Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν σκοτώνονται μόνο μεταξύ τους , τώρα καίνε με φλογοβόλα ότι ζωντανό κινείται. Πόλεμος ηγριωμενος- εμφυλος δίχως κανένα οίκτο δείχνει αυτό το δαιμονικό που κουβαλάει η εποχή μας.

Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει βαριά φλογοβόλα συστήματα TOS-1A Solntsepek προς την κατεύθυνση του Kharkiv, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.
Προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγονται έντονες μάχες με τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία στις 7 Σεπτεμβρίου εξαπέλυσαν αντεπίθεση.
Σημειώνεται πως το TOS-1A έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και οχυρώσεις με θερμοβαρικά πυρομαχικά διαμετρήματος 220 mm.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από τη μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού, συγκεκριμένα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Uragan (MLRS), στρατιωτικά φορτηγά KamAZ
τρακτέρ πυροβολικού Msta και οχήματα μάχης πεζικού.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, Vitaly Ganzef, είπε ότι οι Ουκρανοί μαχητές είχαν συγκεντρώσει όλα τα αποθέματά τους στην περιοχή, υφιστάμενοι τεράστιες απώλειες.
Όπως είπε ο επικεφαλής της περιφέρειας Kupyansky Maxim Gubin, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά ο ρωσικός στρατός διατηρεί σταθερά τις θέσεις του.
Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές απομακρύνουν τον πληθυσμό στο έδαφος του Luhansk και της Ρωσίας μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η κατάσταση.