι κοντά στον άνθρωπο. Ένας κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από έναν ορατό εχθρό. Ω πόσο μεγάλος και τρομερός είναι ο στρατός των δαιμόνων!

Πόσο αμέτρητο είναι το μαύρο τους πλήθος! Αμετάβλητα, ακούραστα, μέρα και νύχτα, επιδιώκουν να σπρώξουν όλους εμάς που πιστεύουμε στο όνομα του Χριστού, να μας παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας της κακίας και της ασέβειας. Αυτοί οι αόρατοι εχθροί του Θεού, έχουν βάλει ως μοναδικό τους σκοπό μέρα και νύχτα να επιδιώκουν την καταστροφή μας. Όμως μη φοβάστε, πάρτε δύναμη από το όνομα του Ιησού» ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ο Ιατρός 


Αδελφοί 

" δεν είναι κινηματογραφική ταινία  για να μαλώνουμε ποιος θα νικήσει ,είναι πόλεμος που μας πλησιάζει ώρα με  την ώρα η φρίκη του και εμείς νομίζουμε ότι βλέπουμε σήριαλ"

" χάνονται αθώοι ενώ οι μεγάλοι αλληκατηγορούνται και θέλοντας να προωθήσουν τα συμφέροντα τους με τρισάθλια ψέματα, επιθυμούν την συμπάθεια της κοινής γνώμης" 

" η πληροφόρηση στρεβλώνει και η αλήθεια κλείνει ραντεβού για να την μάθουμε μετά από χρόνια όταν πάρει τέλος αυτή η τραγωδία που γίνεται παγκόσμια και αν επιβιώσουμε "  

" ζούμε ήδη τις προφητείες και λέμε ότι αργούν ακόμα να πραγματοποιηθούν" 

" η αμαρτία των καιρών μας έχει βαθιές ρίζες και μόνο με φωτιά ξεπατώνεται" 

" για να βρουν  την ειρήνη πρέπει από φονικά δίποδα να γίνουν πρώτα Άνθρωποι" 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



17 Μαρτίου μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του Ιατρού , Θαυματουργού και Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας.
Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από τον αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της επιτροπής, μπροστά σε 40.000 περίπου παρευρισκόμενους.

Τρείς μέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου 1996, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος.

Λέγεται ότι βρέθηκαν η καρδιά του και τμήματα του εγκεφάλου του αδιάφθορα, ενώ άρρητη ευωδία εξερχόταν από τα λείψανά του.

Ο Άγιος Λουκάς (κοσμικό όνομα, Βαλεντίν Βόϊνο-Γιασενέτσκι) είναι άγιος της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας και γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1877 στο Κέρτς της Κριμαίας. Στο τέλος της δεκαετίας του 1880 η οικογένειά του μετακόμισε στο Κίεβο.

Το 1920 εξελέγη καθηγητής της ανατομίας και χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης.

Σε όλη του τη ζωή ήταν από λίγο έως εξαιρετικά φτωχός, καθώς είτε ο μισθός του ήταν μικρός, είτε βρισκόταν στη φυλακή, είτε όταν του πρόσφεραν χρήματα για κάποια θεραπεία υποδείκνυε άλλα πρόσωπα και ζητούσε τα χρήματα να δοθούν απ' ευθείας σε αυτά. Ο άγιος Λουκάς ως ιατρός δημοσίευσε σαράντα επιστημονικά έργα.

Έκανε μεγάλες ανακαλύψεις σε αντίξοες συνθήκες. Εργαζόταν εντατικά στα εξωτερικά ιατρεία, περιόδευε στα χωριά και ανέλαβε και το χειρουργικό τμήμα.

Το 1904, με το ξέσπασμα του Ρωσο – Ιαπωνικού πολέμου, βρέθηκε στην Άπω Ανατολή, όπου εργάστηκε ως χειρουργός με μεγάλη επιτυχία.

Εκεί συναντήθηκε και με την Άννα Βασιλίεβνα Λάνσκαγια, τη μέλλουσα σύζυγό του, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Μετά το τέλος του πολέμου εργάζεται σε διάφορα επαρχιακά νοσοκομεία. Οι επιτυχίες του είναι τόσες πολλές που η φήμη του εξαπλώνεται γρήγορα και ασθενείς καταφθάνουν από παντού.

Ο Άγιος Λουκάς ήταν πάντοτε πιστός Χριστιανός.

Δεν έχανε λειτουργία και παρακολουθούσε όρθιος όλες τις παννυχίδες και τους όρθρους, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις ημέρες των ορθοδόξων γιορτών.

Στο χειρουργείο είχε πάντα την εικόνα της Παναγίας μπροστά στην οποία προσευχόταν για λίγα λεπτά πριν από κάθε επέμβαση.

Όμως στις αρχές του 1920 μία από τις επιτροπές ελέγχου του νοσοκομείου όπου εργαζόταν τότε, έδωσε εντολή να ξεκρεμάσουν την εικόνα της Παναγίας, με αποτέλεσμα ο άγιος Λουκάς να αρνείται να μπει στο χειρουργείο.

Παράλληλα η σύζυγος ενός από τα στελέχη του κόμματος εισήχθη στο νοσοκομείο ως έκτακτο περιστατικό, και ζητούσε να χειρουργηθεί μόνο από τον Βόινο-Γιασενέτσκι, κι έτσι ο σύζυγός της του υποσχέθηκε ότι αν η εγχείρηση γινόταν, την επόμενη μέρα η εικόνα θα ήταν στη θέση της.

Η εγχείρηση έγινε κι ήταν επιτυχής, και ο σύζυγος της άρρωστης κράτησε την υπόσχεσή του.

Το 1921 χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) Επίσκοπος Τασκένδης.

Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα. Παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και το σταυρό του.

Από το 1922 και μέχρι την τελευταία του πνοή γνώρισε συλλήψεις, βασανιστήρια, εξορίες και κακουχίες.

Φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά έντεκα χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα εξασκούσε την ιατρική βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη.

Οι λόγοι των διώξεών του ήταν, οι γενικοί διωγμοί κατά των Ορθοδόξων και η ιδιαίτερη άρνηση του επισκόπου Λουκά να υποστηρίξει τη «Ζωντανή Εκκλησία», ένα εκκλησιαστικό πραξικόπημα μέσω του οποίου το σοβιετικό καθεστώς προσπαθούσε να ελέγξει τους πιστούς.

Οι ταλαιπωρίες αυτές ουσιαστικά κατέστρεψαν την υγεία του.

Την Άνοιξη του 1952 επιδεινώνεται η όρασή του, ενώ στις αρχές του 1956 τυφλώνεται οριστικά από γλαύκωμα. Τα τελευταία εννέα έτη της ζωής του ήταν τυφλός.

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διηύθυνε το στρατιωτικό νοσοκομείο του Κρασνογιάρσκ, ενώ ήταν και επίσκοπος της πόλης αυτής.

Από το 1946 μέχρι το 1961 που πέθανε, ήταν μητροπολίτης της Συμφερούπολης. Παράλληλα το 1947 του απαγορεύθηκε να μιλά στους φοιτητές, σταμάτησαν να τον καλούν στα ιατρικά συμβούλια και τον απέλυσαν από ιατρικό σύμβουλο, επειδή «γνώριζαν ότι δεν είχε καθαρό παρελθόν: φυλακές, εξορίες, κηρύγματα» κι επειδή αρνιόταν να πηγαίνει χωρίς το ράσο και το σταυρό του στην εργασία του και σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Καθώς όμως εκείνος ενδιαφερόταν για τον ανθρώπινο πόνο, έβγαλε ανακοίνωση ότι «δέχεται καθημερινά έκτος Κυριακών και εορτών, κάθε άνθρωπο που θέλει τη βοήθειά του» με αποτέλεσμα να καταφθάνουν στο διαμέρισμά του καθημερινά αμέτρητοι άνθρωποι απ' όλη την Κριμαία.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο αρχιεπίσκοπος Λουκάς εμφάνισε πολλά πνευματικά χαρίσματα όσο ακόμα ζούσε.

Ασθενείς ομολόγησαν ότι έκανε ορθή διάγνωση της ασθένειάς τους με το που τους έβλεπε, ότι είχε διορατικό χάρισμα, κι ότι τους θεράπευσε με την προσευχή του, ιδίως κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, που δεν έβλεπε πλέον για να χειρουργεί.

Ο αρχιεπίσκοπος είναι ήδη 84 ετών.

Διαισθάνεται πως το τέλος του πλησιάζει. Τα Χριστούγεννα του 1960 λειτουργεί για τελευταία φορά και για τον καιρό που απομένει, περιορίζεται στο να κηρύττει.

Τελικά την Κυριακή 11 Ιουνίου 1961, ημέρα που γιορτάζουν οι Άγιοι Πάντες της Αγίας Ρωσίας, κοιμήθηκε ο αρχιεπίσκοπος – γιατρός Λουκάς.

Οι αρχές απαγόρευσαν την εκφορά του νεκρού με τα πόδια από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πράγμα που προκάλεσε τη λαϊκή αγανάκτηση ακόμα και των αλλοδόξων.

Τελικά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, η εκφορά έγινε στην κεντρική λεωφόρο της Συμφερούπολης και διήρκεσε τρεισήμισι ώρες.

Τη νεκρική πομπή ακολούθησε πλήθος κόσμου, η κυκλοφορία σταμάτησε, ενώ τα μπαλκόνια, οι ταράτσες και τα δέντρα ακόμα, ήταν γεμάτα ανθρώπους.

