Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Είδατε ποτέ τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ θυμωμένο στις δύσκολες μέρες μας;

 


Το Άγιο Συναξάρι του δεν είναι νουβέλα για να προσθέτουμε ότι θέλουμε.
Και μάλιστα αυτές τις νουβέλες  φαίνεται ότι τις χρησιμοποιούνε  σαν βιβλιογραφία σε μεταπτυχιακές εργασίες στην βαριά Καθολική Ισπανία και ο νοών νοείτω, γιατί ξέφυγαν οι άνθρωποι.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Να τα πούμε αδελφοί, όπως έρχονται μέσα από την καρδιά μας και να ξανασυστηθούμε σε κάποιους κακοπροαίρετους  γιατί στα τόσα χρόνια της αρθρογραφίας μας δεν κάναμε δημόσιες σχέσεις , ούτε προσπορίζουμε κέρδος από βιβλία ( και ένα βιβλίο εκκλησιαστικής ιστορίας που γράψαμε « ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ»  το δώσαμε δωρεάν και είχε το περιεχόμενο του αντίκτυπο στα δρώμενα περί της  πλαστογραφίας του ονόματος της Μακεδονίας μας) αλλά και ούτε ευλογούσαμε τα γένια μας γιατί δεν έχουμε γένια.

( είμεθα  όμως ΥΠΕΡ εκείνων των βιβλίων που γράφονται και υπηρετούν την αλήθεια) 

Λοιπόν αδελφοί πάμε να γνωρίσουμε κάποια πράγματα …

Ο Δούκας Τσολάκης ο αρχιεργάτης που Θεία Οικονομία  βρήκε  στις 23 Ιουνίου του 1959 το σεπτό σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ, στον αγιοποτισμένο λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου, ορφανό προσφυγόπουλο βρέθηκε στο ορφανοτροφείο της Καβάλας που βρίσκεται παρά την παλαιά Εγνατία οδό στην οποία βημάτισε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ με τους άλλους αποστόλους στην πορεία τους από την Νεάπολη μετέπειτα Χριστούπολη και σημερινή Καβάλα στους Φιλίππους.

Εκεί πιο κάτω δίπλα στο πατρικό του πατέρα μου τον Δούκα τον υιοθέτησε μια οικογένεια.

Συνομήλικος  με τον πατέρα μου βρέθηκαν να κάθονται στα ίδια θρανία στο Δημοτικό σχολείο του Βύρωνα , το οποίο μετά από χρόνια τελείωσα και εγώ.

Ο Δούκας έφυγε για την Μυτιλήνη για να δουλέψει στις ελιές , ουσιαστικά τον καλούσε η Πρόνοια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ για να ανοίξει στις δύσκολες εποχές μας το πλέον συναρπαστικό συναξάρι που δόθηκε από τον Ουρανό σε απλοϊκούς ανθρώπους της Θερμής της Λέσβου, ώστε να στηριχτεί το Ορθόδοξο φρόνημα.

Μπορούμε να πούμε πολλά εδώ αλλά άλλη φορά … συνεχίζουμε …

Έτσι η  γνωριμία του πατέρα μου με τον Δούκα μπήκε μέσα στην λήθη της ιστορίας, αλλά Οικονομία ΘΕΟΥ ξαναέσμιξε αυτή την παιδική  σχέση.

Πως άραγε;

Ευεργετηθήκαμε πλειστάκις από την παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ όπως και πολλοί μα πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας.

Έτσι αξιώθηκα δίχως να το επιδιώκω να γίνω κουμπάρος με τον Δούκα , να βρεθώ τις τελευταίες μέρες της ζωής του δίπλα του στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Και κοντά στα Εννιάμερα του  Δούκα να βρεθώ με τον πατέρα μου στην Θερμή της Λέσβου , όπου οι Νεοφανείς Άγιοι έκαναν μεγάλο Θαύμα στον πατέρα μου όπως επισημάναμε στο άρθρο μας  βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/01/18.html 

Γιατί τα γράφουμε αυτά;

Γιατί ρωτούν κάποιοι , ποιος είσαι εσύ που γράφεις για τον ΑΓΙΟ αφού δεν είσαι κληρικός;

Γράφω γιατί είμαι αμαρτωλός και ελάχιστος , γράφω γιατί ο ΑΓΙΟΣ δεν έχει ανάγκη να τον υπερασπιστεί κανένας ( οι ΑΓΙΟΙ δεν έχουν την ανάγκη μας , εμείς έχουμε την ανάγκη των Αγίων μας)

Γράφω γιατί ο ΑΓΙΟΣ με όσα διαδίδονται και θα διαβάσετε παρακάτω εμφανίστηκε πολύ θυμωμένος , περισσότερο θυμωμένος, όταν παρουσιάστηκε στον Δούκα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1959 και τον καταχέριασε επειδή κατά λάθος ειρωνεύτηκε εξ αγνοίας τα Ιερά Λείψανα του ΑΓΙΟΥ, που βρισκόταν μέσα σε ένα τσουβάλι κρεμασμένο σε μια ελιά.

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ σήμερα είναι  πολύ θυμωμένος και περισσότερο ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ που διαδίδουν τέτοια πράγματα για τον ΓΕΡΟΝΤΑ τους ( ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ήταν Γέροντας τους στην γη και σήμερα στον Ουρανό)

Και πώς να μην είναι θυμωμένοι όταν γράφονται, ακούγονται και διαδίδονται ότι:

1)  η  οικογένεια της μητέρας του ΑΓΙΟΥ είχε δήθεν  σχέση και συγγένεια με  την τότε λατινόφρονη  ηγεσία της οικογένειας των Τόκων (όνομα και πράγμα) που καταδυνάστευαν την γενέτειρα του Ιθάκη και μάλιστα  δίνουν στην μητέρα του Αγίου καθολικό όνομα.

2)  ο ΑΓΙΟΣ είχε δήθεν  ιταλική ( λατινική )  μόρφωση …

( που τα λέτε ωρέ όλα αυτά; Πήγατε ποτέ στην Ιθάκη να την περπατήσετε και να βρεθείτε  μέσα στην Παλαιοχώρα του Περαχωρίου , όπου υπάρχει ένας άλλος Μυστράς με Ορθόδοξες Εκκλησίες της εποχής του ΑΓΙΟΥ;

Ρωτήσατε τους Ιθακησίους να σας πούνε ότι εμφανίστηκε κάποτε σε μια οικογένεια ο ΑΓΙΟΣ, που ήθελε να βαπτίσει το παιδί της με το όνομα του και τους είπε: « να του δώσετε το όνομα του συμπατριώτη μας Οδυσσέα γιατί αυτόν μας διδάσκανε στο σχολείο, όταν πήγαινα στο Περαχώρι μαθαίνοντας μας  για τα Ομηρικά Έπη»)

Για ποια ιταλική μόρφωση μιλάτε ωρέ;

3)  ο ΑΓΙΟΣ ήταν δήθεν  ενωτικός και δήθεν  βρέθηκε στην γνωστή  συμφωνία της Φερράρας – Φλωρεντίας ως χιλίαρχος στην συνοδεία του Ιωάννη του Παλαιολόγου και μάλιστα ακούστηκε  ότι υπέγραψε με όλους τους άλλους ενωτικούς   αυτό το κατάπτυστο κείμενο, την  χρονική στιγμή που ο ΑΓΙΟΣ δεν ήταν κληρικός , ούτε σκεφτόταν να γίνει κληρικός. 

(Γεννήθηκε στους Μύλους της Ιθάκης παρά την Παλαιοχώρα του Περαχωρίου το 1410 και όταν έγινε η σύνοδος της Φερράρας που φυσικά δεν πήγε  ήταν μόλις 28- 29 ετών- μάλιστα ο ΑΓΙΟΣ έγινε κληρικός το 1445 στην ηλικία των 35 ετών) 

Από πότε ωρέ υπογράφουν σε τέτοιες εκκλησιαστικές συνόδους και  αξιωματικοί ηλικίας 28 ετών;

σκεφτείτε τι λένε ...

Έχω τόσα πολλά να σας πω  αδελφοί, αλλά περιορίζουμε σε αυτά μόνο και αυτά λόγω ιερής αγανάκτησης. Μόνο αυτό και τελειώνω στην αγάπη σας. 

Παρουσιάστηκε  πριν δεκαετίες σε μια Θερμιώτισσα η ΠΑΝΑΓΙΑ και της είπε: 

"ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ήταν ΑΓΙΟΣ από αυτήν την ζωή"

τι σημαίνει αυτό; - σημαίνει πολλά, ότι  ο Ουρανός από τότε  ήξερε και αποστομώνει σήμερα  αυτούς τους ψευτοδιδασκάλους  που γράφουν και διαδίδουν τέτοιες ανακρίβειες.  


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας