Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025

αυτή την στιγμή στα σπλάχνα της Ελλάδος υπάρχει ένα θηρίο που θέλει να ξυπνήσει ...τι γίνεται

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

 βρυχάται το θηρίο και στην φώτο " το καρδιογράφημα " του .
Δηλαδή έχουμε ΘΕΟΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ;
Σίγουρα ζούμε την μεγαλύτερη στην ιστορία μας ασέβεια , διαστροφή , αποστασία από το ΘΕΙΟ .
Ο δε χλευασμός των βολεμενων στα πάθη και την αμαρτία μελών 
του  συστήματος επιδεινώνει την κατάσταση .
Ακόμα και να ξανακοιμηθεί το θηρίο δεν σημαίνει τίποτε, γιατί μάθαμε για την ύπαρξη του καθώς και οι υποψήφιοι τουρίστες στα πέρατα της γης δεν θα θελήσουν να κοιμηθούν στο ίδιο μαξιλάρι με το θηρίο .
Επενδύσαμε μόνο στον τουρισμό και τώρα αυτός μπορεί να υποστεί τέτοια διακινδύνευση που θα τραντάζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα .
Όταν τα έλεγαν κάποιοι , κάποιοι άλλοι μάζευαν χρήματα και επέλεγαν αυτό το σύστημα της ανομίας. 
Άραγε κατάλαβαν οι ιθύνοντες ή οι εκκλησιαστικοί ότι το θέμα είναι και κατεξοχήν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ
ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
δηλ.αν ξημερώσει τι θα γίνει ;

Διαβάζουμε νυχτιάτικα ....Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ
Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σαντορίνης λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 22 χλμ νότια της Αμοργού και το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χλμ.
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ
Μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ανοιχτά της Σαντορίνης ακολούθησε ακόμα ένας στα 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.
Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Να τι έγινε το ξημέρωμα ..
Οκτώ σεισμοί σε διάστημα μιας ώρας από τις 07:00 μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα οι σεισμοί που σημειώθηκαν ήταν: 3.9, 4.2, 4.2, 2.0, 3.7, 3.6, 3.7 και 4.1.
Είναι προσεισμικά φαινόμενα για κάτι που έρχεται 
το ηφαίστειο άρχισε να ξυπνάει μόλις μας έβαλαν στα μνημόνια ;

Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο ιστορικό το γνωστό σήμερα τοις πάσι υποθαλάσσιο ηφαίστειο ΒΑ της Σαντορίνης , το Κολούμπο άρχισε να δίνει ενδείξεις μαγματικής αφύπνισης την περίοδο 2011 - 2012 για περίπου 14 μήνες .
Αν ανατρέξουμε πάλι στην επικαιρότητα εκείνης της περιόδου θα διαβάσουμε ότι το όλο αυτό συμβάν ανησύχησε τους επιστήμονες, μάλιστα μέχρι και η ΝΑΣΑ έφερε ειδικό βαθυσκάφος για να μελετήσει υποθαλάσσια ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον που θυμίζει συνθήκες του πλανήτη Άρη. 
Καλά το ακούσατε, γιατί το να ελκύονται από τον κώνο του ηφαιστείου φυσαλίδες που περιέχουν σπάνιες γαίες ήταν κάτι το πρωτόγνωρο ..
Μάλιστα τότε οι επιστήμονες του δικού μας Πολυτεχνείου των Αθηνών που τους αξίζουν πολλά εύγε , εγκατέστησαν ειδικές συσκευές μετρήσεις που τις σύνδεσαν με link στο διαδίκτυο και ο καθείς μπορούσε να παρακολουθήσει την καθημερινότητα του ηφαιστείου  
Έτσι και εμείς ασχολήθηκαμε, όχι ως ειδικοί αλλά γιατί αισθανόμασταν ότι το γεγονός αυτό έχει σχέση με όσα ήρθαν από τότε στην δύσμοιρη πατρίδα .
Όλων το μυαλό τότε και όσα βιώναμε δεν ήταν στο Κολούμπο αλλά στο " ηφαίστειο " των μνημονίων που έσκασε, έκαιγε και έπνιγε την πατρίδα μας.
Φυσικά τα μνημόνια , τα μεσοπρόθεσμα κ.α μας έδεσαν χειροπόδαρα και μας έσυραν να ευθυγραμιστούμε πέραν από την οικονομική εξόντωση , με την ηθική αλλοτρίωση μας και την πίεση να πλαστογραφήσουμε την ιστορία μας βλ.Μακεδονια .
Οι αχρείοι ούτε το ηφαίστειο που ξυπνούσε έβλεπαν , ούτε το " ηφαίστειο " που άναψαν μέσα στην κοινωνία έβλεπαν. 
Τους κομματικούς στρατούς τους ένοιαζαν τα πακέτα , ο τουρισμός έτσι όπως τον κατάντησαν , οι τσέπες , τα επιδόματα , το βόλεμα ..τίποτε άλλο ..πως να μην φτάσουμε ένα σκαλοπάτι πριν την κόλαση ;
Και η Κόλαση σήμερα άνοιξε και είναι ένα ηφαίστειο σε μια περιοχή που στο απώτερο παρελθόν κατέστρεψε πολιτισμούς ..αχ Κρήτη...
Στο διάστημα από το 2011 μέχρι σήμερα το να μιλήσεις για το Κολούμπο παρόλο τις επιστημονικές επισημάνσεις ήταν διασπορά κακών ειδήσεων για να μην διαταραχθεί το προϊόν του τουρισμού , οι μάσες και η λαμόγια ως προϊόν ανάπτυξης .
Σήμερα όμως το ίδιο το ηφαίστειο δίνει από μόνο του ειδήσεις .
Τώρα τρέχουν γιατί τόσο καιρό άραγε έφτιαξαν ένα λειτουργικό σύστημα συναγερμού για μεγάλο τσουνάμι ;
Έχουν εκπαιδεύσει τον κόσμο όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά και των γύρω νησιών , φυσικά και της Κρήτης να διαχειριστούν αυτές τις εν δυνάμει σοκαριστικές εξελίξεις που προσωπικά απευχόμσστε να γίνουν ..
Λοιπόν πάμε τώρα στην πνευματική πλευρά του όλου θέματος .
Εκτός από άγιες γερόντισσες που μίλησαν για αυτό το γεγονός ένας μεγαλόσχημος ασκητής από την Λαύρα του Κιέβου μας είπε το 2015 :
" καλά δεν το βλέπουν που βράζει; "
(Μετά υπήρξαν δημοσιεύματα ότι το Κολούμπο είναι μια καυτή ανάσσα )
Και συνέχισε αυτός ο Γέροντας :
" Θα * βραχούν * πέντε γύρω νησιά και η Κρήτη "
Και πέρασαν από τότε τα χρόνια και ένας καλόγερος από Μόνη στο Ηράκλειο της Κρήτης του έδειξε ο Άγιος Θεός να *βρέχεται* το μοναστήρι τους ευτυχώς μόνο από έξω ...και άλλα είπε ...
Μάλλον αδελφοί αυτό το ηφαίστειο μοιάζει με ΟΡΓΗ και παιδαγωγία.
Μόνο να σκεφτούμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα που νομοθετήσαμε και οι κατεξοχήν αρμόδιοι δεν ήθελαν να χαλάσουν τις δημόσιες σχέσεις τους με την "κόλαση".
Τωρά πολλοί ευλαβείς Πατέρες εύχονται όχι για να πάρουμε πάλι παράταση για να συνεχίσουμε στον βούρκο της αμαρτίας, αλλά για να μην πάθουμε ολική καταστροφή ..όλοι προστρέχουμε στο ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ ..δεν υπάρχει τίποτε άλλο .
Μπορεί όσα ζήσουμε να γίνουν η ΥΠΑΠΑΝΤΗ της Ελλάδος μας για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας  






Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025

Πρώτα ήρθε το δαιμονικό τσουνάμι , μην έχουμε και παράπονο

CIA :είπε αυτό που γνωρίζαμε από Αγίους Πατέρες για τον "δαίμονα" που του κάναν ντεμενάδες οι δικοί μας αντίχριστοι.

Διαβάζουμε - Σοκ στις ΗΠΑ: Obama, CIA εξόπλισαν τους τζιχαντιστές στη Συρία, σφαγιάζουν ακόμη χριστιανούς – Ο Jolani χόρευε στις 11/9/2001

Η νέα Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Tulsi Gabbard αποκάλυψε τους σχεδιασμούς Obama για ανατροπή του καθεστώτος Assad μέσω του προγράμματος Timber Sycamore της CIA
.
Την 1η Φεβρουαρίου 2025, που διορίστηκε Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ η εκλεκτή του Donald Trump, Tulsi Gabbard, ανέπτυξε τις πολιτικές που δρομολογήθηκαν υπό την κυβέρνηση Barack Obama για τη χρησιμοποίηση της CIA με στόχο την υποστήριξη ισλαμιστικών παραστρατιωτικών ομάδων στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας κατά την ακρόασή της στη Γερουσία, η Gabbard ρωτήθηκε για την άμεση και έμμεση υποστήριξη των ΗΠΑ σε τρομοκρατικές ομάδες προκειμένου να ανατραπεί η συριακή κυβέρνηση.
Η Gabbard αποκάλυψε τους σχεδιασμούς Obama για ανατροπή του καθεστώτος Assad μέσω του προγράμματος Timber Sycamore της CIA.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

που σημαίνει ότι θα σκάσει και θα τα κάνει όλα μαύρα ; ..δυστυχώς αυξάνουν δραματικά οι πιθανότητες

Καμπανάκι» από Τούρκο καθηγητή: Τρεις από τις τέσσερις ενδείξεις για ηφαιστειακή έκρηξη έχουν συμβεί στη Σαντορίνη
«Εάν η έκρηξη συνοδεύεται από σεισμό, οι σεισμοί μπορεί να δημιουργήσουν κύματα σάρωσης που θα επηρεάσουν τα νησιά του Αιγαίου, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και την παράκτια ζώνη της χερσονήσου Τεκέ της Τουρκίας», λέει ο Δρ. Οβγκούν Αχμέτ Ερτσάν
Τρεις σεισμοί σε έξι λεπτά
Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, καθώς μέσα σε έξι λεπτά εκδηλώθηκαν τρεις σεισμοί άνω των 3 ρίχτερ. 

Ειδικότερα, στις 18:58 εκδηλώθηκε σεισμός 3,3 Ρίχτερ. Στις 17:02 εκδηλώθηκε νέος σεισμός 3,4 Ρίχτερ, ενώ δύο λεπτά μετά, στις 19:04 εκδηλώθηκε νέος σεισμός 3,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις αυτόματες λύσεις του γεωδυναμικού Ινστιτούτου..
Σκορδύλης: Η περιοχή δικαιολογεί σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ
Η περιοχή που εκδηλώνονται οι σεισμοί δικαιολογεί έναν σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ δήλωσε στον Alpha ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδύλης.
Αύξηση των επιβατών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Φεύγουν κυρίως ξένοι εργάτες
Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Πρόκειται για ακολουθία με όλα τα γνωρίσματα των προσεισμών, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά




φαίνεται να έρχεται μεγάλο κακό , μόνο αν η Παναγία μας σπάσει τον μεγάλο σεισμό σε μικρούς ..που μετάνοια όμως τα "καρναβάλια" όλων των ειδών;

η Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο

να σου και ο Τούρκος εκεί πιο κάτω από το ηφαίστειο

το είπαμε χθες ..σήμερα έγινε ...

Τούρκος και Σεισμός καραδοκεί στο Αιγαίο ..το ερώτημα είναι ποιος πρώτος θα χυμήξει;
7 μίλια βόρεια της Κρήτης οι Τούρκοι απαγορεύουν με πολεμικά πόντιση ελληνικών καλωδίων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία φαίνεται ότι επανέρχεται στις προκλήσεις, καθώς κορβέτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού παρενόχλησε ερευνητικά σκάφη που πραγματοποιούν εργασίες βορείως του νομού Λασιθίου της Κρήτης.




Σκέφτονται εκκένωση της Σαντορίνης ...δεν μιλάμε για ένα σεισμό αλλά για ένα ΜΠΑΜ- ΜΠΑΜ

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Πάνω από 200 σε 48 ώρες.
Σεισμός τώρα στην Αμοργό - 4,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την περιοχή
Hνωμένο Βασίλειο: Ταξιδιωτική οδηγία για σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στη Σαντορίνη τις τελευταίες ημέρες, καθώς και η επέκταση των προληπτικών μέτρων και στα γειτονικά νησιά Αμοργό, Ανάφη και Ίο, έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατά τόπους λιμενικές αρχές έχουν ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες σκαφών να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση της Σαντορίνης

το είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ...ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ

+ Άγιος Παϊσιος: "Θά περάσουμε τράνταγμα. Ξέρετε τι θα πη τράνταγμα; Αν δεν έχετε λίγη κατάσταση πνευματική, δεν θά αντέξετε..."
Πηγή Θηβαίος Πολίτης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

συγκλονιστική εμπειρία σήμερα στις Εκκλησίες στα Κυκλαδονήσια πέριξ της Σαντορίνης

Οι πιστοί αισθανόταν στις εκκλησίες των νησιών αυτών κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας που συνέπεσε με την Δεσποθεομητορική εορτή της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού τις αλλεπάλληλες σεισμικές διεγέρσεις .
Τι σημεία φοβερά είναι αυτά ;
Τα επισημάναμε πριν λίγο βλ.



ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μπαράζ σεισμών

Με έναν καταιγισμό εκατοντάδων σεισμικών δονήσεων, η μεγαλύτερη εκ των οποίων 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 9:22 σήμερα το πρωί 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμοργού, συνεχίζεται η έντονη δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, κυρίως βορειοανατολικά της Σαντορίνης, κοντά στο ηφαίστειο Κολούμπο.

δείτε ο πειρασμός τι κάνει; - το πεδίο των εχθροπραξιών είναι πέριξ των εγκαταστάσεων της Μητροπόλεως Γκόμας..νέες πληροφορίες

Το Ανατολικό Κονγκό σε κατάσταση συναγερμού
 
Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, από Ανατολικό Κονγκό, σας ενημερώνουμε περί της εν γένει κατάστασης έκτακτης ανάγκης και κρίσεως του τόπου.

Από της 28ης ε. μηνός, η πόλη της Γκόμα στην Ιερά Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κύβου, έχει περιέλθει σε κατάσταση κατοχής από τις δυνάμεις των παραστρατιωτικών δυνάμεων του Μ23.

Σήμερα από τον Επίσκοπο Γκόμας και Μεγάλου Κίβου κ. Τιμόθεο, μου ζητήθηκε να προβώ σε μια συνοπτική ενημέρωση, εκ μέρους του, μέσω του φίλτατου Εκκλησιαστικού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Romfea.gr, μια που ο ίδιος στερείται διαδικτύου λόγω της υπάρχουσας κατάστασης.

Η κατάσταση στην Γκόμα είναι πολύ δύσκολη. Όσον αφορά την Εκκλησία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Τιμόθεος, έχει μετακομίσει από την Επισκοπή σε κοντινό ασφαλέστερο οίκημα, γιατί η Επισκοπική Οικία βρέθηκε απρόσμενα στο επίκεντρο των εχθροπραξιών.

Όλη η γείτονα περιοχή, έχει υποστεί βανδαλισμούς, ενώ η ίδια η Επισκοπή έχει χτυπηθεί από εχθρικά πυρά (σφαίρες μικρότερου και μεγαλύτερου μεγέθους και ισχύος).

Με τον αδελφό Επίσκοπο κ. Τιμόθεο, επικοινωνώ μετά δυσκολίας, καθημερινά όμως, για να επιβεβαιώσω την ασφαλή του διαμονή, φροντίζοντας συγχρόνως να γνωρίζω και την καθ’ ημέραν εξέλιξιν των πραγμάτων, τόσο δι΄αυτόν, όσον και δια τους αδελφούς που συνοδεύουν τον Θεοφιλέστατο, ιδιαιτέρως περί του εξ’ Ελλάδος αδελφού μας κληρικού που εθελοντικά διακονεί στην Επισκοπή Μ. Κίβου, αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρο.

Όσον αφορά τώρα τον λαό μας και την εν γένει κατάσταση, ιδιαιτέρως στην Γκόμα, έχω να πω, ότι καθημερινά γίνονται εχθροπραξίες, με θύματα, κυρίως από την πλευρά των Εθνικών μας στρατιωτικών δυνάμεων (FARDC).

Τα γεγονότα, παρατηρούμε μετά βαθυτάτης λύπης και είμαστε αυτόπτες μάρτυρες οι εν Κονγκό 6 Ορθόδοξοι Μητροπολίτες και Επίσκοποι του τόπου μας, θρηνώντας καθημερινά για τις νέες ψυχές, τα παιδιά μας που φεύγουν άδικα, σε έναν ακόμα πόλεμο που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί εκ των προτέρων.

Η πόλη της Γκόμα, ζει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, διαδίκτυο, με περιορισμένες τηλεπικοινωνίες, χωρίς ραδιόφωνο και τηλεόραση, χωρίς αεροδρόμιο και φυσικά χωρίς ανεφοδιασμό. Πλήθη ταλαιπωρημένων υπάρξεων, των κατοίκων της πόλεως, προσπαθούν να μετακινηθούν προς τις γειτονικές περιοχές και εκτοπίζονται βίαια από τα σπίτια τους.

Πρόκειται για ένα μεταναστευτικό κύμα εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, που προσπαθεί να ξεφύγει από την υπάρχουσα κατάσταση.

Τα μαγαζιά στους δρόμους λεηλατήθηκαν ενώ η μετακίνηση των ανθρώπων καθίσταται άκρως επικίνδυνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστός ανεφοδιασμός και να ταλαιπωρείται ο πληθυσμός από έλλειψη και των πλέον αναγκαίων.

Εμείς ως Εκκλησία βρισκόμαστε στο πλευρό του λαού που μας έθεσε ο Κύριος να υπηρετήσουμε. Τιμώντας την Θεόπνευστη, σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και της περί αυτού Ιεράς Συνόδου, στεκόμαστε θυσιαστικά στο πλευρό του λαού μας, όλων των Κονγκολέζων αδελφών μας.

Εν καρδία συντετριμμένη και θερμή προσευχή, δεόμεθα καθημερινά διά την εν συντόμω λήξη των άδικων εχθροπραξιών, διά την ειρήνευση των εμπλεκομένων εχθρικών δυνάμεων και διά την σωτηρία του λαού μας.

Παρακαλώ προσεύχεσθε δι ημάς, ιδαιτέρως διά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γκόμας και Μεγάλου Κίβου κ. Τιμόθεο, που παραμένει εν πλήρη επιγνώσει των συνεπειών, στην Έδρα του, αλλά και δι’ όλους ημάς που αναμένουμε την μοιραία ίσως επέκταση των τεκταινομένων και στην αμέσως γείτονα Επισκοπή μας της Μπούνια και Αν. Κονγκό.

Από τα βάθη της εν αγωνία και θλίψει καρδιάς μας, ευχόμαστε,
ειρήνη στον κόσμο και αγάπη Χριστού σε όλους!

Μετ’ ευχών,
Ελάχιστος εν αδελφοίς,

+ Ο Μπούνιας, Κισανγκάνι και Αν. Κονγκό, Πολύκαρπος
Πηγή https://www.romfea.gr


Περισσότερα  σε άλλη ΠΗΓΗ στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ 


το ηφαίστειο άρχισε να ξυπνάει μόλις μας έβαλαν στα μνημόνια ;

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο ιστορικό το γνωστό σήμερα τοις πάσι υποθαλάσσιο ηφαίστειο ΒΑ της Σαντορίνης , το Κολούμπο άρχισε να δίνει ενδείξεις μαγματικής αφύπνισης  την περίοδο 2011 - 2012 για περίπου 14 μήνες .
Αν ανατρέξουμε πάλι στην επικαιρότητα εκείνης της περιόδου θα διαβάσουμε ότι το όλο αυτό συμβάν ανησύχησε τους επιστήμονες, μάλιστα μέχρι και η ΝΑΣΑ έφερε ειδικό βαθυσκάφος για να μελετήσει υποθαλάσσια  ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον που θυμίζει συνθήκες του πλανήτη Άρη. 
Καλά το ακούσατε, γιατί το να ελκύονται από τον κώνο του ηφαιστείου φυσαλίδες που περιέχουν σπάνιες γαίες ήταν κάτι το πρωτόγνωρο ..
Μάλιστα τότε οι επιστήμονες του δικού μας Πολυτεχνείου των Αθηνών που τους αξίζουν πολλά εύγε , εγκατέστησαν ειδικές συσκευές μετρήσεις που τις σύνδεσαν με link στο διαδίκτυο και ο καθείς μπορούσε να παρακολουθήσει την καθημερινότητα του ηφαιστείου  
Έτσι και εμείς ασχολήθηκαμε, όχι ως ειδικοί αλλά γιατί αισθανόμασταν ότι το γεγονός αυτό έχει σχέση με όσα ήρθαν από τότε   στην δύσμοιρη πατρίδα .
Όλων το μυαλό τότε και όσα βιώναμε δεν ήταν στο Κολούμπο αλλά στο " ηφαίστειο " των μνημονίων που έσκασε, έκαιγε και έπνιγε την πατρίδα μας.
Φυσικά τα μνημόνια , τα μεσοπρόθεσμα κ.α μας έδεσαν χειροπόδαρα και μας έσυραν να ευθυγραμιστούμε πέραν από την οικονομική εξόντωση , με την ηθική αλλοτρίωση μας και την πίεση να πλαστογραφήσουμε την ιστορία μας βλ.Μακεδονια .
Οι αχρείοι ούτε το ηφαίστειο που ξυπνούσε έβλεπαν , ούτε το " ηφαίστειο " που άναψαν μέσα στην κοινωνία έβλεπαν. 
Τους κομματικούς στρατούς τους ένοιαζαν τα πακέτα , ο τουρισμός έτσι όπως τον κατάντησαν , οι τσέπες , τα επιδόματα , το βόλεμα ..τίποτε άλλο ..πως να μην φτάσουμε ένα σκαλοπάτι πριν την κόλαση ;
Και η Κόλαση σήμερα άνοιξε και είναι ένα ηφαίστειο σε μια περιοχή που στο απώτερο παρελθόν κατέστρεψε πολιτισμούς ..αχ Κρήτη...
Στο διάστημα από το 2011 μέχρι σήμερα το να μιλήσεις για το Κολούμπο παρόλο τις επιστημονικές επισημάνσεις ήταν διασπορά κακών ειδήσεων για να μην διαταραχθεί το προϊόν του τουρισμού , οι μάσες και η λαμόγια ως προϊόν ανάπτυξης .
Σήμερα όμως το ίδιο το ηφαίστειο δίνει από μόνο του ειδήσεις .
Τώρα τρέχουν γιατί τόσο καιρό άραγε έφτιαξαν ένα λειτουργικό σύστημα συναγερμού για μεγάλο τσουνάμι ;
Έχουν εκπαιδεύσει τον κόσμο όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά και των γύρω νησιών , φυσικά και της Κρήτης να διαχειριστούν αυτές τις εν δυνάμει σοκαριστικές εξελίξεις που προσωπικά απευχόμσστε να γίνουν ..
Λοιπόν πάμε τώρα στην πνευματική πλευρά του όλου θέματος .
Εκτός από άγιες γερόντισσες που μίλησαν για αυτό το γεγονός ένας μεγαλόσχημος ασκητής από την Λαύρα του Κιέβου μας είπε το 2015 :
" καλά δεν το βλέπουν που βράζει; "
(Μετά υπήρξαν δημοσιεύματα ότι το Κολούμπο είναι μια καυτή ανάσσα )
Και συνέχισε αυτός ο Γέροντας :
" Θα * βραχούν * πέντε γύρω νησιά και η Κρήτη "
Και πέρασαν από τότε τα χρόνια και ένας καλόγερος από Μόνη στο Ηράκλειο της Κρήτης του έδειξε ο Άγιος Θεός να *βρέχεται* το μοναστήρι τους ευτυχώς μόνο από έξω ...και άλλα είπε ...
Μάλλον αδελφοί αυτό το ηφαίστειο μοιάζει με ΟΡΓΗ και παιδαγωγία.
Μόνο να σκεφτούμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα που νομοθετήσαμε και οι κατεξοχήν αρμόδιοι δεν ήθελαν να χαλάσουν τις δημόσιες σχέσεις τους με την "κόλαση".
Τωρά πολλοί ευλαβείς Πατέρες εύχονται όχι για να πάρουμε πάλι παράταση για να συνεχίσουμε στον βούρκο της αμαρτίας, αλλά για να μην πάθουμε ολική καταστροφή ..όλοι προστρέχουμε στο ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ ..δεν υπάρχει τίποτε άλλο .
Μπορεί όσα ζήσουμε να γίνουν η ΥΠΑΠΑΝΤΗ της Ελλάδος μας για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας  




Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025

αν ακουστεί το ΜΠΑΜ να πάμε στα ψηλά;



χθες το γράψαμε, το ξαναφέρουμε μπροστά (δεν είναι οι μικροσεισμοί επικίνδυνοι αλλά ένας ισχυρός σε απόσταση) 

Τι επισημαίναμε:
Alert: στο Αιγαίο καραδοκεί ΣΕΙΣΜΟΣ και ΤΟΥΡΚΟΣ , ποιος θα είναι πρώτος;

Alert: να παρακαλάμε να μην ξυπνήσει τώρα κανένα θηρίο (μεγάλος) σεισμός κάπου στο Αιγαίο γιατί μπορεί να σκάσει το μάγμα στο Κολούμπο   
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και  σήμερα δεκάδες μικρό σεισμοί πέριξ της  ενεργής υποθαλάσσιας ηφαιστειακής  χοάνης κώνου ΒΑ της Σαντορίνης δείχνει ότι θέλει το απόστημα να σπάσει .
Επιστημονικές μελέτες μιλούν για πλήρωση με μάγμα της χοάνης αυτής, γεγονός που μπορεί να προκαλεί και αυτά τα σμήνη μικρών σεισμών . 
Τέτοιοι  πολλαπλοί σεισμοί που  μπορούν να αξιολογηθούν από το γεγονός αυτό, δηλ.της πλήρωσης με μάγμα , αλλά δεν έχουν τέτοια δυναμική ένταση να ενεργοποιήσουν καθολοκληρία το ηφαίστειο του Κολούμπο. Για αυτό και οι επιστήμονες μας καθησυχάζουν ότι μπορεί να είναι ένα παροδικό γεγονός 
Όμως τα πράγματα αλλάζουν αν γίνει ( Θεός φυλάξει) μεγάλος σεισμός κάπου στο Αιγαίο, μπορεί και σε απόσταση από το εν λόγω υποθαλάσσιο που έχει την δυναμική ταλάντωσης  να ενεργοποιήσει το υποθαλάσσιο ;
Τότε το σκηνικό ενδεχομένως  να αλλάξει άρδην.
Επιστημονικές μελέτες έχουν κάνει προσομοίωση πως μπορεί να δεχτεί η Κρήτη και άλλα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου τσουνάμι εξ αιτίας της πιθανής  ενεργοποίησης   και της συνολικής έκρηξης του υποθαλάσσιου ηφαιστείου .
Όσοι μπορούν να πούνε ένα ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ θα είναι για το καλό, καθότι είναι τραγικό να περιγράφουμε εν δυνάμει εξελίξεις. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ξύπνησε ή ροχαλίζει ;

