Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025

Είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείς με κάτι άλλο γιατί το μυαλό και η προσευχή μας είναι στο ΘΗΡΙΟ που ξυπνάει στην Σαντορίνη

 

ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΝΗΣΙΑ.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΌΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ .

ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ...ΖΑΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.

ΠΑΣΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΗ ΕΛΑΒΕ ΕΝΔΙΚΟ ΜΙΣΘΑΠΟΔΟΣΙΑ ...

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΟΝΟ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ...

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ επί χρόνια αρθρογραφούσαμε για το σχετικό θέμα προτάσσοντας την ΠΑΝΑΓΙΑ του ΚΑΛΟΥ που την ανοικοδόμησαν οι ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΙ για να ευμενίσουν το ΘΗΡΙΟ, επισυνάπτοντας αξιόλογες μελέτες που έκαναν δικοί επιστήμονες, με κίνδυνο να θεωρηθούμε κινδυνολόγοι ή ψεκασμένοι, όπως μας χαρακτήριζε ανερυθρίαστα ο δικός μας ...τότε είχαν πέσει με τα μούτρα στα υπεκέρδη του τουρισμού , στις πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες και όλα αυτά τα λέγαμε ανάπτυξη.

" H «μελέτη των τριών» για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο της Σαντορίνης που αγνοήθηκε από την κυβέρνηση

Διαπίστωναν έλλειψη πρωτοκόλλων διαχείρισης κρίσεων: «Πρέπει να διανέμονται προστατευτικές μάσκες και εξοπλισμός για την αποφυγή ασφυξίας και εγκαυμάτων» - Τίποτα δεν έγινε

Μια μελέτη από τον Αύγουστο του 2024 τριών Ελλήνων επιστημόνων προειδοποιεί για τους κινδύνους της έκρηξης του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπο και στην οποία τονίζεται ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αλλά η έλλειψη πρωτοκόλλων διαχείρισης ανάλογων κρίσεων αφήνουν τις παρακείμενες περιοχές ευάλωτες.
Η μελέτη την οποία υπογράφουν οι Άννα Κατσίγερα, η Παρασκευή Νομικού και ο Κοσμάς Παυλόπουλος αναφέρει την επικινδυνότητα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπο 7 χλμ. ΒΑ της Σαντορίνης ενώ ταυτόχρονα κάνουν λόγο για τα μετρά που θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση έκρηξης.

Αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην μελέτη:
«Το Kolumbo, ένα ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο που βρίσκεται περίπου 7 χλμ βορειοανατολικά της Σαντορίνης στην Ελλάδα. Το ιστορικό του αρχείο χαρακτηρίζεται από μια έκρηξη το 1650 μ.χ. που προκάλεσε ένα καταστροφικό τσουνάμι. Τα επακόλουθα έγιναν μάρτυρες καταστροφής σε γειτονικά νησιά, σε συνδυασμό με θύματα από επιβλαβή αέρια στη Σαντορίνη.
Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων αναφέρουν μέγιστο ύψος ροής νερού 20 m στη νότια ακτή της Ίου, πλημμύρα μιας περιοχής 240 m στο εσωτερικό της Σικίνου και πλημμυρικά φαινόμενα έως και 2 km2 στην ενδοχώρα στην ανατολική ακτή της Σαντορίνης.
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μια πιθανή μελλοντική έκρηξη του Κολούμπο αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τις βόρειες και ανατολικές ακτές της Σαντορίνης.
Δυστυχώς, η απουσία συγκεκριμένου πρωτοκόλλου διαχείρισης αφήνει αυτές τις περιοχές ευάλωτες σε μια επικείμενη απειλή που απαιτεί άμεση προσοχή.
Ως εκ τούτου, συνιστάται η υιοθέτηση μιας συνολικής προσέγγισης, η οποία θα περιλαμβάνει επιστημονική έρευνα (ενεργή παρακολούθηση, χάρτες κινδύνου), σχεδιασμό ετοιμότητας με κυβερνητικές υπηρεσίες και ανάπτυξη στρατηγικών έγκαιρης απόκρισης για τη μείωση των σχετικών κινδύνων, την πρόληψη των ατυχημάτων και τον μετριασμό τις πιθανές συνέπειες στην οικονομία και τις υποδομές της περιοχής.

Η διαχείριση του ηφαιστειακού κινδύνου περιλαμβάνει ένα πολύπλευρο και κρίσιμο πεδίο που στοχεύει στη μείωση των κινδύνων που δημιουργούν οι ηφαιστειακές εκρήξεις για την ανθρώπινη ζωή, τις υποδομές και το περιβάλλον"
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.pronews.gr/