Παράλληλα φέρεται να σημειώθηκε ένα παράδοξο γεγονός, με ένα σμήνος περιστεριών που έκανε επί ώρες κύκλους πάνω από το λείψανο, μέχρις ότου η πομπή έφτασε στο νεκροταφείο.

Τον Νοέμβριο του 1995 ανακηρύχτηκε άγιος με απόφαση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού πρώτα ειδική επιτροπή ασχολήθηκε με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματά του τα οποία καταγράφονταν και μετά τον θάνατό του.

Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από τον αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της επιτροπής, μπροστά σε 40.000 περίπου παρευρισκόμενους.

Τρείς μέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου 1996, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος.

Λέγεται ότι βρέθηκαν η καρδιά του και τμήματα του εγκεφάλου του αδιάφθορα, ενώ άρρητη ευωδία εξερχόταν από τα λείψανά του.

Το ίδιο έτος αποφασίστηκε να διοργανώνεται κάθε χρόνο Ιατρικό Συνέδριο στην Συμφερούπολη σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Κριμαίας προς τιμήν του. Η μνήμη του εορτάζεται στις 11 Ιουνίου.

Τα τελευταία λόγια του Αγίου Λουκά:

«Παιδιά μου πολύ σας παρακαλώ, ντυθείτε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του διαβόλου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πονηρός είναι. Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τα πονηρά πνεύματα. Προσέξτε! Τον διάβολο δεν τον συμφέρει να δεχθεί κανείς την ύπαρξή του, να σκέφτεται και να αισθάνεται ότι είναι κοντά στον άνθρωπο. Ένας κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από έναν ορατό εχθρό. Ω πόσο μεγάλος και τρομερός είναι ο στρατός των δαιμόνων!

Πόσο αμέτρητο είναι το μαύρο τους πλήθος! Αμετάβλητα, ακούραστα, μέρα και νύχτα, επιδιώκουν να σπρώξουν όλους εμάς που πιστεύουμε στο όνομα του Χριστού, να μας παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας της κακίας και της ασέβειας. Αυτοί οι αόρατοι εχθροί του Θεού, έχουν βάλει ως μοναδικό τους σκοπό μέρα και νύχτα να επιδιώκουν την καταστροφή μας. Όμως μη φοβάστε, πάρτε δύναμη από το όνομα του Ιησού»

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/diafora/27575-esperinos-anakomidis-leipsanon-tou-agiou-louka-sta-leukakia-naupliou

τα Μεγάλα Αδέλφια μας , οι Συνοδοιπόροι μας στις δύσκολες στιγμές και μάλιστα σήμερα....μια όμορφη ομιλία

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://www.youtube.com/live/mhjZq7lbI7g?si=AISTcutqzTPHn9_3

17 Μαρτίου μια ξεχασμένη εορτή του Αγίου Λαζάρου στα χρόνια της Ρωμιοσύνης ..του Τετραήμερου Φίλου του Χριστού που μας δείχνει σήμερα ποιος κρατάει το βιβλίο της ιστορίας του πλανήτη μας ..

ΟΥΤΕ Ο ΤΡΑΜΠ , ΟΥΤΕ Ο ΠΟΥΤΝ , ΟΥΤΕ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΙΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ..
ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΚΡΑΤΑΕΙ" Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΑΣ - ΣΤΩΜΕΝ καλώς  

Το βίντεο αυτό παρουσιάζεται με αφορμή τη σταθερή εορτή του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου στις 17 Μαρτίου. Παρόλο που η μνήμη του είναι ευρύτερα γνωστή κατά το Σάββατο προ των Βαΐων, η σταθερή ημερομηνία της 17ης Μαρτίου μαρτυρείται διαχρονικά στην εκκλησιαστική μας παράδοση. Τη μνήμη του αυτή αναφέρουν ρητά ο Συναξαριστής του Delehaye (Propylaeum ad Acta Sanctorum Novembris) καθώς και ο Λαυριωτικός Κώδικας Ι 70. Στον ανωτέρω Κώδικα αναφέρεται το εξής: «Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ ἡ ἀνάστασις τοῦ ἁγίου καὶ δικαίου Λαζάρου τοῦ φίλου τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὃν ἐκ νεκρῶν ἤγειρεν ἐν τῇ πόλει Βηθανίᾳ πλησίον Ἱεροσολύμων, ὅτε σαρκὶ περιεπολεύετο ἐν τῇ γῇ ὁ ἀγαθὸς Θεὸς ἡμῶν διὰ τὴν σωτηρίαν». Μια υπενθύμιση ότι η ελπίδα της Αναστάσεως δεν είναι μόνο ένα γεγονός της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά μια διαρκής παρουσία μέσα στην ιστορία του κόσμου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/cRvUUnBOwLc?is=7UBgcUCcaEY6uEbA
Ο Άγιος Λάζαρος και το Μυστικό της Γης: Μια Θεολογική Περιήγηση με αφορμή την εορτή του στις 17 Μαρτίου.
Πρόκειται για μια βαθιά πνευματική και πρωτότυπη θεολογική προσέγγιση, βασισμένη σε μια σπάνια και συγκλονιστική απεικόνιση, όπου ο Άγιος Λάζαρος κρατά στα χέρια του τη Γη ως ένα "ανοιχτό βιβλίο" στα χέρια του Θεού.

Το μήνυμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο, παρηγορητικό και ψυχοφελές για τις ταραγμένες μέρες που διανύουμε, καθώς δεν μένει στη φθορά, αλλά αναγγέλλει με δύναμη την οριστική νίκη της Ζωής επί του θανάτου. Είναι μια κατάθεση ψυχής που μετατρέπει την αγωνία του κόσμου μας σε βεβαιότητα Αναστάσεως.
( Μας εστάλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ευχαριστούμε τον Ιωάννη μελετητή του βίου του Αγίου Λαζάρου ) 

 

τα Στενά του Ορμούζ μόνο με τακτικά πυρηνικά ανοίγουν;

Διαβάζουμε και κάπου " τρελαινόμαστε" 
Αλλά η παγκόσμια διαστροφή και αποστασία που ζούμε εκεί οδηγεί .
Δυστυχώς πριν αρκετά χρόνια γράφαμε και μεταφέραμε την πνευματική  πρόγνωση ενός Αγιορείτη ασκητή ότι θα γίνει κάτι μεγάλο στον βιβλικό χώρο της Μεσοποταμίας ( εκεί που χύνονται τα νερά του Τίγρη και του Ευφράτη δηλ στον Περσικό Κόλπο ) και  εκεί θα τελειώσει οριστικά το μύθευμα της Αντίχριστος παγκοσμιοποίησης .ΣΤΩΜΕΝ καλώς - Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδακας 

Σήμερα όμως αναφέρονται τα παρακάτω: 
Υπάρχει όντως σχέδιο… το υποστηρίζει και η βρετανική εφημερίδα The Guardian

Κατά τη διάρκεια δεκαετιών πυρηνικής αποτροπής, έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι η πραγματική χρήση πυρηνικών όπλων είναι ταμπού μια για πάντα…οπότε δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ…
Αυτό το λέμε όλοι… και επαναπαυόμαστε όλοι… ότι απλά είναι ρητορική, απειλές αλλά όχι ουσία…
Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι οι Αμερικανοί έχουν συζητήσει ήρεμα και επανειλημμένα αυτή την επιλογή σε στρατιωτικές ενημερώσεις στις οποίες παρευρέθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος Trump.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, αυτό συζητήθηκε το 2025 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα χτυπήματα στο Ιράν (ο «Πόλεμος των Δώδεκα Ημερών»), όταν οι ειδικοί ανέφεραν στον Trump ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την καταστροφή των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων ακόμη και με τις πιο ισχυρές βόμβες κατά των καταφυγίων.
Μετά από αυτό, προτάθηκε ένα σχέδιο ρουτίνας:
πρώτα, οι στόχοι θα «μαλακώνονταν» με συμβατικές βόμβες και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν τακτικά πυρηνικά όπλα.
Και μετά ο Trump θα πήγαινε για καφέ και ντόνατς.

Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν το σχέδιο το 2025…

Ωστόσο, αφού ανέλυσαν τους κινδύνους για τη διεθνή εικόνα τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα πυρηνικά όπλα εναντίον του Ιράν.
Αυτή τη στιγμή, το Ισραήλ χρειάζεται πάνω απ' όλα την «πυρηνική επιλογή» για να δεσμεύσει για πάντα τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλευρό του ως συνεργούς σε ένα φρικτό έγκλημα που θα μπορούσε να σοκάρει τον κόσμο.
Οι Αμερικανοί δεν θα συμφωνήσουν άμεσα με αυτό.

Τι απομένει; Η αποκάλυψη του Πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία

Το 2022, ένα ερευνητικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία δημοσίευσε μια εργασία σχετικά με τη θεωρητική δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων, και το κύριο συμπέρασμά της ήταν το εξής: για να λυθεί το άλυτο πρόβλημα μιας πυρηνικής επίθεσης, το πρώτο βήμα είναι «να βρεθεί μια ηθική δικαιολογία για τη χρήση αυτής της δύναμης (πυρηνικών όπλων)».
Με άλλα λόγια, η παγκόσμια κοινότητα μπορεί θεωρητικά να το αποδεχτεί αυτό μόνο εάν ο στόχος είναι το απόλυτο κακό.

Το σχέδιο βρώμικη» βόμβα εκρήγνυται σε πόλη των ΗΠΑ…

Ας φανταστούμε μια κατάσταση όπου μια «βρώμικη» βόμβα εκρήγνυται κάπου στην Αμερική, με την ένδειξη «Made in Iran», και ένα καλοδιατηρημένο σημείωμα αυτοκτονίας από τον βομβιστή βρίσκεται πεταμένο τριγύρω, στο οποίο καταριέται τον Trump και όλους τους Αμερικανούς που σκότωσαν την οικογένεια και τους συγγενείς του με τις βομβιστικές τους επιθέσεις, προσθέτοντας ότι ήταν προσωπική εντολή του Ayatollah…
Μετά την έκρηξη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν με φρικτό τρόπο… διαμελισμένοι άνθρωποι κείτονται στους δρόμους και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αμέσως στοχοποιούν το Ιράν… το κράτος τρομοκράτης… οπότε τα πυρηνικά «αντίποινα» μπορεί να λειτουργήσουν.

νεκροί κυβερνούν νεκρούς , ο Άδης πήρε φωτιά και την βγάζει έξω

ξύπνησε η Δύση " δεν μπορούμε να νικήσουμε το Ιράν " έρχεται μεγάλο αδιέξοδο 
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Οι διεθνείς αναλυτές πλέον κινούνται από την βεβαιότητα των πρώτων ημερών ότι όλα τελειώνουν γρήγορα σε μια νέα θέση, που έχει να κάνει με πραγματικά δεδομένα 
και  είναι ότι το Ιράν είναι σκληρό για να πεθάνει ακόμα.
Φυσικά όλοι πουλάνε παραμύθα μέσα στα πλαίσια της παραπληροφόρησης που ουσιαστικά είναι τόσο εμετική που απαξιώνει τον κοινό νου και δείχνει την ταραχή του σιωνιστικού μπλοκ να πετύχει τα μεσσιανικά σχέδια του .
Αυτός ο πόλεμος είναι πλέον ολοκάθαρο δεν γίνεται μόνο για τα πυρηνικά του Ιράν και το Βαλλιστικό του πρόγραμμα, αλλά γίνεται για την  παγκόσμια επικυριαρχία σε κόντρα με την αντίστοιχη κινεζική εκδοχή της .
Την ίδια ώρα οι λαοί παρακολουθούν άναυδοι και δεν επικροτούν το μακελειό που γίνεται και στις δύο πλευρές .
Μόνο οι τρελοί και οι φανατικοί επικροτούν αυτό που γίνεται, αλλά δυστυχώς κυβερνούν οι μσνιοκαταθλιπτικοί..
Σιγά - Σιγά ο όρος Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος υπερισχύει και οι θεατές του δηλαδή όλοι εμείς ετοιμαζόμαστε να πρωταγωνιστήσουμε με δράματα μέσα σε αυτόν .
Τα χνώτα του Αντίχριστου πνεύματος κατέκλυσαν με την δυσωδία του μαύρου καπνού όλο τον πλανήτη και οι εικόνες πσρσπέμπουν σε εικόνες της Αποκάλυψης του Ιωάννη με το άνοιγμα του φρέατος της αβύσσου και την έξοδο από αυτό όλων των πονηρών πνευμάτων .
Μια ματιά μικρή στην Ελληνική καθημερινότητα δείχνει φόνους νέων παιδιών , διαστροφή μικρών και μεγάλων σε μια έκφανση πορείας αποστασίας από τον ανθρώπινο και πνευματικό νόμο .
Απευθυνόμαστε σε Ορθόδοξους Χριστιανούς, ότι αυτό που μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς τούτες τις στιγμές είναι η μόνολόγιστη ΕΥΧΗ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού .
Αυτό που κτίσθηκε δίπλα μας σαν πολιτικό - κοινωνικό σύστημα εξ αιτίας της αδιαφορίας μας είναι ότι  επιτρέψαμε να άρχουν τις ζωές μας άρχοντες του σκότους με ανθρώπινη πέτσα και μάλιστα τους χειροκροτούμε.
Νεκροί κυβερνούν νεκρούς, ενώ δίπλα μας η άνοιξη ανθίζει δίχως να μπορούμε να μυρίζουμε τις ευωδιές της .
"Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ καθότι αποφασίστηκε άνωθεν  να τελειώσει, έστω και με αυτόν τον πόλεμο που θα επεκταθεί στα μέρη μας " μας είπε άνθρωπος του Θεού που χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες με μεγάλες εκπλήξεις τέτοιες που δεν ξαναείδαμε σε όλη την ζωή μας .
ΣΤΩΜΕΝ  καλώς αδελφοί ..Καλή Ελευθερία από την δαιμονική τυραννία τόσων δεκαετιών. 
Δρ.,Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 

ΒΙΝΤΕΟ - η Βόρεια Κορέα δοκίμασε σήμερα πυραύλους με πυρηνική ικανότητα "ξύνετε ο Κιμ"

Περισσότερα σε βίντεο στο https://edition.cnn.com/2026/03/15/us/video/north-korea-nuclear-rocket-launch-test-vrtc-digvid

Κυριακή 15 Μαρτίου 2026

"Ωρέ που πάμε ρε , που πάμε;" ΟΣΚΑΡ σήμερα στην Αμερική και ΟΣΚΑΡ ΠΟΛΕΜΟΥ και Ανθρωποσφαγής στην Μέση Ανατολή; the winner είναι ο Βελιάλ και τα όργανα του.



ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Υπερηχητικό σοκ στο Ισραήλ σε... 7 λεπτά - Πρωτοφανής πυραυλική επίθεση του Ιράν – Χτύπησε για πρώτη φορά με τον τρομερό Sejjil...

" Ευτυχώς" είναι ζωντανός; ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΝΑΜΕ ΔΙΧΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ;

είναι ζωντανός και "πεθαίνει" για καφέ;
Σήμερα θα στενοχωρηθεί ο σουλτάνος που νόμιζε ότι σκοτώθηκε ο πρώην φίλος του.
ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΊΛΕΙΣ ΚΑΦΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΔΕΚΑ ΔΑΚΤΥΛΑ;
ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ  :
Δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο παραγγέλνει καφέ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ λέει «είμαι νεκρός… για καφέ». «Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου», λέει, «και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται», σύμφωνα με το Times of Israel. Ο Νετανιάχου σηκώνει και τα δύο του χέρια για να δείξει ότι έχει 10 δάχτυλα, μετά από φήμες ότι η τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη ήταν μια εκδοχή του δημιουργημένη με τεχνητή νοημοσύνη.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Μια φορά φαίνεται φρέσκος - φρέσκος λες και βγήκε από σάουνα 15 χρόνια νεώτερος .

" Περιμένοντας τους Βάρβαρους" 1904 ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς τώρα στα δύσκολα 

λένε " η χώρα εν μέσω πολέμου χρειάζεται στσθερότητα"- ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΒΡΙΑΚΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΡΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ DRONE ..ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας "οι ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ" όταν είχαμε την πληροφορία και το γράφαμε το 2013 δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τα δάκρυα μας ...τώρα το 2016 το συσχετίζουν πολλοί

 

2013 στον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ στην Αίγινα «κοίτα κακομοίρη μου να μην πετάξεις το παξιμάδι που σου έδωσα, σε λίγο και αυτό θα είναι δυσεύρετο!!!» Διεθνή ΜΜΕ "Τρελός αγώνας για φαγητό  "
Προ πυλών η επισιτιστική κρίση - Τρελός αγώνας για φαγητό - Τιμές στα ύψη, ξηρασία, καλλιέργειες μηδέν


Ο εφιάλτης μίας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης προβάλλει έντονα μέσα από τα χαλάσματα του πολέμου στην Ουκρανία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως οι διεθνείς ηγέτες και οι ιθύνοντες χάραξης πολιτικής θα πρέπει να βρουν μια λύση πριν βρεθεί η ανθρωπότητα μπροστά στον... όλεθρο.

5 Απριλίου 2013 ( όταν τελείωσα  το κείμενο αυτό συνέχιζα να κλαίω και έλεγα να μην τα ζήσουμε αυτά, αλλά σήμερα άλλαξαν τα πράγματα) βλ.https://antexoume.wordpress.com/2013/04/05/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%83-

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ

τρεις πασχαλιές μαζί

Του Δρ. Βαρδάκα Κωνσταντίνου

Δεν άντεχα άλλο φίλε μου αυτή την κατάσταση, ένας μόνιμος κόμπος έχει σταθεί στο λαιμό μου και πνίγει την αναπνοή μου. Δεν ζούμε πλέον στις μεγαλουπόλεις, περπατάς και βλέπεις ζωντανούς- νεκρούς, κάποιοι φρόντισαν και μας άνοιξαν τους τάφους μας. Έτσι πριν μπω… στο δικό μου τάφο… αποφάσισα ένα πρωινό να δραπετεύσω να πάω στη Αίγινα, να προσκυνήσω τον Τάφο του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

Άκουγα αποσβολωμένος τον φίλο μου που μας ένωναν καλές στιγμές από τον Στρατό. Πήγα να τον παρηγορήσω με τα… ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…αλλά μάλλον με παρηγόρησε αυτός με τα παράδοξα που έζησε και άκουσε σε αυτό το μυροβόλο νησί του Αργοσαρωνικού.

Αγουροξυπνημένος μου λέει βρέθηκα στο σαλόνι του πλοίου του πρώτου πρωινού δρομολογίου για την Αίγινα. Κουβαλούσα τους εφιάλτες τις προηγούμενης νύκτας και ούτε την ματιά μου άφηνα να κοιτάζει τα φωτεινά αιγαιοπελαγίτικα χρώματα της θάλασσας και του ουρανού, αλλά το βλέμμα μου έπεσε πάνω σε ένα απλό γεροντάκι που μασουλούσε αμέριμνα το παξιμαδάκι του. Και αυτός ακόμα ο θόρυβος με ενοχλούσε, το πλησίασα και πριν ακόμη το μιλήσω αυτό έβγαλε ένα παξιμάδι και μου το έδωσε…

«κάνει καλό, θα σου χρειασθεί για την ναυτία που έχεις», μου είπε… 

που να εξηγήσω στο παππού ότι την μόνη ναυτία που είχα ήταν η αηδία που αισθανόμουν για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Εκείνο που με πλήγωνε περισσότερο ήταν τα μεγάλα πατριωτικά λόγια δίχως πράξη, ο ψευτοσυνδικαλισμός από τα κομματικά κουφάρια της μεταπολίτευσης και οι αγαπητικοί λόγοι εν μέσω κοινωνικής διάλυσης κάποιων δημοφιλών εκκλησιαστικών ταγών μας.

«…πάρε παλληκάρι μου το παξιμάδι θα το χρειασθείς, αυτό σε λίγο θα ικανοποιεί την πείνα μας!!»

Είπα ένα ξερό ευχαριστώ και ασυναίσθητα το πήρα και από τότε έγινε βάρος στην τσέπη μου. 

Το πλοίο έφτασε στην ώρα του και στην ανηφοριά του δρόμου για το μοναστήρι ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ δίπλα στις καστροεκκλησιές της Παλαιοχώρας δεν περίμενα και άφησα το συγκινησιακό μου φορτίο να μετασχηματισθεί σε προετοιμασία παράκλησης και προσευχής στον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ. 

Και τι δεν έλεγα μέσα μου… όμως ο λογισμός μου είχε επικεντρωθεί σε πονεμένες σκέψεις που έβγαιναν με τον αναστεναγμό μου…

Εσύ Άγιε μπορείς να καταλάβεις την αδικία , την εξαθλίωση και τον κατατρεγμό που συμβαίνει σε μένα, στην οικογένεια μου και στη πατρίδα μου, γιατί ΕΣΥ τα ένιωσες όλα αυτά μαζί με την αχαριστία και τον διωγμό που εξαπέλυσε το τότε κατεστημένο της εποχής γιατί δεν άντεχε την ταπεινή Αγιότητα ενός κατασυκοφαντημένου Ιεράρχη. 

Είναι τόση άραγε δυσβάστακτη η αμαρτία μας Άγιε που μας κατάντησε άνευρη κρεάτινη μάζα που δεν αντιδρά στα κελεύσματα ακόμη και αυτού του ένδοξου ηρωικού παρελθόντος μας; 

Που άλλοι το διαφημίζουν και άλλοι το πολεμούν φυσικά προς ίδιον όφελος, δίχως να τους ενδιαφέρει ότι η ΕΛΛΑΔΑ μας έγινε ένα απέραντο πνευματικό νεκροταφείο; 

Μήπως Άγιέ μου τα οικονομικά πακέτα τα εκπορευόμενα εκ της Ευρώπης ταπώσανε πνευματικά στόματα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές που το Ορθόδοξο κατασκανδαλισμένο Ποίμνιο προσμένει με λαχτάρα να αντικρύσει αναστήματα σαν το δικό ΣΟΥ;

Και φυσικά ΑΓΙΕ μου δεν παρακαλάμε για συνηθισμένους Εθνοσωτήρες αλλά για ζωντανούς Αγίους Ηγέτες που θα ξαναζεστάνουν το παγωμένο αίμα του ταλαιπωρημένου γένους μας.

Μέχρι να φτάσω στο Προσκύνημα και στον Τάφο του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ τα είχα πει σχεδόν όλα. Ήταν καθημερινή και ο κόσμος στην Ιερά Μονή ήταν λιγοστός. Από την είσοδο άρχισα να αισθάνομαι πιο ανάλαφρος, αν και με ενοχλούσε το παξιμάδι του παππού στην τσέπη μου. Πολλές φορές στο παρελθόν ζήτησα την βοήθεια του Αγίου και πολλές φορές τον επισκέφθηκα, όμως αυτή την φορά όταν πλησίασα στον μαρμάρινο τάφο του άνοιξα όσο δυνατόν τα χέρια μου και τον αγκάλιασα.

«Βρέ παλληκάρι μου πως κάνεις έτσι , σκέπτεσαι να μπεις μέσα;» 

Ακούσθηκε μια φωνή από πίσω μου, τρόμαξα και γύρισα να δω ποιος αθεόφοβος δεν υπολόγιζε την προσωπική μου αυτή στιγμή της κατάνυξης. 

Ποίον άραγε αντίκρισα; 

Τον παππού που μασουλούσε το πρωί τα παξιμάδια στο πλοίο. Τι να του πω από σεβασμό προς το χώρο του Προσκυνήματος, σιώπησα, αλλά δακρυσμένος του είπα…

«παππού χάνεται η πατρίδα μας» … έκανα τον Σταυρό μου και πήγα να φύγω. 

Ο παππούς κάθισε μπροστά μου και με εμπόδισε να απομακρυνθώ λέγοντας μου αυστηρά.

«Ποία Πατρίδα ρε χάνεται; Η βλακεία και η προδοσία μας θα χαθούν στο τέλος. Και αν χαθεί κάτι θα είναι αυτό το βρωμοσύστημα μέσα στο οποίο ζήσαμε όλοι μας και ήταν αυτό το σύστημα που κατηγόρησε άδικα αυτό τον ΑΓΙΟ που ήρθαμε σήμερα να προσκυνήσουμε. Άκου να σου πω, εγώ έχω ρίζα από την Αίγινα και η γιαγιά μου εξομολογιότανε στον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ και γνώριζε καλά τους κατατρεγμούς του.

Όταν ήμουν παιδάκι αυτή η καλή γιαγιά μου έλεγε ότι θα έρθει καιρός που η πατρίδα μας θα περάσει αυτά που πέρασε αυτός ο Άγιος δηλ. την προδοσία, την συκοφαντία και την αδικία και μετά θα ζήσει τρείς συνεχόμενες ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ μέσα στην ίδια χρονιά.»

«Τι είναι αυτά που λες παππού του είπα έκπληκτος. Άντε για την συκοφαντία και την αδικία τα καταλαβαίνω αλλά που κολλάνε οι τρείς συνεχόμενες Πασχαλιές;»

«Άκου να δεις πρώτα θα κάνουμε Πασχαλιά στις Εκκλησιές μας, μετά θα κάνουμε Πασχαλιά στους δρόμους από την χαρά μας που θα ξεκουμπισθεί αυτό το βρωμοσύστημα που ταλαιπωρεί τις ζωές μας εδώ και χρόνια και μετά όταν λειτουργηθεί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα αισθανόμασθε πάλι μέσα στις ψυχές μας Πασχαλιά.»

Φίλε μου έμεινα κάγκελο από αυτά που μου είπε ο παππούς και τα έλεγε μάλιστα αυστηρά. Μόλις πρόλαβα να τον ρωτήσω πως τον έλεγαν και μου απάντησε κοφτά

 «…Νεκτάριο με ονομάζουν και κοίτα κακομοίρη μου να μην πετάξεις το παξιμάδι που σου έδωσα, σε λίγο και αυτό θα είναι δυσεύρετο!!!»

Ο παππούς κατηφόρισε προς τον κάτω μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό προς τιμήν του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, εκεί τον έχασα. Στάθηκα και έβγαλα μια φωτογραφία με τα ανθισμένα λουλούδια για να θυμάμαι αυτό το θρύλο που έμαθα με τις ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

βγήκε Albert Alert. στην Μέση Ανατολή ..όλα γίνονται χειρότερα ότι και να ισχύει με την απουσία του

Albert Alert..τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι "έφυγε" και οι Ιρανοί λένε ότι θα κυνηγήσουν το φάντασμα του.. 
Την ίδια ώρα 
Το γραφείο του πρωθυπουργού διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες, χαρακτηρίζοντάς τες «ψευδείς ειδήσεις» και επιβεβαιώνοντας ότι ο Νετανιάχου είναι καλά στην υγεία του.
The Time in Tel Aviv is 10:26 AM.

For over 24 hours their has been intense speculation that Netanyahu has been killed in an Iranian strike.

His son Yair has not posted on X for days.

After a clearly AI video of him that has been debunked it is telling that the 'israeli' authorities have done nothing to try and stop this speculation even when they are at war.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;
"Τώρα δεν ξέρω αν είναι fake news αλλά η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου η γυναίκα του και  ο υπουργός Άμυνας του Ισραηλ είναι νεκροί" . ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

"Οι  Φρουροί της Επανάστασης ορκίζονται ότι θα κυνηγήσουν και θα σκοτώσουν τον Νετανιάχου
«Αν αυτός ο εγκληματίας, ο δολοφόνος παιδιών, ο σιωνιστής πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στη ζωή, θα συνεχίσουμε να τον κυνηγάμε και θα τον σκοτώσουμε», λένε χαρακτηριστικά..."ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Πριν ένα 24ωρο επισημάναμε: ότι 
ΚΥΡΙΑΚΗ της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ του 2026 - μόνο οι ΗΠΑ γνωρίζουν αν ο Νετανιάχου ζει, τραυματίσθηκε ή πέθανε;
θα έπρεπε ήδη ο Νετανιάχου, αν είναι ζωντανός να παρουσιαστεί όχι με βίντεο τεχνητής νοημοσύνης για. να δώσει τέλος στα διάφορα σενάρια .
Υπάρχει και κάτι άλλο ότι η απουσία του για τους λόγους που προαναφέραμε δημιουργεί άσχημους συνειρμούς στο Ισραήλ σε μια κρίσιμη στιγμή .
Η κατάσταση της απουσίας του  Νετανιάχου μπορεί να συναχτεί και από την ένταση της σφοδρότητας των κτυπημάτων και από τις δύο πλευρές τις τελευταίες ώρες σαν να βιάζονται η κάθε πλευρά να αποτελειώσει την άλλη, πριν την εμφάνιση της είδησης αν ο Νετανιάχου είναι ζωντανός;...ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΑΖΊ ΜΕ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ..
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΜΗΝΗ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ B12 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ..
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ..
ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΑ ΣΤΕΝΑ 
ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΩΡΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΕΝΩ ΔΈΧΕΤΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας    


Πληθωρισμός Ορμούζ μετά πληθωρισμός Βίας μετά πληθωρισμός αναρχίας ...στο τέλος πληθώρα ειρήνης Σταυρού.

η φώτο είναι από την κυρία Φλώρα για να ξεφύγουμε λίγο από την πολεμική διάθεση 

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Είναι άραγε πολύ δύσκολο να ενημερώνουν τον κόσμο πάνω στα πραγματικά γεγονότα και τις συνέπειες που παράγουν;
Λένε ότι ακόμα και αύριο αν ανοίξουν με ασφάλεια τα Στενά του Ορμούζ θα απαιτούνταν περί τους δύο μήνες για να ισορροπήσει η αγορά και η διάθεση προϊόντων .
Αν καθυστερήσει το άνοιγμα τότε πάμε εκθετικά ...
Θεωρούμε ότι στις ΗΠΑ κατανόησαν σε τι παγίδα έπεσαν, την στιγμή που ο Ρώσος και ο Κινέζος βλέπουν τον Τραμπ στην Παγίδα και γελάνε, γιατί η σημερινή υπερδύναμη αναλίσκεται σε ένα πόλεμο δίχως τέλος .
Δυστυχώς εκτός από την παγίδα που έπεσαν οι ΗΠΑ για να εξυπηρετήσουν τα μεσσιανικά σχέδια του Νετανιάχου ( πότε θα εμφανιστεί άραγε ; μήπως κρύβεται όχι από την οργή του Ιρανού αλλά μπορεί από την οργή του Αμερικανού που τον έμπλεξε άσχημα;) έπεσαν οι ΗΠΑ σε μια παγίδα ακραίας  ρητορικής πολεμικών δηλώσεων στο επίπεδο θα σου δείξω ..θα σου κάνω ..και στο τέλος όλο νικάνε και το πρωί ξαναξεκινούν από την αρχή .
Πρόβλημα των ΗΠΑ είναι οι παγίδες που έπεσαν ..τα έβαλαν με υπερφίαλο τρόπο με τον πνευματικό  νόμο και τώρα ισχύει το καθείλε δυνάστες .
Μαζί με την Αμερική η μπάλα θα  πάρει και σχεδόν όλους τους άλλους και θα απογυμνώσει τις ανίκανες κυβερνήσεις της Νέας εποχής που θεώρησαν τον άνθρωπο ζώο για  βούλωμα και υποχείριο των σατανοκίνητων προθέσεων τους .
Όλα πάνε τάκα - τάκα για να σταματήσει το Αντίχριστο σφράγισμα της ανθρωπότητας .
Ο Εσταυρωμένος και Αναστημένος Κύριος μας Ιησούς Χριστός δείχνει σήμερα την Κυριακή της Στσυροπροσκήσεως ποιο είναι το  λαμπρό ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ στο Πλανήτη και αυτό είναι το Μυστήριο του Τιμίου και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς τώρα στα δύσκολσ 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Τραμπ : "κατεβάστε πλοία και να γίνετε χωροφύλακες στα Στενά του Ορμούζ" και του απαντούν: "βγάλε εσύ το φίδι από την τρύπα"

Διαβάζουμε βραδιάτικα 
"Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ πιέζει Συμμάχους και… Κίνα να «λάβουν μέτρα» για τα Στενά του Ορμούζ -Γαλλία και Γερμανία αρνήθηκαν"

Σάββατο 14 Μαρτίου 2026

πάμε για γερή κόντρα στο Βόρειο Αιγαίο ...είναι αλήθεια

Παρά πολύ σωστή η κίνηση να μπούνε Patriot στη Σαμοθράκη ( αν και ουσιαστικά εξυπηρετούν την ασφάλεια του Αμερικανικού κάθετου διαδρόμου μεταφοράς ενέργειας προς Ρουμανία Ουκρανία ) ..γιατί ουσιαστικά εξασφαλίζετε ο Εναέριος χώρος στην Βόρεια Ελλάδα και των ακτογραμμών της ..μάλιστα εν μέσω των γνωστών  τουρκικών απειλών για τον 25ο μεσημβρινό που διέρχεται από την εγγύς Λαδοξερα και τα πετρέλαια του Μπάμπουρα στην Θάσο .
Αυτό θα μπορούσε  να είχε γίνει νωρίτερα για να κοβόταν η ηθική του τσαμπούκα και των Τούρκων λαθροαλιευτών  απέναντι στους Έλληνες 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 




Διαβάζουμε :
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ελλάδα προέβη σε μια πρόκληση εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: Η ανάπτυξη του συστήματος αεράμυνας Patriot στη Σαμοθράκη, η οποία θα έπρεπε να βρίσκεται σε αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.Ελληνικές ειδήσεις

Η Σαμοθράκη βρίσκεται περίπου 25 χλμ. βορειοδυτικά της Ίμβρου σε ευθεία γραμμή. Το πλησιέστερο σημείο της στην τουρκική ηπειρωτική χώρα είναι περίπου 35 χλμ.

Παρότι το σύστημα Patriot είναι για αμυντικούς σκοπούς, η Συνθήκη της Λωζάνης όριζε την αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης βάσει των διατάξεων που αφορούν το καθεστώς των Στενών.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη της συνθήκης, απαγορεύεται η δημιουργία στρατιωτικών οχυρώσεων και η παρουσία ενόπλων δυνάμεων σε αυτά τα νησιά.

Επιπλέον, το Άρθρο 14 της Συνθήκης των Παρισίων όριζε ρητά ότι ορισμένα άλλα νησιά που παραχωρήθηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος θα έπρεπε να παραμείνουν σε πλήρως αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η ανάπτυξη του συστήματος Patriot από την Ελλάδα στη Σαμοθράκη ουσιαστικά αγνοεί τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Ενώ η αθηναϊκή κυβέρνηση προσκολλάται στη ρητορική του «διεθνούς δικαίου», ταυτόχρονα παραβιάζει τις δικές της συμφωνίες και κλιμακώνει τις εντάσεις στο Αιγαίο, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ του 2026 - μόνο οι ΗΠΑ γνωρίζουν αν ο Νετανιάχου ζει, τραυματίσθηκε ή πέθανε;

φώτο ..τέτοια είναι η μανία που θέλουν να κάνουν την Βηρυτό Γάζα ...
( στο τέλος τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα, που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το θέμα της απουσίας του Νετανιάχου.
Σάλος με το fake βίντεο που τον παρουσιάζει με έξη δάκτυλα .
Σάλος για να φύγει η προσοχή μας από το αίμα αθώων που χύνεται αυτή την στιγμή στον Λίβανο , στο Τελ Αβίβ, στην Τεχεράνη.
Πλέον οι ψυχοτρονικές πολεμικές  παρεμβάσεις στο αποκορύφωμα τους .
Και ενώ με την απουσία και τα συναγομενα εξ  αυτης τρίβουν τα χέρια τους οι Τούρκοι , ξεχνούν ότι τα ίδια έκανε ο σουλτάνος όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί μυστικά πολλές φορές.
Όμως θα έπρεπε ήδη ο Νετανιάχου, αν είναι ζωντανός να παρουσιαστεί όχι με βίντεο τεχνητής νοημοσύνης για. να δώσει τέλος στα διάφορα σενάρια .
Υπάρχει και κάτι άλλο ότι η απουσία του για τους λόγους που προαναφέραμε δημιουργεί άσχημους συνειρμούς στο Ισραήλ σε μια κρίσιμη στιγμή .
Η κατάσταση του Νετανιάχου μπορεί να συναχτεί και από την ένταση της σφοδρότητας των κτυπημάτων και από τις δύο πλευρές τις τελευταίες ώρες σαν να βιάζονται η κάθε πλευρά να αποτελειώσει την άλλη, πριν την εμφάνιση της είδησης αν ο Νετανιάχου είναι ζωντανός;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"Η Κίνα θα καταστρέψει την Αντίχριστη Παγκοσμιοποίηση;"… Όσιος Αριστοκλής ο Αθωνίτης ( πιθανώς εννοούσε την αμερικανική εκδοχή της γιατί ήδη υπάρχει η κινεζική τέτοια)

 


ΤΡΕΧΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΔΗΛΟΝ

Επιμέλεια κειμένου Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  




ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΥΠΟ ΑΓΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ  

Πηγή: https://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/1127-osios-aristoklis-o-athonitis-to-telos-tha-erthei-apo-tin-kina

O Όσιος Αριστοκλής ο Αθωνίτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους μοναχούς της Ρωσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα είχε προβλέψει για τα επερχόμενα και την εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων.

«Ο Θεός θα αποκαλύψει το έλεός Του στην Ρωσία».

«Το τέλος θα έρθει από την Κίνα».

Η θυσιαστική αγάπη και η ελεήμων καρδία του Οσίου Αριστοκλή μαλάκωνε και τις πιο «πέτρινες» καρδιές.

Τον Γέροντα Αριστοκλή της Μόσχας κοσμούσαν τα χαρίσματα της προοράσεως και της θαυματουργίας, με τα οποία βοήθησε πολλές ψυχές…

Ένας πολύ-πολύ σπουδαίος προφήτης Γέροντας (Στάρετς στα Ρώσικα) ήταν ο Άγιος Αριστοκλής της Μόσχας, Αθωνίτης καλόγερος, που η Ιερή Μνήμη του τιμάται κάθε 24 Αυγούστου (μέρα μνήμης και του δικού μας Πατροκοσμά του Αιτωλού).

Κατά κόσμον λεγόταν Αλέξιος Αμβρόσιφ και γεννήθηκε το 1846 σε μια πόλη στα Ουράλια, το Όρενμπουργκ. Παντρεύτηκε νέος, αλλά πέθανε το 1876 η κακομοίρα η γυναίκα του, πολύ μικρή, και τότε ο Ρώσος αυτός συγκλονίστηκε… Βρήκε όμως τον δρόμο του Θεού και έφυγε για το Άγιον Όρος. Εκεί πέρα έγινε καλόγερος.

Ο Άγιος της Μόσχας…

Το 1880 εκάρη μοναχός και πήρε το νέο του όνομα: Αριστοκλής. 100% Ελληνικό δλδ., όπως και τα περισσότερα των Ρώσων Αγίων, μοναχών κτλ. Ύστερα έμεινε κάμποσα χρόνια εκεί, στο Περιβόλι της Παναγίας, πήγε μετά στην Μόσχα, ξαναγύρισε στο Άγιον Όρος και στο τέλος ξαναπήγε πίσω στην ρώσικη μεγαλούπολη. Εκεί πέρα έζησε και τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ήτανε προφήτης και θαυματουργός, γιατί είχε χαρίσματα μεγάλα απ’ τον Χριστό. Τον είπανε Άγιο της Μόσχας, κι όχι άδικα. Κοιμήθηκε για πάντα το 1918, 24 Αυγούστου, γι’ αυτό και τον γιορτάζουνε την ημερομηνία αυτή. Άγιος έγινε από το ρώσικο Πατριαρχείο το 2001. Σήμερα απ’ τα λείψανά του γίνονται θαύματα και ευωδιάζουν…

Οί προφητείες του…

Πάμε τώρα να δούμε κάποιες πολύ σημαντικές προφητείες του Αριστοκλή, του Ρώσου Γέροντα! Είπε φοβερά και τρομερά πράγματα, που αφορούνε στις μέρες που ήρθανε μετά την κοίμησή του, αλλά και στους δικούς μας τους σημερινούς καιρούς. Τα παρακάτω που είπε ο Στάρετς Αριστοκλής είναι φυσικά για τον άθεο κομμουνισμό, που πήγε επίτηδες (σαν όργανο του Σατανά) να καταστρέψει την Ορθοδοξία στην Ρωσία!

Και ευτυχώς που ήτανε όλα τα χαλεπά εκείνα χρόνια η Ελλάδα μας και κράτησε Ζωντανή την μόνη Αληθινή Πίστη: την Ορθόδοξη!… Να τα προφητικά λόγια του Γέροντα:

«Ένα κακό σύντομα θα καταλάβει την Ρωσία και όπου θα πηγαίνει το κακό αυτό, ποτάμια αίματος θα ρέουν! Αυτό δεν είναι η ψυχή της Ρωσίας, αλλά ένα αντίθετό της… Δεν είναι μια ιδεολογία, ούτε φιλοσοφία, αλλά ένα πνεύμα από την Κόλαση…. Στις τελευταίες μέρες, η Γερμανία θα διαιρεθεί»! [Ε, μήπως έτσι δεν γίνανε τα πράγματα; Οι Εβραιομπολσεβίκοι πήγανε το 1917 να «φάνε» την Αγία Ορθόδοξη Ρωσία!…

Μα τελικά τα σπάσανε τα μούτρα τους! Γιατί η Πίστη είναι αιώνια, ενώ το παλιοσύστημα το δικό τους άντεξε μόλις 70 χρονάκια! Και φυσικά η Γερμανία διαιρέθηκε σε «Δυτική» και σε «Ανατολική»…

Η Γαλλία δεν θα είναι τίποτα…

Άλλη προφητεία για τις διεθνείς εξελίξεις: «Η Γαλλία δεν θα είναι τίποτα. Η Ιταλία θα υποφέρει από φυσικές καταστροφές. Η Βρετανία θα χάσει την Αυτοκρατορία της και όλες τις αποικίες της και θα φθάσει σχεδόν μέχρι την ολική καταστροφή, αλλά θα σωθεί από τις προσευχές ενθρονισμένων γυναικών»… (Κάπως έτσι δεν γίνανε; Φυσικά περιμένουμε και άλλα από αυτά στο μέλλον, όπως εκεί που λέει για φυσικές καταστροφές στην Ιταλία κτλ.).

Να και κάτι για την σιωνιστική Αμερική: «Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει»…

Να και μια παράξενη προφητεία του: «Τελικά, η Ρωσία θα είναι ελεύθερη και από τους πιστούς της θα προχωρήσει μπροστά και θα στρέψει πολλά από τα έθνη προς τον Θεό»!

Και για τον κομμουνισμό, που έρχεται πριν από τον Αντίχριστο, είπε τα παρακάτω συγκλονιστικά λόγια:

«Τώρα περνάμε τους καιρούς πριν τον Αντίχριστο… Αλλά η Ρωσία στο τέλος θα σωθεί! Θα υπάρξει μεγάλη δυστυχία και βάσανα, πολλά μαρτύρια… Όλη η Ρωσία θα γίνει μια φυλακή και κάθε ένας θα πρέπει να εκλιπαρεί θερμά τον Κύριο για συγχώρεση… Κάθε ένας θα πρέπει να μετανοήσει τις αμαρτίες του και να τρέμει να πράξει έστω και την ελάχιστη αμαρτία, αλλά να αγωνίζεται να κάνει το καλό, ακόμα και το μικρότερο.

Γιατί ακόμα και το φτερό μιας μύγας έχει βάρος και οι ζυγαριές του Θεού είναι ακριβείς. Και όταν ακόμα και το μικρότερο καλό στο δοχείο γείρει την ζυγαριά, τότε ο Θεός θα αποκαλύψει το έλεός Του στην Ρωσία»!

Η Κίνα θα καταστρέψει την Αντίχριστη Παγκοσμιοποίηση;


Και μερικά φοβερά προφητικά λόγια για το τέλος του κόσμου:

«Το τέλος θα έρθει από την Κίνα! Θα υπάρξει ένα τρομακτικό ξέσπασμα και ένα θαύμα από τον Θεό θα φανερωθεί. Και τότε θα υπάρξει μια εντελώς διαφορετική ζωή, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ»…

Αλλά αυτό που το τέλος θα έρθει από την Κίνα, τι άραγε να σημαίνει; Πως η Κίνα θα καταστρέψει την Αντίχριστη Παγκοσμιοποίηση; Να, τέλος, και μερικά ακόμα φοβερά που είπε ο Άγιος Ρώσος Στάρετς:

«Ο Θεός θα απομακρύνει όλους τους ηγέτες και έτσι οι Ρώσοι θα μπορούν να κοιτούν μόνο Εκείνον! Όλοι θα αποστραφούν την Ρωσία, άλλα κράτη θα την εγκαταλείψουν, αφήνοντάς την στον εαυτό της , έτσι ώστε οι Ρώσοι θα ελπίζουν μόνο στην βοήθεια από τον Κύριο… Θα ακούτε σε άλλα κράτη ότι άρχισαν αναταραχές παρόμοιες με αυτές στην Ρωσία.

Θα ακούτε για πόλεμο, και θα υπάρχουν πόλεμοι. Αλλά να περιμένετε μέχρι οι Γερμανοί να πάρουν τα όπλα… Ο Σταυρός του Κυρίου θα λάμπει σε όλο τον κόσμο και η Πατρίδα μας θα δοξαστεί και θα γίνει όπως ένας φάρος στο σκοτάδι όλων»!!!

Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου, Οι Άγιοι του Αγίου Όρους, εκδόσεις Μυγδονία, Θεσσαλονίκη, 2007.

https://immorfou.org.cy/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF

" η πείνα είναι μεγάλη ταπείνωση , καταλαβαίνεις την μηδαμινότητα σου"

  Φώτο από το fb ( όταν η πιτσιρικαρία στα παλαιότερα χρόνια  πετούσε αετό στις στήλες του Ολυμπίου Διός εκεί κοντά στο σπίτι του Μακρυγιάννη) 

" Αχάριστοι βασιλείς και έθνη εις  τα αγαθά του ΘΕΟΥ, με τα δώρα του διαβόλου ζούνε" 

" Παίρνει τέλος το Βασίλειον" 

από τα ΟΡΑΜΑΤΑ και ΘΑΜΑΤΑ του Μακρυγιάννη που είπε όσα ζούμε και έχουμε να βιώσουμε.    

" η ανθρωπότητα έχει εισέλθει στην Μεγάλη Σαρακοστή και οδηγείται στην Μεγάλη Παρασκευή της" όμως 

''Έλαμψεν η χάρις σου, Κύριε''

“Ἔλαμψε ἡ θεϊκή παρουσία καί χάρη σου, Κύριε, καί ἔτσι ἔγινες γιά μᾶς φωτισμός τῶν ψυχῶν μας, τοῦ εἶναί μας, τῆς ὕπαρξής μας ὅλης” πρῶτο ἰδιόμελο τῶν Ἀποστίχων τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς

Πριν 4 έτη 

Ασκητής παρακαλούσε τον ΚΥΡΙΟ να δώσει λίγο ακόμα παράταση και του εμφανίστηκε ο ΧΡΙΣΤΟΣ και του απαντά : "δεν σας συμφέρει να σας δώσω άλλη  παράταση γιατί έχουν  έτοιμο το σφράγισμα" το βούλωμα όπως το έλεγε ο Μακρυγιάννης 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ- ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ

 

2026 ΚΥΡΙΑΚΗ της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ και ο πλανήτης σαν  άδης και αυτό γίνεται λόγω της αμετανοησίας και της διαστροφής.

το Αναστάσιμο αυτής της Κυριακής των Γ΄Νηστειών

σύνδεσμος βίντεο - https://youtu.be/CAaCJe_mAjU

πριν 12 έτη στις 7 Δεκεμβρίου σε Web κάμερα έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σχηματίστηκαν στους  εξωτερικούς τοίχους της υπερμεγέθεις ΣΤΑΥΡΟΙ.

" Ο Σταυρός του Χριστού είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας και το αήττητο όπλο κατά των δυνάμεων του κακού. Πάνω σε αυτόν συντρίφτηκε το κράτος του διαβόλου και εκμηδενίστηκε η δύναμή του. Από αυτόν πήγασε η απολύτρωση και η αθανασία στο ανθρώπινο γένος. Η Εκκλησία μας ψάλλει θριαμβευτικά: «Κύριε όπλον κατά του διαβόλου τον Σταυρόν Σου ημίν δέδωκας , φρίττει γαρ και τρέμει, μη φέρων καθοράν αυτού την δύναμιν » και «Νυν εμφανιζόμενος ο Σταυρός, δύναμιν παρέχη εν τω μέσω των νηστειών, τοις το θείον σκάμμα, ανύουσι προθύμως ΄ αυτόν μετ ' ευάβείας , κατασπαζόμεθα ».

Από φονικό και έχθιστο μέσον εκτέλεσης κακούργων μεταβλήθηκε σε μέσον αγιασμού και νοητή ασπίδα προστασίας από τις επιβουλές του Εωσφόρου και των σκοτεινών πεσόντων αγγέλων του. Άλλοι τον παρομοιάζουν με ισχυρό κυματοθραύστη κατά των κλυδωνισμών της ζωής, που προκαλεί το κακό και η αμαρτία. Η σωματική κόπωση της νηστείας και η ψυχική νωχέλεια του πνευματικού αγώνα είναι δυο βασικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να αναστείλουν τη νηπτική πορεία του πιστού. Η αγιαστική δύναμη του Σταυρού είναι το αντίδοτο σ' αυτή την κατάσταση." https://www.saint.gr/136/saint.aspx

ο Εξαδάκτυλος των σιωνιστικών "προφητειών" ; αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης ή αποκάλυψη; ΒΊΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

"όταν δούνε ότι δεν έκαναν τίποτε με το Ιράν ο δαιμονικός εγωισμός θα τους κάνει να ρίξουν πυρηνικά , θα λένε μικρά είναι, αλλά η ζημιά θα πληρωθεί από πολλούς" μας είπε άνθρωπος του ΘΕΟΥ σήμερα

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Το τι ακούμε και τι διαβάζουμε δεν ξαναέγινε ..
Όλα κινούνται σε πνευματικό επίπεδο και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με πόλεμο του πονηρού με το καλό , αλλά με πόλεμο του πονηρού με τον πονηρότατο .
Καίγεται το πελεκούδι και διαβάζουμε ...
"Οι Ιρανοί αναφέρουν ότι το Στενό του Hormuz θα ανοίξει μόνο σε όσα πετρελαιοφόρα πληρώνουν στο κινεζικό νόμισμα γιουάν… αυτό αποτελεί τρομερή οικονομική ήττα για τους Αμερικανούς - «Χτύπημα στην αχίλλειο πτέρνα» ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Ο Ορθόδοξος Λίβανος θα γίνει Γάζα , ερειπιώνας και η Νότια Συρία .
Τα εμβληματικά υψηλά κτίρια της Αραβίας και των ευδαιμόνων χωρών του Περσικού Κόλπου ήδη καίγονται σαν λαμπάδες ...
Αδελφοί πριν χρόνια ακούσαμε μια φράση από Γέροντα που μας είπε : 
" Η Κίνα φέρνει Πείνα " 
τότε το συσχετίσαμε με τον εργαστηριακό Κορονοιό , αλλά φαίνεται ότι αυτό λέχθηκε για τις μέρες μας .
7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 « η Κίνα φέρνει ΠΕΙΝΑ;»
Γράφαμε ...Εκείνα τα 24ωρα προσπαθούμε να εκτιμήσουμε το παρακάτω που ακούσαμε και το μεταφέραμε :
Ένας παππούλης μας είπε  ανερμήνευτα πράγματα :
« η ΚΙΝΑ φέρνει ΠΕΙΝΑ;»
« οι επόμενοι πολιτικοί που θα μας κυβερνήσουν είναι οι ΑΓΙΟΙ»
« και να ξυπνήσουν κάποιοι δεν αρκεί πρέπει να ζωντανέψουν αυτοί με την έμπρακτη μετάνοια»
« κλείνουν ιστορικοί κύκλοι και εισερχόμαστε σε άλλους και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτε»
Σχετική αρθρογραφία ..
Σήμερα ...
Η Κίνα με όλα αυτά δέχεται οικονομικό πλήγμα και θα απαντήσει με οικονομικό ισότιμο πλήγμα .
Το αποτέλεσμα η χρεοκοπία των ΗΠΑ και γενικά του πλανήτη ..μετά τα δεινά ..μετά θα χάσουν τις πλάτες τους οι νεοποχίτες.
Ποιος μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις στο εδώ πολιτικό μας σύστημα, αλλά και όσοι προαλείφονται για σωτήρες, αφού όλοι μας για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις ;
Μαλώνουν μεταξύ τους  στην αντιπολίτευση και στην κυβερνητική παράταξη χρυσώνουν το χάπι για κίνδυνο δήθεν παραπληροφόρησης, ενώ οι ίδιοι είναι πρωταγωνιστές σε αυτό .
Έπρεπε να διαθέτουμε το λεξιλόγιο του Τραμπ για να περιποιηθούμε όλους αυτούς που μας "σώζουν " κάθε μέρα με τις μεθοδείες τους .
Σταματάμε για να μην γίνουμε σαν τον Τραμπ που όπου βρεθεί και αν σταθεί χαρακτηρίζει τους Ιρανούς αλήτες και βάζει και άλλα συνήθη αμερικανικά φωνήεντα.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς τώρα στα δύσκολα 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μπήκαμε στις δύσκολες καταστάσεις, όταν μια χώρα σαν την Ιαπωνία που δεν παράγει στάλα πετρελαίου ελευθερώνει στρατηγικά αποθέματα της ...βγάλετε το συμπέρασμα, τι έρχεται στην παγκόσμια οικονομία ( Ναι, τώρα θα γίνει επανεκκίνηση από την ανάποδη)

Μόλις χτύπησαν οι ΗΠΑ την νήσο Χάργκ στον Περσικό Κόλπο  που είναι η πλατφόρμα φόρτωσης των πετρελαιοφόρων προς Ιαπωνία , Κίνα με το πετρέλαιο του Ιράν , κατάλαβαν οι Γιαπωνέζοι ότι πετρέλαιο ΓΙΟΚ και απελευθερώνουν τα στρατηγικά αποθέματα τους ...ΣΤΩΜΕΝ καλώς στα δύσκολα 
Μακελλάρηδες...
Διαβάζουμε επίσης και φρίτουμε:
 Το Ισραήλ θέλει να κάνει τον Λίβανο... Γάζα, λέει το Axios - Πλήγμα από το Μπαχρέιν στο Ιράν, η Ιαπωνία απελευθερώνει αποθέματα πετρελαίου
-Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω. 

-Ιράν μετά τον βομβαρδισμό της νήσου Χαργκ: «Θα μετατρέψουμε σε στάχτες τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή».Σύνδεσμος

Όσοι θα μπούνε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΎΣ της Ρωμιοσύνης δεν θα έχουν στις τσέπες πλαστικές κάρτες με τον δυσώνυμο αλγόριθμο.

 

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Όσοι θα μπούνε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΎΣ της Ρωμιοσύνης δεν θα έχουν στις τσέπες πλαστικές κάρτες με τον δυσώνυμο αλγόριθμο.

Αλλά στις τσέπες τους θα έχουν πολύ θυμίαμα για να ευωδιάσει ο τόπος.
Χαιρετισμοί στην Αγία Σοφία δεν φαίνεται τόσο μακρινό σενάριο τώρα που ξεκλείδωσαν οι καταπακτές των μυστικών στοών της από τις γεωπολιτικές ανατροπές που βιώνουμε .
Ας γνωρίζουμε όμως ότι:
"Ρωμιός είναι αυτός που πεθαίνει με τις ίδιες αρχές με τις οποίες ανδρώνεται"
Προς αυτούς που μιλούν για ΡΩΜΗΟΥΣ και για ανήθικες υπακοές  
Το επισημάναμε πριν χρόνους:
Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

εκτός από τους ανελέητους βομβαρδισμούς εκατέρωθεν, στήνεται στρατήγημα που θα μας πάει μια ώρα αρχύτερα σε παγκόσμια κρίση

Πριν πάμε μια είδηση τώρα ..
Αυτός ο πόλεμος είναι ΑΓΡΙΟΣ και έτσι θα πάει ...
Ισραηλινή επιδρομή σε κέντρο υγείας στο νότιο Λίβανο σκότωσε 12 ιατρούς, ανέφερε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ stealth  Β-2 

Εν συντομία
Το Ιράν επιτρέπει να διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ μόνο κινέζικα πλοία .
Η Κίνα είναι ο βασικός πελάτης του Ιράν σε ενέργεια κυρίως και έχει προτεραιότητα.
Από την άλλη οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μπλοκάρουν από έξω τα Στενά του Ορμούζ από την περιοχή του  ΒΔ Ινδικού Ωκεανού  
Ουσιαστικά θα μπλοκάρουν τα δεξαμενόπλοια με πετρέλαιο που πάνε στην Κίνα .
Αν γίνει αυτό η κινεζική αντίδραση δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι είναι ..μια φορά θα είναι άμεση , δυνατή και καταστρεπτική στην παγκόσμια ακόμα ας πούμε  οικονομική ισορροπία .
Κάποιοι έπαιξαν και τώρα δεν παίζονται σε στρατηγήματα που εκπονούνται στο πόδι για να κλείσουν κενά ήττας.
Ένα τέτοιο στρατήγημα είναι η απόβαση Αμερικάνων Πεζοναυτών για την κατάληψη των Στενών ..
Οι μεγάλοι στρατηγοί βλέποντας και κάνοντας προχωρούν και το πίσω τους στάζει αθώο αίμα ..
Που να κατανοήσουν το ρηθέν :" μάχαιρα έδωκες , μάχαιρα θα λάβεις "
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026

η βαλβίδα ασφαλείας του βραστήρα πλανήτη μας πάντα ήταν τα Βαλκάνια .. μπορεί τώρα να τον ανοίξουν και τότε ΜΠΑΜ δίπλα μας;

Φώτο Πιλότος μπροστά από ένα MiG-29 της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας
Διαβάζουμε ενδεικτικά και καταλαβαίνουμε πολλά
"Το Βελιγράδι παρακολουθεί με ανησυχία τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Κροατίας, Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς. 

Η Σερβία απέκτησε πρόσφατα βαλλιστικούς πυραύλους αέρος-εδάφους CM-400AKG από την Κίνα για την πολεμική αεροπορία της, καθιστώντας την τον πρώτο Ευρωπαίο χειριστή αυτού του όπλου, επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς."
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/
Τα Βαλκάνια συναχώθηκσν από δύο εκ διαμέτρου αντίθετους  σε περιοχή πολέμους, γιατί ζυγιάζουν μεταξύ Ουκρανίας και Μέσης Ανατολής .
Πρόσφατες δηλώσεις από την Τουρκία υποστηρίζουν ότι τα εθνολογικά προβλήματα των Βαλκανίων πρέπει να επιλυθούν με κάθε μέσο .
Και τα μέσα τα έχουν προμηθεύσει εδώ και χρόνια οι ανατολικοί γείτονες μας στους βόρειους τέτοιους ...αλλά  τώρα ψάχνουν ευκαιρία .
Μυρίζουν μπαρούτι τουρκικό , κινεζικό , γερμανικό τα Βαλκάνια .
Ο Λόγος για να ανοίξουν την βαλβίδα διαφυγής στον βραστήρα είναι για να κάνει περισπασμό ο Τούρκος, ώστε να προετοιμάσει ΚΙΝΗΣΕΙΣ στο Αιγαίο .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



φωτογραφίες από αναχαίτηση πυραύλου πάνω από το Πατριαρχείο μας στα Ιεροσόλυμα

Καλησπέρα σας .
από την χθεσινή αναχαίτηση πυραύλου από την αυλή του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα   τά έστειλε ή Γερόντισσα ....  Ευχαριστούμε την Ελένη που μας έστειλε τις φώτο 
Βίντεο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

επιτέλους θα κάνουν "διακοπές" οι καμήλες...

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Αγαπητοί μου όταν πριν χρόνια σήκωναν τους πύργους στο Ντουμπάι και στις άλλες Ευδαίμονες χώρες του Περσικού κόλπου, κάποιοι αναλυτές προβληματίζοταν αν αυτά τα εμβληματικά κτίρια θα αποτελούσαν σκοποβολή του φανατισμού των Ιρανών; 

Κάποιοι ξορκιζαν τον λογισμό αυτό  γιατί έπεφτε εκεί το τρελό παραδάκι και μαζευόταν κόσμος και κοσμάκης για επίδειξη πλούτου και ξετσιπωσιάς.
Φυσικά υπήρχαν και συνάνθρωποι μας του μεροκάματου που ήταν υψηλό εκεί .
ΜΕΤΑ το φευγιό όλων αυτών είχε κάτι από "προσφυγιά"...το είδαμε 
Τα σημεία αδελφοί είναι πολλά και πνευματικά και όποιος μπορεί να κσταλάβει δίχως την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ..δεν αφορούν μόνο το Ντουμπάι, αλλά και όλη την Υφήλιο που ναρκοθετήθηκε  με την απόλυτη διαστροφή και τον σατανισμό .
Το βέβαιο είναι ότι τώρα και για καιρό  οι καμήλες  θα λιάζονται στις αμμουδιές του Ντουμπάι, ξεκουράζοντας τις καμπούρες τους, ενώ την ίδια στιγμή οι δικές μας καμπούρες φορτώνονται με χίλια δυο προβλήματα και αδιέξοδα από αυτά που συμβαίνουν.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



το αποφάσισαν. μάλλον .. τα επόμενα λίγα 24ωρα θα γίνει κατάληψη των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ.

Πρωί - πρωί η πληροφορία από τον Πρόεδρο Τραμπ διανθισμένη με το κατάλληλο λεξιλόγιο ..
"Ο Τραμπ προαναγγέλλει μεγάλο χτύπημα στο Ιράν..τι θα πάθουν οι αλήτες ..."
Λίγο μετά το Μεσημέρι ..
"Μονάδα πεζοναυτών και επιπλέον πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή αποστέλλουν οι ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ ενέκρινε αίτημα του Centcom για την αποστολή τμήματος μιας αμφίβιας ομάδας ετοιμότητας και μιας συνοδευτικής μονάδας πεζοναυτών, η οποία συνήθως αποτελείται από αρκετά πολεμικά πλοία και 5.000 πεζοναύτες και ναύτες, σύμφωνα τη WSJ που επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα."  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πριν ξεκινήσει   η επίθεση στο Ιράν επισημαίναμε από τις 24 Φεβρουαρίου 
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΩΝ 

Τι επισημαίναμε πριν μέρες ..ίσως μόνοι μας τότε το υποστηρίζαμε .
24 Φεβρουαρίου του 2026
"Κατάληψη θυλάκων κατά μήκος των Ιρανικών ακτογραμμών από πεζοναύτες των ΗΠΑ απαραίτητη προϋπόθεση και με πολύ αίμα;"
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Τις τελευταίες ώρες ρωτούν στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη αν γίνει και πότε θα ξεκινήσει η σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο.
Φυσικά ο πρόεδρος Τραμπ δεν τους έχει δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του και όλοι πελαγοδρομούν με εικασίες και αναλύσεις.
Το διπλωματικό στάδιο μάλλον αποτυγχάνει αλλά ο σκοπός του πέτυχε στο να προετοιμαστούν οι δύο πλευρές στο ύψιστο επίπεδο μάχης .
Αυτές τις ώρες οι ισορροπίες των παγκόσμιων γεωπολιτικών συμφέροντων αναδιατάσσεται με την λογική ..τι μου δίνεις ..τι χάνω και έτσι όλα είναι ανοικτά μέχρι να δούμε την ροή των πολεμικών γεγονότων .
Όπως επισημάναμε χθες υπάρχουν ενστάσεις από κορυφαίους στρατιωτικούς των ΗΠΑ βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2026/02/economist-13.html?m=1καθότι αυτοί έχουν μελετήσει επισταμένα όλα τα ενδεχόμενα λόγω του μεγάλου στρατηγικού βάθους του Ιράν και του πολυάριθμου της επικρατείας του .
Δεν βάζουμε εδώ τον φανατισμό και την αποφασιστικότητα μεγάλης μερίδας των Ιρανών να μην αλλάξουν τα υπάρχοντα δεδομένα .
Γενιές Ιρανών γαλουχήθηκαν ότι οι Αμερικανοί είναι το παγκόσμιο κακό και τα συναφή ...
Έτσι οι εμφύλιοι πόλεμοι μέσα στο Ιράν είναι δεδομένοι .
Το θέμα όμως που απασχολεί τις άπληστες ηγεσίες του πλανήτη είναι σε πρώτη φάση το ενεργειακό και η διασφάλιση της ροής μέσω των Στενών του Ορμούζ.
Βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2026/02/hormuz.html?m=1
Απαραίτητη προϋπόθεση τώρα δεν είναι μόνο ο βομβαρδισμός των πυρηνικών και βαλλιστικών εγκαταστάσεων του Ιράν, αλλά η κατάληψη θυλάκων κατά μήκος της ιρανικής ακτογραμμής από χερσαίες δυνάμεις για να εξασφαλιστεί η οποιαδήποτε πρόοδος επιτυχίας.
Και εδώ αγαπητοί μου θα χυθεί πολύ αίμα ...μα πάρα πολύ αίμα και τα φέρετρα θα πηγαίνουν γεμάτα στις ΗΠΑ και αλλού.
ΟΥΔΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ.
Η παγκόσμια αθλιότητα και η αποστασία έχει κορυφωθει και η λογική ψάχνει ακραίες λύσεις, πως θα είναι αυτός ο πόλεμος που μας ξημερώνει .
Δύσκολη η φετινή Σαρακοστή ,αλλά μας καλεί σε πραγματική μετάνοια .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας