Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

"ξέρει ότι μπορεί να είναι αυτός που θα πάρει την τουρκική πρεσβεία και θα φύγει;"

 


"βγήκε σήμερα και μας πέταξε  διπλωματικά παστέλια ο πρέσβης τους, αλλά  ξέρει ότι μπορεί και να είναι αυτός που θα πάρει τη τουρκική πρεσβεία και θα φύγει;" 

στο άρθρο του στα ΝΕΑ 

" Πρεσβευτής Τουρκίας στην Ελλάδα: Δεν χρειαζόμαστε πολέμους να μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε γείτονες" βλ.https://www.protothema.gr/politics/article/1282805/presveutis-tourkias-stin-ellada-den-hreiazomaste-polemous-na-mas-upenthumizoun-oti-eimaste-geitones/


Γνωστή η τακτική στην διπλωματική γλώσσα να προσφέρουν μπακλαβά και μέσα αυτός να έχει κομμάτια γυαλιού αντί για καρύδι.

Αφού μας μάλωσε γιατί το 22 αποφασίσαμε να εκστρατεύσουμε για την Άγκυρα με σκοπό  να διαλύσουμε την τουρκία , μας  μίλησε για κισμέτ και  ότι αυτοί δεν είχαν άλλη δυνατότητα από το να μας σφάξουν μέχρι τα παράλια της Σμύρνης, δίνοντας μας σήμερα μήνυμα καθότι είμαστε ξεροκέφαλοι σε σχέση με την αποστρατικοποίηση των νησιών σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης.

Να του υπενθυμίσουμε ότι τότε και εμείς   και αυτοί λαμβάναμε ως ξενόδουλες  ηγεσίες εντολές από έξω.

Σε εμάς έλεγαν πάτε στην Άγκυρα και αυτούς τους προμήθευαν στρατιωτικό υλικό τελευταίας τεχνολογίας και μας έστηναν παγίδα.

Το κέντρο που αποφάσιζε ήταν το ίδιο άσχετα αν  φαινόταν να βοηθάει  ο Λένιν ή η Εγγλέζικη πολιτική.

Ο αιμοσταγής Κέμαλ είχε καλές ρίζες κι άκρες και ήταν τότε ευκαιρία πάλι να δώσουν μια και καλή ένα μάθημα στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας μια για πάντα και να τον εξαφανίσουν.

Και το πέτυχαν τα ξένα κέντρα τότε.

Τώρα θέλουν τα ίδια κέντρα να δώσουν ένα καλό μάθημα στον Παντουρκισμό γιατί τους ενοχλεί.

Τα ίδια αυτά κέντρα πάλι στήνουν σαν τυράκι τον Έλληνα στην φάκα για να πιαστεί η αλεπού της Μεσογείου και με τα τέσσερα πόδια της.

Όμως οι τούρκοι το λένε Κισμέτ και εμείς το λέμε πνευματικό νόμο που επιδικάζει αντιμισθία στην διαχρονική  βαρβαρότητα , μάλιστα σήμερα ο λογαριασμός αυτός  συμπεριλαμβάνει όλες τις ιστορικές περιόδους των σφαγών και των δηώσεων και όχι μόνο του Ελληνισμού. Είναι δηλαδή  βαρύς ο λογαριασμός...

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας