Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Αδιαλείπτως η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στην Αθήνα βουρκώνει και δακρύζει και από τους δύο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ επί 8η συνεχόμενη ημέρα.

« Οι εν θλίψεσιν όντες , την εικόνα σου έχομεν,

ω Παρηγορήτρια Κόρη ,ως ελπίδα παρήγορον, εκ ταύτης ουν λαμβάνομεν χαράν , και θείων δωρεών τον θησαυρόν,  τα ελέη της στοργής σου της μητρικής , και πλούτον αγαθότητος.

Χαίροις των ασθενούντων η ισχύς , χαίροις λιμήν γαλήνιε,  χαίροις αμαρτωλών καταλλάγη , του κόσμου καταφύγιον»

 Πράγματι ολάκερου  του κόσμου καταφύγιον γιατί το μήνυμα που μας δίνει η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ μέσω της εφέστιας εικόνος της από τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Βύρωνα απευθύνεται σε όλη την οικουμένη.




Πολλοί αναζητούν αν υπήρξε τέτοιο γεγονός που ιστορικά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς στην Ορθοδοξία δηλ. αν αδιάλειπτα και επί οκτώ συνεχόμενες ημέρες η ΠΑΝΑΓΙΑ  βουρκώνει και  δακρύζει όλο το 24ωρο. Άλλωστε για αυτό κάτωθεν του ξύλινου πλαισίου της εικόνος και όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προστατευτικής προθήκης πάντα υπάρχουν λίμνες χαριτόβρυτων δακρύων.



Η Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας ξεκίνησε να δακρύζει την ώρα της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  της εορτής του Γενεσίου ΤΗΣ που πανηγυρίζει η ΧΑΡΙΣ της και μάλιστα την ώρα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου.

Οι ημέρες φεύγουν  και η ΠΑΝΑΓΙΑ συνεχίζει να δακρύζει , πολλοί μάλιστα πιστοί και προσκυνητές της, αισθάνονται να τους περιτριγυρίζει και μία άρρητος ευωδία ακόμα και μετά την αποχώρηση τους από τον Ιερό Ναό. Παράδοξα σημεία που μόνο μέσα από την βιωματική πίστη εξηγούνται.  

Το μήνυμα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ αφορά  προσωπικά τον καθένα πιστό ή δυσκολεμένο περί  την πίστη αδελφό.

Είναι όμως μήνυμα που αφορά όλη την ανθρωπότητα.

Πράγματι σαν να μας ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ λέγοντας μας : « τώρα που δεν γίνεται τίποτε ανθρωπίνως γιατί φτάσατε εξ αιτίας της προσωπικής και  παγκόσμιας αμαρτίας σε αδιέξοδο, τώρα ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕΣΊΤΡΙΑ  την Σωτηρία σας μέσα από το παιδαγωγικό σχέδιο της Οικονομίας του ΥΙΟΥ ΜΟΥ»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Κωνσταντίνος Βαρδάκας