Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ - μεγάλο ΘΑΥΜΑ του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή στην Αφρική την Κυριακή που μας πέρασε

 



ΘΑ σας το περιγράψουμε εμείς όπως το καταλάβαμε  και μετά θα δώσουμε τον λόγο και στους αυτόπτες μάρτυρες.

Επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας την Κεντρική Αφρική και αποφάσισε να προχειρίσει- προαγάγει  σε Πατριαρχικό επίτροπο έναν ικανό Ιεραπόστολο που κάνει σημαντικό έργο. 

Είδε ο Πατριάρχης τον ήθος , τον ζήλο και τις ικανότητες του ανδρός και έλαβε την απόφαση αυτή.

Όμως η περιοχή αυτή του Κογκό που ορίστηκε να επιβλέπει πνευματικά δεν έχει ούτε εκκλησία , ούτε σχολείο Ορθόδοξο , είναι μια σκληρή περιοχή που θέλει  " όργωμα" από την αρχή.

Πιστεύουμε ότι ο προαχθείς  αρχιμανδρίτης αποδέχτηκε αυτή την κλήση της εκκλησίας να πάει σε αυτό το μέρος, αλλά είναι λογικό να στάθμισε και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που θα συναντήσει.

Την Κυριακή της Τυρινής έγινε η χειροθεσία- προαγωγή  του ως Πατριαρχικού Επίτροπου και το ανάρτησαν πολλά εκκλησιαστικά ιστολόγια βλ. https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/48721-proagoges-klirikon-apo-ton-patriarxi-aleksandreias-foto

Και ενώ στην καρδιά του αρχιμανδρίτη υπήρχε η συγκίνηση της αποστολής που του ανέθεσε η εκκλησία, στο μυαλό του ανέβαιναν οι λογισμοί των δυσκολιών. Ήταν λογικό αυτό.

Αλλά συνέβη κάτι ανεπανάληπτο.  Ακριβώς μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και  την χειροθεσία - προαγωγή του αρχιμανδρίτη  κτύπησε το τηλέφωνο του Πατριάρχη και από την άλλη πλευρά ήταν αγιορείτες πατέρες που του ζήτησαν να ανοικοδομήσουν εξ ολοκλήρου Ιερό Ναό στην Αφρική στην περιοχή αυτή του Ανατολικού Κογκό στην μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Αυτό και αν δεν ήταν άμεση ανταπόκριση του Ουρανού; αυτό και αν δεν είναι μήνυμα σε όλους μας ότι δεν χάθηκε η ΕΛΠΙΔΑ. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αφήνουμε τώρα να μιλήσουν τα γεγονότα όπως έγιναν την Κυριακή της Τυρινής στις 6 Μαρτίου του 2022 βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/03/blog-post_6.html


" Πολλές φορές γράψαμε για το ιεραποστολικό  έργο εκεί του πατρός Τιμοθέου που σπούδασε στην Ελλάδα στην Αθωνιάδα πρώτα μετά  στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ .

Το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ είδε το έργο του και του έδωσε μεγαλύτερο έργο και αποστολή. Εμείς του υποσχεθήκαμε σαν Έλληνες Ορθόδοξοι να του συμπαρασταθούμε με τις μικρές δυνάμεις μας και έχει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για όλους μας.

Η προσφυγιά του πολέμου και η πείνα είναι επισκέψεις άνωθεν και εξετάσεις για όλους μας, γιατί η ελεημοσύνη είναι το φάρμακο του Ουρανού σε τέτοιες καταστάσεις κυρίως για αυτόν που ελεεί.



διαβάζουμε την ανακοίνωση   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες, καλημέρα, καλή Κυριακή και καλή Σαρακοστή! Ο γενναίος Ιεραπόστολος Πατριάρχης μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ με διόρισε Πατριαρχικό Επίτροπο της Ι. Επισκοπής Γκόμας εδώ στο Ανατολικό Κονγκό. Πρόκειται για μια από τις πιο φτωχές, σκληρές και δύσκολες περιοχές του Κονγκό. Η Ιερά Επισκοπή Γκόμας περιλαμβάνει 3 Επαρχίες του Ανατολικού Κονγκό: το Βόρειο Κίβου, το Νότιο Κίβου και τη Μανιέμα. Δηλαδή τις εξής μεγάλες πόλεις του Ανατολικού Κονγκό: Γκόμα, Μπένι, Μπουτέμπο, Μπουκάβου, Ουβίρα, Κίντου, κ.λπ. Δόξα τω Θεώ! Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη μας για την μεγάλη του εμπιστοσύνη στην ταπεινότητά μου. Θα εργαστούμε με ανιδιοτέλεια και υπακοή, βασιζόμενοι στην αγάπη και την υποστήριξη των δωρητών μας, και με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά.

ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ

ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΟΜΑ

Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, αμέσως μετά τον διορισμό μου ως Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Ι. Επισκοπή Γκόμας, όπου δεν υπάρχει ούτε Σχολείο ούτε Ναό, ενώ βγαίναμε από τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κινσάσας, πήρε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου, ο Γέροντας Εφραίμ, τηλέφωνο στον Πατριάρχη και του ανήγγειλε ότι θα χτίσει Ιερό Ναό στη Ι. Επισκοπή Γκόμας στο Ανατολικό Κονγκό εις τιμή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και εις μνήμη του Αγίου Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Τι συνέβη ακριβώς μετά την Θεία Λειτουργεία και τηλεφώνησε ο Γέροντας Εφραίμ τον Πατριάρχη, αυτό είναι μυστήριο. Αυτά είναι τα θαύματα του Χριστού και της Παναγίας. Ο Πατριάρχης συγκινημένος μας είπε ότι αυτό είναι ένα θείο σημείο. ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα. Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι: Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI. Η Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη). E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba. Το Blog της Ιεραποστολής είναι: https://timotheosntumba.blogspot.com Πατριαρχικός Επίστροπος Ι. Επισκοπής Γκόμας Ανατολικού Κογκό, Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba