Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

όταν θα λυθεί το Ουκρανικό που δεν θα λυθεί , θα έχει " διαλυθεί" η ΕΥΡΩΠΗ;

 


Σε αχαρτογράφητα νερά η ΕΥΡΩΠΗ 

" Η πιθανότητα κυρώσεων που θα πλήττουν απευθείας τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας αναφέρθηκε και πάλι σήμερα. Όμως, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, υπενθύμισε ότι οι εισαγωγές υδρογονανθράκων από τη Ρωσία είναι «ουσιαστικής σημασίας» για «την καθημερινότητα των πολιτών» στην Ευρώπη.

«Ο ανεφοδιασμός της Ευρώπης για την παραγωγή ζέστης, ηλεκτρικής ενέργειας, για τις μετακινήσεις και τη βιομηχανία δεν μπορεί να διασφαλιστεί προς το παρόν με άλλον τρόπο», ανέφερε στη γραπτή δήλωσή του ο Σολτς, απορρίπτοντας την ιδέα των κυρώσεων." https://www.iefimerida.gr/oikonomia/oykrania-kyroseis-rosias-times-petrelaio-ayxisi

Ευρώπη: Έσπασε κάθε φράγμα το φυσικό αέριο, ξεπέρασε πρόσκαιρα τα 330 ευρώ - Άνοδος έως 79%

" Πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι κινείται το αργό τύπου Brent τη Δευτέρα, στη σκιά των πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει ήδη τη συζήτηση για απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, οι οποίες δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή σε μια ήδη ταραγμένη λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία διεθνή αγορά.

Τέτοιες τιμές, ακόμη και αν δεν εκτιναχθούν περαιτέρω, θα αποτελούσαν μείζον πληθωριστικό σοκ για την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων συμμάχων της, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του ζητήματος." https://www.capital.gr/agores/3619552/petrelaio-pano-apo-ta-120-to-brent-sti-skia-tis-apeilis-empargko-ipa-sto-rosiko-argo

 ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ " ΔΙΑΛΥΣΗΣ" 

Ο Ρωσικός  διάδρομος έχει κλείσει και  τα αεροπλάνα Τόκιο - Λονδίνο κάνουν μιάμιση φορά την απόσταση με αύξηση φυσικά  εισιτηρίων ανάλογα που θα καθίσει καθημερινά η τιμή του βαρελιού. 

ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΛΑΔΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ 

Ξεκινά η εξέταση των αιτήσεων Ουκρανίας, Γεωργίας και Μολδαβίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ 
" όπου νους και γνώση" 

"Η Αυστρία ήταν, είναι θα παραμείνει ουδέτερη", δήλωσε ο καγκελάριος Κ. Νεχάμερ

Εμπάργκο στα σιτηρά εκ μέρους της Ρωσίας ως αντικύρωση  μήπως θυμίζει το " ψωμί - ψωμάκι" για πολλούς .
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, κάποιοι λένε ότι δεν ζούμε μέσα στα γεγονότα που μας προανήγγειλαν τόσοι άγιοι.