Κλειστά σχολεία και αποφυγή συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους στη Σαντορίνη - Μέτρα της Eπιτροπής Σεισμικού Κινδύνου.
Μπαράζ σεισμών στις Κυκλάδες τις τελευταίες ώρες - Τι συμβαίνει με το ηφαίστειο της Σαντορίνης, αλλεπάλληλες δονήσεις σε Αμοργό
Δύο σεισμοί μεγέθους πάνω από 4 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» σήμερα το μεσημέρι την περιοχή
Γεράσιμος Παπαδόπουλος για έξαρση σεισμών σε Σαντορίνη και Αμοργό: Όσο ανεβαίνουν τα μεγέθη, τόσο ανεβαίνει ο κίνδυνος
H μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, με τις ασθενείς δονήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 2-3 Ρίχτερ
Με πληροφορίες Συνδεσμος

ΠΑΝΑΓΙΑ "Ήρθαμε να μας λειτουργήσει ο παπούλης, να λειτουργήσουμε μαζί, ημέρα πούναι σήμερα. Και περιμένω να έρθει, να ανοίξει να μπούμε και να αρχίσουμε όλοι μαζί, τη μεγάλη γιορτή τη σημερινή"

Μιά αθώα ψυχή, είδε την σκηνή της Υπαπαντής…
π. Ανανία Κουστένη

Ένα παιδάκι σηκώθηκε νύχτα να πάει στη εκκλησία να βοηθήσει τον ιερέα στο ιερό βήμα . Έκαμε όμως λάθος και πήγε πολύ νωρίς , ο παπούλης δεν είχε πάει, ούτε ο νεωκόρος ούτε κανένας. Προχωρώντας το παιδάκι έφτασε στην πόρτα της εκκλησίας, και τί βλέπει εκεί μία μανούλα με το παιδάκι στην αγκαλιά κι ένα γέρο που έλαμπε, και παραπέρα, άλλος γέροντας και μιά γερόντισσα. Έμεινε άφωνο, δεν είχε ξαναδει άλλη φορά έξω από την εκκλησία αυτό το θέαμα, αυτή τη σκηνή, ξαφνιάστηκε, και ρώτησε, Σεις τί θέλετε εδώ; Ποιοί είστε; Και του απαντά η γυναίκα με το παιδί, Ήρθαμε να μας λειτουργήσει ο παπούλης, να λειτουργήσουμε μαζί, ημέρα πούναι σήμερα. Και περιμένω να έρθει, να ανοίξει να μπούμε και να αρχίσουμε όλοι μαζί, τη μεγάλη γιορτή τη σημερινή, κι έκλεισε το στόμα της η γυναίκα. Και σε λίγο, δεν φάνηκε τίποτα. Έτρεξε στο σπίτι το παιδάκι και φοβισμένο, μετα φόβου και χαράς μεγάλης και είπε αυτό που έγινε . Κατάλαβαν όλοι , γιατί ήταν εύκολο να το καταλάβουν, τί είχε γίνει. Η Παναγία η Υπαπαντή με τον τεσσαρακονθήμερο Χριστό στην αγκαλιά της, τον άγιο Ιωσήφ τον προστάτη και φύλακα και των δύο, κι ο άγιος Συμεών ο Θεοδόχος κι η αγία Άννα η θυγάτηρ Φανουήλ, η σκηνή της Υπαπαντής, περιμένανε, ποιόν; τον παπά να μπουν όλοι μαζί να τους λειτουργήσει.
Αυτό το είχα ακούσει από τον ίδιο τον παθώντα και συνέβη τον τελευταίο καιρό να φύγει κι αυτός για τα λημέρια της αιωνιότητος. Κι έτσι έχω δικαίωμα, τώρα που έφυγε, χωρίς να αναφέρω συγκεκριμένα πράγματα, να το πω. Δεν ήθελε να το λένε. Ήταν σεμνός και ταπεινός. Μιά ψυχούλα που έκανε τον σιδηρουργό, κι αυτή η ψυχούλα, η αθώα ψυχή, είδε την σκηνή της Υπαπαντής. Πολύ συγκινητικό. Η θρησκεία μας, αδελφοί και πατέρες είναι ολοζώντανη. Πέρα- πέρα. Δεν χάνει απολύτως πουθενά, μέχρι κεραίας, και «ἰῶτα ἕν», μας λέει στο ίδιο το ιερό ευαγγέλιο, ο ίδιος ο Χριστός μας .
Πηγή Αφροδίτη Καστάνη ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ο πόλεμος δεν είναι τα δύσκολα, οι πονηριές τους είναι ....

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Έχουν ήδη σχεδιαστεί πακέτα πονηριάς για να υλοποιηθούν σε μια κοινωνία που ασφυκτιά από αδιέξοδα , την ίδια ώρα που έχουν βγάλει τους ντελάληδες και φωνάζουν: "σας λύνουμε τα προβλήματα με άλλα προβλήματα"

Το 2025 φαντάζει καθοριστικό για τους πονηρούς, αλλά και απρόβλεπτο.

Βγάζουν τις σειρήνες των αναλύσεων τα διεθνή site  και μιλούν για καταστροφές οικονομικές. Ουσιαστικά μας προθερμαίνουν για το μενού του αντιχρίστου συστήματος "πάρε κάρτα για να φας"

Πόλεμοι γίνονται , πεθαμοί ξαφνικά συμβαίνουν, υποχωρήσεις και αλλοτριώσεις σε όλα , βρώμικες δουλειές βαπτίζονται ανάπτυξη  και αναρωτιόμαστε τι πάθαμε και δεν μιλάμε ;

Πώς όμως να μιλήσεις, αν δεν αναπνέεις πρώτα, αν είσαι ζωντανός νεκρός;

Ένας ασκητής στο παρελθόν  έκανε κομποσχοίνι για την πολιτική κατάσταση, μήπως και φωτιστεί και μας είπε " τους μνημονεύω όλους αυτούς στους ζωντανούς και μου βγαίνουν στους νεκρούς"

Τον ρωτήσαμε, τι σημαίνει αυτό Γέροντα και μας είπε : " είναι από τώρα όλοι ζωντανοί νεκροί , δεν υπάρχει ανάνηψη , απλώς τους προσμένει ο τάφος "

Πέρασαν τα χρόνια ,ήρθαν οι πανδημίες, τα μπόλια , οι αποκλεισμοί και ξαναρωτήσαμε τον ίδιο. 

- όλα αυτά που μας είπατε, μήπως είχαν σχέση με όσα ζήσαμε πρόσφατα;

Και η απάντηση του ήταν: 

- ΟΧΙ , άλλο γεγονός θα ζήσουμε και από αυτό θα ξεκαθαρίσουν πολλά και μετά θα ισιώσουν τα πράγματα.

- λέγε το όνομα του Χριστού και το μεν στόμα σου θα γεμίζει με τροφή , το δε σώμα σου με Ζωή, αλλά και η διάθεσή σου με χαρούμενη προσμονή.

- οι βολεμένοι θα ξεβολευτούν  

- οι ποιμένες θα δοκιμαστούν 

- οι " άθλιοι" θα χαρούν γιατί δεν πρόλαβαν να τους εξαθλιώσουν εντελώς και με πονηριές.

- αν μετανοήσει πρωτύτερα  ο λαός " χαράς Ευαγγέλια" , αν δεν.. ...θα μετανοήσει αφού μετοικήσει. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"μόνο τα ζόμπι δεν μετανοούν για αυτό θέλουν να μας κάνουν με κάθε πονηρό μέσο ζόμπι"

 

φωτο από την Φιλιππια Βενετσάνου 


"Σύμμαχοι μας οι λόγοι των Αγίων μας...

Ὁ Κύριος «ἔκλινε τοὺς οὐρανούς καὶ κατέβη», καί ἡ ἐν σαρκί ἔλευσή Του στὴ γῆ συνιστᾶ συγχρόνως τὴν προφητεία γιὰ τὴ δεύτερη ἔλευσή Του. 

Γι’ αὐτό τὸν λόγο, ὅσοι ἀγάπησαν τὴν ἐν σαρκί ἐπιφάνειά Του ζοῦν μὲ ἄσβεστη δίψα γιὰ τὴ δεύτερη ἔλευσή Του ἐν τῇ δόξῃ τοῦ Πατρός Του. 

Δὲν ζοῦν ἁπλῶς μὲ ἔντονη προσμονή, ἀλλά τέτοιος εἶναι ὁ πόθος τους νὰ συναντήσουν τὸν Κύριο, πού μᾶλλον σπεύδουν πρὸς αὐτήν.

Ὅταν ὁ Κύριος ἦλθε, ἀποτέλεσε τὸ ἀντιλεγόμενο «σημεῖο» τοῦ Θεοῦ γιὰ ὅλες τὶς ἐρχόμενες γενεές, ὅπως λέει τὸ σημερινὸ Εὐαγγέλιο (Λουκ. 2, 34).

 Δηλαδή, δὲν χωρεῖ οὐδετερότητα στὴ στάση μας ἀπέναντί Του. Συνεπῶς, ἂν παραδοθοῦμε σὲ Αὐτόν μὲ ταπεινὴ ἀγάπη, θὰ μᾶς σκεπάσει ἁπλώνοντας πάνω μας τὴ μεσσιανική Του ἐξουσία. 

Θὰ Τὸν φέρουμε μέσα μας ψάλλοντας ἐπινίκιο ὕμνο, ὅπως ἔκανε ὁ δίκαιος πρεσβύτης Συμεών. 

Ἂν ὅμως ἐπιτρέψουμε στὰ μακρὰ ἔτη τῆς ζωῆς μας νὰ ἐξαλείψουν ἀπὸ τὶς καρδιές μας τὴν ἐλπίδα μιᾶς τόσο μεγαλειώδους ἀπολυτρώσεως, θὰ καταλήξουμε σὲ τραγικὸ ναυάγιο. 

Ἂν ἡ αἰωνιότητα πάψει νὰ ἀποτελεῖ τὴν ἀποκλειστικὴ καὶ μοναδικὴ ἔμπνευσή μας, μὲ τὴ βοήθεια τῆς ὁποίας ἡ ἐπίγεια ὕπαρξή μας πραγματώνεται ἐπάξια, θὰ συμμορφωθοῦμε ἀναπόφευκτα μὲ τὴ θλιβερὴ πραγματικότητα τοῦ πεπτωκότος κόσμου πού μᾶς περιβάλλει. Σὲ αὐτό ἔγκειται φυσικὰ καὶ ἡ τραγωδία τῆς ἀνθρωπότητας"

Απόσπασμα από ομιλία για την Υπαπαντή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
Αρχιμ. Ζαχαρίας Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ Αγγλίας

(Πηγή: kirigmata.blogspot.com)

"ΘΑΥΜΑ τής Γερόντισσας Γαλακτίας όταν ήταν έν ζωή."- "Παιδί μου εμείς οί Ορθόδοξοι είμαστε ζωντανοί ακόμα καί όταν πεθαίνουμε "

 

"Νά τό μοιραστώ μαζί σας αδελφοί, ζωντανό ΘΑΥΜΑ τής Γερόντισσας Γαλακτίας όταν ήταν έν ζωή."

- "Παιδί μου εμείς οί Ορθόδοξοι είμαστε ζωντανοί ακόμα καί όταν πεθαίνουμε "

Μάς είπε από τήν άλλη άκρη τού τηλεφώνου ένας σεβάσμιος παππούλης υπερηλικιωμένος από τήν Αγιοτόκο Κρήτη πού στό διάβα τής ζωής του γνώρισε όλες τίς αγίες μορφές τής εποχής μας καί έλαβε τίς ευλογίες τους. Ένα διάβα πού τόν έκανε ασκητή μέσα στόν κόσμο καί τού έδωσε τό προνόμιο άν καί ό ίδιος αναγκεμένος νά ταίζει κόσμο καί κοσμάκη στό νησί τών ΑΓΙΩΝ τής Κρήτης.

Καί συνέχισε νά μάς λέει στό τηλέφωνο:

- " Άκου αυτό τό Θαυμαστό Παραμονή Χριστουγέννων"

-" Είχα έγνοια πώς θά ταίσω μία πολύτεκνη οικογένεια πού πέρσι τά Χριστούγεννα ανήμερα έφαγαν μόνο σαλάτα ντομάτας τήν στιγμή πού δέν είχαν τήν δυνατότητα νά αγοράσουν κρέας . Aκούς γιατί φτώχεια μιλάμε;"

- "Παρακαλούσα τόν ΜΙΧΑΛΗ (έτσι λέει τόν ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ λόγω τής οικειότητας πού αισθάνεται μαζί του , απορία τής μεγάλης ευλάβειας πού τού έχει καί  τής πνευματικής συναναστροφής μαζί του) ΚΑΙ ό ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ δέν βράδυνε "

- "Έφερε έξω από τήν πόρτα μου ένα άγνωστο μου πρόσωπο  καί αυτό  μού έδωσε ένα φάκελο μέ 250 ευρώ"

-"Τό θεώρησα δώρο τού "ΜΙΧΑΛΗ" γιά νά φάει αυτή ή οικογένεια"

-"Έβαλα τόν φάκελο σέ ένα συγκεκριμένο συρτάρι γιά νά πάω νά ψωνίσω κρέας καί τά αναγκαία τήν επομένη γιά νά τά δώσω στήν οικογένεια αυτή"

- "Τό πρωί  όμως ο φάκελος είχε εξαφανιστεί , έψαξα όλο τό σπίτι καί στό τέλος απόκαμα, ότι θά έμεναν νηστικοί οί συνάνθρωποι μου αυτοί"

- "Μέ δάκρυα στά μάτια γονάτισα μπροστά στήν φωτογραφία τής Γερόντισσας Γαλακτίας καί τήν παρακαλούσα νά μέ βοηθήσει."

 - "Αφού έκλαψα γιά πολλή ώρα, τήν σήκωσα γιά νά τήν ασπαστώ καί τότε ακριβώς πίσω από τήν κορνίζα τής φωτογραφίας τής γερόντισσας βρήκα κολλημένο τόν φάκελο μέ τά χρήματα "

- " Θαυμαστός ό ΘΕΟΣ έν τοίς ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ, αναφώνησα" 

Συγκινημένος ο γέροντας τελείωσε τήν συζήτηση του αυτή μαζί μου.

Άδραξα πρός τό τέλος τήν ευκαιρία νά τόν ρωτήσω:

- Πές μου εσύ παππούλη πού έχεις τόση οικειότητα μέ τόν Αρχάγγελο Μιχαήλ άν σού είπε κάτι γιά όσα όλα σήμερα περνάμε.

Ό παππούλης σταμάτησε νά κλαίει από τήν συγκίνηση τής αφήγησης αυτής καί μού απάντησε: 

-" Ένα θά σού μεταφέρω, ό ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ πήρε εντολή από Τόν ίδιο Τόν ΚΥΡΙΟ μας Ιησού Χριστό νά ξεκινήσει"

- "Άν έβλεπες πόσο ακονισμένη είναι ή Ρομφαία του θά καταλάβαινες"

Στώμεν καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ. να ευχαριστήσουμε τον Γεώργιο Γεωργουδάκη που μας το θύμισε ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ιδών ο Πρέσβυς…

Παναγιώτη  Σ. Παναγιωτόπουλου
Επιτ. Αντεισ. του ΑΠ στην Romfea.gr

«Εβόησέ σοί, ιδών ο Πρέσβυς τοις οφθαλμοίς το σωτήριον, ό λαοίς επέστη εκ Θεού, Χριστέ, Σύ Θεός μου»!

Παρά το γήρας του, οι κινήσεις του ήταν σταθερές

και εκινείτο καλά. Όχι και τόσο πάντως.

Δεν ήταν απολύτως σταθερός.

Γι’ αυτό οι συνεργάτες του στο Ναό,

τον παρακινούσαν να βάλει σπαθιά στις κνήμες του  

και ισχύ μεγάλη στα χέρια του, λέγοντες προς αυτόν:

«Ισχύσατε χείρες Συμεών τω γήρα ανειμέναι

και κνήμαι παρειμέναι δε Πρεσβύτου ευθυβόλως κινείσθε».

Κι έπρεπε να είναι δυνατός πολύ στα χέρια και τα πόδια

ο δίκαιος Συμεών, επειδή ήταν προωρισμένο ότι αυτός

ο γηραιός Πρέσβυς, ο υπερβαλλόντως δίκαιος

και ευλαβής ιερέας, θα υποδεχθεί και θα κρατήσει

στην αγκαλιά του τον Θεό! Τον Σωτήρα Χριστό!

Το Άγιο Πνεύμα είχε φανερώσει στον δίκαιο Συμεών,

όπως κάνει στους ευαρεστούντες τον Θεό αγίους

ανθρώπους, ότι δεν θα πεθάνει προτού δεί τον Χριστό!

Πράγματι, βρέφος τεσσαρακονθήμερον ο Χριστός,

«Ο πρωτότοκος εκ Πατρός προ αιώνων,

πρωτότοκος νήπιος Κόρης αφθόρου»,

«Υπό Μητρός Παρθένου, Θεώ Πατρί προσάγεται»

εν τω Ναώ της δόξης Του, προς υπαντήν.

Γενόμενος ο Χριστός υπήκοος στον νόμο.

Θεώμενος ο πρεσβύτης Συμεών το βρέφος,

«Λόγον τον άναρχον μετά σαρκός»,

«Τον του νόμου Ποιητήν και Δεσπότην παντός»

Νοήσας ότι ο «Θεός Λόγος νηπιάσας επέφανε»!

«Αγκαλίζεται Αυτόν χερσίν» και γεραίρων εκραύγαζε:

«Νυν, απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα,

κατά το ρήμα σου εν ειρήνη,

ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου».

Ο Θεοδόχος Συμεών, ο θείος Πρέσβυς,

καίτοι χαιρετούσε

την Μητέρα του Θείου Βρέφους

με πύρινα λόγια:

«Ώ χαίροις, Σεμνή, ως γαρ θρόνος περιέχεις τον Θεόν»

Υπό του Αγίου Πνεύματος πλησθείς

αποκάλυψε στην Θεοτόκο,

ότι την άγια καρδιά της θα την διασχίσει ρομφαία

και θα δεί τον Υιό και Θεό της, και Θεό μας, στο Σταυρό:

«Και σου την καρδίαν άφθορε ρομφαία διελεύσεται,

Συμεών τη Θεοτόκω προηγόρευσεν,

εν Σταυρώ καθορώσης τον Υιόν».

Επίσης προφήτευσε, ότι το βρέφος-Θεός

«αντιλεγόμενον σημείον» θα είναι!

Η Παναγία λυπηθείσα από τις προσαγορεύσεις

του γηραιού ιερέα για το μόλις σαράντα ημερών

Θείον Βρέφος της, είπε προς αυτόν:

«Ούκ οίδας τι διαγορεύεις άνθρωπε»!
Μα, δεν είδες πως έγινε η σύλληψη του Παιδίου;  

Δεν βλέπεις «σωματούμενον Θεόν»;

Και αλήθεια, τί αντιλεγόμενο σημείο θα είναι

Το βρέφος, αφού είναι ο Χριστός! ο Θεός!

Αλλά οι διαγορεύσεις ήταν σωστές!

Όπως βεβαίως υπέρμετρα σωστή

και απολύτως μητρικά στοργική ήταν

και η απάντηση της Παναγίας μας

προς τον πρεσβύτη Συμεών!

Η Χάρις του νηπιάσαντος Χριστού και

Η «κιβωτός του αγιάσματος» Παναγία 

Και η χαρά και αγαλλίαση που βίωσε

Ο Θεοδόχος Συμεών, να είναι και δική μας

Χαρά και Ευλογία!

[Τα χωρία είναι από τον «Κανόνα» της Υπαπαντής του Κυρίου, ποίημα Κοσμά Μελωδού, 8ος αιώνας]




Μπορεί να "μαυροφορέσει η μισή Ελλάδα"; ;

η φώτο είναι ενδεικτικά διαχρονική για όσα γίνονται μέχρι και σήμερα, μακάρι όχι για αύριο .
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

 Για τα Τέμπη διαβάζουμε και ανατριχιάζουμε και  παράλληλα παρακολουθούμε τους πόντικες να πηδούν από το τρένο των ευθυνών τους.
Γιατί τέτοια σκληρότητα , ακριβώς διότι  οι καρδιές μας γίνανε τσιμέντο και δακρύζουμε  μόνο μπροστά στις κάμερες.
Τι σου φταίνε τα παιδιά ;
Παντού εγκλήματα, παντού κάθε στιγμή ...
Ο Διοικητής ΠΑΓΝΗ για τον 3χρονο Άγγελο στο Ηράκλειο: «Ο εγκέφαλός του δεν λειτουργεί» -Εν αναμονή των νέων τεστ.
Θα μείνουμε ατιμώρητοι ; 
Το ηφαίστειο , το κάθε ηφαίστειο είναι ΟΡΓΗ 

"Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ανάφης.
Σεισμοί σε Αμοργό και Σαντορίνη - Δύο δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα σε λιγότερο από μια ώρα

Νέοι σεισμοί  μέσα σε λίγα λεπτά -Ανησυχία για το ηφαίστειο

Χουλιάρας: «Θυμίζει έντονα 2011-2012 που είχαμε έντονη δραστηριότητα επί 14 μήνες αλλά όχι έκρηξη» Να εγκατασταθούν συσκευές μέτρησης υδρόθειου και ΒΑΝ στην Αμοργό ζητά ο Τσελέντης Παπαδόπουλος για σεισμούς σε Σαντορίνη-Αμοργό: Όσο ανεβαίνουν τα μεγέθη, τόσο ανεβαίνει ο κίνδυνος Συνεδριάζει η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου."
Με πληροφορίες από ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Πάλι η Φιλανθρωπία του Αγίου Θεού μας δίνει στο τσακ χρόνο μετανοίας , αντί να το σκάσει χθες και να γίνουν τα κάτασπρα σπίτια φούμο συν τα άλλα .
Βλέπετε η Αγάπη ΤΟΥ το πάει σιγά - σιγά μήπως το τελευταίο  πραγματικό δάκρυ μας είναι η σωστική μετάνοια μας .
Αν σκάσει , λέμε αν και όποτε σκάσει η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη;
Μπορεί να " μαυροφορέσει η μισή Ελλάδα" , όπως έλεγε η Γερόντισσα από την Κέρκυρα το 2012  και δεν αναφέρουμε και για την Γερόντισσα Λαμπρινή από την Άρτα που μίλησε νωρίτερα για το ΜΠΑΜ , όπως της το είπε ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός;
Που τα γνώριζαν αυτά οι δύο αυτές Γερόντισσες, αλλά και άλλοι Πατέρες που μας τα ανέφεραν παλαιότερα;  
Μακάρι η μετάνοια μας να αποτρέψει όλα αυτά τα κακά, αλλά εμείς όχι μόνο εγκληματόύμε κυρίως πάνω στα παιδιά αλλά και κρύβουμε με απατεωνιές τις ευθύνες μας .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025

Kαλό μήνα ή δυνατό Τσουνάμι; -Τραμπ: Ασφαλώς και θα επιβάλω δασμούς στην ΕΕ, μας συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα -Δεν με νοιάζει η αντίδραση της αγοράς

 

Γραφικό ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

«Μια μεγάλη προσευχή για τον μικρό Άγγελο» - Κάλεσμα στα social media για τον 3χρονο στο Ηράκλειο

 


Καλούν τον κόσμο να παρευρεθεί την Κυριακή (2/2) στην εκκλησία της Παναγίας στο Γάζι ώστε να προσευχηθούν όλοι μαζί για το παιδί - Αρνητικά τα πρώτα τεστ για την εγκεφαλική λειτουργία

ΜΕΤΡΑ ΜΕΡΕΣ - ΖΥΓΙΑΖΕΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ είναι η Ελεύθερη Χρονιά από όλους αυτούς

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ 

2025 ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
2025 ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

"Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑΥΡΏΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΙΑΣΤΙ"

 

Σχόλιο του  Δρ. Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
"Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑΥΡΏΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΙΑΣΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ..
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ 
ΣΤΑΥΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΙΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ ή ΑΓΑΘΩΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ "

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; 
ΑΡΓΗΣΑΜΕ;

" πυρηνικά δίχως τέλος"

 

φώτο από μαρτυρία Αγιορείτη  σε  παλαιό άρθρο μας - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τώρα αν θέσουμε υπόψη μας και τους λόγους του οσίου Γέροντος Εφραίμ του Αριζονίτη, ότι τα πυρηνικά ανακαλύφτηκαν για συγκεκριμένη αμαρτία , τότε μπορούμε να δούμε την πορεία της ανθρωπότητας.
Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είμαστε τόσο ψύχραιμοι σε αυτό που έρχεται;
Και μια αγιασμένη ψυχή μας είπε : " εκτός από τον φόβο ΘΕΟΥ δεν υπάρχει και μυαλό , απορρίφτηκε  και αυτό από την αμαρτία"
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ξανά έρχεται το σενάριο "φωτιάς" στο Ιράν

 


Βρετανικά ΜΜΕ: Το Ιράν πιο κοντά στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας

Υπ.Εξωτερικών Ιράν: «Μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα οδηγούσε σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Το Ιράν ειδοποιεί θα απαντήσει αμέσως 

Τραμπ και Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθούν δύο φορές την Τρίτη στην Ουάσιγκτον
ΕΡΩΤΗΜΑ-    δασμοί και χτύπημα πως συνδέονται ;
διαβάζουμε: 
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολιν Λίβιτ ανακοίνωσε απόψε ότι οι δασμοί που απειλούσε να επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ από την 1η Φεβρουαρίου στα εισαγόμενα προϊόντα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα, θα τεθούν όντως σε εφαρμογή αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Ο πρόεδρος θα επιβάλει αύριο, 1η Φεβρουαρίου, δασμούς ύψους 25% στο Μεξικό, 25% στον Καναδά και 10% στην Κίνα, για την παράνομη φαιντανύλη που παρασκευάζουν και επιτρέπουν να διακινείται στη χώρα μας», είπε η Λίβιτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η εκπρόσωπος είπε ότι «δεν βλέπει» να ξεκινά εμπορικός πόλεμος με τον Καναδά μολονότι ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό προειδοποίησε νωρίτερα ότι η Οτάβα θα απαντήσει «άμεσα και σθεναρά» στην επιβολή δασμών. Ο Τραμπ θα απαντήσει στις δηλώσεις του Τριντό «εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Λίβιτ, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει ακόμη το πότε θα επιβάλει δασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκπρόσωπος απέφυγε εξάλλου να πει εάν οι μελλοντικοί δασμοί, εφόσον επιβληθούν, θα είναι ίδιοι για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ ή αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 


η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου: φαίνεται οριστικό ο Covid 19 ήταν εργαστηριακός από την Κίνα

 


The White House has confirmed that COVID-19 originated from a lab leak in Wuhan. pic.twitter.com/Ez8kJu0Ss9

όλα συγκλίνουν για να μας πέσουν μαζί (σεισμοί, ηφαίστεια , Πόλεμοι , κοινωνικές αναστατώσεις) ΓΙΑΤΙ ;

 

Δρ.Κωνσταντίνου Βαρδάκας 

"δεν μιλούσαν για αγάπες και λουλούδια, αλλά έβρισκαν την αρρώστια και την θεράπευαν"

"σε ομιλία του ξεδιαλύνει τα της πορνείας και του σοδομισμού ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λες και ζει σήμερα "

Πορνεία, η οποία επέφερε τον παγκόσμιο εκείνο κατακλυσμό σε αυτούς που ωνομάσθηκαν αρχικώς υιοί Θεού και προεκάλεσε τον από τον ουρανό εμπρησμό στους Σοδομίτες και έφερε στους Ισραηλίτες την ήττα από τους Μωαβίτες και τον πολυάνθρωπο εκείνο φόνο, τώρα δε, νομίζω, φέρει σ’ εμάς τις από τα αλλόφυλα έθνη ήττες και τις πολυειδείς από μέσα και έξω κακώσεις και συμφορές; Υιούς δε Θεού εκάλεσε η Γραφή πρώτους τους απογόνους του Ενώς, ο οποίος πρώτος ήλπισε ότι θα καλήται με το όνομα του Κυρίου.8

 Ήταν δε αυτός υιός του Σήθ, του οποίου το γένος ήταν διαφορετικό από το καταραμένο γένος του Κάϊν και εζούσε σωφρόνως. Εξ αιτίας αυτών εστεκόταν ακόμη τότε ο κόσμος, έως ότου κατά το γεγραμμένο είδαν ότι οι θυγατέρες των ανθρώπων, δηλαδή οι κόρες από την γενεά του Κάϊν, ήσαν ωραίες και γοητευμένοι από την πορνική ομορφιά τους επήραν όσες εδιάλεξαν από όλες αυτές και έμαθαν τα έργα τους

 Τότε αυξήθηκε η κακία επάνω στη γη, ήλθε ο κατακλυσμός και τους εξαφάνισε όλους˙ και αν τότε δεν ευρίσκονταν επάνω στη γη σώφρονες, ο Νώε και οι υιοί του Νώε (τούτο δε φανερώνεται από το γεγονός ότι ο καθένας ήταν σύζυγος μιας γυναικός με την οποία εισήλθε στην κιβωτό), δεν θα υπολειπόταν καμμιά ρίζα και αρχή για τη γένεσι δευτέρου κόσμου.

Βλέπετε ότι εξ αιτίας των πορνευόντων θα καταστρεφόταν παλαιά ο κόσμος αυτός, αν δεν διατηρείτο από τους σωφρονούντας; Αυτοί δε που δεν είναι άξιοι ούτε του παρόντος κόσμου, αφού τον μεταβάλλουν σε ακοσμία, πώς δεν θα εξωσθούν και από τον μέλλοντα αιώνα, παραδιδόμενοι στο πυρ της γεέννης, διότι δεν άνθεξαν στο πύρ των σαρκικών ηδονών, αν δεν σπεύσουν τώρα να το αποσβέσουν δια της μετανοίας και να ξεπλύνουν με τα δάκρυα τούς από αυτό γενομένους ήδη μολυσμούς; Ας μη αγνοούν δε και τούτο, ότι αν δεν σπεύσουν ν’ αντισταθούν στο πάθος δια της μετανοίας, με τον καιρό θα παραδοθούν σε χειρότερα παρά φύσι πάθη, τα οποία είναι γεννήματα πορνικής επιθυμίας, ελκύει δε εδώ το πυρ της γεέννης, για να συναρπάση από εδώ τους ακολάστους σ’ αιώνια κόλασι.

Ποιός δεν γνωρίζει τους Σοδομίτες και την παρανομωτέρα από πορνεία έξαψί τους και την παραδοξοτέρα βροχή του πυρός επάνω σ’ αυτούς και την απώλεια;

 Πολλές φορές μάλιστα ολόκληρη πόλις υπέστη τις συνέπειες της διαγωγής ενός μόνο ασελγούς ανδρός, όπως συνέβηκε στην πόλι των Σικίμων, οι οποίοι αφανίσθηκαν τελείως από τα παιδιά του Ιακώβ, επειδή ο Συχέμ άρπαξε την θυγατέρα του Ιακώβ Δείνα.

9 Αλλά για ν’ αφήσωμε τώρα τους προ του νόμου, ο ίδιος ο μωσαϊκός νόμος δεν παραγγέλλει να λιθοβολήται η νύφη, αν δεν ευρεθή παρθένος, η δε πορνευομένη κόρη ιερέως να καίεται στο πύρ; 

Δεν απαγορεύει δε να προσφέρεται στον ναό του Κυρίου ο μισθός πόρνης; Όταν δε οι Ισραηλίτες συνήλθαν πορνικώς με τις Μωαβίτιδες, έπεσαν με μάχαιρα σε μια ημέρα είκοσι τρεις χιλιάδες άνδρες.

 Γι’ αυτό και ο μέγας Παύλος μας λέγει˙ «μη πορνεύετε, όπως επόρνευσαν μερικοί από αυτούς και έπεσαν σε μια ημέρα είκοσι τρεις χιλιάδες».

10 Τέτοια είναι τα επιτίμια της πορνείας και προ του μωσαϊκού νόμου και στο νόμο και δια του νόμου. Τί πρέπει λοιπόν ν αισθανώμαστε εμείς που, ενώ έχομε διαταχθή να σταυρώσωμε τη σάρκα μαζί με τις επιθυμίες, περιπίπτομε πάλι στα ίδια, εξ αιτίας των οποίων έρχεται η οργή του Θεού προς τους υιούς της απειθείας; 

Που, ενώ διαταχθήκαμε να νεκρώσωμε τα μέλη τα επί της γης, πορνεία, ακαθαρσία, πάθος κακό και την επιθυμία, δεν εφαρμόζομε την παραίνεσι;

11 δεν θα φοβηθούμε λοιπόν κάποτε, αν όχι τίποτε άλλο, τουλάχιστο τις θεομηνίες, τις από κάτω, τις από επάνω, τις περασμένες, τις μελλοντικές εκείνες και αιώνιες που μας απειλούν; Δεν θα σεβασθούμε την κατά σάρκα επιφάνεια του ηλίου της δικαιοσύνης Χριστού, ώστε να περιπατήσωμε προσεκτικά σαν σε ημέρα; 

Δεν θα φρίξωμε τις αποστολικές προειδοποιήσεις και αποφάσεις και παραινέσεις, που λέγουν, «δεν γνωρίζετε ότι είσθε ναοί Θεού και μέσα σας κατοικεί το Πνεύμα του Θεού; Όποιος φθείρει το ναό του Θεού, θα τον φθείρη ο Θεός»

12 ˙ και πάλι, «φανερά είναι τα έργα της σαρκός, που είναι πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια και τα όμοια, για τα οποία προλέγω, όπως και ήδη προείπα, ότι όσοι πράττουν τέτοια δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού»

13˙ και πάλι, «τούτο να γνωρίζετε, ότι κάθε πόρνος ή ακάθαρτος ή πλεονέκτης, δηλαδή ειδωλολάτρης, δεν έχει κληρονομία στη βασιλεία του Χριστού και Θεού»

14˙ και πάλι, «τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός μας, η αποχή από την πορνεία˙ διότι δεν μας εκάλεσε ο Θεός για ακαθαρσία, αλλά για αγιασμό˙ επομένως όποιος το αθετεί, δεν αθετεί άνθρωπο, αλλά τον Θεό που δίδει το άγιο Πνεύμα του σ’ εμάς».

15Ποιός θα μπορούσε να συλλέξη όλες τις παραγγελίες των Αποστόλων και των προφητών για το θέμα τούτο; Σ’ αυτούς ακριβώς που σωφρονούν και γι΄ αυτό ευρίσκονται ανάμεσα στα μέλη του Χριστού, τί παραγγέλλει ο απόστολος; «Σας έγραψα στην επιστολή, μη συναναστρέφεσθε πόρνους».

16 Πραγματικά επειδή εκείνοι δεν εντρέπονται οι ίδιοι, συμβουλεύει τους άλλους να τους αποφεύγουν και να τους εντροπιάζουν, λέγοντας προς αυτούς, «εάν κάποιος κατ’ όνομα αδελφός είναι πόρνος, με αυτόν˙ ούτε να συντρώγετε».

17 Βλέπεις ότι όποιος κυλίεται στην πορνεία είναι κοινό μόλυσμα της Εκκλησίας, και γι’ αυτό πρέπει όλοι να τον αποφεύγουν και να τον απομακρύνουν; Ο ίδιος δε ο Παύλος παρέδωσε στον Σατανά τον πορνεύοντα στην Κόρινθο και δεν συνέστησε προς αυτόν αγάπη ούτε τον προσέλαβε, έως ότου επέδειξε την μετάνοια ικανοποιητικώς.

Σώζε οπωσδήποτε την ψυχή σου από τα τόσα κακά, ώ άνθρωπε, των παρόντων και των μελλόντων, των τελευταίων διττών μάλιστα, και στον μέλλοντα και στον παρόντα αιώνα. Το γένος του Ησαύ ήταν απόβλητο, διότι εκείνος ήταν πόρνος και βέβηλος, και ο Ροβοάμ έχασε το μεγαλύτερο μέρος της βασιλείας, επειδή ο πατέρας του Σολομών, γυναικομανής περισσότερο από κάθε άλλον, επέθανε χωρίς να πάθη τούτο ο ίδιος λόγω του Δαβίδ, ο οποίος το προσαφθέν κάποτε σε βάρος του άγος εκαθάρισε με ροές δακρύων και με τα άλλα έργα της μετανοίας. Αποφεύγετε την πορνεία, αδελφοί, παραγγέλλει πάλι ο απόστολος.

18 Αν την απέφευγε ο Σαμψών, δεν θα έπιπτε στα χέρια της Δαλιδάς, ώστε μαζί με τα μαλλιά του να χάση και την δύναμί του, δεν θα ετυφλωνόταν, δεν θα έχανε αδόξως τη ζωή του μαζί με τους αλλοφύλους. Αν την απέφευγαν οι οδηγούμενοι από τον Μωϋσή ως στρατηγό και νομοθέτη Ιουδαίοι δεν θα εθυσίαζαν στον Βεελφεγώρ, δεν θα έτρωγαν θυσίες, δεν θα έπιπταν όσο έπεσαν. Αν την απέφευγε ο Σολομών, δεν θ’ απομακρυνόταν από τον Θεό που τον κατέστησε βασιλέα και σοφό ούτε θα ανήγειρε ναούς και είδωλα.

Βλέπετε ότι το πάθος της πορνείας ωθεί τον άνθρωπο και προς ασέβεια; Ούτε το κάλλος της Σωσάννης, που εξαπάτησε στη Βαβυλώνα τους πρεσβυτέρους, θα εθριάμβευε έπειτα και θα συνεκάλυπτε τον λιθοβολισμό, αν αυτοί απέφευγαν από την αρχή το βδέλυγμα και δεν την παρατηρούσαν κάθε μέρα ακολάστως πρωτύτερα. Ούτε ο Ολοφέρνης θα εκοιτόταν με κομμένον τον λαιμό ο άθλιος, αν προηγουμένως, όπως έχει γραφή, δεν είλκυε τον οφθαλμό του το σανδάλιο της Ιουδίθ και δεν αιχμαλώτιζε την ψυχή του η ομορφιά της. Γι’ αυτό λέγει ο Ιώβ˙ «έβαλα κανόνα στους οφθαλμούς μου, και δεν θα προσέξω παρθένο»,19 πόσο μάλλον άσεμνο γύναιο, άγαμο ή έγγαμο.

Ή αγαμία θεοφιλή να τηρής, αγαπητέ, ή συζυγία θεόδοτη. Πίνε ύδατα απ΄οτα πηγάδια σου, κι αυτό με σωφροσύνη, άπεχε δε τελείως από νοθευμένο ποτό, διότι είναι ύδωρ Στυγός, ρεύμα του ποταμού Αχέροντος, είναι γεμάτο θανατηφόρο ιό, έχει τη δύναμι δηλητηρίου˙ διότι έχει την ιδιότητα να ρίπτη τους μυχούς του Άδη. Απόφευγε το μέλι από πορνικά χείλη, διότι έχουν την ιδιότητα να επαλείφουν πορνικό θάνατο, που είναι ο χωρισμός από το Θεό. Προς αυτόν λέγει ο Δαβίδ, «εξωλόθρευσε όλους όσοι πορνεύουν».

20 Είναι λοιπόν ανάγκη να καθαρεύη ή να καθαίρεται κι έτσι να μένη διαρκώς αμίαντος αρκούμενος στις επιτρεπτόμενες ηδονές, αυτός του οποίου το σώμα έγινε ναός του Θεού δια του Πνεύματος και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί σ’ αυτό, να σπεύδη προς απόκτησι αγνείας και σωφροσύνης και προς αποφυγή πορνείας και κάθε ακαθαρσίας, για να παραμείνωμε αιωνίως ευφραινόμενοι μαζί με τον άφθαρτο νυμφίο στις αγνές παστάδες, με τις πρεσβείες της αειπαρθένου και παναμώμου και υπερδοξασμένης Μητέρας που τον εγέννησε παρθενικώς για την σωτηρία μας˙ τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων. Γένοιτο.

Η/Υ επιμέλεια: Σοφίας Μερκούρη.
Πηγή: Ορθόδοξη Πορεία

Ξαφνικά ο Αναστάσιος έπαθε κάποια κρίση κι έχασε τα λογικά του, κάπως σαν και εμάς σήμερα...

 

 


Η 1η Φεβρουαρίου είναι μέρα ξεχωριστή για το Ναύπλιο. Ημέρα επίσημης αργίας, αλλά και μεγάλης εορτής, διότι εορτάζει ο προστάτης της πόλεως, ο Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος. Ο νεαρός μάρτυρας του Χριστού έζησε και μαρτύρησε στο Ναύπλιο και γι’ αυτό οι κάτοικοί του ιδιαιτέρως τον τιμούν και τον ευλαβούνται.

Ο Αναστάσιος γεννήθηκε στο Ναύπλιο κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, στις αρχές του 17ου αιώνα. Ήταν έξυπνος και ταλαντούχος, με ιδιαίτερο χάρισμα στη ζωγραφική. Κι επειδή από μικρός αγαπούσε πολύ τον Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας, θέλησε να ασχοληθεί με την Αγιογραφία. Μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους της αγιογραφίας, όπως ήταν οι αδελφοί Δημήτριος και Γεώργιος Μόσχου, ενώ επισκέφθηκε και το Άγιον Όρος, για να μελετήσει τις τοιχογραφίες σε διάφορες Ιερές Μονές και να βελτιώσει την τεχνική του.

Εκείνο τον καιρό ξέσπασε ο Ενετο-τουρκικός πόλεμος στην Κρήτη (1645-1669), γεγονός που πυροδότησε το φανατισμό των Οθωμανών, ο οποίος μεταδόθηκε και στο Ναύπλιο, λιμάνι σε καίρια θέση που χρησίμευε ως βάση για ανεφοδιασμό των τούρκων. Στο μεταξύ ο Αναστάσιος είχε αρραβωνιαστεί με μία κόρη χριστιανών. Δυστυχώς όμως η κοπέλα αυτή φάνηκε απρόσεκτη στη ζωή της και προκλητική και γι’ αυτό ο Αναστάσιος δεν θέλησε να προχωρήσουν. Έτσι διέλυσε τον αρραβώνα τους. Το γεγονός αυτό ερέθισε τους γονείς της κοπέλας, οι οποίοι πήραν απόφαση να εκδικηθούν τον νέο που απέρριψε την κόρη τους.

Τυφλωμένοι από τον πληγωμένο εγωισμό τους κατέφυγαν σε κάποιο μάγο και του ζήτησαν να βλάψει τον Αναστάσιο. Έτσι ο διάβολος βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον αγνό αυτό και πιστό νέο, ο οποίος ήταν πρότυπο αρετής και χριστιανικής ζωής. Ξαφνικά ο Αναστάσιος έπαθε κάποια κρίση κι έχασε τα λογικά του. Άρχισε να τριγυρνά στους δρόμους και να φωνάζει ασυνάρτητα λόγια. Τότε κάποιοι τούρκοι βρήκαν ευκαιρία, του φόρεσαν ένα άσπρο σαρίκι και χωρίς καλά – καλά να το καταλάβει τον έκαναν μωαμεθανό.

Αργότερα όμως, με τη βοήθεια του Θεού, συνήλθε ο Αναστάσιος και είδε με έκπληξη τα τούρκικα ρούχα που του είχαν φορέσει. Πέταξε αμέσως από πάνω του το σαρίκι και άρχισε να φωνάζει μπροστά στους τούρκους: «Εγώ χριστιανός ήμουν, χριστιανός είμαι και χριστιανός θέλω να είμαι!». Την ίδια στιγμή τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο δικαστήριο. Πάλι όμως επανέλαβε με θάρρος την ομολογία του. Ο δικαστής προσπάθησε να τον μεταπείσει και με κολακείες και με απειλές, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο νεαρός αθλητής του Χριστού έλεγε με παρρησία: «Δεν αρνούμαι τον Κύριό μου Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό, αλλά πιστεύω και τον προσκυνώ ως Δημιουργό και Σωτήρα μου. Τη δική σας την πίστη δεν την χρειάζομαι …». Στο άκουσμα αυτών των λόγων ο κριτής διέταξε να τον αποκεφαλίσουν. Ωστόσο πριν προλάβουν να τον αποκεφαλίσουν ο τουρκικός όχλος εξαγριωμένος έπεσε με μανία πάνω του. Άλλοι με ξύλα, άλλοι με ξίφη κι άλλοι με μαχαίρια κτυπούσαν και κατατρυπούσαν το σώμα του μάρτυρα μέχρι που ξεψύχησε κι έλαβε το μαρτυρικό στεφάνι. Ήταν 1η Φεβρουαρίου 1655.

Ο άγιος νεομάρτυρας Αναστάσιος εικονίζεται συνήθως βαστώντας ένα κλαδί ελιάς, διότι σύμφωνα με την παράδοση το σημείο, όπου μαρτύρησε, βρίσκεται δίπλα σε μια υπεραιωνόβια ελιά στην πλατεία Παναγιάς, στη βόρεια πλευρά του Ιερού Ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου. Το ιστορικό αυτό δέντρο, κάτω από το οποίο δίδασκε και ο μεγάλος ιεροκήρυκας του Ναυπλίου Ηλίας Μηνιάτης, διατηρείται μέχρι σήμερα και μαζί με το μνημείο που έχει στηθεί δίπλα του υπενθυμίζουν τη γενναία άθληση του Αγίου και αποτελούν πηγή εμπνεύσεως για τους ευλαβείς προσκυνητές.

Μεγάλη ευλογία για το Ναύπλιο είναι και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια απέκτησε Ναό προς τιμήν του προστάτου της πόλεως αγίου Αναστασίου. Ο μεγαλοπρεπής αυτός ναός, που κτίστηκε με την πρωτοβουλία και την ανύστακτη φροντίδα του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 1995 και πλέον δεσπόζει στην είσοδο της πόλεως ως σημείο της προστασίας του Αγίου.

Ο άγιος Αναστάσιος, ο οποίος δέχθηκε σκληρή την επίθεση του πειρασμού, αλλά την αντιμετώπισε με πίστη και ανδρεία, έλαβε χάρη από τον Θεό για να βοηθεί και όλους τους πιστούς που ζητούν τη βοήθειά του. Ας παρακαλούμε λοιπόν κι εμείς τον «της πόλεως Ναυπλίου ένδοξον φρουρόν», για να μας περιφρουρεί από κάθε επιβουλή του πονηρού και να μας κρατά σταθερούς στην πίστη και την αγάπη του Χριστού.